Lazio – Hellas 3:2 (kon.)
koniec
Lazio Rím
3:2 (1:0)
Hellas Verona
cz Utorok 10.01.2012, 21:00 • Stadio Olimpico - Řím • Taliansky pohár
     
    90
    Kartu dostává i Berrettoni, který se neudržel a něco od plic vzkázal rozhodčímu, ten nato reagoval samozřejmě žlutou barvou.
     
    S konstatováním, že Lazio postupuje do čtvrtfinále Italského poháru se s Vámi loučím a přeji pěknou dobrou noc.
     
    90+
    Ještě poslední střídání Hellasu. Na hřiště přichází na poslední vteřiny Pichlmann, který střídá Esposita.
     
    Druhý poločas nabídl vše, co se od fotbalu čeká - branky, zvraty a dramatickou podívanou. V 58. minutě se zdálo být vše jasné, když Lazio vedlo 2:0. Hellasu se však mimořádně povedla střídání a díky Berrettonimu a D'Alessandrovi vyrovnal stav. Rozhodnutí nakonec padlo v samém závěru utkání, kdy z přímého kopu vystřelil postup Laziu Hernanes.
     
    Konec zápasu.
     
    90+
    Mareco si nyní ostrým zákrokem u rohového praporku vybil frustraci a vidí žlutou kartu.
     
    90+
    Verona už hraje vabank a Klose se tak mohl probíjet ve vápně a počínal si jak tank, ovšem nakonec se do zakončení nedostal.
     
    90+
    Lazio právě vstřelilo branku!

    ...no a z následného přímého kopu padá rozhodnutí. HERNANESOVI se to dnes konečně povedlo a to v tu nejlepší možnou chvíli. Z levé strany vykouzlil krásný oblouček a zamířil přesně do vzdálenější šibenice.
     
    90
    Nevím, nevím. Zdálo se mi, že jeden z hráčů Verony byl faulován. Rozhodčí však nechal hru pokračovat a na druhé straně pak pískl faul na Rocchiho, je třeba říct, že však po právu. V kontextu s předchozí situací to ale bylo zajímavé. Každopádně Ceccarelli vidí první žlutou kartu dnešního utkání...
     
    88
    Lazio už se těšilo na rohový kop, jenže Rocchi se nacházel v ofsajdu, takže z toho nic nebude.
     
    86
    Zápas se poměrně nezadržitelně blíží ke svému konci v základní hrací době. Kdo by to byl ještě za stavu 2:0 pro Lazio čekal.
     
    85
    Del Nero našel ve vápně Kloseho a ten pálil bleskově z voleje, ten mu však tolik nesedl a skončil nad bránou.
     
    84
    Poslední střídání Lazia. Ze hřiště odchází Sculli a trávník přichází Simone Del Nero.
     
    82
    A Klose znovu. Poté co si zatančil lambádu nad míčem Rocchi, přišel centr do vápna a hlavička Kloseho těsně vedle levé tyče.
     
    81
    Klose se řítil směr hostující brána, bylo tak na čase spustit alarm. Německý ostrostřelec však svým ostrým pokusem narazil na tvrdou překážku v podobě vystavěného bloku.
     
    80
    Zajímavé je, že rozhodčí zatím neudělil žádnou kartu, v tomto ohledu tedy hodně slušné utkání.
     
    79
    Abbate se řítil z pravé strany na bránu a do rodící se šance. Obrana Lazia nakonec zasáhla s vypětím všech sil.
     
    77
    Reakce Lazia na sebe nenechává dlouho čekat. Trenér Reja posílá do hry Matuzalema, jenž vystřídá Cavandu.
     
    74
    Hellas Verona právě vstřelila branku!

    Tak to je návrat do utkání! Hosté vyrovnávají a schválně, kdo dal branku? D'ALESSANDRO! Ten dostal skvělou přihrávku mezi stopery za obranu a před sebou už měl jen brankáře Bizzarriho, pod jehož tělem poslal míč do sítě.
     
