Nitra – Poprad 2:3 (kon.) | Skalica – HC Slovan 1:2 (kon.) | Trenčín – Zvolen 5:6 (kon.)
Martin – Žilina 7:5 (kon.) | Košice – B. Bystrica 0:1 (kon.)
koniec
HK DUKLA Trenčín
5:6 (0:1, 0:3, 4:2)
HKM Zvolen
Piatok 24.02.2012, 17:30Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    60:00
    Koniec zápasu. (19:52:06)
     
    59:51
    Dukla získala pásmo, už je v šestici, bude sa vhadzovať pred Trenčanom.
     
    59:45
    Oddychový čas domácich.
     
    59:45
    Trenčín dal gól!
    Napriek tomu, že presilovky nie sú silnou stránkou Dukly, dnes domáci hráčom vychádzajú. Kombinácia sa dostala na modrú k RADOVANOVI TREFNÉMU, ktorý nádhernou strelou zápästím trafil ideálne pod hornú žŕdku. Asistencie: Ladislav Gábriš, Peter Fabuš.
     
    59:09
    Kováč stále v bránke, Dukle sa nedarí usadiť sa v útočnom pásme.
     
    58:25
    Zvolen, Slovák, 2 min. seknutie.
     
    58:00
    Dve minúty pred koncom tretej tretiny sa Zvolen umne bráni.
     
    56:38
    Trenčanom presilovka opäť moc nevychádza a čochvíľa sa skončí.
     
    55:13
    Zvolen, Ťavoda, 2 min. držanie.
     
    54:40
    Pardavý sa dostal teraz cez brániaceho hráča Zvolena poľahky, obkorčuľoval aj bránu a snažil sa puk poslať pred bránu, no tento zámer mu nevyšiel.
     
    53:37
    Dnešné stretnutie sleduje 1940 divákov.
     
    53:19
    Zuzinovi kľučka vôbec nevyšla. Zvolenčan si zrejme neuvedomil, že nemá čistý ľad a púšťať sa v tomto stave, kedy je na ľade množstvo snehu do kľučky po ľade, nie je moc rozvážne.
     
    53:18
    Zuzin bol rýchlejší, prekorčuľoval Bira a rútil sa sám na Kováča, ktorý jeho forhendový blafák zneškodnil. Nariadené ja však trestné strieľanie.
     
    52:21
    Zvolen dal gól!
    Zvolenčania sa ocitli len ojedinele v útočnom pásme a z ich pobytu plynie šiesty gól. K puku sa v rohu klziska dostal ONDREJ OTČENÁŠ, ktorý si to namieril smerom na Kováčovu bránku. Brankár Dukly myslel, že mu v páde zabráni ďalšiemu prieniku, Zvolenčan to ale ustál, otočil sa a puk umiestnil do odkrytej bránky. Bez asistencie.
     
    51:49
    Opäť Šťastný páli z kruhov a Trenčan teraz ani nestihol zaregistrovať puk, ktorý letel vedľa.
     
    51:28
    Na druhej strane šanca pred Slováka, ktorý sa ocitol osamotený na osi útočného pásma, kam dostal prihrávku, ale jeho strelu Kováč vyrazil.
     
    49:43
    Broska našiel peknou prihrávkou Tybora na kruhoch, ktorý z prvej po ľade vystrelil, Trenčan sa prezentoval ďalším skvelým zákrokom betónom.
     
    49:16
    Kováč teraz na trikrát dokázal skrotiť puk. Najskôr ho vyrazil, hokejkou ho poslal do vzduchu a odtiaľ si ho pokojne schoval do lapačky.
     
    48:51
    Šťastného bomba a reflexívny zákrok Trenčana lapačkou !
     
    48:33
    Šťastný sa dostal k odrazenému puku, vypálil ho z ostrého uhlu na bránku. Trenčan ho vyrazil len pred Mikulu, ktorý mal pred sebou prázdnu bránku , no puk poskakoval po ľade a útočník Dukly ho ideálne netrafil.
     
    47:37
    Gábriš vo výbornej streleckej pozícii len tesne míňa horné priestory Trenčanovej svätyne.
     
    47:06
    Trenčanom narástli krídla a bojujú ako levi v útočnom pásme. Do bránky sa vrátil Vladimír Kováč.
     
    46:45
    Tréner Zvolena Peter Mikula si okamžite vzal time-out.
     
    46:36
    Trenčín dal gól!
    A behom niekoľkých sekúnd prišlo zníženie na rozdiel jediného gólu. Puk sa dostal na modrú, odkiaľ z ľavej strany napriahol LADISLAV GÁBRIŠ a puk sa opäť ocitol za Trenčanom. Asistencia: Jakub Gašparovič
     
    46:18
    Trenčín dal gól!
    Trenčania využili dvojnásobnú výhodu presilovky a ostáva im ešte jedna. Kombináciu zakončil bombou LIBOR HLUBUČEK, ktorý prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste.Asistencia: Ján Pardavý
     
    45:46
    Zvolen, Jindra, 2 min. vyhodenie puku z obranného pásma - zdržiavanie hry.
     
