Udinese – Chievo 1:2 (kon.) | AS Rím – Fiorentina 3:0 (kon.)
koniec
Udinese Calcio
1:2 (0:1)
Chievo Verona
cz Streda 11.01.2012, 17:30 • Stadio Friuli • Taliansky pohár
     
    Čtvrtfinále Italského poháru si tedy zahraje překvapivě Chievo Verona! To se v druhém poločase urputně bránilo, ale v závěru se dočkalo vítězné branky. Tu režíroval Kamil Vacek, který krásně našel Thereaua, a ten už před Handanovićem dokázal rozvlnit síť. Celek Domenica Di Carla se tak může těšit na další souboje v domácím poháru. Třetí tým Serie A, Udinese v soutěži končí. (19:22:08)
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Po rohu pálil Di Natale, ale jeho pookus úspěchem nekončí. Do rány se ještě snažil vložit nohu Sissoko, jenže ani on zakončení neprodloužil, a to tak končí na pohotovém Puggionim!
     
    90+2
    Torje zabojoval a získal ztracený míč. Poslal na Bastu, ale ten centruje pouze do obránce Chieva.
     
    90+1
    Chievo právě vstřelilo branku!
    A v té první hostující tým jde do vedení 2:1! Míč se dostal do středu hřiště na Kamila Vacka, který našel na pravé straně nádhernou nahrávkou CYRILA THEREAUA! Ten si i přes snahu domácí obrany míč zpracoval a bezprostřední blízkosti prostřeluje Handanoviće!
     
    90
    Nastavují se dvě minuty.
     
    90
    Teď už to z hosty vypadalo nadějněji, ale početní výhodu na útočné polovině celek z Chieva nevyužil, když se Thereau po nahrávce Sammarca do zakončení nedostal.
     
    89
    Ojedinělá akce hostů po pravé straně nekončí úspěchem, a tak se do útoku opět hrne Udinese.
     
    88
    Kombinace domácích celku skončila ve středu hřiště po nepřesné rozehrávce Sissoka, ale i tak se Udinese po pár vteřinách dostává k míči.
     
    87
    Di Nataleho zase našla nahrávka Danila v ofsajdovém postavení.
     
    86
    Celek kouče Guidolina se i nadále tlačí do útoku. Na pravé straně ale teď neuspěl Basta.
     
    84
    Udinese právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Přímý kop ze zhruba pětadvaceti metrů rozehrál ANTONIO DI NATALE a domácí tým je konečně za svou aktivitu odměněn. Prudká rána prošel kolem zdi a s pomocí tyče končí za brankářem Puggionim!
     
    83
    Další šance domácích! Di Nataleho nůžky zkusil z levé strany dopravit do branky Floro Flores, jenže ten míří z těžké pozice vedle.
     
    83
    Další průnik na pravé straně centruje Torje pouze do Dramého, od kterého se míč dostává do zámezí.
     
    81
    Šance Udinese! Dobrým autem našel na pravé straně za obranou Chieva Basta svého spoluhráče Torjeho, který centroval na střed hřiště. Míč si tam našel Floro Flores, ale bohužel pro domácí jde jeho zakončení nad Puggioniho klec.
     
    80
    Po autu z levé strany se dral do zakončení hostující Thereau. Při průniku do vápna ale fauluje, a tak se musí rychle vrátit do zadních řad.
     
    79
    Tlak Udinese stagnuje a Chievo je čím dál tím více blíže překvapivému postupu. Centr Torjeho z přímého kopu byl příliš nízký, a tak jej v klidu odvrací Morero.
     
    77
    Novic na trávníku Torje zkusil rychlou kličkou oklamat obránce Chieva a vypálit. První bod se mu povedl, jenže následnou střelu posílá mimo branku.
     
    76
    U pravé postranní čáry zastavuje možný útok Chieva faulem na Thereaua domácí Dušan Basta.
     
    75
    Střídá i Udinese. Jako třetí žolík vbíhá na hřiště Gabriel Torje, jenž vystřídá obránce Ferronettiho.
     
    73
    Chievo podruhé střídá. Paloschiho nahradí Davide Mandelli, který by měl vyztužit obranné řady.
     
    72
    Na straně druhé zkusil v pádu zakončit Paloschi, jenže Handanović ani zasahovat nemusel. Danilo totiž ránu úspěšně zblokoval a rychle se vydává s míčem do útoku.
     
    71
    Teď už musel brankář Chieva vyrážet ostrý projektil Flora Florese, který pálil po nepovedené ráně Abdiho. Prudká střela skončila na pohotové rukavici Puggioniho.
     