    73
    Trestný kop pro Lazio, ale Ledesma s ním nenaložil příliš dobře, se zdí překopl i bránu.
     
    71
    Verona se dostala po rohovém kopu do dobré šance, ale vše by bylo marně, i kdyby míč skončil v síti. Pískán ofsajd.
     
    70
    Miroslav Klose pořádně protáhl svojí střelou k pravé tyči Rafaela. Ten míč vyrazil, ovšem k dorážce se dostal Gonzalez. Ten však svoji velkou šanci doslova zazdil a bránu ani netrefil.
     
    68
    Druhé střídání hostů a ti by si určitě přáli, aby bylo stejně úspěšné jako to první. Na hřiště míří D'Alessandro, který nahrazuje Lepillera.
     
    66
    Tak vidíte, Miroslav Klose střídá Cissého a dočkali jsme se ho tedy velmi brzy. Jak se za pár minut může vše změnit.
     
    65
    Hellas cítí šance. Další zapeklitá situace pro Lazio po rychlém útoku hostů. Centr z levé strany mířil na Bjelanoviče, před kterým míč doslova za pět minut dvanáct vyboxoval brankář Bizzarri.
     
    63
    Tak třeba se ještě Miroslava Kloseho dočkáme. Myslím, že Lazio však po uštědřeném políčku bude daleko obezřetnější.
     
    61
    Hellas Verona právě vstřelila branku!

    Tak pozor! Hellas Verona se nevzdává! Rychlý protiútok skončil velmi úspěšně. EMANUELE BERRETTONI si našel správně místo ve vápně a následnou přihrávku z levé strany zužitkoval, jak nejlépe mohl. Povedené střídání hostů.
     
    60
    Pro Rocchiho je to čtvrtá branka v sezóně. Nejlepším střelcem Lazia je Miroslav Klose. Ten v letošní sezóně nastřílel deset branek. Uvidíme, jestli se v dnešním utkání objeví. Zdá se mi spíše pravděpodobnější, že při tomto vývoji ho bude trenér Reja šetřit pro další důležité zápasy, hlavně tedy na ligu.
     
    58
    Lazio právě vstřelilo branku!

    Zřejmě už není, co řešit. Lazio zvyšuje na 2:0, ovšem mělo pořádnou porci štěstí. TOMMASSO ROCCHI si pohrával s míčem ve vápně a připravil si ho ke střele. Jeho pokus byl však zblokován, vše ovšem proběhlo ku prospěchu věci. Teč totiž vykouzlila oblouček a míč tak přeloboval bezmocného Rafaela a zastavil se až v síti.
     
    56
    Cissé mu to dnes pálí. Nyní dostal míč na hranici velkého vápna a z kroku poslal míč nártem k pravé tyči. Parádní myšlenka i provedení, ale francouzskému útočníkovi scházela ještě větší přesnost. Tyč těsně minul
     
    55
    Verona poprvé střídá. Z trávníku se poroučí Galli a nahradí jej Emanuele Berrettoni.
     
    54
    Standardka Lazia ohrožením Verony neskončila, Dias se po celé situaci zlobil, že byl držen protihráčem a nemohl tak být hrozbou pro bránu Rafaela.
     
    53
    Cissé mohl dát Laziu ještě větší klid. Jeho technickou střelu k pravé tyči zpoza vápna však zneškodnil úspěšným zákrokem Rafael.
     
    52
    Krásný okamžik předvedl Abbate, obhodil si protihráče a následně pálil z dvaceti metrů na bránu. Jeho pokusu chyběla jen přesnost.
     
    51
    ...následnou standardku a centr do vápna si však domácí obrana pohlídala.
     
    50
    Verona je přece jen v druhé půli směrem dopředu odvážnější. Abbate si troufl na odvážnou kličku a povedlo se, byl faulován...
     
    49
    Hellas není jediným klubem ve Veroně, tam se nachází dva fotbalové kluby na vysoké úrovní. Mimo Hellasu je to ještě Chievo, velký rival hraje momentálně první ligu. Slavnější je však jeho druholigový protivník, Hellasu se totiž povedlo v osmdesátých letech vyhrát Scudetto, tedy získat mistrovský titul.
     
