Bielorusko – Kazachstan 3:2 (kon.) | Lotyšsko – Taliansko 5:0 (kon.) | Fínsko – Švajčiarsko 5:2 (kon.)
Rusko – Nemecko 2:0 (kon.)
koniec
Fínsko
5:2 (1:0, 2:2, 2:0)
Švajčiarsko
Utorok 08.05.2012, 19:15 • Hartwall Arena • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    51:56
    Fínsko dalo gól! Berra vyrazil strelu len na pravý kruh, Väänänen ale neplánoval dorážku, videl prázdny ľavý priestor a tak poslal tvrdú ranu na teč pred bránu, kde čakal VALTTERI FILPPULA a pohodlne pridáva svoj druhý gól! Asistencie Ossi Väänänen a Jussi Jokinen.
     
    49:46
    Fínsko dalo gól! Mäenpää nabil Hietanenovi, ktorého strela preletela k bráne, Jokinen vyrazený puk posunul umne k tyčke a VALTTERI FILPPULA sa za povysunutého Berru nemýlil! Asistencie Jussi Jokinen a Juuso Hietanen.
     
    37:44
    Švajčiarsko dalo gól!
    Strelu Streita ešte Lehtonen vyrazil, ale ROMAN WICK v telemarku, za ktorý by sa nemusel hanbiť žiaden skokan na lyžiach, namieril presne medzi brankárove betóny! Asistencia Mark Streit.
     
    36:45
    Fínsko dalo gól! Granlund vybojoval puk pri mantineli, dostal ho Pesonen na kruh a ten prihral k bránkovej čiare na JARKKA IMMONENA, ktorý si prekorčuľoval pred bránu a bekhendom to poslal Berrovi do vinkla. Asistencie Janne Pesonen a Mikael Granlund.
     
    26:05
    Fínsko dalo gól! Po strele od modrej LEO KOMAROV poslal puk len Berrovi do betónu, ale odrazený puk ešte dokázal prehupnúť oblúčikom do brány! Asistencie Joonas Järvinen a Jesse Joensuu.
     
    25:44
    Švajčiarsko dalo gól!
    Ambühl a Wick sa dostali do prečíslenia, ANDRES AMBÜHL sa pomaly posúval po pravej strane a tváril sa, že to pošle Wickovi, napokon ale prekonáva Lehtonena sám! Asistencia Luca Sbisa.
     
    06:30
    Fínsko dalo gól! Deväť sekúnd presilovky stačilo Fínom na otvorenie skóre. Po vhadzovaní sa puk z ľavej strany dostal od mantinelu na modrú čiaru, kde Salmela vyzval k strele Niskalu, nebola presná, ale od zadného mantinelu sa odrazila na JARKKA IMMONENA, ktorý z prvej usmernil "dorážkou" za Berru! Gól strelil Jarkko Immonen, asistencie Janne Niskala a Anssi Salmela.

    Dominika Haršáni Handzušová

    Góly a asistencie: 7. Immonen (Niskala, Salmela), 27. Komarov (Järvinen, Joensuu), 37. Immonen (Pesonen, Granlund), 50. Filppula (Jokinen, Hietanen), 52. Filppula (Väänänen, Jokinen) - 26. Ambühl (Sbisa), 38. Wick (Streit)


    Fínsko: Lehtonen - Mäenpää, Hietanen, Niskala, Salmela, Väänänen, Järvinen, Kukkonen, Jaakola - M. Koivu, J. Jokinen, Filppula - Pesonen, Immonen, Mi. Granlund - Joensuu, N. Kapanen, Komarov - Kontiola, Pyörälä, Pihlström. Tréner: Jukka Jalonen.
    Švajčiarsko: Berra - du Bois, Bezina, Streit, Sbisa, Blindenbacher, Furrer, Seger, von Gunten - Monnet, Romy, Brunner - Ambühl, Wick, Niederreiter - Rüthemann, Bieber, Hollenstein - Plüss, Rubin, Trachsler. Tréner: Sean Simpson.

    Rozhodca: Jeřábek (CZ), Lewis (CAN) - Schrader, Schulz (obaja GER)

    Diváci: 12448