Botswana – Guinea 1:6 (kon.) | Ghana – Mali 2:0 (kon.)
koniec
Botswana
1:6 (1:4)
Guinea
cz Sobota 28.01.2012, 17:00 • Stade de Franceville, Franceville • Africký pohár národov
     
    Marocký sudí ukončil toto utkání, které bylo velmi bohaté. Guinea přidala ve druhé půli dvě branky a potvrdila zasloužené vítězství. Pro Botswanu to znamená definitivní konec po základních skupinách. Guinea si vytvořila velmi slibnou příležitost postoupit. Bude vzhlížet k večernímu utkání a v posledním utkání skupiny jí čeká přímý boj o postup s celkem z Mali. Z mé strany je to pro dnešní den vše a přeji příjemně prožitý sobotní večer! (18:54:30)
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Protiútok Botswany skončil ofsajdem Ramatlhakwane. Poslední vteřiny zápasu.
     
    90+2
    Míč na kopačkách Guinejců a na jejich polovině. Oba týmy dohrávají utkání z povinnosti.
     
    90+1
    K míči se dostal na hranici vápna Bangoura, ale obrana Botswany ho nepustila do zakončení. Brejk Botswany.
     
    90+1
    Rozhodčí nastavuje tři minuty!
     
    90
    Ne a ne a ne. Opět zbytečná ztráta a míč na kopačkách Guineji. Blíží se konec tohoto utkání, které bylo doopravdy bohaté na branky.
     
    89
    Tentokrát drží míč Botswana. Snaží se ještě něco vymyslet na polovině Guineji. Uvidíme, zda se jí to podaří.
     
    88
    Guinea drží míč. Kombinuje s ním na polovině Botswany a již dohrává tento zápas, podobně jako zdrcená Botswana. Dlouhý nákop Guineji nevyšel. Poté přišel útočný faul.
     
    86
    Guinea právě vstřelila branku!
    Bangoura vyslal po pravé straně NABYHO SOUMAHA a střídající hráč se konečně dočkal. Šestou brankou svého týmu zatlouká hřebíček do rakve Botswany - 1:6!
     
    85
    Botswana hraje o čest. Vrhá všechny síly do útoku, což znamená okénka v obraně a jedné z nich aktuálně využívá Guinea k rychlému brejku.
     
    83
    Guinea právě vstřelila branku!
    Krásná situace! Na hranici vápna dostal nabito MAMADOU DIOULDE BAH a nekompromisní dělovkou prostřelil vše, co mu stálo v cestě - 1:5!
     
    83
    Rohový kop nadělal domácí obraně problémy. Do hlavičkového souboje šel Soumah a vybojoval další roh.
     
    82
    Na druhé straně se dostal do zakončení Ismael Bangoura. Dnes mu není souzeno. Jeho rána byla vyražena a obloukem dopadla na břevno. Bude se kopat další roh.
     
    81
    Lamine Bah musel odvracet střílený centr Botswany.
     
    80
    Hřiště opouští hrdina utkání Sadio Diallo. Nováček v základní sestavě již nedokáže dovršit svůj hattrick. Jeho místo zaujal Naby Soumah.
     
    78
    Další kombinace Guineji končí neodpískaným faulem Botswany a následným autem. Před tím ovšem mají hráči možnost občerstvení.
     
    77
    Guinejci kombinovali v okolí vápna Botswany. Uzavřeli jí pod zámkem, ale nedokázala z akce vytěžit maximum. Ibrahima Diallo poslal míč zleva nad branku Maruma.
     
    76
    První roh Botswany vzešel ze špatné komunikace mezi Dioulde Bahem a Yattarou. Následný centr byl odvrácen na další roh, ze kterého se do protiútoku dostala Guinea.
     
    75
    Botswana neudržela útočnou polovinu. Na druhé straně se dostal do protiútoku Sadio Diallo, ale byl zblokován. Guinea se již nikam nežene. Uvidíme, zda bude její klidná kombinace stačit ke vstřelení branky.
     
    74
    Ismael Bangoura pelášil osamocený vstříc Marumovi, udělal mu kličku do strany, ale svou střelu poslal nad branku. Velká šance Guineji!
     
