Amsterdam – Alkmaar 2:3 (kon.)
koniec
Ajax Amsterdam
2:3 (2:2)
AZ Alkmaar
cz Štvrtok 19.01.2012, 14:30 • Amsterdam ArenA, Amsterdam • Holandský pohár
     
    84
    V posledním střídání AZ nahradil Rasmuse Elma Dirk Marcellis.
     
    84
    Dmitry Bulykin na hřišti nahradil Siema de Jonga.
     
    78
    Celso Ortiz střídá Bretta Holmana.
     
    77
    Jozy Altidore nahrazuje Charlisona Benschopa.
     
    70
    První střídání v utkání, konkrétně na straně Ajaxu. Aras Özbiliz nahrazuje Thea Janssena.
     
    64
    Po pasu Maartena Martense šel sám na bránu znovu Roy Beerens, tentokrát mířil třicet čísel vedle brány Jaspera Cillessena.
     
    58
    Při snaze rozjet rychlý brejk byl na vápně Ajaxu faulován Vurnon Anita Brettem Holmanem a fotbalista Alkmaaru viděl žlutou kartu.
     
    57
    Roy Beerens šel sám na bránu, nicméně s čistým skluzem ve vápně přispěchal stoper Jan Vertonghen. Skvělý obranný zákrok.
     
    55
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    K penaltovému puntíku se postavil RASMUS ELM a míč poslal do levé části branky z pohledu střelce, zatímco gólman Jasper Cillessen skákal na druhou stranu.
     
    54
    Toby Alderweireld zblokoval střelu Roye Beerense ve vápně rukou a bude se kopat penalta!
     
    53
    Po přiťuknutí hlavou od Siema de Jonga se k míči ve vápně dostával Miralem Sulejmani, avšak jeho zakončení dokázal Esteban zblokovat a následně míč ukryl ve své náruči.
     
    49
    Na centr Nicka Viergevera si ve vápně naskočil Charlison Benschop a svůj hlavičkový pokus namířil na přední tyči jen nad bránu.
     
    37
    Ajax právě vstřelil branku!
    Domácí rozehráli standardní situaci nakrátko, na střelu Christiana Eriksena za vápnem ještě dokázal Esteban zareagovat, ale míč vyrazil pouze k SIEMU DE JONGOVI, který jej doklepl do prázdné brány. Hosté reklamovali ofsajd, ale marně.
     
    37
    První žlutá karta v utkání, viděl ji stoper a kapitán hostů Niklas Moisander.
     
    35
    A mohlo být srovnáno! Po skvělém pasu z levé strany od Christiana Eriksena nedokázal míč na zadní tyči do poloprázdné brány propasírovat Miralem Sulejmani.
     
    33
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    Hosté rázem obrací stav utkání a dostávají se do vedení. Po neúspěšné akci Ajaxu předvedl Alkmaar rychlý útok a po dlouhém pasu Rasmuse Elma za obranu se dokázal prosadit CHARLISON BENSCHOP, který šel sám na Jaspera Cillessena.
     
    32
    Simon Poulsen poslal ideální pas před bránu Royu Beerensovi, který ve stoprocentní pozici v malém vápně nedokázal vstřelit branku.
     
    24
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    Po tvrdém přízemním centru Charlisona Benschopa z pravé strany do vápna Ajaxu se střelou na přední tyč prosadil nikým nehlídaný MAARTEN MARTENS. Je srovnáno.
     
    16
    Po další akci Alkmaaru zazvonila za Jasperem Cillessenem tyč!
     
    15
    Po centru z pravé strany se ve stoprocentní pozici v okolí penaltového puntíku objevil s míčem u nohy Charlison Benschop, ale své zakončení namířil jen doprostřed brány.
     
    10
    Ajax právě vstřelil branku!
    Po výborném pasu Christiana Eriksona za obranu si míč zpracoval SIEM DE JONG a ve stoprocentní pozici prostřelil Estebana v bráně AZ Alkmaar. Domácí jdou do vedení.

    FB

    Góly: 10. De Jong, 37. De Jong - 24. Martens, 33. Benschop, 55. Elm (pen.)

    Karty:   37. Moisander (ALK), 58. Holman (ALK)


    Ajax Amsterdam: Cillessen – Ligeon, Alderweireld, Vertonghen (c), Anita – Eriksen, Enoh, Janssen (70. Özbiliz) – Sulejmani, De Jong (84. Bulykin), Aissati.
    AZ Alkmaar: Esteban – Reijnen, Moisander (c), Viergever, S. Poulsen – Maher, R. Elm (84. Marcellis), Martens – Beerens, Benschop (77. Altidore), Holman (78. Ortiz).

    Rozhodca: Van Boekel

    Diváci: 22800