Čerepovec – A. Mytišči 1:2 (kon.) | Riga – Novgorod 3:1 (kon.)
koniec
Severstaľ Čerepovec
1:2 (1:0, 0:0, 0:2)
Atlant Mytišči
cz Štvrtok 08.03.2012, 14:00Play-off KHL
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Šesté utkání osmifinálové série KHL mezi Severstalem Čerepovec a Atlantem Mytišči již dnes může poznat postupujícího. Hostující Atlant vede v sérii 3:2, což si vybojoval úterním domácím vítězstvím v poměru 3:1. V posledních sedmi vzájemných duelech byl ovšem vždy úspěšnější domácí celek a v potvrzení této statistiky dnes doufají určitě i svěřenci trenéra Dmitrije Kvartalnova. Utkání začne v 17 hodin místního času.
     
    Úvodní sestavy:

    Severstal Čerepovec: Košečkin (Tarasov) - Kronwall, Čudinov, Kiselevič, Němec, Puistola, Jegoršev, Zemčenko, Popov - Stoljarov, Ščipačjov, Ketov - Nurtdinov, Cvetkov, Bergfors - Kazakovcev, Kovyršin, Lehtonen - Alexejev, Vlasenko, Truněv. Trenér: Dmitrij Kvartalnov.

    Atlant Mytišči: Barulin (Kotschnew) - Semjonov, Niskala, Nurislamov, Zubarev, Kosmačev, Višněvskij - Andersson, Zakrisson, Žerděv - Kablukov, Rjabakov, Musatov - Lewandowski, Upper, Radivojevič - Šiškanov, Černov, Bobrov. Trenér: Janne Karlsson.

    Rozhodčí: Sadovinkov, Zacharenkov.
     
    Na stadionu Ice Palace v Čerepovci hraje hymna Ruské federace a za malou chvíli zahájí dvojice hlavních arbitrů z Moskvy utkání.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Domácí nastoupili v černých dresech, hosté mají na sobě také své tradiční barvy, čili dresy žluté barvy.
     
    01:12
    Čerepovec zahájil utkání aktivně a je téměř stále u puku. Střely na Konstatnina Barulina ovšem nelétají, zadáci Atlantu si dobře hlídají svého soupeře.
     
    02:46
    Severstalský Jevgenij Ketov si našel prostor na levém křídle a první pořádnou střelou zaměstnal Barulina.
     
    04:06
    K vidění toho opravdu moc není. Oba celky hrají dobře takticky, ale přeci jen se málem prasadili hosté. Upper zavezl puk před Košečkina a Lewandowski mohl dorážet.
     
    05:26
    Ruslan Nurtdinov vybojoval puk za brankou Mytišči, poslal kotouč před bránu a Nicklas Bergfors byl blízko první brance. Barulin ale výborně zasáhl a je přerušená hra.
     
    05:39
    Další útočník Severstalu, bývalý hokejista Tampy Bay, Nikita Alexejev se protáhl kolem zadáků Atlantu a prověřil pozornost Konstantina Barulina.
     
    05:45
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Domácí jdou do vedení. Od modré napálil puk před branku Ondřej Němec s dobře stínící NIKITA ALEXEJEV tečoval kotouč za záda Barulina. Asistence: Ondřej Němec, Maxim Truněv.
     
    06:39
    Hostující Andrej Zubarev se dostal do ofsajdu, přesto ještě vystřelil na Košečkina. To se domácím obráncům vůbec nelíbilo a dali obránci Atlantu co proto. Menší rozmíška končí a čeká nás komerční pauza.
     
    08:27
    Čerepovec hraje lépe než Atlant, který dnes může rozhodnout o postupu do čtvrtfinále. Nikolaj Kazakovcev se dostal do pěkné šance, o chvíli později i jeho spoluhráč Jevgenij Kovyršin.
     
    08:50
    Také hosté se vydali ke zteči Košečkinovy brány, jenže snahu přehnal Igor Musatov, který zahákoval domácího obránce. První přesilovka zápasu jde na vrub Severstalu.
     
    10:01
    Mnoho toho zatím domácí nepředvedli a více než minuta jejich početní výhody je minulostí. Navíc Ondřej Němec nezachytil puk v pásmu a Čerepovec je v ofsajdu.
     
    11:42
    Nicklas Bergfors vedl závar před Konstantinem Barulinem, ale Altant se ubránil. Hosté jsou již v plném počtu a útok po dolouhé době končí i v rukavici Košečkina. Autorem střely byl Rjabakov.
     
