Česko U18 – Česko U19 1:0 (po pr.) | Lotyšsko – Česko 1:3 (kon.)
koniec po predl.
Česko U18
1:0 (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)
Česko U19
cz Sobota 07.04.2012, 15:25 • Kotlina • Reprezentácia
Partner:
     
    Je konec. Bezbrankovou bitvu ukončil až v prodloužení přesnou dělovkou od modré čáry obránce Petr Šidlík, který rozhodl o vítězství národního týmu do 18-ti let nad „devatenáctkou“ v poměru 1:0. To je z Kotliny pro tuto sezonu vše, děkuji vám za pozornost a přeji vám hezký zbytek dne. (17:26:31)
     
    65:00
    Konec zápasu.
     
    60:33
    Česko U-18 právě vstřelilo branku!

    Tak prodloužení nemělo dlouhého trvání, „osmnáctka“ přesilovku rychle využívá a slaví triumf! Kotouč putoval v útočném pásmu po ose Adam Chlapík - Jan Hudeček - PETR ŠIDLÍK, přičemž posledně jmenovaný se bez přípravy a z mohutného nápřahu opřel do puku, který poslal nechytatelně přesně k tyčce bezmocného gólmana Horáka! Asistence: Jan Hudeček, Adam Chlapík.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Za 60 minut základní hrací doby jsme žádný gól neviděli, na řadu tak přijde pětiminutové prodloužení. Pokud se ani v něm nerozhodně, poraženého a vítěze určí penaltová loterie.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:45
    Ten dokonce musel zasahovat, což hraje do karet oslabenému soupeři, jenž v oslabení a závěru přátelského duelu drží hru daleko od své brány.
     
    59:28
    „Devatenáctka“ získala po důležitém vhazování před svým gólmanem Horákem puk do své moci a okamžitě ho vyvezla až k brankáři Polívkovi.
     
    59:18
    Na lavici hanby je vykázán je dvěma minutám za sekání Beránek (ČR U19).
     
    59:05
    Wasserbauer zkusil štěstí ve velkém úhlu na levé straně, jenže brankář Polívka měl kolem sebe dostatek prostoru a kotouč dobře viděl. Zasáhl nakonec svým betonem.
     
    58:18
    E. Němec spálil asi největší příležitost dnešního zápasu, ale sluší se podotknout, že své sólo neprovedl špatně, když v úniku pálil do horní poloviny branky, ale gólman Polívka vytasil neuvěřitelný zákrok vymrštěnou lapačkou a udržel bezbrankový stav!
     
    57:07
    Šidlík se opřel do kotouče na modré čáře, přičemž před gólmanem Horákem ještě hodně nebezpečně clonil projíždějící útočník Slováček. Maskovaná opora „devatenáctky“ si však poradila a schovala puk do náruče.
     
    56:09
    Do akce se zapojil po menší odmlce také brankář Horák, ale projektil z pravého kruhu, který nepatřil do kategorie povedených, mu nenadělal problémy.
     
    55:30
    Ve skvělé palebné pozici se za rozhozenou obranou soupeře ocitl volný Králík, ale trefil svým projektilem jen povyjetého gólmana Polívku, jenž podržel svůj tým!
     
    55:00
    Jaškin se při bleskovém protiútoku svého týmu protlačil do zakončení, a povedlo se mu nebezpečnou střelou rozechvět síťku. Ale ne tu, která je za zády gólmana Polívky, ale boční.
     
    54:20
    „Osmnáctka“ má teď jednoznačně navrch a tlačí svého soupeře do hloubi jeho obranného pole. Brankář Horák ve svém brankovišti musí neustále ohánět povedenými zákroky.
     
    53:37
    Hawlík od modré čáry nechal vyniknout betony gólmana Horáka, po čemž ještě pokračovali červení v akci. Zpoza brány vybruslil Procházka, ale narazil jen na připravenou Horákovu výstroj.
     
    52:45
    Beran v útočném pásmu několikrát zamíchal s kotoučem na holi, vysmýkl se z obležení soupeře a mezi kruhy vyslal hezkou ránu zápěstím, jíž lapila pohotová Polívkova lapačka.
     
    51:50
    Prudké nahození až z blízkosti brankáře Polívky gólman Horák kontroloval, ale kotouč směřoval nakonec na jeho branku. Muž s maskou kotouč holí vyrazil kousek před sebe a následně kus černé gumy musel rychle přikrýt pod lapačkou, protože Soumelidis byl hodně blízko!
     
    50:43
    Hudeček se pokusil získat pro svůj tým útočné pásmo, do kterého se sice s pukem na holi probil, ale vzápětí jej zastavuje hvizd sudího kvůli postavení mimo hru.

    Ladislav Vácha

    Góly a asistencie: 61. Šidlík (Hudeček, Chlapík)


    Česko U18: Langhamer (Polívka) - Běhal, Šidlík (C), Buchta, Houfek, Knot, Hawlík, Kokeš, Šulák - Sedláček, Vrána, Matějček, Slováček, Chlapík, Psota, Zadražil, Soumelidis, Procházka, Simon, Tomeček, Hudeček, Zbořil.
    Česko U19: Honzík (Lukáš, Horák) - Chalupa, Bittner, Starý, Jeník, Růžička, Pavelka, Kvapil - Beránek, Beran, J. Novák, Rousek, Koblasa, Švihálek, Králík, Doležal, Jaškin, Šrámek, Wasserbauer, L. Novák, E. Němec.

    Rozhodca: Jan Hribik, Martin Fraňo - Stanislav Barvíř, Milan Kis