    45:24
    Zvolen, Brabenec, 2 min. podrazenie.
     
    44:56
    Zvolen hrá bez problémov, jeho hráči pôsobia skúsene a umnou hrou nepúšťajú domácich do ničoho. Ozýva sa piskot z tribún.
     
    43:24
    Zvolen dal gól!
    Nuž, tak teraz to vyzeralo tak, že Zvolen si dá gól, kedy uzná za vhodné a potrebuje to. V tomto prípade dusili hostia domácich pred Hiadlovským, ONDREJ OTČENÁŠ sa uvoľnil, s pukom vyšiel spoza brány na os odkiaľ bekendom po ľade prekonal už na ľade ležiaceho Hiadlovského. Asistencie: Matej Síkela, Miroslav Vantroba.
     
    42:03
    Trenčania sa snažia aj o ďalší gól, tentoraz si však Trenčan dal pozor a puk radšej prikryl. Emócie sa zvyšujú.
     
    41:23
    Trenčín dal gól!
    Tak začiatok tretej tretiny vyšiel domácim, ktorý znížili stratu na rozdiel dvoch gólov. Gašparovič vysunul RADOSLAVA TYBORA, ktorý s pukom prekorčuľoval modrú a spoza obrancu trafil presne. Asistencia: Jakub Gašparovič.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:39
    Sojčík na Gašparoviča stojaceho na osi pásma. Útočník domácich strieľa z prvej, ale jeho pokus bol stečovaný na ochrannú sieť.
     
    38:49
    Zvolen dal gól!
    A čo sa podarilo domácim, darí sa aj hosťom - gól v oslabení. Tým zvyšujú svoje vedenie už na rozdiel troch gólov. Jurík si pripisuje tretiu asistenciu po tom, ako vysunul MAREKA ĎALOGU na pravej strane, ten sa natlačil pred Hiadlovského a skóroval. Asistencia: Lukáš Jurík.
     
    38:40
    Zvolen už vo štvorici, Trenčania nemôžu.
     
    38:18
    Zvolen, Brabenec, 2 min. zaľahnutie puku.
     
    38:14
    A nejde a nejde to domácim. Ozvalo sa aj hľadisko, vôbec po prvý raz v zápase, keď si s druhou stranou pri pokriku vymenili meno Pavla Demitru.
     
    36:34
    Dvaja Trenčania sa teraz sami pred Trenčanom. Šťastný prihrával Pardavému, ktorý dorážal puk do odkrytej bránky a teraz nikto na štadióne netuší, ako to Trenčan dokázal ešte chytiť. Následne sa dvakrát bravúrne roztiahol pri strelách od modrej.
     
    36:34
    Zvolen, Ďaloga, 2 min. krosček.
     
    35:29
    Nahodenie Trefného od modrej sa snažil tečovať pred Trenčanom Šťastný. To sa mu nepodarilo, no neudržal stabilitu a spadol na brankára Zvolena. Hra je preto vykázaná do stredného pásma.
     
    35:14
    Štvrtá lajna domácich teraz zabojovala v útočnom pásme, hostia ich ale k ohrozeniu Trenčania nepustili a oslobodili sa len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    34:03
    Zvolen dal gól!
    Zvolenčania sa dostávajú do dvojgólového náskoku. Jindrovu strelu od modrej Kováč vyrazil, puk sa šťastne dostal ku KAMILOVI BRABENCOVI, ktorý si položil Kováča a bekendom vsietil tretí gól hostí. Asistencie: Josef Jindra, Vladislav Baláž.
     
    33:54
    Strela od modrej teraz nepríjemne trafila do oblasti hlavy Mareka Bira, ktorý ostal ležať na ľade, no rozhodca z nepochopiteľných príčin hru neprerušil. Zvolen sa tak dostal k šanci zásluhou Baláža, ktorého strelu ale vyrazil Kováč.
     
    33:45
    Zvolenčania teraz umnou hrou nepúšťajú Trenčanov vôbec k ničomu.
     
    33:11
    Dukla už v hrá v plnom počte.
     
    32:27
    Domáci teraz veľmi dobre podržali puk v útočnom pásme, konkrétne to bol Sojčík, ktorý sa odstaviť nedal.
     
    31:22
    Zvolen dal gól!
    Dvojnásobná presilovka Zvolena využitá, k dispozícii hosťom ostáva ešte takmer celá dvojminútová.Zvolenčania pri tomto góle zovreli Duklu, puk sa dostal na hokejku JÁNA MUCHU, ktorý príklepom nechytateľne zavesil. Asistencia: Lukáš Jurík.
     