    12:08
    Za faul loktem na Kovyršina se provinil opět hokejista Mytišči Timofej Šiškanov. Čerepovec může napravit první nepřesvědčivou přesilovku druhou brankou.
     
    13:16
    Němec rozjíždí rozehrávku domácích. Hra je ovšem opět přerušena, k zemi se zkácel Mikko Lehtonen, jenže pískán je jen ofsajd domácích.
     
    14:00
    Atlant nedostal branku ani ve druhém oslabení a proto může spřádat plány na vyrovnání. Čerepovec je ovšem v průběhu utkání lepším týmem.
     
    14:18
    Komerční přestávka a hokejisté Mytišči můžou nabrat síly po dvouminutovém oslabení, které se povětšinu času hrálo v jejich obranném pásmu.
     
    14:59
    Mikko Lehtonen se dostal do mezikruží, tam mu ovšem vzali kotouč hostující obránci. Hra nyní ztratila na tempu, oba celky doslova betonují střední pásmo.
     
    16:28
    Hosté se prokličkovali do útočného pásma. Rjabakov posunul puk na Kablukova, ten ještě prodloužil na Janne Niskalu, jenže jeho bomba šla přímo doprostřed brány Košečkina.
     
    16:58
    Českého zadáka Ondřeje Němce nyní přidržel při forčekování Branko Radivojevič a opět zbytečně oslabuje svůj tým útočným faulem.
     
    17:02
    Ihned po buly budou síly srovnány. Vadim Ščipačjov zasáhl vysokou holí tvář Patricka Zakrissona a pokorně odchází na lavici hanby.
     
    17:56
    Čerepovec jde ve čtyřech do útočného pásma, jenže přichází rychlý brejk Atlantu. Žerděv posunul puk na Anderssona, který ale nemíří přesně.
     
    19:12
    Aktivní Němec nahodil na branku a kotouč se málem odrazil k hokejce Dmitrije Vlasenkova. Konstantin Barulin však byl pozorný a puk pokryl. Hra je přerušena.
     
    19:37
    Nikolaj Žerděv je bez přilby a na ledě se strhla menší mela. Naštvaný útočník první formace dostal ránu od Ruslana Nurtdinova, kterému se nelíbilo Žerděvovo zakončení po odpískání. Oba dva si již chladí horké hlavy na trestné lavici.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Strhující hokej jsme v první třetině neviděli, přesto se domácí dostali do vedení tečovanou střelou Němce, kterou usměrnil do branky Nikita Alexejev. Druhá část utkání začne zhruba ve 14:50.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Pokračuje se ve čtyřech hráčích na obou stranách. První zákrok druhé třetiny má po pokusu Ketova z pravé strany hostující Barulin.
     
    21:32
    Na středu útočného pásma míchal s pukem Alexej Cvetkov, přesto nevystřelil a ještě hledal lépe postaveného spoluhráče. To byla chyba a z akce nakonec nic nebylo.
     
    22:18
    Také Vasilij Košečkin na druhé straně kluziště měl práci a přerušil hru. Vzahuje se po jeho levici a puk získávají domácí hráči Severstalu.
     
    22:58
    Obránce Andrej Zubarev podrazil Truněva což se mu vůbec nelíbí. Poté ještě vystartoval po útočníkovi domácích a u mantinelu byla další menší potyčka. Následuje přesilovka Čerepovce.
     
    23:49
    Poměrně pěkně sehraná přesilovková kombinace končí na hokejkách hostů. Bergfors si našel palebnou pozici v mezikruží, jenže Atlant mu puk sebral.
     
    25:12
    Atlant je v plném počtu a ihned útočí. Švédský útok Anderssona se Zakrissonem dobře kombinoval s Žerděvem v útočném pásmu. Na Košečkina ovšem nevyslali jedinou střelu, což je tradiční obrázek tohoto zápasu. Málo střelby a boj o puk.
     
    26:31
    Dmitrij Vlasenkov se objevil ve velké šanci před Barulinem. Na druhé straně měl obrovské štěstí Vasilij Košečkin, kterého na dvakrát málem překonal Jonas Andersson. Předvším jeho zasunutí zpoza branky mělo skončit gólem.
     
    27:42
    Opět oblíbené čekání Niclase Bergforse mezi kruhy málem skončilo brankou. Puk mu připravil Nurtdinov a Barulin se musel snažit aby vytáhl jeho střelu mimo tři tyče.
     
    29:04
    Obránce Ivan Višnějvskij se vydal na výlet a pro Mytišči to mohlo znamenat vyrovnání. Puk mu ovšem sebrali zadáci Čerepovce.
     
