Udinese – Chievo 1:2 (kon.) | AS Rím – Fiorentina 3:0 (kon.)
koniec
Udinese Calcio
1:2 (0:1)
Chievo Verona
cz Streda 11.01.2012, 17:30 • Stadio Friuli • Taliansky pohár
     
    Čtvrtfinále Italského poháru si tedy zahraje překvapivě Chievo Verona! To se v druhém poločase urputně bránilo, ale v závěru se dočkalo vítězné branky. Tu režíroval Kamil Vacek, který krásně našel Thereaua, a ten už před Handanovićem dokázal rozvlnit síť. Celek Domenica Di Carla se tak může těšit na další souboje v domácím poháru. Třetí tým Serie A, Udinese v soutěži končí. (19:22:08)
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Po rohu pálil Di Natale, ale jeho pookus úspěchem nekončí. Do rány se ještě snažil vložit nohu Sissoko, jenže ani on zakončení neprodloužil, a to tak končí na pohotovém Puggionim!
     
    90+2
    Torje zabojoval a získal ztracený míč. Poslal na Bastu, ale ten centruje pouze do obránce Chieva.
     
    90+1
    Chievo právě vstřelilo branku!
    A v té první hostující tým jde do vedení 2:1! Míč se dostal do středu hřiště na Kamila Vacka, který našel na pravé straně nádhernou nahrávkou CYRILA THEREAUA! Ten si i přes snahu domácí obrany míč zpracoval a bezprostřední blízkosti prostřeluje Handanoviće!
     
    90
    Nastavují se dvě minuty.
     
    90
    Teď už to z hosty vypadalo nadějněji, ale početní výhodu na útočné polovině celek z Chieva nevyužil, když se Thereau po nahrávce Sammarca do zakončení nedostal.
     
    89
    Ojedinělá akce hostů po pravé straně nekončí úspěchem, a tak se do útoku opět hrne Udinese.
     
    88
    Kombinace domácích celku skončila ve středu hřiště po nepřesné rozehrávce Sissoka, ale i tak se Udinese po pár vteřinách dostává k míči.
     
    87
    Di Nataleho zase našla nahrávka Danila v ofsajdovém postavení.
     
    86
    Celek kouče Guidolina se i nadále tlačí do útoku. Na pravé straně ale teď neuspěl Basta.
     
    84
    Udinese právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Přímý kop ze zhruba pětadvaceti metrů rozehrál ANTONIO DI NATALE a domácí tým je konečně za svou aktivitu odměněn. Prudká rána prošel kolem zdi a s pomocí tyče končí za brankářem Puggionim!
     
    83
    Další šance domácích! Di Nataleho nůžky zkusil z levé strany dopravit do branky Floro Flores, jenže ten míří z těžké pozice vedle.
     
    83
    Další průnik na pravé straně centruje Torje pouze do Dramého, od kterého se míč dostává do zámezí.
     
    81
    Šance Udinese! Dobrým autem našel na pravé straně za obranou Chieva Basta svého spoluhráče Torjeho, který centroval na střed hřiště. Míč si tam našel Floro Flores, ale bohužel pro domácí jde jeho zakončení nad Puggioniho klec.
     
    80
    Po autu z levé strany se dral do zakončení hostující Thereau. Při průniku do vápna ale fauluje, a tak se musí rychle vrátit do zadních řad.
     
    79
    Tlak Udinese stagnuje a Chievo je čím dál tím více blíže překvapivému postupu. Centr Torjeho z přímého kopu byl příliš nízký, a tak jej v klidu odvrací Morero.
     
    77
    Novic na trávníku Torje zkusil rychlou kličkou oklamat obránce Chieva a vypálit. První bod se mu povedl, jenže následnou střelu posílá mimo branku.
     
    76
    U pravé postranní čáry zastavuje možný útok Chieva faulem na Thereaua domácí Dušan Basta.
     
    75
    Střídá i Udinese. Jako třetí žolík vbíhá na hřiště Gabriel Torje, jenž vystřídá obránce Ferronettiho.

    Martin Mišovec

    Góly: 84. Di Natale - 9. Sammarco, 90+1. Thereau

    Karty:   60. Ekstrand (UDI) - 31. Dramé (CHV), 59. Sardo (CHV), 62. Cruzado (CHV)


    Udinese Calcio: Handanović - Ekstrand, Danilo, Ferronetti (75. Torje) - Pereyra (46. Basta), Abdi, A. Sissoko, G. Fernandes, Pasquale - Fabbrini (46. Floro Flores) - Di Natale.

    Trenér: Francesco Guidolin

    Chievo Verona: Puggioni - Sardo, Morero, Acerbi, Dramé - Vacek, Rigoni, Cruzado - Sammarco - Moscardelli (68. Thereau), Paloschi (73. Mandelli).

    Trenér: Domenico Di Carlo

    Rozhodca: Peruzzo - Carrer, Franzi