    73
    Sedmý roh Guineji v utkání brankou neskončil. Obrana Botswany dokázala odvrátit akci soupeře. Může zaútočit.
     
    72
    Hřiště opouští Phenyo Mongala a nahrazuje ho Mogakolodi Njele.
     
    71
    Botswana se na malou chvíli osvobodila. Nebylo to ovšem na dlouhou dobu. Guinea opět u míče.
     
    70
    Botswana opět v obklíčení svého soupeře. Pokud to takhle půjde i nadále, je pouze otázka času, kdy padne další branka.
     
    69
    Ismael Diallo se ocitl v obrovské šanci těsně před brankou, ale svou ránu poslal pouze vedle tyče! Spoluhráči ho utěšují.
     
    68
    Ze hřiště odchází střelec poslední branky Guineji Ibrahima Traoré. Jeho místo zaujal Lass.
     
    67
    Centr z pravé strany musel ze vzduchu stáhnout Marumo.
     
    66
    Další kombinace Guineji pokračuje na polovině Botswany.
     
    65
    Další zakončení Guineji skončilo v náručí Maruma. Guinea je lepším celkem, ale úroveň utkání trochu upadla.
     
    63
    Máme tu další střídání. Tentokrát střídá Guinea. Hřiště opustil Pascal Feindouno. Jeho místo zaujal Ibrahima Sory Conte.
     
    62
    Celá akce končí útočným faulem. Botswaně se nedaří prosadit. Guinea si stav utkání hlídá. Nic převratného se na hřišti neděje.
     
    60
    Dvě akce z kopačky Sadia Dialla skončily nad brankou Maruma. Z následného rohu Guineji nezapršelo. Botswana může zaútočit.
     
    59
    Tak teď sám nevím. Každopádně by při pohledu na tuto akci Guineji zatrnulo celé Anglii. Do zakončení se dostal Traoré. Jeho dělovka se odrazila od břevna zpět a zcela pravděpodobně spadla za brankovou čáru. Gól ovšem uznán nebyl!
     
    58
    Celá akce skončila dalším faulem Botswany a další zajímavou příležitostí pro Guineu. Ze 24ti metrů zahrávala přímý kop, který ovšem trefil pouze zeď.
     
    57
    Skvělý obranný zákrok Mongaly skončil rohovým kopem Guineji. Ten byl odvrácen, ale pouze pár metrů od vápna. Guinea opět kombinuje na útočné polovině.
     
    55
    Guinea je stále aktivnějším celkem. Po dlouhém dobývání se do zajímavého zakončení dostal Sadio Diallo, ale svůj hattrick nedovršil.
     
    53
    Další tvrdý faul Botswany skončil bez napomenutí, ale na žlutou kartu tento zákrok rozhodně byl.
     
    52
    Žlutou kartu viděl Ohilwe.
     
    51
    Po ráně Dialla kombinuje Guinea na polovině soupeře.
     
    50
    Další zakončení Traorého skončilo rohem Guineji. Do hlavičkového souboje šel Thuma a Bangoura. Uspěl první jmenovaný a odvrátil míč.
     
    48
    Individuálně to zkoušel Traoré. Po vzoru Arjena Robbena zatáhl míč ze strany do středu. Povytáhl míč a vystřelil. Jeho první rána byla zblokována a podruhé trefil pouze Camaru.
     
    47
    Nic zajímavého se zatím neudálo. Botswana se snaží hrát, něco dělat. Bohužel se jí nedaří prosadit na útočné polovině. Guinea využívá svých zkušeností a snaží se kombinovat na útočné polovině.
     
    46
    Botswana o poločase vystřídala. Hřiště opustil Pontsho Moloi a nahradil ho Boitumelo Mafoko.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas tohoto utkání potvrdil, že stojí za to sledovat utkání APN. Když pomineme individuální chyby, tak první půli nic nechybělo. Viděli jsme pět branek, červenou kartu, penaltu a velké šance. Nejdříve šla do vedení zaslouženě Guinea po brance Dialla. Poté jsme byli svědky zvláštní situace. Po faulu Yattary byl nařízen pokutový kop. Na první pokus Selolwane neuspěl, ale rozhodčí nařídil opakování celé situace. Napodruhé se záložník Botswany nemýlil. Po další brance Dialla a Camary přišel těsně před koncem první půle klíčový moment. Střídající Motsepe tvrdě zfauloval Feindouna a uviděl žlutou kartu. Přímý kop nekompromisně proměnil Traoré. Druhý poločas začně přibližně v 18:06.
     
