NY Rangers – Toronto 2:4 (kon.)
koniec
New York Rangers
2:4 (0:1, 2:2, 0:1)
Toronto Maple Leafs
cz Utorok 06.12.2011, 01:05 • Madison Square Garden, New York • NHL
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:05.
     
    Úvodní sestavy:

    New York Rangers: Lundqvist (Biron) - McDonagh, Girardi - Del Zotto, Sauer - Wyowitka, Eminger - Anisimov, Stepan, Gaborik - Fedotenko, Richards, Callahan - Avery, Dubinsky, Prust - Mitchell, Boyle, Hagelin.

    Toronto Maple Leafs: Gustavsson (Reimer) - Phaneuf, Gunnarsson - Liles, Franson - Gardiner, Schenn - Lupul, Bozak Kessel - McArthur, Connolly, Frattin - Kulemin, Grabovski, Crabb - Colborne, Steckel, Dupuis.

    Rozhodčí: Auger, Furlatt - Galloway, Nansen.
     
    Dětský sbor nyní zpívá kanadskou hymnu. Utkání co nevidět začne.
     
    V brankách dnes uvidíme dva švédské gólmany. Tři tyče domácích bude hájit Henrik Lundqvist, v brance Toronta nastoupí Jonas Gustavsson.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    0:24
    V první útočné akce se ukázali hokejisté Maple Leafs. Joffrey Lupul si dobře najel před Lundqvista. Ten ale zasáhl jistě.
     
    1:05
    Na druhé straně zahrozil Artem Anisimov. Gustavsson vyrazil puk ramenem. Vzápětí se pokoušel prosadit i Stepan, ale brankář s číslem 50 zachytal dobře.
     
    1:34
    Domácí Girardi hledal na středu volného Ruslana Fedotenka, ten se nakonec ke střele nedostal. Aktivnější jsou ze začátku utkání hráči Rangers.
     
    2:05
    Pěstní souboj! Brandon Prust se rve s Jay Rosehilem, ale byl sražen k zemi. Domácí prohráli prestižní bitkařský souboj. Oba si jdou odpočinout na trestinou lavici na pět minut.
     
    3:20
    Hra se po několika nepřesnostech dostala do blízkosti Gustavssonovy branky, ale Artem Anisimov neměl přesnou mušku. Je tu přerušná hra.
     
    3:41
    Phil Kessel se nebojácně protáhl mezi třemi bránícími hráči Rangers, ale Lundqvist akci zpacifikoval.
     
    4:51
    Kotouč si teď vyměňovali obránci New Yorku Wyowitka s Emmingerem, ale vystřelit na branku se neodhodlali. Hosté vyhazují a hra se přesouvá do středního pásma.
     
    6:01
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Tyler Bozak a Phil Kessel si vyměnili kotouč, všimli si dobře najíždějícího Lilese, který puk dodal ještě lépe postavenému CODYMU FRANSONOVI a ten mířil přesně.
     
    7:33
    Toronto je opět v útoku. Rychle ale ztrácí kotouč a puk je opět v obranném pásmu Maple Leafs. Zde ale Fedotenko tvrdě narazil.
     
    8:32
    Obrovská šance Mariana Gáboríka! Ten si najel po pravé straně a byl zcela sám. Pobídku na skórování od Artema Anisimova nevyužil. Mohlo být vyrovnáno, ale skvěle zasáhl Gustavsson.
     
    8:58
    Torontský Phil Kessel šikovně prostrčil kotouč na Tylera Bozaka, ale ten zasáhl pouze hruď Lundqvista.
     
    9:53
    Po vstřelené brance jsou aktivnější hráči Maple Leafs, hrající v modrých dresech. Branka Fransona hokejisty Rangers hodně zaskočila.
     
    10:50
    Hraje se sice nahoru dolů, ale puk oba brankáře vůbec neohrožuje. Hraje se po rozích. Nyní je signalizován trest pro Toronto...
     
    11:21
    Jay Rosehill hákoval po návratu z trestné lavice Mitchella a za katr se hodně rychle vrátí. Pro Rangers první šance na přesilovou hru.
     
    11:38
    Rangers se vrhají do útočného pásma aby zaujali tradiční přesilovkový "deštníček".
     
    12:08
    Derek Stepan vyslal nemastnou neslanou střelu na Gustavsson a obrana vyhazuje puk do středního pásma.
     
    13:18
    Přesilovka domácích nemá šťávu, je hodně bez pohybu. Teď se puk potuloval v mezikruží, ale obránci celou situaci zachránili.
     
