Lipt. Mikuláš – Bardejov 3:2 (po s.n.) | Michalovce – Topoľčany 3:4 (po s.n.) | Senica – Prešov 6:3 (kon.)
Trnava – Spišská N. Ves 2:7 (kon.) | Detva – Piešťany 1:3 (kon.)
koniec
HK DOXXbet Detva
1:3 (0:0, 0:2, 1:1)
ŠHK 37 Piešťany
Piatok 16.12.2011, 18:00 • Zimný štadión Detva • 1. liga nadstavba o Play-off (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Toto stretnutie neprinieslo veľa gólov, no videli sme bojovnú hru hlavne zo strany domácich. Po dvoch góloch hostí prišiel útlm na strane Detvy, tí sa dlho nevedeli spamätať. Prebudil ich paradoxne až tretí gól hostí, ktorý dosiahol Jánoš. Po ňom totiž prišlo zníženie v podaní Milana Čankyho. V ďaľšom priebehu hry sme už nevideli gól, Piešťany tak vyhrávajú na ľade Detvy a berú si domov všetky tri body. Prajeme ešte príjemný zvyšok dňa !
     
    59:06
    Michal Peško vysiela nahodený puk pred bránku Lipnického, ten ale vystihuje jeho zámer a hádže sa do trajektórie puku, aby ho následne chytil do svojej lapačky. Tento krásny hokejový moment sa páčil aj divákom.
     
    58:21
    Čanky získava puk po vyhodení Zošiaka, Milan Čanky však stráca puk a hostia sa hrnú do protiútoku.
     
    57:39
    Petro schytal puk do tváre, hra je prerušená.
     
    57:38
    Detva v plnom počte.
     
    55:49
    Rozhodca dlho váhal, či posúdi tento moment ako nedovolený, nakoniec však vylučuje. Za vyhodenie puku odchádza na trestnú lavicu Zošiak, nasleduje presilová hra hostí.
     
    55:09
    Domáci sa znova rovnakým spôsobom dostávajú do pásma, podarilo sa im nebezpečne vystreliť, strelu vyráža Ondrejka a všetko rieši vyhodením puku cez všetky čiary obranca hostí.
     
    54:03
    Domáci zahrali na jeden dotyk a s ľahkosťou dostávajú puk pred Ondrejku, ten však puk chytá, domáci získavajú aspoň pásmo zásluhou vhadzovania pred brankárom hostí.
     
    53:02
    Michal Šiška krásne strieľa zápästím z medzikružia po rýchlej akcii domácich, brankár Jozef Ondrejka nakoniec puk vyráža, no Šiškova strela mu narobila veru starosti.
     
    51:38
    Jozef Haring sa dostáva k puku, keď chybuje v rozohrávke Michal Šiška, Haring sa ocitá sám pred brankárom Detvy a strieľa len do jeho výstroje.
     
    48:39
    Detva dala gól!
    MILAN ČANKY predsalen na dvakrát prekonáva doteraz bezchybného Ondrejku, keď pri druhej strele už bol bezmocný a ležal na ľade. Asistencie: Zuzin, Kóňa.
     
    47:59
    Bučka si zhadzuje rukavice a chytá si tvár, odchádza na striedačku, domáci hráč mu pravdepodobne sekol po nose hokejkou, rozhodca však nevylučuje.
     
    47:36
    V presilovej hre domáci nič nevymysleli, na Ondrejku nevyslali ani jednu strelu, hostia v plnom počte.
     
    46:19
    Detva sa sama vyltačuje z pásma, keď nepresne nahrával jeden z útočníkov domácich.
     
    45:36
    Chneider odchádza na trestnú lavicu a je prvým vylúčeným hráčom hosťujúceho tímu, dostáva trest za hákovanie.
     
    44:45
    Obrana hostí teraz zablokovala dôželitú finálnu prihrávku Detvy, keď by sa jeden z útočníkov domácich ocitol sám pred prázdnou bránkou.
     
    43:04
    Piešťany dali gól!
    BRALISLAV JÁNOŠ krásne nachádza nekrytý priestor pod brankárovou vyrážačkou a zvyšuje náskok svojho tímu. Asistencie : Tomáš Bučka, Jozef Ondrejka.
     
