Třinec – Berani Zlín 0:1 (kon.) | Kladno – K. Vary 4:1 (kon.) | Litvínov – Kometa Brno 3:2 (po s.n.)
Pardubice – Sparta Praha 8:2 (kon.) | Slavia – Motor ČB 0:5 (kon.) | Liberec – Vítkovice 2:4 (kon.)
koniec
HC Oceláři Třinec
0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Berani Zlín
cz Piatok 09.12.2011, 17:00Tipsport extraliga (ČR)
Partner:
     
    59:55
    Čajánek takticky zastavil rozjezd třineckého útoku. Třinec bude dohrávat proti třem protihráčům, jenže času už není mnoho.
     
    59:05
    Vojtek na střídačce. Třinec v 6.
     
    59:05
    Tak přesto Třinec ještě vykřesal jiskřičku naděje. Zlín možná doplatil na pasivitu. Bedřich Köhler podrazil Oceláře a jde sedět. V poslední minutě se tak poměr hráčů na ledě vyrovná, Třinec navíc bude za 7 vteřin hrát přesilovou hru, navíc umocněnou očekávaným power-play.
     
    57:13
    A akcie Třince klesají dále. Odráček byl totiž při střele stažen k zemi Miloslavem Hořavou, který půjde pykat na trestnou lavici. Zlín bude v závěru utkání hlídat náskok přesilovou hrou.
     
    54:06
    Květoň obral na modré Lučku a tlačil se dopředu. Zlínský obránce musel zatáhnout za záchrannou brzdu a nabízí Třinci v závěru utkání hodně cennou početní výhodu. Dostaví se třinecký tlak?
     
    47:18
    Kohn zlostí o led málem rozmlátil hůl, když z otočky nedokázal dorazit odražený puk mezi tři tyče! Po delší době velká šance domácích.
     
    39:26
    Třinec ještě bude mít možnost do přestávky srovnat. Petr Čajánek totiž podrazil Richtera a nabízí domácím přesilovou hru.
     
    35:44
    Zlín právě vstřelil branku!
    První branka je tady. Zlín využil rychlého brejku a Vojtek byl tentokráte v bráně úplně zbytečný. Skvěle sehrané přečíslení 3 na 2 totiž zakončoval do úplně prázdné brány PAVEL KUBIŠ - 0:1! Asistence: Petr Holík, Petr Čajánek.
     
    33:50
    Brány jsou dnes zakleté! Od modré střílel snad Richter a u odraženého puku byl nejdříve Polanský. Měl dost prostoru na kličku, ale Horčička ho skvělým způsobem vybruslil!
     
    30:00
    Svou technickou vyspělost ukázal třineckému publiku Orsava, který projel celým kluzištěm a natlačil se až před Horčičku, který jeho blafák našel mezi svými betony!
     
    25:37
    Vojtek si v této třetině postavil bránu výborně. Květoň ztratil puk na modré a Leška uháněl do přečíslení s Galvasem. Ten také dostal přihrávku, ale prázdnou klec volejem netrefil!
     
    21:16
    Ve vzduchu zacinkala Zlatá helma! Třinec propadl v obraně a Veselý nabil na hůl Holíka, který před sebou neměl nic, pouze prázdnou bránu. Jeho prudká volej mířila přesně pod víko, jenže se do její trajektorie z ničeho nic nachomýtl učebnicový semafor Vojtka!
     
    20:43
    Hosté se ale i bez něj dostali do útoku a taky oni si dnes zahrají přesilovku. Za hákování je na dvě minuty vyloučen Miloslav Hořava.
     
    18:58
    Skvělý hokej pokračuje dál. Třinec rychle otočil hru, Miloslav Hořava naservíroval kotouč před bránu na Radka Bonka a Horička mohl pouze zůstat stát. Měl štěstí, puk ho trefil!
     
    18:19
    Domácí obrana ztratila ve vlastním pásmu puk a Důras se drze tlačil před bránu. První střelou si položil Vojtka na zem a pak se dral i k dorážce, ale v pádu už odkrytou bránu netrefil!
     
    17:32
    Další velká šance agilní čtvrté formace Třince! Havel na sebe navázal hráče a dokázal uvolnit Hrabala, který si sjel až před bránu. V těžké pozici trefil po blafáku jen vnější tyč zlínské brány!
     
    11:21
    Hrabal se okamžitě vydal dopředu a Leška ho musel před modrou čárou faulovat. Dostal dvě minuty za podražení a Třinec bude hrát další přesilovku.
     
    6:30
    Chyba v rozehrávce Třince, kterou mohl potrestat Petr Čajánek. Zlínský kapitán na červené zachytil rozehrávku domácích a uháněl sám na Bonka. Stíhán rozjetým Bonkem musel střílet už z mezikruží a prostor mezi třemi tyčemi netrefil!
     
    5:54
    Další tlak Třince nese ovoce alespoň v podobě první přesilové hry. Za nedovolené bránění jde na trestnou lavici Radim Tesařík.
     
    2:23
    Obrovský závar čtvrté formace Třince. Havel se protáhl podél mantinelu a uvolnil dva spoluhráče. Nejprve pálil z dobré pozice Ostřížek a pak Zíb. Horčička si s jejich pokusy poradil, když se ale kotouč znovu odrazil mezi kruhy na volej Ostřížka, musela ho od pohromy zachránit tyč!

    Adam Sušovský

    Góly a asistencie: 36. Kubiš (Holík, Čajánek)


    HC Oceláři Třinec: Vojtek - Hrabal, Zíb, Richter, P. Hořava, Lojek, Hudec - D. Květoň, Bonk, M. Hořava - Orsava, Peterek, Klimenta - Kohn, Polanský, Chovan - Havel, Ostřížek, McGregor.
    Berani Zlín: Horčička - Hamrlík, Linhart, Tesařík, Galvas, Zámorský, Lučka - Důras, Leška, Čajánek - Ondráček, T. Sýkora, Köhler - Kubiš, Holík, Veselý - Finsterle, Honejsek, F. Čech.

    Rozhodca: Mikula, Hradil - Lederer, Gebauer