    14:16
    Toronto je v plném počtu a mačká obranu New Yorku. Phil Kessel tvrdě vystřelil, ale dorážejícího Lupula fauloval Ruslan Fedotenko. Půjde si odpočinout na dvě minuty za hákování.
     
    14:30
    Liles dostsal puk na pravou stranu útočného pásma, ale Lundqvist dobře zasáhl. Domácí trenér Tortorella je zamyšlený, úvod zápasu si asi představoval lépe.
     
    15:13
    Toronto se konečně usadilo v pásmu, ale Liles ztratil puk a ten bude muset opět rozehrát Gustavsson. Rangers dobře brání.
     
    16:01
    New York vyhrál buly a posílá puk přes všechny čáry. Šetří cenné vteřinky.
     
    16:23
    Tyč zazvonila za zády Lundqvista! Rychlý protiútok Maple Leafs zakončoval Wyowitka a cinkající tyč museli slyšet diváci i v poslední řadě stadionu.
     
    18:08
    Několikrát se octili sami před brankou Lupul s Kesselem, ale hráči Rangers s vypětím sil brání. Nyní si pomohli faulem a budou hrát v oslabení. Toronto i v signalizující výhodě mačká domácí jak se dá.
     
    18:52
    Ryan Callahan přidržel obránce Johna-Michaela Lilese a již sedí na trestné lavici.
     
    19:30
    Phaneuf pálil od modré, ale puk se odrazil na domácí hokejky. Rangers vyhazují...
     
    19:59
    V posledních sekundách zkoušel objet branku a rychle zakončit Colborne, ale závěrečná siréna jeho snažení zastavila.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na branku v první třetině: 8:12.
    Hráči Toronta byli v první třetině aktivnější a jejich tlak přetavili v úvodní branku zápasu, kterou vsítil Cody Franson. Je třeba říci, že do zmíněného gólu v šesté minutě hrozili i hráči Rangers. Branka je ale trochu utlumila a aktivity v zápase se ujalo Toronto. To bude hrát po přestávce ještě necelou minutu přesilovou hru.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:23
    V útoku je opět nejúdernější formace Toronta, domácí hrají stále o jednoho hráče méně.
     
    20:56
    Hokejisté Rangers výborně ubránili oslabení. Navíc se dostali do pásma Toronta, které vyhodilo jen za cenu zakázaného uvolnění. Bude se vhazovat před Gustavssonem.
     
    22:02
    Toronto nyní rozehrává hodně pomalu. Proto se není čemu divit, že ztrácejí puk a nejdříve Callahan a po něm ještě Anisimov zkoušejí pozornost Gustavssona.
     
    22:48
    A opět Anisimov, ale ani tentokrát z toho nic ošemetného před brankou Maple Leafs není. Naopak, málem udeřilo na druhé straně, ale Lundqvist chytá.
     
    23:34
    Lundqvist musel rychle rozehrávat před atakujícím Dupuisem. Celou situaci zvládl s přehledem. Spoluhráči si ale tak dobře nevedeli a je tady icing.
     
    23:59
    Obrovská chyba Gustavssona, který lehkovážně rozehrál za brankou a nabídl šanci domácímu Mitchellovi. Ten našel před brankou volného Averyho, ale brankář Toronta své zaváhání napravil tygřím skokem pod jeho nohy!
     
    25:10
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Dravý Matt Fratin vyšťoural puk po vyhraném buly v útočném pásmu a TIM CONNOLLY v záklonu překonává Lundqvista. Trenér Tortorella opět kroutí hlavou.
     
    26:18
    Toronto má i nadále více ze hry a v hledišti Madison Square Garden jde slyšel hučení a rozladění z dostavadního průběhu. Rangers vyhráli posledních pět zápasů v řadě a neradi by ukončili tuto báječnou sérii na domácím ledě.
     
    26:36
    New York Rangers ale faulují a bude tady šance pro partu Phila Kessela o další gól. Artem Anisimov zahákoval Joey Crabba a doufá, že stráví celé dvě minuty za katrem.
     
    26:49
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Bleskový trest v podání JOFFREYHO LUPULA. Tyler Bozak ho našel úplně volného před brankovištěm a ten uklízí puk mezi betony Lundqvista. Pochvalu ale zaslouží i Kessel, který vybojoval puk u mantinelu.
     
    27:57
    První formace opět řádí. Bozak to zkoušel ihned po přejetí modré čáry, ale Lundqvist byl tentokrát pozorný. Domácí fanoušci jsou šokováni, tříbrankové manko téměř v polovině zápasu určitě nečekali...
     
