Čerepovec – A. Mytišči 1:2 (kon.) | Riga – Novgorod 3:1 (kon.)
koniec
HC Dinamo Riga
3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
HC Torpedo Nižnij Novgorod
cz Štvrtok 08.03.2012, 18:30Play-off KHL
Partner:
     
    58:56
    A je rozhodnuto! Rozhodující branku střílí Slovák MARCEL HOSSA! Ten se zmocnil puku po dobré práci svého spoluhráče Luceniuse, nikým nehlídán vjel do útočné třetiny, nastavil si puk na hokejku a usměrnil ho pohodlně do prázdné branky. Bez asistence.
     
    58:29
    Bespalov spěchá na střídačku. Power-play Torpeda!
     
    51:02
    Vyloučení i na straně Torpeda. Sednout a pykat odešel Nilsson.
     
    50:45
    Torpedo mělo hned několik příležitostí, jak překonat Holta! Domácí obrana vůbec nestíhala soupeřovy přihrávky. Nakonec Holt puk, ani neveděl jak, po střele Varnakova vyrazil betonem pryč.
     
    48:52
    Vyloučení. Hokejka v obličeji protihráče, to není dovoleno, pane hokejisto Sotnieksi. Hosté hrají přesilovku.
     
    47:19
    Wow! Cibulskisova dělovka minula jen o kousek horní růžek Bespalovovy svatyně. Parádní střela.
     
    46:05
    To je, páni, atmosféra hodná KHL! Teď asi minutu a půl v kuse je slyšet povzbuzování: "Dinamo! Dinamo!"
     
    45:04
    A z ničeho nic si Riga navrací vedení! Vyšel jí postupný útok. A po ose Ozolinš - M. Redlihs se dostal puk až k volnému JANISU SPRUKTSOVI na pravou stranu, který se úplně sám před Bespalovem v koncovce a z dobré pozice nemýlil. Asistence: Mikelis Redlihs, Sandis Ozolinš.
     
    39:57
    Tak ještě není konec druhého dějství. Hietanen předvedl zbytečný zákrok a Torpedo oslabí hned na začátku třetího dějství.
     
    38:40
    Dinamo je pod velkým tlakem! Thörnberg před Holtem netečoval skvělé nahození Hietanena jen díky tomu, že upadl. Puk nyní balancuje před Holtovým brankovištěm jako na tenkém ledě.
     
    38:06
    A opět je na trestné M. Redlihs. Domácí v oslabení.
     
    37:16
    ... a Holt málem během krátké chvíle kapituloval podruhé! Najednou se před ním zjevili úplně volní Galuzin se Zakijevem, druhý jmenovaný ještě chtěl puk baseballovým úderem dostat do brány, ale netrefil se. Naštěstí pro Rigu.
     
    35:04
    Branku vstřelil ILJA KRIKUNOV, který potrestal naprostý nezájem o jeho osobu ze strany domácí obrany, když si s pukem najížděl do útočné třetiny od červené čáry, a následnou střelou zápěstím bez problémů překonal Holta. Ten na jeho pokus ani příliš dobře neviděl. Hosté využili přesilovku a vyrovnali! Asistence: Juuso Hietanen.
     
    34:22
    Domácí podruhé v oslabení. J. Redlihs byl vyloučen.
     
    31:18
    Tak přece jenom je Dinamo v oslabení. Za sekání Thörnberga musel jít pykat M. Redlihs. A hosté mají první přesilovku zápasu.
     
    30:30
    Následně se strhla velká potyčka. A na trestnou za domácí usedl nejaktivnější v tomto pěstním souboji Meija, za hosty Galuzin.
     
    30:30
    Fantastický zákrok! Vlastně dva skvělé zákroky Bespalova! Semafor, jaký předvedl proti Meijovi, byl ukázkový. A to ještě předtím polapil dělovku od Bukartse.
     
    27:58
    Další tutovka Dinama! M. Redlihs dostal kolmici přes celé hřiště, před sebou už měl pouze obránce Malenkicha, kterého si vykličkoval bekhendem, následnou bleskovou střelu ale lapil Bespalov.
     
    24:59
    Tak konečně se Rize podařilo skórovat a ujmout se vedení. Zaslouženě. Dobře zapracoval za bránou jeden ze spoluhráčů, konkrétně M. Redlihs, který sebral soupeři puk jak malému děcku, následně se pak po přihrávce Karsumse do vyložené pozice dostal JEKABS REDLIHS, který se sám před Bespalovem nemýlil. Stačilo pouze zamířit a úspěch byl na světě. Asistence: Martins Karsums, Mikelis Redlihs.
     
    18:16
    Dělovka, kterou teď vyslal z levé strany forhendem Lundmark! Bespalov ale ukázal, že má rychlé nohy, přesunul se na pravou stranu a ránu mu lapil. Měl vůbec štěstí, že ho puk nezazdil do brány.
     
    15:48
    Riga se dostala do přečíslení! Meija hledal svou přihrávkou Bukartse, který však v zakončení selhal. Velká škoda pro domácí.
     
    09:44
    Dvě minuty pro Gorbunova. A přesilovka pro Rigu.
     
    09:43
    Obrovská šance Rigy! K odraženému puku se dostal osamocený Bukarts, který byl naprosto sám před Bespalovem. Zezadu ho ale hákoval Gorbunov. A půjde na trestnou lavici.
     
    05:47
    Domácí si zahrají první přesilovku. Fauloval Ugarov.

    Viktor Sandev

    Góly a asistencie: 25. J. Redhils (Karsmus, M. Redlihs), 46. Sprukts (M. Redlihs, Ozolinš), 59. Hossa - 36. Krikunov (Hietanen)


    HC Dinamo Riga: Holt (Jučers) - K. Redlihs, Galvinš, Ozolinš, J. Redlihs, Lavinš, Sotnieks, Cibulskis, Bukarts - Sprukts, Karsums, M. Redlihs - Cipulis, Hossa, Lucenius - Štals, Ankipans, Lundmark - Podzinš, Meija, Bičevskis.
    HC Torpedo Nižnij Novgorod: Bespalov (Koval) - Hietanen, Malenkich, Petrov, Vasilev, Tjuljapkin, Jevsejenkov, Valujskij - Gorbunov, Zajnullin, Ugarov - Krikunov, Makarov, Thörnberg - Varnakov, Hirschovits, Nilsson - Galuzin, Vesce, Zakijev.

    Rozhodca: Bulanov (RUS), Ronn (FIN) - Birin, Medveděv (oba RUS)