Česko – Rusko 4:0 (kon.) | Švédsko – Fínsko 3:1 (kon.)
koniec
Švédsko
3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Fínsko
cz Nedeľa 12.02.2012, 15:30Euro Hockey Tour
Partner:
     
    58:11
    Švédsko právě vstřelilo branku!

    Tak teď už je o vítězi dnešního utkání i celého turnaje zřejmě rozhodnuto! Zpoza branky si vybruslil JOEL LUNDQVIST do příznivější palebné pozice a bekhendem se trefil přesně k tyčce Ortiovy svatyně! Bez asistence.
     
    46:34
    Finsko právě vstřelilo branku!

    Tak to je bleskurychlá odpověď Finska, které se vrací do těsného závěsu za svého rivala! Janne Pesonen vyvezl kotouč zpoza branky až před brankoviště a zblízka zasunul bekhendem kotouč mezi Fasthovy betony! Bez asistence.
     
    45:52
    Švédsko právě vstřelilo branku!

    V hledišti opět vybuchl mohutný gejzír šěvédské radosti, domácí vedou o dvě branky! Vypadalo to, že Nicklas Danielsson bude mezi kruhy a modrou čarou střílet, ale poslal kotouč na osamoceného JONASE ANDERSSONA,jenž z bezprostřední blízkosti uklidil kotouč do odkryté branky! Asistence: Nicklas Danielsson.
     
    35:59
    Švédsko právě vstřelilo branku!

    Teď už se ale může zaplněný stadion naplno radovat, Švédsko jde do vedení! Ke kotouči se dostal v levém kruhu STAFFAN KRONWALL a využil dostatek času i prostoru k tomu, aby nechytatelnou dělovkou vymetl vzdálenější horní růžek branky! Asistence: Jakob Silfverberg.

    Ladislav Vácha

    Góly a asistencie: 36. Kronwall (Silfverberg), 46. Andersson (Danielsson), 59. Lundqvist - 47. Pesonen


    Švédsko: Fasth (Gustafsson) – Johansson, Ekholm, Kronwall, Bäckman, Fernholm, Dahlbeck, Viklund – Weinhandl, Mårtensson, Andersson – Sjögren, Järnkrok, Silfverberg – Danielsson, Rosén, Jämtin – Pettersson, Lundqvist, Hjalmarsson – Zackrisson. Trenér: Pär Mårts.
    Fínsko: Ortio (Hovinen) – Niskala, Puistola, Eronen, Väänänen, Kousa, Järvinen, Kukkonen, Jaakola – Salminen, Kontiola, Lahti – Aaltonen, Lindgren, Pesonen – Pihlström, Hytönen, Tuppurainen – Komarov, Koskiranta, Joensuu – Anttila. Trenér: Jukka Jalonen.

    Rozhodca: Bulanov, Olenin (oba Rusko) – Dahmén, Käck (oba Švédsko).