Siena – Parma 0:2 (kon.) | Novara – Cesena 3:0 (kon.) | Palermo – Chievo 4:4 (kon.)
Udinese – CFC Janov 2:0 (kon.) | Bergamo – Lazio 0:2 (kon.) | Bologna – Neapol 2:0 (kon.)
Cagliari – Juventus 0:2 (kon.) | Inter – AC Miláno 4:2 (kon.)
koniec
Novara Calcio
3:0 (1:0)
AC Cesena
cz Nedeľa 06.05.2012, 15:00 • Stadio Comunale Silvio Piola (Novara) • Talianska Seria A
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Příjemné nedělní odpoledne ze světa italského fotbalu. Společně se budeme věnovat duelu předposledního 37. kola Serie A mezi dvěma nejhoršími týmy soutěže, předposlední Novarou a poslední dvacátou Cesenou.
     
    Domácí doposavad nasbírali jen 29 bodů a jejich pád do druhé ligy je už dávno zpečetěn. Hosté z Ceseny jsou na tom ještě hůře, ti mají pouze 22 bodů.
     
    Úvodní sestavy:

    Novara Calcio: Coser - Lisuzzo, Morganella, García, Centurioni - Rigoni, Porcari, Pesce - Jeda, Mascara, Caracciolo. Trenér: Tesser.

    AC Cesena: Antonioli - Rodriguez, Comotto, von Bergen, Moraz - Guana, Alberto Santana, Colucci, Parolo - Martinho, Rennella. Trenér: Beretta.

    Rozhodčí: F. Merchiori‎.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    3
    Cesena v úvodu častěji u míče, její útočník Rennela si připsal první střelecký pokus, ale gólman Coser nemusel zasahovat, střela šla asi tři metry vedle.
     
    5
    Hosté se dál tlačí před branku domácích. Centr Santany se štěstím odvrací obrana Novary.
     
    7
    Domácí hrají ve světle modrých dresech, Cesena oblékla celobílé dresy.
     
    7
    Poprvé zaútočili také domácí hráči, záložník Mascara vyslal z pětadvaceti metrů jedovatou střelu, která před brankářem Antoniolim skočila, ten ji však dokázal vyrazit!
     
    10
    Malý stadionek není v Novaře zcela zaplněný, především za brankami je hodně volného místa. Přitom pro domácí tým to je minimálně na rok poslední domácí zápas v Serii A.
     
    12
    Hostujícího Santany je v úvodu plné hřiště, svou bojovností vybojoval míč těsně za šestnáctkou a hned vypálil. Míč skončil zhruba dva metry vedle levé tyče Coserovy branky.
     
    14
    Další útočný nájezd Ceseny končí nepřesným centrem. Hrát mohou domácí.
     
    15
    A opět hostující Santana, který pálí z každé pozice! Jeho rána z velké dálky se však ztočila směrem od branky, Coser nemusel zasahovat.
     
    18
    Domácí předvedli snad první souvislou kombinační akci, na jejím konci přišel centr do vápna, kde hlavičkoval Rigoni, ale v tísni nedokázal v klidu zakončit. Z následného rohu střílel Lisuzzo, ale brankář Antonioli v pohodě lapil.
     
    20
    Další akce Novary přes pravou stranu a centr, který našel hlavu Caracciola. Ten ovšem v záklonu hlavičkoval jen vysoko nad břevno.
     
    23
    Domácí v posledních minutách zapnuli na vyšší obrátky a vyrovnali hru.
     
    26
    Při hostech nyní stáli všichni svatí! Po centru do vápna a prodloužení jednoho z hráčů za sebe se dostal za obranu Rigoni a špičkou kopačky usměrnil míč do protipohybu brankáře Antonioliho. Balon ale mířil jen do tyče, od které se odrazil do rukavic gólmana!
     
    28
    Novara právě vstřelila branku!
    MARCO RIGONI si vše vynahradil vzápětí. Po faulu na hranici šestnáctky kopali domácí pokutový kop, kterého se ujmul právě Rigoni a precizně poslal balon pozemi k tyči - 1:0!
     
    30
    Domácí byli odměněni za svou aktivitu v posledních deseti minutách, kdy Cesenu přehrávali.
     
    32
    Poslední tým tabulky Cesena přijela do Novary útočit a je to znát. Po centru z levé strany nabíhalo do vápna hned pět hostujících fotbalistů. Obrana Novary to ustála bez újmy.
     
    35
    Atraktivnost hry po vedoucím gólu Novary klesla k bodu mrazu...
     
    37
    Domácí Mascara na sebe nádherně navázal dva obránce soupeře a poté uličkou vysunul do zakončení Rigoniho, kterému ale nevyšel krok a míč nedokázal zasáhnout. Přesto měl hostující brankář co dělat, aby balon směřující do branky stihl zachytit!
     
    38
    Hosté střídali: ze hry odešel Colucci, nastoupil Djokovič. Ovšem jiný než ten, co se prohání na tenisových kurtech.
     
    40
    Novarský Mascara zastavil brejk hostů a fasuje dnes jako první žlutou kartu.
     
    42
    Obrana Ceseny občas pořádně hoří! Domácí Caracciolo šel sám na branku, ale v poslední chvíli ho přistrčil hostující obránce a pak už stihl zasáhnout gólman Antonioli!
     
    45
    Cesena napadá po celém hřišti, ale nedaří se ji dostat k míči.
     
    45+1
    Budou se nastavovat tři minuty.
     