    28:39
    Jako správný kapitán nyní zavelel k útoku domácích Ryan Callahan, Jonas Gustavsson ovšem puk s přehledem přikryl. Ojedinělá akce domácích, měli by zvýšit aktivitu a pohyb.
     
    29:14
    Gáborík objel branku Toronta, ale to bylo asi vše co Newyorčané vymysleli. Maple Leafs jsou na koni a domácí jen těžko hledají klíč k obraně "javorových listů".
     
    30:17
    Sean Avery teď nadvakrát vystřelil, Gustavsson zasáhl jistě u obou pokusů.
     
    31:10
    Na druhé straně se probíjel po levém křídle Clarke McArthur. Lundqvist byl trefen do prsou a puk raději schoval do svých chráničů. Po komerční přestávce se bude vhazovat po pravici domácího brankáře.
     
    30:46
    Po buly následovala schovaná střela McArthura, ale tím se hosté vyhnali z pásma. Do útoku se chystají "Jezdci".
     
    31:36
    Ruslan Fedotenko si šikovně vyjel před branku, ale puk zblokovali obránci Maple Leafs.
     
    32:45
    Výtečný zákrok Lundqvista! Na led se dostala první formace Toronta, která je dnes k nezastavení. Phil Kessel už málem překonával domácího gólmana, ten ale vytasil skvělý zákrok.
     
    33:00
    Rangers právě vstřelili branku!
    Brandon Prust vybojoval za branku puk a posouval jej na Dubinského. Ten puk minul a ARTEM ANISIMOV to napálil do pravého horního rohu branky Gustavssona.
     
    33:20
    O dvacet vteřin po gólu je tady faul Toronta a Rangers mají šanci snížit stav utkání. David Steckel se provinil nedovoleným bráněním.
     
    33:55
    Velký závar před Gustavssonem, ale obrana Maple Leafs to zvládla.
     
    34:12
    Tyler Bozak napadal až moc aktivně a pomohl si hokejkou nedovoleně - hákování. Bude tady přesilovka 5 na 3 pro domácí!
     
    34:32
    Rangers právě vstřelili branku!
    Další bleskové využití přesilové hry. Derek Stepan našel volného MARIÁNA GÁBORÍKA a ten zametl puk za záda Gustavssona. Rangers vstávají z mrtvých!
     
    35:39
    Přesilovka domácíh pokračuje, Gáboríkův gól padl ve dvojnásobné převaze. Toronto se zuby nehty brání, Rangers teď hrají výborně. Chybí tomu ovšem střelba...
     
    35:58
    Aktivita se přesunula na konci druhé třetiny na domácí hokejky a ač se to za stavu 0:3 nezdálo, domácí možná ještě do konce druhého dějství vyrovnají. Hrají aktivně a trenér Ron Wilson má vrásky na čele.
     
    36:28
    Brandon Prust si vyjel před branku, ale jediné co dokázal bylo posunutí Gustavssonovy svatyně. Přerušená hra a vhazování po pravici brankáře Toronta.
     
    37:07
    Dvakrát se teď dostalo Toronto na dostřel Lundqvista, chyběla tomu ovšem střelba. Bez ní se gól dát nedá.
     
    38:02
    Domácí Callahan dostával puk před branku, ale Fedotenko puk netrefil.
     
    38:43
    Rangers se drží v pásmu Toronta, to si muselo pomoci jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    39:12
    Buly před bránou Gustavssona. Ten přikryl kotouč po tvrdé střele Ryana McDonagha.
     
    39:39
    Joffrey Lupul našel ideálně najetého Nikolaje Kuljomina. Ten se ke střele neodvážil a obkroužil branku. Nikdo volný pak ale mezi kruhy nebyl. Přesto buly před Lundqvistem.
     
    39:58
    Dubinsky teď vyčiňuje Joffrymu Lupulovi, který se tlačil s pukem do brankoviště takřka se závěrečným hvizdem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na branku ve druhé třetině: 12:10.
    Obě poloviny prostřední třetiny patřily jinému týmu. V té první na ledě jasně vládlo Toronto, které si vypracovalo brankami Connolyho a Lupula dokonce tříbrankový náskok. Poté ale Rangers zabrali a trefou Anisimova a o dvě minuty později Gáboríka drží naději na zisk bodů. Nyní jsou lepší domácí hráči a s nadějí na vyrovnání určitě půjdou do třetího dějství.
     
