Česko U18 – Česko U19 1:0 (po pr.) | Lotyšsko – Česko 1:3 (kon.)
koniec po predl.
Česko U18
1:0 (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)
Česko U19
cz Sobota 07.04.2012, 15:25 • Kotlina • Reprezentácia
Partner:
     
    Je konec. Bezbrankovou bitvu ukončil až v prodloužení přesnou dělovkou od modré čáry obránce Petr Šidlík, který rozhodl o vítězství národního týmu do 18-ti let nad „devatenáctkou“ v poměru 1:0. To je z Kotliny pro tuto sezonu vše, děkuji vám za pozornost a přeji vám hezký zbytek dne. (17:26:31)
     
    65:00
    Konec zápasu.
     
    60:33
    Česko U-18 právě vstřelilo branku!

    Tak prodloužení nemělo dlouhého trvání, „osmnáctka“ přesilovku rychle využívá a slaví triumf! Kotouč putoval v útočném pásmu po ose Adam Chlapík - Jan Hudeček - PETR ŠIDLÍK, přičemž posledně jmenovaný se bez přípravy a z mohutného nápřahu opřel do puku, který poslal nechytatelně přesně k tyčce bezmocného gólmana Horáka! Asistence: Jan Hudeček, Adam Chlapík.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Za 60 minut základní hrací doby jsme žádný gól neviděli, na řadu tak přijde pětiminutové prodloužení. Pokud se ani v něm nerozhodně, poraženého a vítěze určí penaltová loterie.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:45
    Ten dokonce musel zasahovat, což hraje do karet oslabenému soupeři, jenž v oslabení a závěru přátelského duelu drží hru daleko od své brány.
     
    59:28
    „Devatenáctka“ získala po důležitém vhazování před svým gólmanem Horákem puk do své moci a okamžitě ho vyvezla až k brankáři Polívkovi.
     
    59:18
    Na lavici hanby je vykázán je dvěma minutám za sekání Beránek (ČR U19).
     
    59:05
    Wasserbauer zkusil štěstí ve velkém úhlu na levé straně, jenže brankář Polívka měl kolem sebe dostatek prostoru a kotouč dobře viděl. Zasáhl nakonec svým betonem.
     
    58:18
    E. Němec spálil asi největší příležitost dnešního zápasu, ale sluší se podotknout, že své sólo neprovedl špatně, když v úniku pálil do horní poloviny branky, ale gólman Polívka vytasil neuvěřitelný zákrok vymrštěnou lapačkou a udržel bezbrankový stav!
     
    57:07
    Šidlík se opřel do kotouče na modré čáře, přičemž před gólmanem Horákem ještě hodně nebezpečně clonil projíždějící útočník Slováček. Maskovaná opora „devatenáctky“ si však poradila a schovala puk do náruče.
     
    56:09
    Do akce se zapojil po menší odmlce také brankář Horák, ale projektil z pravého kruhu, který nepatřil do kategorie povedených, mu nenadělal problémy.
     
    55:30
    Ve skvělé palebné pozici se za rozhozenou obranou soupeře ocitl volný Králík, ale trefil svým projektilem jen povyjetého gólmana Polívku, jenž podržel svůj tým!
     
    55:00
    Jaškin se při bleskovém protiútoku svého týmu protlačil do zakončení, a povedlo se mu nebezpečnou střelou rozechvět síťku. Ale ne tu, která je za zády gólmana Polívky, ale boční.
     
    54:20
    „Osmnáctka“ má teď jednoznačně navrch a tlačí svého soupeře do hloubi jeho obranného pole. Brankář Horák ve svém brankovišti musí neustále ohánět povedenými zákroky.
     
    53:37
    Hawlík od modré čáry nechal vyniknout betony gólmana Horáka, po čemž ještě pokračovali červení v akci. Zpoza brány vybruslil Procházka, ale narazil jen na připravenou Horákovu výstroj.
     
    52:45
    Beran v útočném pásmu několikrát zamíchal s kotoučem na holi, vysmýkl se z obležení soupeře a mezi kruhy vyslal hezkou ránu zápěstím, jíž lapila pohotová Polívkova lapačka.
     
