NJ Devils – Philadelphia 4:3 (po pr.) | LA Kings – St. Louis 4:2 (kon.)
koniec
Los Angeles Kings
4:2 (1:0, 2:1, 1:1)
St. Louis Blues
cz Piatok 04.05.2012, 04:00 • Staples Center, Los Angeles • Play-off NHL
Partner:
     
    59:46
    Teď zase Kopitar sám před brankou nedokázal doklepnout!
     
    59:37
    Doughty poslal puk na Williamse, jenž jej předal Richardsovi, ten ale přestřelil prázdnou branku!
     
    59:12
    Lewis ze středního pásma těsně minul prázdnou klec.
     
    58:50
    McDonald trefil jen před sebou stojícího Greena, puk by jinak možná zamířil na ležícího Quicka!
     
    58:24
    Elliott mezi spoluhráči na střídačce!
     
    54:27
    Quick znovu při těžké zkoušce obstál, Perron dostal skvělou přihrávku na kruh pro vhazování, jenomže podobně jako Carter ve velké šanci selhal a jen poslal puk do lapačky brankáře!
     
    53:29
    Z následné akce se dopředu řítil osamocený Carter, jenomže svůj únik zakončil zbrklou střelou vedle. Mohlo být definitivně rozhodnuto.
     
    50:41
    Quick katastrofálně rozehrál, Backes předal puk na modrou Colaiacovovi, jenomže Quick svou chybu napravil a rychlým přesunem zpět zasáhl!
     
    49:57
    Kings zase měli velké štěstí, kotouč poskakoval mezi kruhy, kde si jej všiml Oshie, jenomže on sám nedokázal puk zvednout tak, aby překonal ležícího Quicka!
     
    48:12
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Jenomže skvělý zápas hraje také DREW DOUGHTY. Blues nevyužili obrovskou příležitost ke skórování, z následného protiútoku se dopředu rozjel Richards, počkal na z druhé vlny jedoucího Doughtyho, který tvrdou ránou procedil puk mezi Elliottovy betony. Asistence: Mike Richards, Jeff Carter.
     
    47:27
    Quick teď byl venku z branky a jen s velkým štěstím jej Steen nepřekonal po nezištné přihrávce Pietrangela! Alex Pietrangelo hraje skvělou třetí třetinu.
     
    47:06
    Kopitar před brankou hledal najíždějícího Browna, jenž by dával už do prázdné branky, jenomže vracející se Pietrangelo skvěle zasáhl!
     
    44:34
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    CHRIS STEWART dnes podruhé dokázal vytáhnout Blues z problému. V době, kdy Blues jen nahazovali puky za branku nedokázal Quick zastavit nahození Pietrangela, kotouč se odrazil od jeho levého betonu před brankoviště, kde si ho všiml právě Stewart a doklepl jej do prázdné branky. Asistence: Alex Pietrangelo, David Perron.
     
    38:33
    Matt Greene dostal dvě minuty za zdržování.
     
    34:41
    Steenovu ránu mohli hned dva hráči Blues na brankovišti dorazit, Quick dlouho nevěděl, kde má puk, nakonec však mohl být rád, protože jeho obránci jej poslali do bezpečí!
     
    34:24
    Velice šikovně to udělal Pietrangelo, jenž nechal všechny hráče v protipohybu a pak backhandem netrefil branku.
     
    31:54
    Po dalším obrovském závaru před Elliottem se Blues podařilo vyhodit
     
    31:38
    Mitchellovu ránu od modré se na brankovišti neúspěšně pokoušel dorážet Lewis!
     
    30:53
    Brian Elliott při svých slabých chvilkách pokračuje, teď bez zásahu kohokoliv jiného vyhodil puk mezi diváky. Nic jiného než vyloučení přijít nemohlo. Trest odsedí David Perron.
     
    30:30
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Poprvé v celé sérii se Kings daří využít přesilovku! MIKE RICHARDS zajel za branku, kam dostal přihrávku od Kopitara a z obrovského úhlu našel mezeru mezi betony nešťastného Elliotta. Asistence: Anže Kopitar, Drew Doughty.
     