    70
    Udinese i nadále hraje v druhém poločase prim, ale zužitkovat to prozatím nedokázalo. Centr Pasqualeho z levé strany hledal ve vápně Di Nataleho, ale ten se k míči nedostal.
     
    68
    Chievo poprvé střídá. Thereau nahradí na hřišti Moscardelliho.
     
    68
    Na pravé straně je faulován domácí Basta, kterého srazil k zemi Dramé.
     
    66
    Na hranici ofsajdové linie přebral Floro Flores míč a zkusil z těžkého úhlu překvapit Puggioniho. Ten je ale připraven a přízemní ránu chytá.
     
    64
    O pár vteřin později už to vypadalo s Udinese nadějněji. Dobře hrající Floro Flores našel ve středu hřiště Abdiho, který v pádu střílel. Bohužel pro domácí jde ale míč z jeho kopačky těsně mimo.
     
    64
    Floro Flores hledal vysokým míčem na pravé straně Di Nataleho, jenže ten míč nezastavil. Puggioni tak rozehraje od své branky.
     
    62
    Karetní festival posledních minut pokračuje. Sissoka fauloval ostře přes kotníky Cruzado a dostává za to žlutou kartu.
     
    60
    Ve středu hřiště fauluje šlapákem Ekstrand hostujícího Cruzada a zaslouženě vidí i on žlutou kartu.
     
    59
    Hostující bek Sardo o pár vteřin později vidí žlutou kartu, když musel zastavit rychlý brejk domácích fotbalistů.
     
    58
    A po něm přichází velká šance! Centr našel volného Sarda, který se do zakončení pravou nohou dobře položil, ale i tak se z branky neraduje. Handanović totiž zasahuje výborně u pravé tyče, kde vyráží ostrý projektil.
     
    58
    Velmi nadějný brejk hostů nekončí brankou! Cruzado totiž na pravé straně nenahrál příliš přesně na Vacka, a ten tak v pádu zakončoval pouze do obránce domácích. Roh pro Chievo.
     
    57
    Na druhé straně hledal Di Natale na levém křídle Pasqualeho, jenže ten se přes Sarda k centru nedostal. Navíc fauluje, a tak hosté rozehrají přímý kop.
     
    55
    První nebezpečná akce Chieva v druhém poločase přišla z pravé strany. Z té centroval v rychlém brejku do vápna Moscardelli, ale před Paloschim stačil odvrátit míč Danilo.
     
    53
    A znovu v pozici nahrávajícího Floro Flores. Novic na trávníku našel Abdiho, který následně hledal chytrou nahrávkou Bastu, jenže ten už na míč nedosáhl.
     
    52
    Floro Flores hledal dlouhým pasem na pravé straně Di Nataleho, ale ten se z těžké situace k míči nedostal.
     
    50
    Vynikající Puggioni! Brankář Chieva teď famózním zákrokem udržel hostům průběžné vedení. Po nahrávce ze středu hřiště šel ze strany sám na branku Di Natale. Domácí kapitán slušně zakončil přízemním pokusem k pravé tyči, ale Puggioni jeho střelu vyráží.
     
    49
    Hostující tým na druhé straně neprošel ani k centru, když na pravé straně zastavuje Rigoniho Ferronetti.
     
    47
    Floro Flores se hned při prvním dotyku s míčem předvedl. Míč si navedl před pokutové území a slušně pálil směr Puggioniho branka. Rána končí o zhruba dva metry mimo branku.
     
    46
    Domácí tým střídá i do obrany, když Dušan Basta nahradí Pereyru.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Udinese bude do druhého poločasu střídat. Nepříliš dobře hrajícího Fabbriniho nahradí Floro Flores.
     
    Solidní poločas za sebou mají oba celky v utkání osmifinále Italského poháru. Lépe je na tom zatím hosté z Chieva, kteří vedou po brance Sammarca. Hostující kapitán přebral na hranici velkého vápna nahrávku hlavou a krásně prošel až do zakončení, ve kterém nedal Handanovićovi šanci. Druhý poločas utkání začne pravděpodobně v 18:31.
     
    První poločas skončil.
     
    45
    Odvážnou rozehrávku domácích, do které se zapojil i brankář Handanović naštěstí nezakončil Acerbi, který je chycen v ofsajdu.
     
    43
    O pár vteřin později musí Danilo zakročit proti centru Dramého a odvrátit ho do zámezí na rohový kop.
     
    43
    Akci domácích zastavuje na pravé straně Sardo, který fauluje Fabbriniho.
     
    41
    Antonio Di Natale si i tak připisuje po pár vteřinách největší šanci domácích v utkání! Centr Ekstranda ho našel v pokutovém území, kde se odpoutal od obránce, ale bohužel pro Udinese pálí pravačkou těsně vedle branky!
     