    48
    Náskok Lazia mohl smazat Russo. Ten doháněl přihrávku do vápna za obranu, zakončoval už však na pravé straně ve skluzu. Míč sice trefil, s ním ale také vybíhajícího brankáře Bizzariho, načež byl pískán faul.
     
    47
    Domácí potřebovali vstřelit gól, to se jim v závěru první půle povedlo. Pokud by nerozhodný výsledek trval dlouho, dodalo by to určitě Veroně sebevědomí. To se však nestalo a Hellas bude muset dohánět jednogólové manko.
     
    46
    Žádné změny se o přestávce neudály, na hřišti máme tedy stejné tváře jako v první půli.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou zajímavý první poločas, který si i přes velkou tutovku hostujícího Bjelanoviče v první minutě nesl v duchu převahy Lazia. Tlak domácích vyvrcholil v samém závěru a korunoval ho vedoucí brankou Dias.
     
    První poločas skončil.
     
    44
    Lazio právě vstřelilo branku!

    Tak se domácí přece jen dočkali a musím říct, že po předchozím tlaku oprávněně. Na rohový kop si naběhl na zadní tyč ANDRE DIAS. Byl u míče dřív než jeho strážce a v pohodě rozvlnil míč. Rafael byl bezbranný.
     
    42
    Další šanci měl po rohovém kopu Diakité. Ten se dostal po několika tečích u zadní tyče k míči, ovšem byl tak překvapený situací, že v podstatě nezakončil a míč se od něj odrazil.
     
    41
    ...celá situace však ještě pokračovala. Míč se dostal ke Scullimu, který byl v pozici zároveň s brankou, mohl si vybrat komu nahraje na gól. ale celá záležitost se nepovedla podle představ.
     
    40
    Pěkný centr do vápna na Rocchiho, který si krásně zpracoval a následně pohotově pálil. Místa v bráně však nebylo moc, protože Rafael dobře vykryl proti střele z levé strany úhel a vyrazil míč nohama...
     
    39
    Lazio měla trochu prostoru, kterého si užíval na levé straně Sculli, jeho centr sice k šanci nevedl, ale následný zblokovaný pokus málem nadělal Hellasu pořádné problémy.
     
    38
    ...Zhruba z dvaceti metrů se rozhodl vypálit Cissé. Svoji ranou potěšil brankáře Rafaela, nikterak už zeď, která schytala ostrý direkt.
     
    38
    Faul Hellasu a možnost trestného kopu pro Lazio...
     
    37
    Zatím největší šance Lazia. Rocchi narazil na hranici velkého vápna Scullimu, který pálil k bližší tyči, nakonec bránu o půl metru minul.
     
    35
    Cissé se sice dostal přes dva protivníky, ale nebylo mu to nic platné. Míč mu byl čistě odebrán, na což měl však francouzský útočník poněkud jiný názor a svůj hněv si poté vybil na jednom ze svých protihráčů.
     
    33
    Verona sice není v útoku aktivní, ale když už se k němu dostane, je nebezpečná. Lulič byl příliš bohorovný s míčem u vlastního velkého vápna a tak mu ho sebral Lepiller a už hodlal zakončovat. Lulič však dokázal svoji chybu napravit a rodící se střelu úspěšným skluzem zlikvidovat.
     
    32
    Sculli se řítil do vápna ve snaze získat centrovaný míč a tam ho doslova sestřelil Ceccarelli. Faul se však nepískal, jen byla přerušena hra, protože Ceccarelli chvíli zůstal ležet na trávníku.
     
    31
    Rocchi se vrátil až k půlící čáře, aby pomohl s rozehrávkou a následně rychle spěchal na své místo v útoku.
     
    30
    Bitva kdo z koho se strhla před šestnáctkou hostů a úspěšně z toho vyšel Hellas, který získal míč a ještě si vysloužil faul.
     