    43:00
    K ohrozeniu bránky zatiaľ nedošlo ani na jednej strane, hrá sa opatrným štýlom.
     
    41:12
    Hra pokračuje, domáci sa zmocňujú puku a vyvážajú ho pred Ondrejku, ten prácu nemá, obranca Piešťan vyhadzuje puk mimo kzliska.
     
    40:33
    Musí dôjsť k zmene plexiskla, hráč hostí totiž narazil na mantinel a podarilo sa mu spraviť dieru v plexiskle. Hra sa prerušuje na dlhšiu chvíľu.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 19:33.
     
    Piešťanom pomohol ich prvý gól, ten ich povzbudil k zvýšeniu aktivity, ich hra sa v porovnaní s prvou tretinou výrazne zmenila. O vedenie hostí sa postarali v 32. minúte Jozef Haring a v 37. minúte Michal Peško. Pred poslednou časťou hry tak domáci prehrávajú o dva góly a čaká ich tažká práca.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    38:58
    Hostia sa zobudili, už sa im darí vo švetkých herných činnostiach prevyšovať svojho súpera, domáci ostávajú otrasení dvoma rýchlymi gólmi.
     
    36:47
    Piešťany dali gól!
    Z ľavého kruhu prekonáva Lipnického krásnou strelou MICHAL PEŠKO, puk končí zvnútra pri pravej tičke. Asistencia : Marek Lisoň, Tomáš Bučka.
     
    35:59
    Martin Chylo spracováva puk v medzikruží a ocitá sa sám pred brankárom domácich ! Jeho blafák však bol príliš dlhý a puk tak končí za bránkou.
     
    35:20
    Kóňa len odovzdáva puk súperovi jeho nahodením a odchádza striedať, následne sa hostia s ťažkosťami dostávajú do vlastného útočného pásma, no tam hrajú len pri mantineloch, zákonite tak prichádza vyhodenie puku v podaní obrany Detvy.
     
    32:56
    Chylo prenecháva puk osamotenému Ručkayovi, ten strieľa zápästím len do brankára Lipnického.
     
    32:34
    Domáci si nerozumeli v rozohrávke, je z toho zakázané uvoľnenie.
     
    31:13
    Piešťany dali gól!
    Piešťany predviedli krásny a hlavne rýchly protiútok ! JOZEF HARING je posledný pri puku a krásnou strelou prekonáva vychladnutého Lipnického. Asistencie : Ján Románek, Michal Peško.
     
    30:27
    Hra bude pokračovať pred Lipnickým, keď zo súboj pri mantinely nenašiel svojho víťaza, rozhodca Štefík bol tak prinútený prerušiť hru.
     
    29:37
    Hostí znova zastavuje zakázané uvoľnenie, už dlho neohrozili bránku Detvy.
     
    29:16
    Brankár Lipnický má minimum práce, hrá sa prevažne pred Ondrejkom.
     
    28:34
    Detva skvelo kryje stredné pásmo, hostia s tým majú problémy.
     
    27:16
    Zuzin sa krásne dostal pred bránku, tam to skúša strelou zápästím, Ondrejka puk len tečuje a ten sa dostáva padáčikom na bočnú sieť bránky.
     
    26:39
    Paciga strieľal z medzikružia, Ondrejka jeho strelu vyráža, k puku sa dostáva Zorvan a spoza bránky posiela puk pred ňu, tam sa puk odrazil od obrancu hostí a puk mieri do bránky ! Všetko však zachraňuje skvelý Ondrejka, ktorý rýchlo reaguje na túto situáciu a chytá puk do svojej lapačky.
     
    25:44
    Paciga skúšal pozornosť Ondrejku z pravého kruhu, strelu však dostáva mimo priestor bránky hosťujúco obranca, brankár Piešťan nemusel zasahovať.
     
    24:42
    Hra pokračuje, prebieha súboj o puk za bránkou Lipnického, úspešnejší boli opäť domáci a zakladajú útok.
     