    31:09
    Dukla, Gábriš, 2 min. nebezpečná hra so zdvihnutou hokejkou.
     
    30:14
    Brabenec teraz našiel peknou prihrávkou po ľade hokejku Zuzina pred bránkoviskom, ktorá tečovala puk. Kováč bol však na ľade a betónmi tento puk vyrazil.
     
    29:44
    Trenčania už vo štvorici sa bránia a aj vyhadzujú puk po Kováčovom zákroku zásluhou Bednára.
     
    29:24
    Dukla, Trefný, 2 min. faul kolenom.
     
    27:51
    Pardavý teraz vyhadzoval puk tým smerom, kam sa rozbiehal Trefný, no prihrávka trenčianskeho kapitána bola pridlhá.
     
    27:35
    Dukla, Nechala, 2 min. napadnutie.
     
    26:02
    Daňovi sa podarilo prekvapiť Trenčana strelou spoza obrancu a brankár HKM len s ťažkosťami vyrážal puk, ktorý sa od zandého mantinelu odrazil ku Gašparovičovi na druhej strane, no ten netrafil odkrytú časť bránky !
     
    25:31
    Zuzin tiahol útočnú akciu hostí, z ľavej strany sa však rozhodol zakončiť sám, no Kováč jeho pokus bez problémov zlikvidoval.
     
    25:05
    Šťastný našiel žabkou cez stredné pásmo na pravej strane do útočného pásma prenikajúceho Petra Fabuša, ktorý si puk potiahol a švihom vystrelil. Trenčan bol pozorný.
     
    23:56
    Trenčín dal gól!
    Domácim sa napokon oslabvka podarila využiť. Zvolenčania si teraz rozložili svoju päticu trošku zle, keď nechali stáť na osi pásma úplne osamoteného JAKUBA GAŠPAROVIČA, ktorého našiel prihrávkou od mantinelu Gábriš. Gašparovič nezaváhal, z prvej vystrelil a trafil medzierku medzi betónmi Adama Trenčana. Asistencie: Ladislav Gábriš, Roman Tvrdoň.
     
    23:09
    V oslabení sa Dukla predsa len dostala do príležitosti. Trefný dostal ideálnu prihrávku na bekend pred bránku, no prestrelil ľavý horný roh Trenčanovej bránky.
     
    22:24
    Dukla, Pardavý, 2 min. seknutie.
     
    22:15
    Bednárovo nahodenie sa snažil pred Trenčanom tečovať Peter Sojčík, ale tento zámer mu nevyšiel a brankár HKM podržal puk vo výstroji.
     
    21:40
    Gašparovič mal na kruhu puk na hokejke a mal dosť času vytvoriť, no čakal pridlho a ideálnu možnosť premárnil. Jeho pokus bol následne zblokovaný.
     
    21:01
    Zvolen, hráčska lavica, 2 min. príliš veľa hráčov na ľadovej ploche.
     
    20:37
    Domáci Pardavý sa hneď z úvodu druhej časti hry ocitol v šanci, no opäť sa opakoval scenár z konca prvej časti hry, kedy namiesto strely volil, zrejme zbytočne, prihrávku.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    Úvodné zostavy:

    Dukla Trenčín: Kováč - Hlubuček, Nechala, Biro, Gábriš, Trefný, Bednár, Habšuda, Štindl - Fabuš, Šťastný, Pardavý, Daňo, Melichárek, Gašparovič, Sojčík, Tvrdoň, Tybor, Mikula, Broska, Jakúbek.

    HKm Zvolen: Trenčan - Ďaloga, Jindra, Vantroba, Mucha, Hraško, Juraško, Ťavoda, Šiška - Zuzin, Brabenec, Baláž, Slovák, Jurík, Čurilla, Síkela, Jurík, Otčenáš, Méry, Fekiač, Ďaloga.

    Rozhodca: .
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    18:23
    Sojčík musel poriadne zašprintovať, aby zachytil puk ešte pred icingom. Stihol to však, no jeho strela z ostrého uhlu nebola pre Trenčana nebezpečná.
     
    16:53
    Domácim sa nedá uprieť snaha, ale celé je to trochu napriek všetkému akési nemastné, neslané.
     
    15:05
    Zvolen dal gól!
    Zvolenčania sa ujímajú v zápase vedenia. Hostia dokonale povyzvŕtali domácich v útočnom pásme, tí stáli pred Kováčom ako figúrky a MAREK ČURILLA sa po obtočení uvoľnil a strelou do horných priestorov bránky prekonal Kováča. Asistencie: Marek Slovák, Lukáš Jurík.
     