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Guinea právě vstřelila branku!
    Na hranici vápna se postavil k míči IBRAHIMA TRAORÉ a ukázkově zatočil míč do tyče, od které se kulatý nesmysl odrazil do branky - 1:4!
     
    45+2
    K míči se dostal na hranici vápna Feindouno a byl zezadu tvrdě zasažen Patrickem Motsepem. Střídající hráč dostal po devíti minutách na hřišti nekompromisně červenou kartu. Hráč Guineji je odnášen na nosítkách.
     
    45+1
    Guinea drží míč a hlídá si výsledek. Její kombinace dělá Botswaně problémy, ale k zakončení se Guinea nedokázala dostat.
     
    45
    Guinea drží míč na polovině Botswany. Další kombinační pokus hráčů v červené sadě dresů. Rozhodčí nastavil dvě minuty!
     
    44
    Botswaně chybí finální koncovka. Když už se hráči v modrých dresech dostanou k vápnu, kombinací rozhodí obranu Guineji, tak příjde zbytečná ztráta míče. To se stalo i tentokrát.
     
    43
    Traoré zachytil špatnou rozehrávku Botswany a pelášil dopředu. Dlouhým centrem hledal Bangouru, ale míč stihl stáhnout ze vzduchu Marumo. Guinea ještě chvíli poté obklopovala vápno Botswany, ale neúspěšně.
     
    42
    Guinea právě vstřelila branku!
    Guinea přidává další branku. Kombinace přinesla své ovoce. Na levé straně se dostal k míči ABDOUL RAZZAGUI CAMARA a zvýšil náskok svého týmu - 1:3!
     
    41
    Moloi zahrál rukou. Přímý kop.
     
    41
    Guinea zakládá další ze svých útoků. Tentokrát kombinuje na polovině Botswany. Do kombinace se zapojují všichni hráči.
     
    39
    Botswana zakombinovala na polovině Guineji a dostala se až do vápna. Tam ovšem ve finální fázi vyhořel Mongala a Yattara nakonec žádnou práci neměl.
     
    38
    Máme tu první střídání. Ofentse Nato musí odstoupit ze hry, protože ho potkalo nějaké zranění. Nahradil ho Patrick Motsepe.
     
    38
    Míč vzápětí ztratili a dlouhý míč dostal Bangour. Chvíli vymýšlel, co s míčem, protože byl ve vápně obklíčen třemi bránícími hráči. Dostal se ke střele, s kterou ovšem neměl Marumo problémy.
     
    37
    Hra již pokračuje. Tentokrát jsou to hráči Botswany, kteří s míčem na kopačkách vymýšlejí, jak přejít na útočnou polovinu. Dlouhými nákopy se to nedaří.
     
    36
    Velmi prořídlé tribuny stadionu ve Franceville vytvářejí velmi dobrou atmosféru. Obzvláště dunící bubny v africkém rytmu ženou oba týmy dopředu. Z jakých řad vycházejí nejde odhadnout, protože stejně jako v případě vuvuzel jsou slyšet neustále.
     
    35
    Po levé straně pronikl Camara a byl čistě zastaven Natem. Hra přerušena.
     
    34
    Týmy se střídají v držení míče, ale brankáři mohou být v naprostém klidu. Většina útoků končí těsně za polovinou. Aktuálně míč drží Guinea na své polovině.
     
    33
    Dlouhý nákop Botswany nadělal obráncům Guineji velké problémy. V defenzivně má Guinea obrovské problémy po rychlostní stránce. Ramatlhakwane se dostal do souboje s Diallem a míč musel odvracet až Yattara. Jeho zákrok byl ovšem opět takový celkem nemotorný.
     