    30:56
    Stále vidíme spíše taktickou bitvu i když v posledních minutách jsme viděli i náznaky dobrých šancí.
     
    31:53
    Cvetkov si našel místo na pravé straně a jeho ztečovaná střela polekala Konstantina Barulina v bráně Atlantu. Na druhé straně se opět prodírala aktivní dvojice Švédů Zakrisson Andersson a druhý jmenovaný se ještě po odpískání pošťuchoval s obránci Severstalu.
     
    32:33
    Mytišči zapíná na druhý rychlostní stupeň a to dělá domácím problémy. Dvě rychlé střely Rjabakova s Musatovem musel řešit Košečkin přerušením.
     
    33:22
    I nadále jsou u puku hosté, domácí se nyní nemohou vymanit z jejich útoku. Atlant cítí šanci dnes zakončit celou sérii výhrou 4:2 na zápasy.
     
    34:47
    Atlant víří v útočním pásmu, u puku je druhá formace vedená Rjabakovem. Po levé straně kluziště se nyní prodírá právě rodák z Kazaně, ale sudí přerušují hru.
     
    35:50
    Čerepovec se již několik minut nedostal na dostřel Barulina. Hosté nyní převzali otěže zápasu a Severstal začíná nepochopitelně bránit hubený jednobrankový náskok.
     
    37:45
    Skrytá rána hostujícího Timofeje Šiškanova měla šanci na úspěch, ale Košečkin zastavil puk před proniknutím do sítě. Stav je stále jedna nula díky branky Alexejeva.
     
    38:36
    Tak i Severstal se na chvíli nastěhoval před Barulina, puk jim ale rychle sebrali Semjonov s Niskalou. Právě obránce z Västerås zakládá další akci a posílá puk svým švédským spoluhráčům, Zakrisson míchá s pukem.
     
    39:15
    Ihned po buly napřáhl hráč Atlantu Alexander Rjabakov, ale jeho dělovka mířila jen do výstroje Košečkina. Ani další nahození Rjabakova nakončí gólem a brankář domácích přerušuje hru.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Hokejová nuda pokračuje. V průběhu druhé třetiny mírně převzali aktivitu z domácích hokejek hráči Atlantu, přesto vidíme zápas s ninimem šancí a spíše boj než pohledný hokej. Třetí třetina bude zahájena zhruba v 15:39.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:58
    První ofenzivní akce patří Čerepovci. Gennadij Stoljarov vystřelil skrz obránce Mytišči a Ketov jen kontroloval, zda Barulinovi nevypadne kotouč z výstroje.
     
    41:19
    Jonas Andersson teď počastoval rozhodčí nevybíravými výrazy a buly se bude vhazovat místo před Košečkinem ve středním pásmu.
     
    43:33
    Košečkin přerušil hru. Po buly se dostali zase k puku hosté a útok Atlantu rozjíždí kdo jiný než Andersson se Zakrissonem. Tenhle útok je na ledě snad ob dvě střídání.
     
    44:27
    Po Zakrissonovi zkoušel pozornost Košečkina z dorážky Igor Musatov, ale domácí brankář stále drží jednobrankové vedení Čerepovce.
     
    46:16
    Ojedinělá akce domácích končí nepřesnou ranou Ruslana Nurtdinova. Puk si opět berou domácí, protože Severstal vyhodil puk takřka přes celé kluziště. Bránění domácíh je v těchto momentech opravdu precizní a na útok svěřenci trenéra Kvartalnova téměř nemyslí.
     
    47:03
    Domácí brankář opět chytá puk po střele zápěstím z hole Maxima Semjonova. Před malou chvílí se na ledě pošťuchovali střelci Zakrisson se Ščipačjovem, ale sudí je nevyloučil.
     
    46:52
    Mytišči právě vstřelilo branku!
    Po hodně dlouhé době vidíme v Čerepovci branku. Po průniku Lewandowskiho se k puku dostal BRANKO RADIVOJEVIČ, kterého neuhlídal Ondřej Němec a dorážkou vyrovnává skóre zápasu. Asistence: Robert Lewandowski, Dmitrij Upper.
     
    48:41
    Čerepovec se bráněním jednobrankového náskoku dostalo z tempa a i nadále po vyrovnávací brance je lepší Mytišči. Do předu se ale nyní hnal Vadim Ščipačjov, který byl následně sražen k ledu. Podle sudích to byl čistý zákrok.
     