    14:26
    Až po presilovke sa domáci ako tak udržali v pásme a Tvrdoň mohol dokonca so šťastím skórovať, ale puk nevpadol do bránky po odraze od jeho výstroje.
     
    13:28
    A menšia katastrofa v presilovke domácich má pokračovanie. Hra sa presunie opäť pred Kováča, hoci by sa malo hrať skôr pred Trenčanom. Domáci bez strely na bránu.
     
    12:38
    Hrá sa prevažne v obrannom pásme Dukly, hľadisko píska.
     
    12:01
    Zvolen, Baláž, 2 min. faul lakťom.
     
    11:20
    Zvolenu ale tiež presilovka zrejme nevychádza podľa predstáv, až teraz ako tak ohrozili hostia Kováča, no ten s ľahkým nahodeným pukom problém nemal.
     
    09:55
    Dukla, Fabuš, 2 min. nedovolené bránenie.
     
    09:52
    Šťastný perfektne doviezol puk do útočného pásma, na os ho skvele prihral Pardavému, ktorý mohol zakončiť, ale napravo sa ešte snažil nájsť Fabuša, ktorý nebol tam, kde mal podľa Pardavého byť.
     
    09:16
    Brabenec zachytil rozohrávku domácej Dukly v strednom pásme, prišiel s pukom až do toho útočného, odkiaľ vystrelil, no Kováčova vyrážačka vyrazila puk na ochrannú sieť.
     
    07:35
    Najväčšiu šancu doterajšieho priebehu zápasu teraz prepásol domáci Tybor. Dobrú kombináciu Dukly v útočnom pásme ukončila Trefného prihrávka na kruhy práve na Tybora, ktorý ale netrafil priestor bránky z ideálnej pozície.
     
    06:52
    Zvolen zatiaľ bráni veľmi pozorne, Trenčania tak majú prechod do útočného pásma veľmi sťažený.
     
    05:57
    Zvolen už hrá v pätici, no následne vyhadzuje puk a je z toho icing.
     
    05:01
    Dukla stratila väčšinu času vo svojej presilovke, a zatiaľ teda neohrozila výrazne Trenčana. Snáď len Gábriš svojím nahodením, ktorého ale minulo bránku Zvolena.
     
    03:55
    Zvolen, Slovák, 2 min. seknutie.
     
    03:23
    Zuzin sa dostal na modrej k odrazenému puku, otvoril sa mu priestor, a tak si potiahol puk dopredu a z kruhu sa rozhodol vystreliť, ale Kováč jeho pokus kryl.
     
    02:47
    Pekná individuálna akcia domáceho Brosku, ktorý sa uvoľnil za modrou peknou kľučkou, no Trenčan s jeho prízemnou strelou po ľade problém nemal.
     
    01:20
    Dobrá akcia na domácej strane. Z rohu klziska prišla prihrávka pred bránku, kam si ideálne nabehol Ladislav Gábriš a snažil sa puk stečovať do bránky, no nepodarilo sa mu to ideálne.
     
    00:57
    Čurila bol prvýmhráčom, ktorý sa dostal k streleckému pokusu, jeho nahodenie ale Kováča nemohlo v žiadnom prípade ohroziť.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Príjemný piatkový podvečer, vážení športoví priatelia. Vítam vás na zápase medzi domácou Duklou Trenčín a hosťujúcim tímom HKM Zvolen. Zvolenčania v tejto sezóne na ľade Dukly ešte nevyhrali, dnes preto majú posledný pokus o získanie troch bodov spod Matúšovho hradu v základnej časti.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:30.

    Tomáš Kyselica

    Góly a asistencie: 24. Gašparovič (Gábriš, Tvrdoň), 42. Tybor (Gašparovič), 47. Hlubuček (Pardavý), 47. Gábriš (Gašparovič), 60. Trefný (Gábriš, Fabuš) - 16. Čurilla (Slovák, Jurík), 32. Mucha (Jurík), 35. Brabenec (Jindra, Baláž), 39. Ďaloga (Jurík), 44. Otčenáš (Síkela, Vantroba), 53. Otčenáš


    HK DUKLA Trenčín: Kováč - Hlubuček, Nechala, Biro, Gábriš, Trefný, Bednár, Habšuda, Štindl - Fabuš, Šťastný, Pardavý, Daňo, Melichárek, Gašparovič, Sojčík, Tvrdoň, Tybor, Mikula, Broska, Jakúbek.
    HKM Zvolen: Trenčan - Ďaloga, Jindra, Vantroba, Mucha, Hraško, Juraško, Ťavoda, Šiška - Zuzin, Brabenec, Baláž, Slovák, Jurík, Čurilla, Síkela, Jurík, Otčenáš, Méry, Fekiač, Ďaloga.

    Rozhodca: Gašparík - Mi. Novák, Brath.

    Diváci: 1940