    45+2
    Domácí brankář Coser musí střídat. Při odkopu mu píchlo ve stehně a bude to zřejmě utržený sval. Do branky jde náhradník Fontana.
     
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:04.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Z kabin se nevrátil hostující Martinho, jehož nahradil v sestavě Ceseny Del Nero.
     
    47
    Hosté vstoupili do druhé půle s velkou chutí a zatápí domácí obraně!
     
    47
    Kdo jiný než Santana vyslal na novarskou branku další dalekonosnou střelu, která prosvištěla pár metrů vedle levé šibenice.
     
    50
    Na chvíli o sobě dali vědět také ofenzivní hráči Novary. Jejich akci ukončil brankář Ceseny, který ze vzduchu lapil měkký centr.
     
    52
    Po krásné individuální akci hostujícího Santany, který doslova vymíchal Morganellu, pálil z dobré pozice Rennella, ale napálil jen záda jednoho z domácích obránců! Míč by šel určitě do branky.
     
    55
    Stoprocentní šance Novary nekončí gólem. Garcíův zblokovaný centr doskákal až k nohám volného Jedy, který z osmi metrů placírkou trestuhodně zamířil těsně mimo!
     
    58
    Žlutý trest pro hostujícího Guanu.
     
    61
    Po rohovém kopu se hosté protlačili k hlavičce, ta však byl slabá a nenadělala Fontanovi žádné starosti.
     
    63
    Odchází domácí Mascara, jeho místo zaujme Radovanovič.
     
    64
    Za zády hostujícího brankáře zvoní tyč! Na centr zleva si naskočil na hranici malého vápna Caracciolo a jeho "koníček" skončil na levé tyči!
     
    67
    Domácí Jeda ve snaze centrovat trefil ruku jednoho z obránců Ceseny a Novara bude kopat druhou penaltu!
     
    68
    Novara právě vstřelila branku!
    MARCO RIGONI proměňuje i druhou penaltu. Tentokrát napálil míč do středu branky, brankář Antonioli tipnul pravou stranu - 2:0!
     
    70
    Domácí při chuti, po rohovém kopu se k míči dostal Morganella, ale míč měl za tělem a proto jeho rána šla vysoko nad břevno.
     
    73
    Novara v pohodě kontroluje hru. Hosté začínají působit poněkud odevzdaně.
     
    74
    Domácímu útočníkovi Caracciolovi není přáno. Opět se dostal za zády obránců, zkušeně si je odstavil od míče, ale poté z úhlu zbrkle napálil balon do boční sítě.
     
    77
    Hosté naposledy sáhli ke změně: místo Parola přišel Filippi.
     
    78
    Naposledy vystřídala také Novara: odešel Caracciolo, kterého nahradil Rubino.
     
    80
    Hostující Santana vyslal na novarskou branku už asi svou pátou střelu. A popáté trefil ochranou síť za brankou...
     
    83
    Hezká kombinace domácích přes pravou stranu, poté přišel centr do vápna, který sice Rubino výborně zpracoval, ale už se s míčem nedokázal otočit a vypálit. Obrana Ceseny dobře zasáhla.
     
    85
    Hosté už místy rozpačitě rozhazují rukama. Dva inkasované góly z penalty, vědomí toho, že jsou jasným sestupujícím, to na pohodě určitě nepřidá...
     
    86
    Novara právě vstřelila branku!
    MARCO RIGONI uzavírá hattrick! Jeho spoluhráč Morganella se prosadil po pravé straně a šel sám na branku, jeho rána se od bližší tyče odrazila do zad brankáře, do tyče a ven z branky přesně do míst, kam dobíhal Rigoni. Ten už zblízka neměl problém skórovat - 3:0!
     
    88
    Dvojšance hostujícího Filippiho na snížení skóre! První ránu skvěle vytěsnil brankář Fontana, rychle se postavil na nohy a vzápětí nohou vyrazil i další střelu do protipohybu. Skvělé zákroky!
     
    90
    Za chlapeckou strkanici dostává žlutou domácí Morganella...
     
    90
    ... A také hostující brankář Antonioli.
     
    90+1
    Nastavuje se jedna minuta.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas končí jednoznačným vítězstvím Novary, hattrick zaznamenal útočník Rigoni. Nic to však nemění na tom, že oba dnešní soupeři sestupují do Serie B.
     
    Martin Chládek, který vás provázel tímto zápasem, děkuje za pozornost a těší se s vámi zase na další onlajny. Mějte pěkný zbytek dne. (16:53:19)

    Martin Chládek

    Góly: 28. Rigoni (pen.), 68. Rigoni (pen.), 86. Rigoni

    Karty:   40. Mascara (NVR), 90. Morganella (NVR) - 58. Guana (CSN), 90. Antonioli (CSN)


    Novara Calcio: Coser (45+2 Fontana) - Lisuzzo, Morganella, García, Centurioni - Rigoni, Porcari, Pesce - Jeda, Mascara (63. Radovanovič), Caracciolo (78. Rubino). Trenér: Tesser.
    AC Cesena: Antonioli - Rodriguez, Comotto, von Bergen, Moraz - Guana, Alberto Santana, Colucci (38. Djokovič), Parolo (77. Filippi) - Martinho (46. Del Nero), Rennella. Trenér: Beretta.

    Rozhodca: F. Merchiori‎