    Za chvíli začne třetí třetina utkání. Uvidíme, zda se domácím Rangers podaří vyrovnat, či zda si Toronto vypracuje opět několikabrankový náskok.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Ryan Callahan si počínal odvážně před brankou Gustavssona, rozhodčí ale hru přerušil. Bude se vhazovat v obranném pásmu Toronta.
     
    41:18
    "Jezdci" hrají hodně aktivně a Toronto se nemůže dostat ani za polovinu hřiště. Nyní přišlo nahození na Gustavssona, který hru raději přerušuje.
     
    41:39
    Tentokrát icing, kterým se provinili hokejisté Maple Leafs.
     
    42:37
    Hra teď ztratila tempo, ale hráči Toronta se už jakž takž dostávají do blízkosti Lundqvista. Nyní atakovali domácí Prust s Dubinskym hostujícího gólmana a bude se vhazovat v obraně Maple Leafs.
     
    43:35
    Na Henrika Lundqvista v této třetině ještě střela nešla. Tato statistika je nyní příznivá pro Rangers a to 5:0. Hraje se ale na góly a na ty vede Toronto...
     
    44:07
    Zákázané uvolnění New York Rangers. Na ledě toho k vidění příliš není, hraje se opatrně a převážně v rozích.
     
    44:18
    Teď se ale osmělili hosté a jejich první střela ve třetí třetině byla hodně nebezpečná. Dorážel tam ještě Joey Crabb což se nelíbilo domácím obráncům, kteří si sjednávali pořádek před brankou.
     
    44:45
    Rangers krouží kolem branky Gustavssona, ale chybí tomu finální přihrávka, která by překvapila Toronto.
     
    45:27
    Gustavsson je bez masky a hra je přerušena. Gáborík vyslal do úniku Callahana a sám si najel před brankoviště. Tam ale sundal brankáři Toronta ochranu hlavy a proto se dále hrát nemohlo.
     
    46:03
    Phil Kessel nebezpečně číhal u pravé tyče Lundqvista. Kotouč se k němu ale nezakutálel. Vhazuje se ve středovém kruhu.
     
    46:39
    Torontský "bitkař" Jay Rosehill nyní rozdal tvrdý hit Callahanovi, ale vzápětí dostal hokejkou do nosu. Na střídačce je značně otřesený. Hru v tuto chvíli přetnula komerční přestávka.
     
    46:30
    Blesková akce Toronta po buly a Lundqvist měl práci po střele Joffreyho Lupula. Hra je přerušena.
     
    47:38
    Toronto teď sevřelo domácí v obranném pásmu. Na ledě je elitní formace Maple Leafs, která je jediná schopná něco kloudného vymyslet.
     
    48:18
    I nadále se hraje u branky Lundqvista, ale Rangers puk vyhazují do středního pásma. Tam se jej zmocnil Callahan, ale střela mířila jen do plexiskla.
     
    49:20
    Aktivitu přebírají domácí a Richardsova formace si dává puk pěkně do hokejky. Chybí tomu ale střelba - v polovině třetí třetiny je poměr střel 7:3 pro celek z New Yorku.
     
    50:23
    Šance pro Rangers. Tyler Bozak se opět provinil hákováním a domácí si zahrají dvě minuty o jednoho hráče v poli více. Dokáží srovnat?
     
    50:33
    Trenér Ron Wilson je sice hodně proti, ale rozhodnutí rozhodčích již nezmění. Toronto vyhrává buly a vyhazuje až za branku Lundqvista.
     
    52:01
    Domácí se nemohou usadit v obranném pásmu Maple Leafs. Hráči v modrém rychle přistupují ke svému soupeři a to mu dělá problémy. Další vyhození přes všechny čáry.
     
    53:00
    Domácí kapitán Callahan trestuhodně míjí branku, když je úplně sám tváří v tvář Gustavssonovi. Pravá horní roh byl odkrytý, ale Callahan jej netrefil.
     
    52:23
    Další příležitost Rangers, tentokrát byl na hranici brankoviště Brial Boyle. Ani tentokrát nebyl Gustavsson překonán.
     
    53:18
    Toronto je v plném počtu, ale vyhazuje přes všechny čáry. Díky oslabení se dostali hodně pod tlak...
     
    53:47
    Kudy teď kotouč prošel je mi záhadou. Gustavsson se ohlížel kde se dalo, ale puk nenašel ani za svými zády ani pod svými betony. Dělovka Del Zotta s lehkou tečí skončila kdesi mezi betony brankáře a obránci Toronta si jej stáhli a vyhodili. Další veliká šance Rangers na vyrovnání!
     