    23:46
    Je potrebné vyčistiť ľadovú plochu od krvi. Hráči oboch tímov využívajú túto pauzu na doplnenie síl.
     
    23:46
    Puk mieril znova do zakázaného uvoľnenia k bránke domácich, Lipnický sa však zmocnil puku a chcel ho vyhodiť, pri tomto pokuse triafa tvár hráča hostí a hra je na malý moment prerušená.
     
    23:34
    Zakázané uvoľnenie hostí, hra sa presúva pred Ondrejku.
     
    23:22
    Hostia zvyšujú rýchlosť hry navýšením svojej aktivity v druhej časti hry, Hataš teraz zle rozohráva pred vlastnou bránkou, no ihneď aj napravuje svoju chybu a nenecháva hráča hostí vystreliť.
     
    22:05
    Zuzin si nakorčuloval pred bránku, ostáva nekrytý a strieľa. Puk však príliš vysoko nezodvihol, Ondrejkovi končí puk v lapačke, keď si kryl priestor nad ľavým betónom.
     
    21:45
    Peško vynikajúco strieľa z ľavého kruhu do ľavého horného rohu bránky Lipnického, ten však vyťahuje parádny zákrok a vyráža strelu mimo priestoru bránky, hosťujúci hráč sa hnevá teraz sám na seba.
     
    20:27
    Na úvod 2. časti hry zakázané uvoľnenie Detvy, hra sa presúva pred Lipnického.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 18:41.
     
    Domáci si vytvárali šance, no nepodarilo sa im presadiť sa. Všetká ich snaha stroskotala na vynikajúcom brankárovi hostí - Jozefovi Ondrejkovi.

    Hostia sa veľmi nehrnú dopredu, resp. nesršia aktivitou, ich hra veľmi diváka nepriťahuje. K podceneniu súpera by nemalo prísť, veď hostia sú dosť skúsení na to, aby svojho súpera dobre prečítali a hrali si svoju hru na ľade ktoréhokoľvek mužstva.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:50
    Záver prvej časti hry je už len v znamení vyhadzovaní pukov do pásma súpera.
     
    19:27
    Domáci neustále korčulujú, bojujú o puk za každej situácie, hostia to všetko s ťažkosťami zvládajú.
     
    18:01
    Hostia akoby spali, prechod do stredného pásma ešte ako tak ovládajú, no následné vystrelenie resp. vytvorenie šanci im veľmi nejde.
     
    17:08
    4 hráči domácich bránia pri rozohrávke, jeden čaká na chybu súpera v strednom pásme, dnes zo strany domácich budeme vidieť pravdepodobne veľa rýchlych protiútokov.
     
    16:01
    Hra sa presúva pred bránku hostí po zakázanom uvoľnení tímu Piešťan.
     
    15:35
    Rehuš si strelou zápästím nepripísal gól na svoje konto, keď strieľal z pravého kruhu. Ondrejka bol aj v tomto prípade úspešnejší a chytá jeho strelu.
     
    14:30
    Paciga si teraz nerozumel so svojimi spoluhráčmi v strednom pásme, snaží sa im nahrať spoza vlastnej bránky no posiela puk cez všetky čiary a je z toho zakázané uvoľnenie.
     
    13:36
    Hostia v predchádzajúcej presilovej hre nič nevymysleli, domáci sa po skončení svojho oslabenia ihneď vrhajú do útoku a Ondrejka musí prikryť puk.
     
    13:09
    Detva sa znova oslobodzuje, domáci s piatimi hráčmi.
     
    12:46
    Neumann neskutočne poplietol celú päťku Pieštan, keď sa mu podarilo vyviezť puk pred Ondrejku, no on sa vrátil späť do stredného pásma a zbieral tam cenné sekundy, následne puk posiela za bránku Piešťan.
     
    11:09
    Pokojný priebeh hry teraz prerušuje striedačka Detvy, domáci totiž hrali šiesti, trest príliš veľa hráčov na ľade si odsedí Zuzin.
     