    51:50
    Prudké nahození až z blízkosti brankáře Polívky gólman Horák kontroloval, ale kotouč směřoval nakonec na jeho branku. Muž s maskou kotouč holí vyrazil kousek před sebe a následně kus černé gumy musel rychle přikrýt pod lapačkou, protože Soumelidis byl hodně blízko!
     
    50:43
    Hudeček se pokusil získat pro svůj tým útočné pásmo, do kterého se sice s pukem na holi probil, ale vzápětí jej zastavuje hvizd sudího kvůli postavení mimo hru.
     
    50:00
    Pavelka se opřel do kotouče na modré čáře a rychle letící puk skončil v moci Patrika Polívky, který měl ve svém brankovišti velmi dobrý výhled.
     
    49:28
    Přesilovka už se chýlí ke svému konci a „devatenáctka“ si zatím stále neví rady s kompaktní obranou svého soupeře, která gólmanu Polívkovi vydatně pomáhá.
     
    48:28
    Starší reprezentanti semkli svého mladšího soupeře do pevného objetí, ze kterého jej nepouštějí vůbec ven. S přesným zakončením to je však o poznání horší, červení se dobře brání.
     
    47:37
    „Osmnáctka“ to přehnala s důrazem v útočném pásmu a provinila se proti pravidlům. Hákování se dopustil Chlapík (ČR U18). V ponechané výhodě pálil Rousek, ale brankář Polívka byl na místě.
     
    46:10
    Národní tým do 19-ti let sevřel na chvíli svého soupeře pod tlak, ale nedokázal zakončit. Naopak nabral rychlost po zisku kotouče Procházka a pronásledován obránci vypálil z velkého úhlu bekhendem do Horákových betonů k bližší tyčce.
     
    45:32
    Útočník Beránek byl v obležení protihráčů na útočné modré čáře, a tak puk nahodil obloukem na gólmana Polívku, k němuž rychle dojížděl útočník. Raději tak přidržel maskovaný muž puk pod lapačkou a přerušil hru.
     
    44:57
    Hodně nepřesnou rozehrávku teď předvedli reprezentanti v bílých dresech, kteří odpálili kotouč od své branky přes celé hřiště jen na zakázané uvolnění. Buly u gólmana Horáka.
     
    44:30
    Soubor pod taktovkou Jiřího Juříka se pokusil o bleskový přechod do útočného pásma, který mu sice vyšel, ale neobešlo se to v hranicích pravidel. Píská se offside.
     
    44:14
    Hudeček teď dal o sobě hodně důrazně vědět, když z bezprostřední blízkosti vypálil. Vylámal si však zuby na pohotově reagujícím gólmanu Horákovi, který v těžkou chvíli podržel svůj tým!
     
    43:38
    Po Koblasovi se dostal k puku mezi kruhy Švihálek, který utěšenou, ale hodně svižnou a nebezpečnou střelou nechal vyniknout betony gólmana Polívky!
     
    42:46
    Obrázek hry z předchozích dvou třetin se nemění, stále je k vidění svižný a atraktivní hokej, kterému ale zatím scházejí vstřelené branky. Brankáři jsou bezchybní.
     
    42:00
    Mladíci do 18-ti let již v plném počtu tahají za delší konec pomyslného provazu a ze všech sil dotírají na brankáře Horáka, který náporu na svou osobu zatím odolává.
     
    40:30
    „Osmnáctka“ se bránila velmi dobře, ale po dalším vyhození založil rychlý útok jejich soupeř. Brankář Polívka si však pohlídal pozemní prostor a nenechal útočníka Jaškina střílet do nebezpečného prostoru!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    V Havlíčkově Brodě pozorujeme zatím velmi zajímavé utkání, kterému schází jediná, ale velmi důležitá věc - góly. V průběhu prostřední části došlo ke změně v obou brankách, ale ani noví muži s maskou se nenechali zahanbit a kotouč za svá záda nepustili. Před závěrečným dějstvím, jež začne zhruba v 16:49, platí stejně jako na začátku duelu stav 0:0.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:55
    Po vyhození soupeře se ještě nastěhovali devatenáctiletí do útočného pásma, kde se svižnou ranou od modré čáry prezentoval zadák Bittner. Polívkův beton však byl připravený zasáhnout.
     