    29
    Bizzarri se jen chvíli musel bát, že by měl náhodou práci. Centr Hellasu do vápna byl totiž nepřesný.
     
    28
    Když už jsme dnes jednou zmínili Libora Kozáka, nepřímo se ještě k němu vrátím. Lazio má totiž velký zájem o útočníka Bayernu Ivicu Oliče, což by tedy byl další konkurent pro českého útočníka.
     
    27
    Následná chvíle přinesli další rohový kop Lazia, ale tentokrát ani jakoby nebyl. Hernanes totiž vykopl u rohového praporku pořádný drn a míč mířil úplně jinam než na hřiště.
     
    26
    Gonzalez si ustlal na trávníku, ovšem ne vlastní vinou a tak se bude kopat proti Rafaelově brance.
     
    25
    Teď už to pro Rafaela taková pohodička nebyla a po tečovaném centru musel hodně rychle z branky vyboxovat nebezpečný míč.
     
    24
    Lazio si dává menší pauzu před dalším tažením a tak si mohl Rafael chvíli v klidu pohrát s míčem a následně ho dlouhým výkopem poslat vstříc svému osudu.
     
    23
    Verona se vydala do zakázaného území a po dlouhé době poznala, jak to vypadá na polovině Lazia. Následující pas za obranu na Bjelanoviče nebyl špatný, ale mířil do ofsajdu.
     
    22
    Cisse si vymodlil faul a dal tak Hernanesovi možnost k dalšímu centru do vápna. Přetažený centr mířil na Sculliho, i na něj byl však pas příliš dlouhý.
     
    21
    Souboj Lazia s Hellasem je také soubojem mezi Serií A a Serií B. Lazio je v elitní italské lize na čtvrtém místě. Hellas je v druhé nejvyšší italské soutěži na skvělém druhém místě a bude útočit na postup.
     
    20
    Situace se nemění, je to hlavně o dobývání a to se Laziu zatím příliš nedaří. Navíc si musí dávat pozor na možné protiútoky Verony. Hosté se však zatím do útočení prakticky vůbec nedostávají.
     
    18
    Rocchi se uvolnil na levém křídle a povedlo se mu i odcentrovat. Na jeho pas si však počíhal Rafael a stáhl ze vzduchu do své moci.
     
    17
    Hellas samozřejmě přijel na hřiště favorita hlavně dobře bránit a spoléhat se na jakoukoliv šanci v útoku. Teď však záleží, jestli se ještě Verona do nějaké dostane. Hosté vědí, že jejich jediná šance na vstřelení gólu byla úvodní tutovka Bjelanoviče.
     
    16
    Po krátké pauze Lazio opět sevřelo soupeře před velkým vápnem. Následně přišel centr do vápna a Cissé hlavičkoval nad bránu Rafaela.
     
    15
    Jistě si říkáte, co je s Liborem Kozákem. Český útočník Lazia má problémy se stehenním svalem a na začátku ledna si tak dal menší pauzu. S prosazením do základní sestavy to má však složité, i když je fit. Konkurence v útoku je obrovská. Jména jako Klose a Cissé mluví sama za sebe.
     
    13
    Rocchiho pokusRafaela nevystrašil. Hostující brankář nemusel zatím řešit nějakou složitou situaci narozdíl od jeho kolegy na druhé straně.
     
    13
    Třetí rohový kop Říma v krátkém sledu, ale opět nebyl Hernanesův centr nikterak zužitkován.
     
    12
    ...ani druhý roh Lazia se s úspěchem nesetkal. Domácí však stále zůstávají v náporu.
     
    11
    Mareco musel zasáhnout v pokutovém území před číhajícím Rocchim a odvrátit míč na rohový kop...
     
    11
    Abbate byl zahnaný svými spoluhráči do nezávidění hodné situace, ale poradil si s ní na jedničku a zabránil tak v protiútoku domácích.
     
    10
    ...Hernanes se rozhodl pálit, ale jeho pokus byl hodně nepovedený a domácí hráč by si určitě hned střihl reparát.
     