    41
    A ani Di Natale se po nahrávce Pasqualeho neprosadil, když mu míč o pár centrimetrů utekl a následně končí v zámezí.
     
    40
    Snaha domácí o zakončení na pravé straně nevyšla, když centr Ekstranda odvrací v pohodě hostující obrana.
     
    38
    Brejk hostů se dostal na pravou stranu na Cruzada, který hledal zpětnou nahrávkou ve vápně Moscardelliho. Centr zblokoval Pereyra na rohový kop.
     
    37
    Přímý kop domácích sice našel ve vápně Ferronettiho, ale jeho následné zakončení po písknutí již není platné. V pokutovém území totiž sudí Peruzzo viděl faul jednoho z hráčů Udinese.
     
    35
    Sissoko hledal z levé strany zpětným míčem spoluhráče, ale jeho nahrávka nikoho nenašla. Fabbriniho navíc vyhnala z pokutového území.
     
    34
    Ten ale hostům ani trochu nevyšel, a tak raději Dramé v těžké situaci odkopává do zámezí. V případě ztráty míče by totiž hrozil nebezpečný brejk Udinese.
     
    33
    Sardo našel na pravé straně Sammarca, jenže ten je faulován Ferronettim. Přímý kop pro Chievo.
     
    32
    Přímý kop Di Nataleho byl zblokován pouze na roh. Po něm už ale přišla velká šance domácího celku! Di Natale našel z pravé strany Ekstranda, který pohotově zakončoval na branku. Jeho pokus byl velmi prudký, a nebýt pohotového zákroku Puggioniho by pravděpodobně skončil v síti!
     
    31
    Nadějná příležitost pro domácí. Na pravé straně totiž byl faulován Feronetti hostujícím Dramém, a tak z hranice velkého vápna bude kopat Di Natale přímý kop. Bek Chieva Dramé vidí faul žlutou kartu.
     
    30
    Rychlá akce hostů po pravé straně, kde našel Moscardelli kapitána Sammarca nekončí zakončením. Střelec první branky duelu totiž centrem ve vápně Paloschiho nenašel.
     
    28
    Abdi hledal lobem za obranou Di Nataleho, ale míč na domácího kapitána díky zásahu jednoho z hostů neprošel. Odražený míč zkoušel ještě zakončit Fabbrini, jenže u míče byl dříve brankář Chieva Puggioni.
     
    27
    Pasquale našel po nahrávce ze středu hřiště ve vápně Sissoka, ale ten se k ráně díky svému špatném zpracování nedostal.
     
    26
    Sissoko s Fabbrinim obírají o míč jednoho z hostů, ale Udinese o míč po pár vteřinách přichází. Fernandes totiž nahrávkou na hrotu Di Nataleho nenašel.
     
    24
    Udinese teď uzamklo hosty na vlastní polovině, ale žádné nebezpečné zakončení z toho nevyplynulo. Centr Pasqualeho zkoušel z otočky zakončit Di Natale, ale rána je zblokována.
     
    22
    Zajímavý průnik podnikl hostující Vacek, který od brankové čáry hledal ve vápně Moscardelliho. Ten se k míči ale nedostal, a tak do útoku padí celek Udinese.
     
    21
    A další šance! Tentokrát ji měl na druhé straně Paloschi. Hostující útočník sám před Handanovićem domácího brankáře prostřelil, jenže pokusil byl tak slabý, že jej stačil ještě před brankovou čárou odvrátit Danilo.
     
    21
    Nebezpečno teď bylo ve vápně hostů! Po centru Pasqualeho kouzlil v pokutovém území Di Natale, ale bohužel pro domácí se k důraznému zakončení nedostal.
     
    20
    Znovu byl u míče hostující Paloschi, který tentokrát centrem hledal ve vápně Moscardelliho. Před ním odvrací domácí zadák Ekstrand.
     
    19
    Velká šance hostů! Po nahrávce ze středu hřiště utíkal sám na domácího brankáře Paloschi. Hostující útočník ale branku nedává, když ztroskotává na výborném zákroku Handanoviće, který prudký pokus vyráží.
     
    18
    Ekstrand posunul na pravém straně na Pereyru, který hledal centrem ve vápně spoluhráče. Míč si našel obránce hostů Morero, který odvrací.
     
    17
    Sissoko na hranici velkého vápna posunul na Di Nataleho, který ještě hledal chytře Pereyru, jenže ten už se k míči nedostal.
     