    49:46
    Ve středním pásmu mohl ujíždět sám na Barulina Gennadij Stoljarov, ale obránce Andrej Zubarev zatáhl za brzdu. Jde na dvě minuty na trestnou lavici a Čerepovec si zahraje přesilovou hru. Nyní jsme svědky komerční přestávky.
     
    50:23
    Spoza brány se proštrykoval před branku Dmitrij Vlasenko, jenže Konstantin Barulin se překvapit nenechal.
     
    51:00
    Alexej Cvetkov tečoval puk hodně nad branku, ale sudí přerušují hru díky faulu Janne Niskaly. Hosté jdou do tří!
     
    51:15
    Dvě bomby od modré z holí Stoljarova a Němce likviduje výborný Barulin a přerušuje hru.
     
    51:32
    Atlant vyhazuje až za bránu Košečkina, přesto je ještě čeká půl minuty oslabení tří proti pěti.
     
    52:10
    Hosté jsou již ve čtyřech a brání přesilovku Čerepovce poměrně aktivně. Domácí se nemohou dostat do pásma. Teď to zkusí Alexej Cvetkov.
     
    53:21
    Mytišči je v plném počtu, ale Čerepovec se stále snaží o vedoucí branku. Němec nahodil nepřijemný puk před Barulina a jediný střelec domácích dnes Nikita Alexejev mohl opět tečovat puk do brány.
     
    53:58
    Ve žlutém hrající Zakrisson se prosadil přes Kiseleviče, jenže Vasilij Košečkin měl puk v dohledu a zasáhl dobře. Přerušen hra a buly po levici Košečkina.
     
    54:02
    Mytišči právě vstřelilo branku!
    Zakrisson vyhrál buly a svižnou střelou golfovým úderem prostřeluje NIKOLAJ ŽERDĚV Košečkina nad levým ramenem. V tuto chvíli je Atlant jen kousek od postupu do čtvrtfinále! Asistence: Patrick Zakrisson.
     
    56:21
    Domácí teď zabírají a nic jiného než vstřelený gól pro ně neexistuje. V opačném případě sezona pro celek Severstalu skončí.
     
    58:07
    Čas se Čerepovci krátí, ale hosté dobře zahušťují střední pásmo. Kotouč je za bránou Košečkina odkud budou domácí rozehrávat další akci.
     
    58:18
    Oddechový čas pro domácího kouče Dmitrije Kvartalnova.
     
    58:23
    Čerepovec hraje v šesti mužích v poli. Košečkin zůstal po oddechovém čase na střídačce.
     
    58:41
    Nyní se Košečkin do branky vrací, vhazuje se totiž ve středovém kruhu.
     
    58:50
    Hra se hodně kouskuje. Icing Atlantu přesune 70 sekund před koncem hru před Barulina.
     
    59:28
    Střela Kiseleviče letěla jen do Barulina, ale dorážející Nurtdinov s Alexejevem měli smůlu. Konstantin Barulin puk chytil a nepustil před sebe. Bude to ještě drama.
     
    59:47
    Poslední nápor domácích je jalový. Navíc Atlant si bere puk a zápas pomalu končí.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Celek z předměstí Moskvy otáčí skóre zápasu díky zásahům Radivojeviče a Žerděva a postupuje do čtvrtfinále play-off KHL. Domácí začali bránit hubený náskok příliš brzy a to se jim vymstilo. Zápas tak končí výhrou Atlantu 1:2 a je to po sedmi zápasech, kdy vítězily výhradně domácí celky, výhra hostů. Příjemné odpoledne vám přeje u dalších onlajnů Tomáš Martínek. (16:12:37)

    Tomáš Martínek

    Góly a asistencie: 6. Alexejev (Němec, Truněv) - 47. Radivojevič (Lewandowski, Upper), 55. Žerděv (Zakrisson)


    Severstaľ Čerepovec: Košečkin (Tarasov) - Kronwall, Čudinov, Kiselevič, Němec, Puistola, Jegoršev, Zemčenko, Popov - Stoljarov, Ščipačjov, Ketov - Nurtdinov, Cvetkov, Bergfors - Kazakovcev, Kovyršin, Lehtonen - Alexejev, Vlasenko, Truněv. Trenér: Dmitrij Kvartalnov.
    Atlant Mytišči: Barulin (Kotschnew) - Semjonov, Niskala, Nurislamov, Zubarev, Kosmačev, Višněvskij - Andersson, Zakrisson, Žerděv - Kablukov, Rjabakov, Musatov - Lewandowski, Upper, Radivojevič - Šiškanov, Černov, Bobrov. Trenér: Janne Karlsson.

    Rozhodca: Sadovinkov, Zacharenkov