    10
    Hernanes faulován a k dispozici tak bude mít Lazio standardní situaci...
     
    9
    Pokus o útočnou kombinaci na druhé straně, ale značně nepřesný a nepochopený.
     
    8
    ...S rohovým kopem si hostující obrana poradila. Následně však přilétl do vápna další centr, ten už sebral brankář Rafael.
     
    7
    Luličův centr z pravé strany zblokován a máme tu první rohový kop utkání...
     
    6
    Obrázek hry je teď takový, jaký se očekával. Lazio má poziční převahu a nyní zatlačilo Veronu až do své šestnáctky. Centr Gonzaleze byl však zblokován a následná střela nestála za řeč.
     
    4
    Domácí napadají hodně vysoko, Hellas se s tím však zatím dokáže vyrovnat a nedělá chyby.
     
    3
    Lazio se musí oklepávat z těžkého direktu v lize, kdy ho Siena porazila 4:0. Úspěch v dnešním pohárovém utkání by tak mohl zalepit tuto bolístku. Začátek utkání však mohl být pro domácí hodně nepříjemný.
     
    2
    Tak začátek zápasu více než slušný. Lazio jako jasný favorit mohlo být zaskočeno hned v samém úvodu.
     
    1
    Hosté rozehráli a řítí se do prvního útoku a hned z toho byla obrovská šance. Do vápna mířil z levé strany pěkný centr až na vzdálenější tyč, kde se nacházel Bjelanovič a Bizarri musel vytáhnout proti jeho hlavičce reflexivní zákrok.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Obě základní jedenáctky už máme na hřišti a za chvíli tak začne tento duel. Stadión je zaplněn poměrně stroze, těžko ale při velikosti stadiónu říct, kolik se nachází v ochozech fanoušků.
     
    Úvodní sestavy:

    S. S. Lazio: Bizarri - Dias, Diakité, Sculli, Cavanda, Hernanes, Gonzales, Ledesma, Rocchi, Lulič, Cissé.

    Náhradníci: Carrizo, Biava, Zauri, Garrido, Matuzalem, Del Nero, Klose.
    Trenér: Edoardo Reja.

    Hellas Verona FC: Rafael - Abbate, Ceccarelli, Mareco, Esposito, Pugliese, Russo, Hallfredsson, Galli, Lepiller, Bjelanovic.

    Náhradníci: Hu, Scaglia, Jorginho, Tachtsidis, D'Alessandro, Pichlmann, Berrettoni.
    Trenér: Andrea Mandorlini.

    Rozhodčí: Gianluca Rocchi.
     
    Cesta Hellasu Verona do osmifinále:

    Putování druholigové Verony začalo ve druhém kole, kdy porazila venku Vicenzu 2:1. V dalším kole už to ale měla složitější a vítězství nad Sassuolou přišlo až po penaltovém rozstřelu. Osmifinále si pak Hellas zajistil dalším venkovním vítězstvím nad Parmou 2:0.
     
    Cesta Lazia do osmifinále:

    Lazio mělo účast v osmifinále díky postavení v tabulce z minulé sezóny jisté a tak se nemuselo mezi posledních šestnáct složitě prokousávat. Teď už ho ale čeká boj.
     
    Pěkný večer, vítáme vás u on-line přenosu ze zápasu osmifinále Italského poháru mezi Laziem Řím a Veronou. Utkání začíná v 21:00.

    Zdeněk Plánka

    Góly: 44. Dias, 58. Rocchi, 90+. Hernanes - 61. Berrettoni, 74. D'Alessandro

    Karty:   90. Ceccarelli (VRN), 90. Berrettoni (VRN), 90+. Mareco (VRN)


    Lazio Rím: Bizzarri - Cavanda (77. Matuzalem), Diakité, Dias, Lulic, Gonzalez, Ledesma, Sculli (84. Del Nero); Hernanes, Cissé (66. Klose), Rocchi.
    Hellas Verona: Rafael - Abbate, Ceccarelli, Mareco, Esposito (90+. Pichlmann), Pugliese, Russo, Hallfredsson, Galli (55. Berrettoni), Lepiller (68. D'Alessandro), Bjelanovič.

    Rozhodca: Gianluca Rocchi