    39:24
    V závěru prostřední části se ještě dostali ke slovu hlavní rozhodčí, kteří vykazují na lavici hanby Houfek (ČR U 18), jenž se provinil proti pravidlům vysokou holí.
     
    39:02
    A nyní vsadila místo nebezpečnějšího řešení, které mohlo s sebou přinést komplikace, na sázku na jistotu v podobě vyhození puku na zakázané uvolnění.
     
    38:25
    Národní tým v bílém se natlačil do ofenzivního postavení díky dlouhému nahození, které se během svého letu ještě odrazilo od hrazení. Obrana soupeře je však pevná jako skála a vydatně ulehčuje práci brankáři Polívkovi.
     
    37:22
    Pořádně horko teď asi bylo gólmanu Horákovi, před jehož územím se vytvořila nepřehledná skrumáž hráčů v obou dresech. Naštěstí pro něj ale kotouč v této situaci nemířil mezi jeho tyče.
     
    36:51
    Na opačné straně ledového kolbiště se musí mít na pozoru i gólman Polívka, kolem kterého teď „devatenáctka“ vytrvale operuje s kotoučem na holi. Zatím bez přesné střelby.
     
    36:14
    Gólman Horák vytasil úspěšný zákrok proti nepříjemné ráně z prostoru mezi kruhy, kde si kolem sebe osmnáctiletí mladíci udělali dostatek místa k zakončení.
     
    35:29
    Hraje se nahoru - dolů, ve velkém tempu a bez přerušení hry. Utkání má zatím plynulý spád a kotouč se rychle stěhuje z jedné části hřiště na druhou.
     
    34:05
    Český výběr do 18-ti let zastavilo postavení útočícího hráče v brankovišti. Vhazovalo se tak ve středním pásmu, po čemž soupeř zahrozil hodně nebezpečně. Před branku se natlačila dvojice Jaškin - Králík, přičemž po střele jednoho z nich zazvonila tyčka!
     
    33:51
    Hráči v bílém se ubránili bez úhony, přičemž oslabení sehráli velmi dobře. Jejich mladší konkurent však pokračuje v útočném snažení a snaží se něco vymyslet i při hře 5 na 5.
     
    32:38
    „Devatenáctka“ se zatím velmi organizovaně brání a nepouští soupeře k ničemu nebezpečnému. Projektily na brankáře Horáka létají především z dálky, s čímž nemá nový muž mezi tyčemi větší problémy.
     
    30:21
    Bojovníci se státním znakem na prsou do 19-ti let se pokoušeli probít do útočného pásma, ale neúspěšně. Na důslednou obranu si nepřišli. Vzápětí končí rychlý protiútok soupeře nedovoleným zákrokem. Na lavici hanby usedá Jeník (ČR U 19) za hákování.
     
    30:00
    Píská se zakázané uvolnění „osmnáctky“. V jejím brankovišti nahrazuje Marka Langhamra Patrik Polívka, u „devatenáctky“ střídá Davida Honzíka Lukáš Horák.
     
    29:55
    Chlapík předvedl, že má také velmi rychlé nohy a štiplavou střelu. Po zisku kotouče se protáhl podél levého mantinelu až do útočného pásma a ostrou ranou od mantinelu prověřil Honzíkovu lapačku.
     
    29:17
    Svěřenci kouče Jiřího Vebra vyhodili kotouč přes všechny čáry a sudí píská jejich zakázané uvolnění., Na obou stranách se chystá střídání brankářů.
     
    29:05
    Další čárku na pomyslnou pažbu si připisuje gólman Langhamer, protože předvedl další povedený zákrok proti ostré střele zápěstím z prostoru pravého kruhu.
     
    28:30
    Zatím v Kotlině přihlížíme zajímavému a útočnému hokeji, v němž není nouze o slibné příležitosti a pohledné akce. V posledních minutách se však začínají objevovat nepřesnosti.
     