    30:10
    Dvě minuty za nedovolené bránění dostal Jamie Langenbrunner.
     
    25:56
    Dochází na signalizované vyloučení, Andy McDonald se rozhodl podražením potrestat ostrý hit na svého kapitána Backese.
     
    21:53
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Jenomže domácí ihned vrací hosty zpátky na led! Greene o mantinel vyslal do útočného pásma DWIGHTA KINGA, jenž z pravého křídla přesnou střelou mezi betony prokázal, že hokej umí hrát a poprvé v kariéře skóroval v play-off. Asistence: Matt Greene.
     
    21:13
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Zařazení CHRISE STEWARTA do sestavy se vyplatilo. Russell sebral ve středním pásmu odražený puk, předal jej právě Stewartovi, jenž nachytal Quicka u jeho pravé tyče v nedbalkách. Asistence: Kris Russell.
     
    18:53
    Richardson se protlačil před branku, odkud pod sebe přichystal puk pro Mitchella, ten ale v jasné šanci selhal a branku netrefil!
     
    15:22
    Dvouminutový trest za sekání obdržel Matt D'Agostini, jenž si ještě chtěl prvně vyřídit s faulovaným Brownem a následně i Kopitarem, sudí jej k tomu ale nepustili.
     
    13:31
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Domácí se nakonec radují díky souhře prvního útoku. Ten udělal v obranném pásmu Blues velký rozruch, JUSTINA WILLIAMS se dostal k odraženému puku po střele Doughtyho a s velkým štěstím na zadní tyč podél ležícího Elliotta vstřelil svou druhou branku v play-off. Asistence: Drew Doughty, Anže Kopitar.
     
    12:50
    Lewis dával puk před brankoviště Stollovi, jenž si sjel z druhé vlny, ale jen vinou velké smůly nedokázal zakončit přesněji.
     
    09:59
    Skórovat mohl pro změnu Williams, jenž jel do tandemu s Kingem, jenomže ani on jeho obrovskou šanci nedoklepl do branky.
     
    09:20
    Ve velké šanci se znovu ocitl Doughty, tomu tentokrát puk před branku dával Fraser, avšak domácí bek jej nedokázal doklepnout do branky.
     
    06:00
    Útočník hostí ustál hodně ran, oba byli nakonec roztrhnutí rozhodčími a jak Jamie Langenbrunner, tak i Mike Richards putují na trestnou lavici. Richards navíc dostal dvě minuty za sekání, St. Louis si tak zahrají přesilovku.
     
    06:00
    Na ledě se strhla potyčka mezi Langenbrunnerem a Richardsem.
     
    05:20
    Oshie se najednou zjevil mezi kruhy, kam dostal solidní přihrávka, ovšem zápěstím pouze nechal vyniknout Quickovu paži!
     
    02:05
    Velké problémy měl na svém brankovišti Elliott, Kings totiž přečíslili soupeře, Richards přenechal puk Carterovi, po jehož střele brankář hostí chvíli nevěděl, kde má puk, nakonec jej však našel pod sebou.
     
    01:31
    Za hrubost byl navíc vyloučen Alexander Steen.

    Daniel Polách

    Góly a asistencie: 14. Williams (Doughty, Kopitar), 22. King (Greene), 31. Richards (Kopitar, Doughty), 49. Doughty (Richards, Carter) - 22. Stewart (Russell), 45. Stewart (Pietrangelo, Perron)


    Los Angeles Kings: Quick (Bernier) - Doughty, Scuderi, Vojnov, Mitchell, Greene, Martinez - Williams, Kopitar, Brown - Carter, Richards, King - Lewis, Stoll, Penner - Richardson, Fraser, Nolan
    St. Louis Blues: Elliott (Allen) - Pietrangelo, Colaiacovo, Shattenkirk, Jackman, Polák, Russell - Steen, Backes, McDonald - Oshie, Berglund, Perron - D'Agostini, Arnott, Sobotka - Crombeen, Nichol, Langenbrunner - Stewart

    Rozhodca: Kozari, Pollock - Heyer, Sharrers