Novgorod – Lev 5:2 (kon.)
koniec
HC Torpedo Nižnij Novgorod
5:2 (1:0, 2:1, 2:1)
Lev Praha
Piatok 24.02.2012, 16:00 • Trade Union Sport Palace • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnes sa s vami lúči Valerián Lukačo. Najbližšie sa uvidíme pri poslednom zápase Popradu v sezóne, ktorý slovenský celok odohrá v nedeľu o 14:00 na ľade moskovského Dinama. (18:14:33)
     
    Dnes sme mali možnosť vidieť zaujímavý zápas, keď sa hneď v úvode ujal vedenia Novgorod, no popradský Lev sa nevzdával a odmenou mu bol vyrovnávajúci gól v podaní Aleša Ježka. Hosťujúcemu tímu sa však následne nepodarilo využiť dlhú početnú výhodu o dvoch hráčov, a tak sa dvoma gólmi na koňa dostal súper. V úvode tretej dvadsaťminútovky ešte dal nádej HC LEV na body kapitán Ľuboš Bartečko. Slovenskému mužstvu, ktoré hralo na tri útoky však v závere už nestačili sily, a to skúsený celok z vrchu tabuľky Západnej konferencie dokázal dokonale využiť, a tak dvoma presnými zásahmi o konečnom víťazovi stretnutia rozhodli v rozpätí 48-50. minúty Potapov a Vesce.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:04
    Levi sa ešte snažia aspoň znížiť náskok súpera, no nedarí sa im usadiť sa v pásme, a tak sa už len dohráva.
     
    58:46
    Teraz dostal nepríjemný zásah lakťom do tváre Lev Ježek, čo neušlo pozornosti rozhodcu, a ten posiela Valjuskeho na trestnú lavicu.
     
    56:59
    Domáci teraz uzavreli súpera v obrannom pásme, no Krikunov ani Zakijev nezvýšili náskok svojho celku.
     
    56:07
    Kapitán Makarov teraz poslal z obranného pásma dokonalú prihrávku na Thornberga, ktorému sa podarilo vypáliť z ľavého kruhu, no Laco tentoraz strelu úspešne vychytal.
     
    55:23
    Zápas sa v podstate už len dohráva, obe strany si uvedomujú, že sa s konečným výsledkom už veľa urobiť nedá. Zakázané uvoľnenie v podaní domáceho Torpeda...
     
    54:55
    Nebezpečne prenikajúceho Makarova teraz zastavil na modrej čiare Branislav Mezei.
     
    54:19
    Nedôrazná strela Ježeka zblokovaná na ochrannú sieť.
     
    53:44
    Strelou na bližšiu tyč to z ľavého krídla skúšal tentoraz Novotný, no brankár Bespalov strelu chytá bez väčších problémov.
     
    52:59
    Sedem minút pred koncom zápasu sa hrá prevažne v strednom pásme, domáci vedia, že už sa nemusia nikde ponáhľať, a tak sa snažia držať puk na svojich hokejkách.
     
    51:11
    Domáci v plnom počte. Levi sa nedokázali presadiť počas výhody o jedného hráča, keď dokonca ani nevystrelili na bránu Torpeda.
     
    49:11
    Za nedovolený zákrok na Hellstroma putuje Valjuskij, a tak má hosťujúci tím šancu na aspoň zníženie nepriaznivého stavu.
     
    49:03
    Oddychový čas si teraz berie Radim Rulík, ktorý momentálne dohovára svojim zverencom. Ján Laco aj po sérii dvoch rýchlych gólov ostáva stále v bráne HC LEV.
     
    49:03
    Novgorod dal gól!
    Krásna strela švihom k ľavej žrdi v podaní RYANA VESCEHO znamená už trojgólový náskok domáceho celku. Asistencie: Robert Nilsson, Alexej Jevsejenkov.
     
    47:08
    Novgorod dal gól!
    Brankár Ján Laco dnes nemá svoj deň. Po strele Romanovskeho neudržal puk vo svojej moci, a ten Martin Štrbák nedokázal odpratať, čo využil dorážkou do prázdnej brány MAXIM POTAPOV
     
    46:00
    Levi ale "hrýžu" svojho súpera, hráči cítia, že dnes majú šancu bodovať.
     
    45:33
    Obrovská šanca na vyrovnanie v podaní Stěpána Novotného! Ten sa po prihrávke Rastislava Špirka z ľavého krídla ocitol zoči-voči Bespalovovi, ktorý však výborným zákrokom betónom odoprel gól českému útočníkovi.

    Valerián Lukačko

    Góly a asistencie: 3. Nilsson (Valjuskij), 36. Makarov (Ugarov, Thornberg), 38. Rozin (Potapov, Valjuskij), 48. Potapov (Romanovskij, Jevsejenkov), 50. Vesce (Nilsson, Jevsejenkov) - 23. Ježek (Fabricius), 41. Bartečko (Hunkes)


    HC Torpedo Nižnij Novgorod: Bespalov - Tjuljapkin, Hietanen, Malenkin, Petrov, Vasiljev, Jevsejenkov, Rozin - Ugarov, Makarov, Thörnberg - Krikunov, Zakijev, Potapov - Gorbunov, Valjuskij, Nilsson - Vesce, Galuzin, Romanovskij
    Lev Praha: Laco (Hruška) - Hunkes, Mezei, Jank, Štrbák, Lewis, Hellström - Huna, Lundberg, Bartečko - Novotný, Špirko, Sekáč - Fabricius, Matai, Ježek - Šaršok, Csányi.

    Rozhodca: Kadirov, Semjonov - Menšik, Sazonov

    Diváci: 5600