    27:35
    E. Němec se objevil na konci svižné akce svého týmu a z levého kruhu prověřil náruč gólmana Langhamra, jenž u přední tyčky utěsnil prostor včas.
     
    27:00
    Po zakázaném uvolnění mladíků do 18-ti let se vhazovalo před gólmanem Langhamrem, ale právě jeho obrana vyhrála buly a vyvezla puk do bezpečí.
     
    26:10
    Na ledě zůstal ležet otřesený obránce Houfek, ale už je na nohou a za doprovodu odjíždí trochu otřesený na střídačku svého týmu. Snad bude pokračovat bez zdravotních následků ve hře.
     
    25:45
    Hodně šikovné ruce a hokejovou chytrost teď prokázal útočník „osmnáctky“ Chlapík, který si z prostoru za brankou rychle povyjel, zamíchal s pukem na holi a zblízka nastřelil jen Honzíkovy betony.
     
    24:50
    Nyní už ale útočí a brankář Langhamer se musí mít na pozoru. Po vyražené střele od modré čáry zkoušel zblízka dorážet domácí forvard Wasserbauer, ale v tísni neuspěl.
     
    24:32
    Po dlouhé době jsme v Kotlině byli svědky menší nepřesnosti. Reprezentanti v bílých dresech nepřesným zahozením poslali touš jen na odpískané zakázané uvolnění.
     
    23:42
    Juříkův soubor zasypává soupeřovu bránu jednou nepříjemnou střelou za druhou, přičemž kotouče létají na brankáře Langhamra především hned po vhazování. Mladý gólman si počíná bezchybně.
     
    23:31
    Kvapil se prezentoval velmi hezkou individuální akcí, když na útočné modré čáře přelstil protihráče, tísněn obkroužil rychle branku a nepropasíroval přes klečícího brankáře Langhamera puk k přední tyčce.
     
    22:37
    Další ránu zmařila maskovaná opora v brankovišti reprezentace do 19-ti let. Ránu z prostoru mezi kruhy a modrou čarou velmi dobře viděl a doslova si pochutnal na střeleckém projektilu.
     
    22:00
    „Osmnáctka“ si začínala vynucovat respekt v prostoru kolem branky svých starších kolegů, ale brankář Honzík přečetl její záměr a schoval letící puk vysokým obloučkem do lapačky, čímž přerušil hru.
     
    21:23
    E. Němec vypálil z pravého kruhu, ale jeho projektil na úrodnou půdu nedopadl, neboť gólman Langhamer si pohlídal přední tyčku a schoval puk v náruči.
     
    20:41
    Po úvodním vhazováním, které zahájilo prostřední část, sledujeme v Kotlině zatím tuhý boj o střed pole, kde si oba celky počínají důrazně a nepouští protivníka ke své brance.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První dvacetiminutovka je v Kotlině za námi. Oba celky se snažily o útočné pojetí hokeje, což je pro všechny přihlížející fanoušky v Kotlině jen dobře. Brankáři předvedli hned několik povedených zákroků a udrželi čistá konta. Do 2. třetiny, jež začne přibližně v 16:10, platí v Havlíčkově Brodě bezbrankový stav.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:26
    V závěru své početní převahy se červení ještě nahrnuli do ofenzivního postavení, ale nakonec už nevyprodukovali ze své snahy nic. Zakončit se jim nepodařilo, soupeř je kompletní.
     
    18:47
    Vebrova parta nakonec dobyla útočné pásmo a rozvíjela zde svůj přesilovkový kolotoč, kterému však učinila přítrž důrazná obrana a opět přesouvá kus černé gumy do pro sebe bezpečného území.
     
    18:00
    Svěřenci kouče Juříka se okamžitě osvobodili dlouhým vyhozením přes všechny čáry až do hájemství gólmana Langhamra, k němuž se teď musejí jeho spoluhráči vracet.
     
    17:26
    „Devatenáctka“ hrála v příliš mnoho hráčích na ledě a je potrestána 2 minutami.Trest odpykává Králík (ČR U19).
     