    32
    Vysoký pas do velkého vápna odvrátil hlavičkou Zayatte. Následně to zkoušel z velké dálky Mongala, jehož rána trefila jednoho z hráčů v červeném.
     
    31
    K míči se dostala také Botswana. Na půli Guineji ovšem příliš dlouho nevydržela. To samé se ale stalo i na druhé straně a Botswana dostala druhou příležitost, které aktuálně využívá.
     
    30
    Guinea se snažila zakombinovat na polovině Botswany, její pokus ovšem skončil nepřesným pasem. Během toho se po tvrdém zákrok Selolwaneho dostal na zem Traoré a hra byla přerušena.
     
    28
    Po levé straně pronikal Bah, který byl tvrdě zfaulován Motlhabankwem. Obránce Botswany uviděl žlutý kartonek.
     
    27
    Guinea právě vstřelila branku!
    Guinea jde opět do vedení. Z protiútoku se dostal míč na kopačku Baha, který po levé straně zatáhl míč a našel na rohu malého vápna SADIA DIALLA, který přidává svou druhou branku v utkání a střelou pod břevno zvyšuje náskok svého týmu.
     
    26
    Šance na obou stranách! Nejdřív se do zakončení dostala Guinea, jmenovitě Traoré, který vystřelil nad. Na druhé straně měl šanci Mongala, ale jeho střela byla zblokována.
     
    25
    Guinea se nenechala rozhodit tímto momentem a opět kombinovala na půli Botswany. Ke střele se dostal Feindouno a Traoré, ale ani jeden z nich neuspěl. Na druhé straně unikal Ramatlhakwane, pro kterého byl nákop příliš dlouhý.
     
    23
    Botswana právě vstřelila branku!
    Druhý pokus skončil úspěšně. Střelcem se po této penaltě stal DIPSY SELOLWANE - 1:1!
     
    22
    Penalta je opakována!
     
    22
    Kartu dostal také kapitán Guineji za protesty. Zayattemu se nelíbilo opakování pokutového kopu!
     
    21
    Brankář Guineji uviděl žlutý kartonek za svůj prohřešek.
     
    21
    Střelu do pravé strany branky vyráží Yattara mimo!
     
    20
    Dlouhý nákop z obrany Botswany podcenil Diallo. Nabil Ramatlhakwanemu a ten byl zfaulován brankářem Yattarou. Penalta!
     
    19
    Bah na levé straně vyslal Bangoura, který se již rozeběhl s míčem, ale by mu odmávaný ofsajd. Podle mého trochu přísně, jestli tam ofsajd byl, tak milimetrový.
     
    18
    Guinea nadále s míčem na kopačkách. Tentokrát na své polovině. Botswana se brání, ale je to spíše čekání na smrt. Guinea je rozhodně lepším týmem a zaslouženě vede.
     
    16
    U míče opět Guinea. Tým v červeném opět zakombinoval a nadělal Botswaně obrovské problémy. Bangourova pěkná střela z první letěla těsně vedle levé tyče Marumovy branky.
     
    14
    Guinea právě vstřelila branku!
    Máme tu první branku a zaslouženou. Po kombinaci Guineji dostal přízemní centr z levé strany SADIO DIALLO - 0:1!
     
    14
    Krásný moment! Guinea zakombinovala a zhruba na 25ti metrové hranici od branky dostal nabito Bangoura. Jeho dělovku vyrazil robinzonádou Marumo!
     
    13
    Diallo zachytil průnik Botswany a vydal se do protiútoku. Po kombinaci s Traorém dostali míč až ke Camarovi. Jeho rána skončila pouze u brankáře Maruma.
     
    11
    Již se pokračuje ve hře. Brankář Botswany bude v pořádku. Mezitím na druhé straně skončil útočný výpad Guineji faulem Botswany a přímý kop zahrával Diallo. Pro jeho rychle vystřelený míč došel Marumo.
     
    10
    Toto není moc příjemné. Moloi dostal dlouhý míč a pronikal na branku Yattary, který se mu vrhl pod nohy a byl u míče dříve. Bohužel, od svého soupeře inkasoval tvrdou ránu do hlavy a zůstal ležet.
     
