Třinec – Kladno 3:2 (po s.n.) | Zlín – Liberec 5:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Litvínov 4:5 (po s.n.)
Plzeň – Slavia 4:3 (kon.) | Kometa Brno – Pardubice 1:2 (po pr.) | Motor ČB – Sparta Praha 1:4 (kon.)
koniec po predl.
HC Kometa Brno
1:2 (0:0, 0:0, 1:1 - 0:1)
HC Dynamo Pardubice
cz Štvrtok 22.12.2011, 18:00 • KAJOT ARENA • Tipsport extraliga (ČR)
Partner:
     
    62:43
    Pardubice právě vstřelily branku!

    Hosté přesilovku využili a je rozhodnuto. Pardubice rozehrály klasickou přesilovkovou kombinaci. Aleš Píša vypálil nepříliš silně od modré čáry, jenže směr puku změnil JAN STARÝ a Trvaj už na kotouč nedosáhl. Asistence: Aleš Píša.
     
    61:52
    Kometa jde znovu do tří. Dle sudího Šíra bylo na ledě pět brněnských hráčů a uděluje tak trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Ten odsedí Jakub Svoboda. Domácí fandové se hodně rozčilují.
     
    59:18
    Rozhodčí Šír vylučuje po střetu ve středním pásmu. Jakub Svoboda si odsedí dvě minuty za podražení. Pokud tedy Pardubice dřív nevstřelí branku.
     
    59:03
    Oddechový čas pro hosty.
     
    56:55
    Hynek Zohorna promáchnul na mezikruží puk, který se k němu odrazil ze skrumáže těl před Růžičkou.
     
    55:21
    Pardubice právě vstřelily branku!

    Hostům se zvýšení tempa vyplatilo a vyrovnávají. Střelu beka Jana Koláře dokázal Jiří Trvaj jen vyrazit před sebe. K puku se jako první dostal TOMÁŠ ZOHORNA a prudkou ránou rozvlnil brněnskou síť. Asistence: Jan Kolář II.
     
    51:51
    Koukal se řítil sám na Trvaje. Jeho zakončení ale dnes excelentní brněnský gólman zlikvidoval. Následně se hostující kapitán nepříjemně narazil o brankovou konstrukci. Nic vážnějšího se mu ale nestalo.
     
    50:12
    Kometa právě vstřelila branku!

    Po padesáti minutách a dvanácti sekundách hry otevírá Kometa skóre zápasu. Po Vašíčkově pasu pálil Čermák do betonu Martina Růžičky, od kterého se touš odrazil na hůl RADKA DLOUHÉHO, který bekhendem poslal puk za brankovou čáru. Asistence: Leoš Čermák, Jiří Vašíček.
     
    43:23
    Růžička pouze vyrazil Čermákovu prudkou ránu a k dorážce se dostal Radek Dlouhý. I s jeho pokusem si ale mrštný gólman v bílém poradil.
     
    40:27
    Tomáš Svoboda vybojoval puk a opět jej předkládal volnému Jakubu Svobodovi. Ten dnes již podruhé v zápase netrefil puk ve vyložené šanci.
     
    38:24
    Starý se opět dostal ke střele z mezikruží. Zápěstím nasměroval puk jen několik centimetrů nad Trvajovu klec.
     
    33:56
    Čermák přebruslil všechny beky hostí a ve výborné pozici vypálil z voleje na střed Růžičkovy brány.
     
    33:17
    V oslabení ujela dvojice Divíšek Holec. Druhý jmenovaný zakončil ze tří metrů těsně nad břevno pardubické svatyně.
     
    31:31
    Právě Roman Erat byl následně vyloučen na dvě minuty za podražení.
     
    31:19
    Erat se zjevil zcela sám před brankou Pardubic. Špatně se však zorientoval a svou přízemní střelu poslal rovnoběžně s brankovou čárou.
     
    29:35
    Zohorna našel chytrým pasem před brankou volného Somíka. Ten se rozhodl pro kličku ze stoje do bekhendu a Trvaj chytil puk s obtížemi do podpaždí.
     
    26:30
    Velká mlýnice se strhla před Růžičkou. V ní byl příliš agresivní útočník Jan Kolář a dostává dvě trestné minuty za krosček.
     
    23:33
    Holec najížděl z levé strany na Růžičku. V tísni ale musel zvolit bekhendovou a nepříliš důraznou střelu, kterou hostující gólman zlikvidoval.
     
    21:58
    Erat našel pasem zpoza branky Čermáka, který stál u pravé tyče. Ten se ještě snažil najít u druhé tyčky volného Dlouhého, který před prázdnou brankou promáchl prudký pas.
     
    05:28
    Kousal se dokázal prosmýknout brněnským bekům až před Trvaje. Ve finální fázi mu ale kotouč sjel z hole.
     
    03:37
    Petrovický našel po samostatné akci v mezikruží volného Miroslava Holce. Ten vypálil na Růžičkovu vyrážku a hostující gólman dokázal puk vyrazit do rohu.
     
    00:43
    Domácí si zahrají první přesilovku. Ve středním pásmu fauloval Borer a dostává dvě minuty za držení.

    David Nekvinda

    Góly a asistencie: 51. Dlouhý (Čermák, Vašíček) - 56. Zohorna T. (Kolář II), 63. Starý (Píša)


    HC Kometa Brno: Trvaj (Hovi) - Žižka, Švrček, Vašíček, Kováčik, Bičánek (C), Malec, Kempný - T. Svoboda, Divíšek, Jakub Svoboda - Erat, Dlouhý, Čermák - Balej, Petrovický, Holec - H. Zohorna, Koreis, Němec - Jankovič
    HC Dynamo Pardubice: Růžička (Koutský) – Kočí, Píša, Kolář II, Benák, Sičák, Borer, Drtina - Starý, Koukal (C), Kolář I, - Nahodil, Kousal, Buchtele - Semorád, T. Zohorna, Somík - Půhoný

    Rozhodca: Souček, Šír - Gebaurer, Lederer