    17:00
    Na konci rychlé kombinace stál zakončující Koblasa, jehož projektil z mezikruží postrádal potřebnou přesnost a minul branku gólmana Langhamra, který letící puk kontroloval svou lapačkou.
     
    16:14
    Po vyhraném vhazování pálil od modré čáry obránce Chalupa, jehož projektil brankář Langhamer jen vyrazil před sebe, po čemž dorážel do jeho výstroje zblízka Koblasa!
     
    15:36
    Hráči v bílých dresech okamžitě sevřeli po vyhraném vhazování svého soka do pevného objetí a ze všech možných pozic se snaží střílet. Počínají si však velmi nepřesně.
     
    15:07
    Prvním vyloučeným hráčem dnešního se stává Chlapík (ČR U18) za hákování.
     
    14:25
    Oba gólmani se museli nyní činit ve svých brankvioištích. Nejdříve byl hodně důrazný před Langhamrovým brankovištěm Králík, poté na druhé straně pálil z mezikruří do Honzíkovy náruče Zadražil.
     
    13:38
    Kupředu se v hojném počtu hnal i národní tým do 18-ti let, ale nepohlídal si postavení mimo hru a právě kvůli tomuto prohřešku sudí jeho postup zastavil. Buly ve středním pásmu.
     
    13:17
    Juříkova parta si marně hledala cestu přes střed pole, který protivník velmi dobře zahustil. Chtěla si tak pomoci dlouhým pasem, který ale postrádal přesnost a končí icingem.
     
    12:31
    Značně neurovnaná hra se teď trochu uklidnila, kotouč mají ve své moci hokejisté v bílých dresech a přes napadající útočníky zakládají útok zpoza gólmana Honzíka. .
     
    11:37
    Chlapík v dalším přečíslení hledal před brankou najetého Zadražila, ale brankář Honzík předvedl skvělou práci holí a nahrávku vytěsnil do bezpečí. Záhy pálil od modré čáry Buchta, ale jen do Honzíkovy lapačky.
     
    10:20
    Hodně nebezpečnou situaci musel ve svém brankovišti řešit gólman Honzík, protože soupeřovi útočníci si vynutili kolem jeho svatyně převahu a zblízka zakončoval dobře postavený Tomeček. Vyprášil však jen připravené betony.
     
    09:45
    Slováček hledal po kličce v levém kruhu před brankou dobře najetého Psotu, ale jeho pas skončil na holích obrany „osmnáctky“. Nyní se ženou kupředu právě hráči v červeném.
     
    09:04
    Nakonec zadul do píšťalky a nařídil vhazování ve středu hřiště. Kotouče se zmocnili devatenáctiletí mladíci a založili rychlý brejk, který však končí offsidem.
     
    08:30
    Sledujeme dlouhý a urputný souboj o puk u mantinelu v pásmu svěřenců kouče Juříka, do nějž už se zapojila spousta hráčů. Sudí však nechává pokračovat ve hře.
     
    07:20
    Hra nabrala velmi slušné tempo, oba celky rozhodně nešetří útočnou chutí a stále se snaží něco vymyslet kolem soupeřovy branky. Skvělým zákrokem se prezentoval gólman Langhamer, jenž lapil letící puk z bezprostřední blízkosti!
     
    06:42
    Zakončení na obou stranách. Nejdříve útočník národního týmu do 18- ti let vedl Soumelidis, kterému se v situaci 2 na 1 nabízel ještě Buchta. Prvně jmenovaný však vzal zodpovědnost na sebe a trefil ze strany jen brankáře Honzíka.
     
    06:05
    Na druhé straně kluziště se prezentoval povedeným zákrokem brankář Langhamer, který viděl dobře letící puk od modré čáry a přerušil hru.
     
    05:50
    Matějček propasíroval po ledě puk do útočného písma i přesto, že byl pod velkým tlakem. Akce jeho týmu je však přerušena rozhodčím kvůli postavení mimo hru.
     
    05:00
    Hraje se nahoru - dolů, přičemž se puk rychle stěhuje z jedné půlky hřiště na druhou. Brankáři však spíše sledují jen dění před sebou, k zákrokům jsou donuceni jen sporadicky.
     