    9
    Guinea se několikrát pokoušela prodrat do zakončení a ohrozit branku. To se jí ovšem nedařilo. Obrana Botswany byla pozorná.
     
    8
    Svou možnost nedokázala proměnit v ohrožení branky. Na levé straně ztratil míč Feindouno. Následný protiútok Botswany zblokovala pozorná obrana. Míč na kopačkách domácího brankáře.
     
    7
    Útočný faul zastavil útok Botswany, která se krok po kroku blížila k vápnu soupeře. Do útoku může jít Guinea.
     
    6
    Botswana se po pravé straně prodrala až k vápnu svého soupeře. Po vhazování zprava se dostal k míči Mongala, ale jeho rána z otočky se neujala. Na opačné straně se dostal do zakončení Traore. Projektil z jeho kopačky ovšem mířil nad.
     
    4
    Na druhé straně neuspěla ani Guinea. Jmenovitě Camara.
     
    2
    První útočný výpad Botswany skončil neúspěšně. Mongalova dělovka skončila v rukavicích Yattary.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Botswana: Marumo - Mothalbankwe, Letsholathebe, Thuma, Ohilwe - Nato, Gabonamong, Selolwane - Moloi, Mongala - Ramatlhakwane.

    Guinea: Yattara - Bah D., Bah L., Zayatte, Diallo - Traoré, Diallo S., Feindouno, Camara - Bangoura.

    Rozhodčí: Al Ahrach Bouchaib (Maroko).
     
    Utkání o naději bude řídit Al Ahrach Bouchaib z Maroka, který zažije svou premiéru na tomto turnaji.
     
    O své první body do tabulky bude bojovat také Guinea. V úvodním utkání proti celku z Mali dopadla naprosto stejně jako její dnešní soupeř. O vítězství Mali rozhodl ve 30. minutě svou trefou Traoré.

    Guinea je nevýrazným štírkem mezi všemi týmy. Na APN se objevují již po desáté a budou chtít napodobit svůj nejlepší výsledek, který je ovšem starý již čtyřicet let. Druhé místo z roku 1972 je stále tvrdým oříškem, přestože letošní APN neuvidí týmy větších afrických zemí jako například Egypta, Alžírska nebo Nigérie. Guinea stihla před APN dvě přípravná utkání. Po domácím debaklu od Senegalu v poměru 1:4 uhrála remízu 1:1 s Burkinou Faso.

     
    Dnešní utkání bude střetnutím poražených týmů z prvních zápasů. První střetnutí skupiny D nabídlo konfrontaci Ghany a Botswany. Favorit z Ghany potvrdil své postavení výhrou 1:0 po brance Mensaha.

    Botswana prožívá svou premiérovou účast v Africkém poháru národů. Tři remízy, jedno vítězství. To je bilance Botswany z posledních přátelských utkání. Kromě domácího vítězství 3:0 nad Lesothem se ovšem střelci Botswany nečinili. Po remíze s Nigerem v poměru 1:1 již uhráli pouze bezbrankové remízy. Až do porážky s Ghanou.

     
    Vítáme vás u on-line přenosu z prvního sobotního zápasu Afrického poháru národů. Druhé kolo skupiny D nabídne střetnutí Botswany s celkem z Guineyi. Utkání na Stade de Franceville začíná v 17:00.

    Daniel Ryl

    Góly: 23. Selolwane (pen.) - 14. Diallo S., 27. Diallo S., 42. Camara, 45+3. Traoré, 83. Dioulde Bah, 86. Soumah

    Karty:   28. Motlhabankwe (BSW), 52. Ohilwe (BSW) - 21. Yattara (GUI), 22. Zayatte (GUI)   45+2. Motsepe (BSW)


    Botswana: Marumo - Mothalbankwe, Letsholathebe, Thuma, Ohilwe - Nato, Gabonamong, Selolwane - Moloi, Mongala - Ramatlhakwane
    Guinea: Yattara - Bah D., Bah L., Zayatte, Diallo - Traoré, Diallo S., Feindouno, Camara - Bangoura

    Rozhodca: Al Ahrach Bouchaib (Maroko)