    10:12
    Prekrásnu prihrávku od modrej čiary pred bránku nepremieňa v gól osamotený Zuzin ! Ten strieľa len do betónov vynikajúceho Ondreku a stav sa tak nemení.
     
    08:39
    Domáci tím je prekvapujúco lepší ako hostia z Piešťan, avšak vytvorenie šancí im robí problémy, neohrozujú tak často brankára hostí Ondrejku.
     
    07:43
    Hataš vysiela peknú strelu od modrej čiary, Ondrejka s ťažkosťami ale predsa vyráža.
     
    06:39
    Zuzin sa dostáva cez obrancu, no ten je tesne za ním a zabraňuje mu v poriadnej strele. Puk poľahky vyráža preč z priestoru bránky Ondrejka.
     
    05:57
    Kóňa spolu s Pulišom sa postarali o zmätok pred bránkou hostí, dostali sa totiž do prečíslenia po hrubej chybe obrancu Piešťan, ten však svoju chybu nahradil a kryl priestor bránky telom, keď už Ondrejka ležal bezmocný na ľade.
     
    04:11
    Mahdalík nenašiel prihrávkou svojho spoluhráča Pacigu a puk teda mieri do obranného pásma hostí, tí nemajú problém spracovať puk a kontrolovať priebeh hry.
     
    03:05
    Ako je už zvykom v Detve, na tomto malom štadióniku sa hrá zo strany na stranu, teraz musel zasahovať Ondrejka po strele z medzikružia.
     
    01:58
    Zuzin bojuje pri mantinely o puk, prihráva ho Škvarkovi po vyhratom súboji a Škvarka len nahadzuje pred Ondrejku. Puk má v moci obrana hostí.
     
    00:58
    Michal Šiška zakladá útok domácich, s pukom sa však Detvania dostávajú len do stredného pásma, pretože tam zle nahráva útočník Detvy.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HC 07 Detva: Lipnický ( Trebuľa) - Šiška, Neumann - Hataš, Dvořák - Zošiak, Škvarka - Paciga, Mahdalík (A), Zorvan - Puliš, Kóňa (C), Čanky - Rehuš, Petro, Škvarka

    SHK 37 Piešťany: Ondrejka (Fumač) - Bokroš, Bučka - Urban, Kolník - Schneider, Hruška - Vrána, Mrázik - Jánoš, Mišura, Pupák - Haring (A), Peško, Románek (C)- Ručkay, Mertel, Chylo - Lisoň, Mihálik, Klčo

    Rozhodca: Štefík - Zvrškovec, Lajčiak.
     
    Dnes hrá Detva len s troma formáciami, Detvancov trápia najmä zranenia. V predošlom kole odohrali skvelé 2 tretiny v Bardejove, no v tej poslednej o všetkom rozhodol domáci tím a Detva sa z Bardejova vracala naprázdno.

    Pieštany sú dnes však v plnom zložení a nič nenasvedčuje tomu, že by dnes nemali bodovať. V predošlom kole hrali s hokejistami zo Spišskej Novej Vsi a tí dokonca vyhrávali po dvoch tretinách futbalovým výsledkom 1:0. Domáci však v záverečnej časti hry otočili stav vo svoj prospech a vyhrali tak 2:1.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:00.

    Marian Fiam


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK DOXXbet Detva. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 49. Čanky (Zuzin, Kóňa) - 32. Haring (Románek, Peško), 37. Peško (Lisoň, Bučka), 44. Jánoš (Bučka, Ondrejka)


    HK DOXXbet Detva: Lipnický ( Trebuľa) - Šiška, Neumann - Hataš, Dvořák - Zošiak, Škvarka - Paciga, Mahdalík (A), Zorvan - Puliš, Kóňa (C), Čanky - Rehuš, Petro, Škvarka
    ŠHK 37 Piešťany: Ondrejka (Fumač) - Bokroš, Bučka - Urban, Kolník - Schneider, Hruška - Vrána, Mrázik - Jánoš, Mišura, Pupák - Haring (A), Peško, Románek (C)- Ručkay, Mertel, Chylo - Lisoň, Mihálik, Klčo

    Rozhodca: Štefík - Zvrškovec, Lajčiak