    04:00
    Stále sledujeme útočné snažení „devatenáctky“, ale její soupeř postupem času vystrkuje útočné růžky. Teď to předvedl Tomeček, který z pravého kruhu trefil betony gólmana Honzíka.
     
    03:15
    Švihálek se ocitl na konci rychlé kombinace svého týmu a prověřil gólmana Langhamra střelou z velkého úhlu. Maskovaný muž mezi tyčemi však puk za svá záda nepustil a přerušil hru.
     
    02:44
    Hra se nám teď vyrovnala, nyní se pokoušejí něco nebezpečného směrem dopředu vymyslet svěřenci trenéra Vebra, ale zatím bez úspěchu.
     
    01:47
    Osmnáctiletí reprezentanti vyhodili puk jen přes všechny čáry a přerušili alespoň na chvíli územní převahu svého soupeře zakázaným uvolněním.
     
    01:12
    Brankář Langhamer si připsal první úspěšný zákrok, když si poradil se štiplavou střelou z dobré palebné pozice v prostoru kruhů. Jeho spoluhráči záhy posunuli hru do středu pole.
     
    00:22
    „Devatenáctka“ byla úspěšnější na vhazování a svého soupeře na chvíli sevřela v hloubi jeho obranného pásma. Kombinace však skončila nepřesností, gólman Langhamer zasahovat nemusel.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Tak muži v pruhovaném už jsou na svých místech. Zápas každou chvíli začne.
     
    Začátek zápasu se bohužel posune, čeká se zřejmě na rozhodčí, kteří stále nedorazili. Hlasatel právě uvedl, že se začne zřejmě až kolem 16. hodiny.
     
    Úvodní sestavy:

    Česká republika U18:
    Langhamer (Polívka) - Běhal, Šidlík (C), Buchta, Houfek, Knot, Hawlík, Kokeš, Šulák - Sedláček, Vrána, Matějček, Slováček, Chlapík, Psota, Zadražil, Soumelidis, Procházka, Simon, Tomeček, Hudeček, Zbořil.

    Česká republika U19:
    Honzík (Lukáš, Horák) - Chalupa, Bittner, Starý, Jeník, Růžička, Pavelka, Kvapil - Beránek, Beran, J. Novák, Rousek, Koblasa, Švihálek, Králík, Doležal, Jaškin, Šrámek, Wasserbauer, L. Novák, E. Němec.

    Rozhodčí:
    Jan Hribik, Martin Fraňo - Stanislav Barvíř, Milan Kis.
     
    Havlíčkobrodští fanoušci a celý klub HC Rebel Havlíčkův Brod mohou být spokojení s tím, že se dnes do akce zapojí v dresu reprezentační „devatenáctky“ i talentovaný útočník Jan Wasserbauer, který v Kotlině během uplynulé sezony nastupoval za A-mužstvo.

    Druhý Rebel, brankář Daniel Dolejš, dnes na soupisce národního týmu do 18-ti let nefiguruje.
     
    Příjemné sobotní odpoledne, zimní stadion v Kotlině čeká pro letošní hokejovou sezonu derniéra, o níž se postará přátelský zápas ČR U18 - ČR U19. Vítáme vás u jeho on-line přenosu. Utkání začíná v 15:25.

    Ladislav Vácha

    Góly a asistencie: 61. Šidlík (Hudeček, Chlapík)


    Česko U18: Langhamer (Polívka) - Běhal, Šidlík (C), Buchta, Houfek, Knot, Hawlík, Kokeš, Šulák - Sedláček, Vrána, Matějček, Slováček, Chlapík, Psota, Zadražil, Soumelidis, Procházka, Simon, Tomeček, Hudeček, Zbořil.
    Česko U19: Honzík (Lukáš, Horák) - Chalupa, Bittner, Starý, Jeník, Růžička, Pavelka, Kvapil - Beránek, Beran, J. Novák, Rousek, Koblasa, Švihálek, Králík, Doležal, Jaškin, Šrámek, Wasserbauer, L. Novák, E. Němec.

    Rozhodca: Jan Hribik, Martin Fraňo - Stanislav Barvíř, Milan Kis