    16
    Po pár vteřinách se domácí tým přeci jenom dostal do zakončení. Dlouhý pas z vlastní poloviny našel Di Nataleho, který ale z těžké pozice pálí mimo branku.
     
    15
    Pasquale si chtěl na levém křídle vyměnit míč se Sissokem, ale jejich počínaní vystavil stopku Vacek.
     
    13
    Na druhé straně hledal dlouhý míč za obranou Udinese Moscardelliho, jenže ten je v ofsajdu.
     
    12
    Pasquale našel dlouhým autem na levé straně Fabbriniho, ale ten neodcentroval přesně. Puggioni tak může v klidu rozehrát od své branky.
     
    12
    O pár vteřin to již vypadalo nadějněji, jenže Di Nataleho ránu a po něm i střelu Sissoka obrana hostů úspěšně zblokovala a nepustila na branku.
     
    11
    Odpověď domácích není slavná, když centr Fernandese z pravé strany zastavuje v pohodě Acerbi.
     
    9
    Chievo právě vstřelilo branku!
    Hosté jdou do vedení 1:0! Po centru ze středu hřiště přiklepl Paloschi hlavou na hranici velkého vápna na PAOLA SAMMARCA, který se kličkou zbavil obránce a sám před Handanovićem nezaváhal, když pálí přesně k tyči.
     
    8
    Chievo mělo po zisku míče na vlastní polovině možnost protiútoku, jenže ten stačil za cenu faulu zastavit Abdi.
     
    7
    Přímý kop domácích na levé straně zahrál Pasquale na Fabbriniho. Ten se sice přes Sarda dostal, ale posléze si míč postrčil až příliš daleko od své nohy, a tak končí balon v zámezí.
     
    5
    Di Natale hledal ve vápně chytrou nahrávkou Pasqualeho, ale ten o pár centimetrů na míč nedosáhl.
     
    4
    Na útočné polovině i hosté, ale z centru z levé strany nebylo nic nebezpečného. Kupředu tak opět utíká celek Udinese, který má v úvodních vteřinách míč častěji na svých kopačkách.
     
    2
    První akcí postupoval domácí tým po pravé straně, kde pěkně odehrál míč patičkou Pasquale. Hosty ale potěšil dobrým zákrokem Vacek, který odvrací.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Spoře zaplněné Stadio Friuli již vítá oba celky na trávníku. Za malou chvíli tak duel osmifinále Italského poháru již začne.
     
    Úvodní sestavy:

    Udinese Calcio: Handanović - Ekstrand, Danilo, Ferronetti - Pereyra, Abdi, A. Sissoko, G. Fernandes, Pasquale - Fabbrini - Di Natale.

    Trenér: Francesco Guidolin

    Chievo Verona: Puggioni - Sardo, Morero, Acerbi, Dramé - Vacek, Rigoni, Cruzado - Sammarco - Moscardelli, Paloschi.

    Trenér: Domenico Di Carlo

    Rozhodčí: Peruzzo - Carrer, Franzi.
     
    Domácí celek pokračuje ve velmi dobré formě a momentálně mu v Serii A patří třetí místo ze ztrátou dvou bodů na první Juventus. Poslední kolo na Stadio Friuli zvládl celek Francesca Guidolina na jedničku, když smetl Cesenu 4:1. Hosté z Chieva na tom jsou v domácí soutěži o poznání hůře a po poslední prohře na Stadio Olimpico s AS Řím jsou až čtrnáctí.
     
    Vítejte u utkání Italského poháru! Coppa Italia má ve svém plánu utkání osmifinále mezi domácím Udinese Calcio a hostujícím Chievem Veronou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Martin Mišovec

    Góly: 84. Di Natale - 9. Sammarco, 90+1. Thereau

    Karty:   60. Ekstrand (UDI) - 31. Dramé (CHV), 59. Sardo (CHV), 62. Cruzado (CHV)


    Udinese Calcio: Handanović - Ekstrand, Danilo, Ferronetti (75. Torje) - Pereyra (46. Basta), Abdi, A. Sissoko, G. Fernandes, Pasquale - Fabbrini (46. Floro Flores) - Di Natale.

    Trenér: Francesco Guidolin

    Chievo Verona: Puggioni - Sardo, Morero, Acerbi, Dramé - Vacek, Rigoni, Cruzado - Sammarco - Moscardelli (68. Thereau), Paloschi (73. Mandelli).

    Trenér: Domenico Di Carlo

    Rozhodca: Peruzzo - Carrer, Franzi