    54:54
    Opět komerční pauza a po ní následuje buly po levici Lundqvista. Domácím se čas nezadržitelně krátí a pořád prohrávají s "javorovými listy" 2:3.
     
    54:42
    Del Zotto dlouho čekal s rozehráním za brankou až "namazal" hostujícím hráčům. Jen těsně minul puk branku!
     
    55:41
    Dion Phaneuf teď doslova zlikvidoval obránce Rangers Michaela Sauera. Ten byl po odehrání kotouče nepozorný a letěl na led jinam, než jeho přilba. S obtížemi se zvedá z ledu a hrstka fanoušků Toronta tleská.
     
    56:15
    Další nepříjemný zákrok. Soboj Steckela s Del Zottem odnesl nárazem na mantinel mladý zadák New York Rangers. Na ledě leží už přibližně druhou minutu a ne a ne se zvednout.
     
    56:15
    Silně otřesený Del Zotto jede na střídačku a bude se vhazovat u Lundqvista.
     
    56:52
    Crabb jel ve dvojici s Kuljominem na jediného domácího beka. Ten si ovšem poradil výborně.
     
    56:55
    Podobná akce o pár vteřin později! Tentokrát si dali "narážečku" Crabb s Grabovskim, ale Lundqvist drží naděje New Yorku na zisk bodů.
     
    57:11
    Také Artem Anisimov si stejně jako torontský Bozak zopakuje svůj minulý trest. Provinil se hákováním a útočné pokusy Rangers na chvíli ochladnou.
     
    58:08
    Toronto se drží v pásmu NY Rangers a střelu Bozaka fantasticky chytá Henrik Lundqvist. Nedovolil dorážet volnému Kesselovi.
     
    58:30
    Vysokou holí teď údajně fauloval Gáboríka útočník Clarke McArthur a bude se hrát 4 na 4.
     
    58:30
    Lundqvist je na střídačce a Rangers budou hrát 5 na 4!
     
    59:06
    Domácí kombinují v pásmu, ale nemají prostor vystřelit. Teď následovaly dvě tvrdé rány od modré z hole Richardse a Anisimova, ale nic z toho.
     
    59:55
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Takřka minutový závar Rangers brankou neskončil. Nakonec se ke kotouči dostal hostující DAVID STECKEL, který střelou do prázdné klece stvrzuje výhru Toronta!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Střely na branku ve třetí třetině: 12:8.
    Uf, to byl ale závěr! Po odvolání Henrika Lundqvista se to mlelo pouze před brankovištěm Gustavssona, ten ale nepovolil a Toronto si odváží z New Yorku všechny body.
     
    V dnešním utkání byly fáze kde bylo lepší jedno i druhé mužstvo. Přesto je výhra Toronta asi zasloužená. Hosté si vypracovali ve druhé třetině tříbrankový náskok a ten se domácím smazat již nepodařil. I přes drtivý nápor v poslední minutě byli úspěšnější svěřenci Rona Wilsona a dotahují se na jediný bod za dnešního soupeře. Ještě si počkáme na tři nejlepší hráče utkání...
     
    Na střetnutí domácích Rangers s Torontem zavítalo do Madison Square Garden 18200 diváků. A už tady máme i tři hvězdy dnešního zápasu: 1.Joffrey Lupul (Toronto), 2.Artem Anisimov (NY Rangers), 3.Phil Kessel (Toronto). To je ode mne vše. Klidnou noc a úspěšný dnešní den vám přeje Tomáš Martínek. (03:54:05)

    Tomáš Martínek

    Góly a asistencie: 33. Anisimov (Prust, Del Zotto), 35. Gáborík (Stepan, Richards) - 7. Franson (Liles, Kessel), 26. Connolly (Frattin), 27. Lupul (Bozak, Kessel), 60. Steckel (Schenn)


    New York Rangers: Lundqvist (Biron) - McDonagh, Girardi - Del Zotto, Sauer - Wyowitka, Eminger - Anisimov, Stepan, Gaborik - Fedotenko, Richards, Callahan - Avery, Dubinsky, Prust - Mitchell, Boyle, Hagelin.
    Toronto Maple Leafs: Gustavsson (Reimer) - Phaneuf, Gunnarsson - Liles, Franson - Gardiner, Schenn - Lupul, Bozak Kessel - McArthur, Connolly, Frattin - Kulemin, Grabovski, Crabb - Colborne, Steckel, Dupuis.

    Rozhodca: Auger, Furlatt - Galloway, Nansen

    Diváci: 18200