Česko U18 – Česko U19 1:0 (po pr.) | Lotyšsko – Česko 1:3 (kon.)
koniec
Lotyšsko
1:3 (1:0, 0:2, 0:1)
Česko
cz Sobota 07.04.2012, 16:00 • Arena Riga, Riga • Reprezentácia
Partner:
     
    58:31
    Lotyšské naděje ještě vyloučením podpořil Ondřej Veselý. Cibulskis se vrátí za dvě sekundy.
     
    56:33
    Oskars Cibulskis si odsedí dvě minuty za podražení. Češi mají jedinečnou možnost, jak zlomit už tak malý odpor soupeře.
     
    53:41
    Na trestnou odešel za příliš mnoho hráčů na ledě Jakub Petružálek. Snad se nebude opakovat včerejší scénář, kdy se Lotyšům díky vyloučení Petra Vampoly podařilo snížit a také později vyrovnat.
     
    45:40
    Česko právě vstřelilo branku!
    To byla hokejová paráda. Češi solidně zvládli kombinaci při přesilovce, Novotný na modrou předal puk LUKÁŠI KAŠPAROVI, jenž tvrdou ránou propálil Jučerse. Asistence: Jiří Novotný.
     
    45:18
    Za držení je na dvě minuty vyloučen Kristaps Sotnieks.
     
    37:18
    Meija sólově prošel podél pravého mantinelu, natlačil se přes Blaťáka před branku, kde se pokusil překvapit Pöpperleho zakončením mezi betony, to mu ale nevyšlo!
     
    30:58
    Krajíček vystřelil o mnoho lépe, než před chvílí, Jučers jeho ránu pouze vyrazil levým betonem a k naší smůle se nenašel nikdo, kdo by kotouč odražený na brankovišti dokázal zasunout do lotyšské branky!
     
    29:36
    Petružálek ideálně našel před brankou Novotného, jemuž se podařil sklepnout kotouč pouze do Jučerse. Petružálek se následně ještě pokoušel dorážet, což nezůstalo bez odezvy. Vyloučen tak je Kaspars Saulietis a Lukáš Kašpar.
     
    29:19
    Teď se do sebe pustili Koba Jass a Michal Birner, po pěstním souboji oba odcházejí na pět minut na trestnou lavici.
     
    29:08
    Česko právě vstřelilo branku!
    Teď každý v Areně Riga nevěděl, co se stalo na Jučersově brankovišti. Vampola od zadního mantinelu předložil puk pod sebe na PAVLA KAŠPAŘÍKA, který s velkým štěstím protlačil puk za ležícího brankáře Lotyšska. Asistence: Petr Vampola.
     
    26:51
    Česko právě vstřelilo branku!
    Kudělka skvěle rozehrál z kruhu pro vhazování v obranné třetině, na modré našel výborně najíždějícího JAKUBA PETRUŽÁLKA, jenž před Jučersem na rozdíl od svých kolegů nezaváhal a srovnal stav. Asistence: Tomáš Kudělka.
     
    25:44
    Kašpařík neměl příliš velkou rychlost, přesto mohl jít sám na Jučerse a dva metry před ním zvolil zakončení backhandem, které lotyšský brankář betonem vykopl do rohu!
     
    23:00
    Prvním vyloučeným je za držení hole Lukáš Klimek.
     
    22:03
    Rachůnek se dostal sám před Jučerse, tam ale ve velké šanci nedokázal srovnat!
     
    18:36
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Teď si Pöpperle vybral slabší chvilku. MARTINS CIPULIS obešel ve středním pásmu Rachůnka, potáhl kotouč do útočného pásma a z velkého úhlu na zadní tyč prostřelil českého brankáře. Asistence: Krisjanis Redlihs, Guntis Galvinš.
     
    06:18
    Po menších komplikacích v obranném pásmu ujel dopředu Němec, pokusil se nahodit před branku a po sérii odrazů nakonec kotouč doklouzal těsně vedle lotyšské branky!
     
    03:45
    Do obrovské šance se po pravém mantinelu rozjel M. Redlihs, zakončení se mu ale naštěstí příliš nepovedlo a Pöpperle si tak připsal důležitý zákrok!

    Daniel Polách

    Góly a asistencie: 19. Cipulis (K. Redlihs, Galvinš) - 27. Petružálek (Kudělka), 30. Kašpařík (Vampola), 46. Kašpar (Novotný)


    Lotyšsko: Jučers (Gudlevskis) - Gavlinš, K. Redlihs, Tribuncovs, Cibulskis, Sotnieks, Lavinš, Jakovles, Jass - Macijevskis, Sprukts, M. Redlihs - Ankipans, Širokovs, Cipulis - Bukarts, Berzinš, Meija - Jekimovs, Štals, Saulietis
    Česko: Pöpperle (Kovář) - Němec, Mojžíš, Nakládal, Blaťák, Krajíček, Kudělka - Kašpar, Novotný, Petružálek - Tenkrát, Kreps, Veselý - Vampola, Kašpařík, I. Rachůnek - Birner, Strapáč, Klimek - Holík, Adamský

    Diváci: 3318