Orange 20 – Poprad 2:5 (kon.)
koniec
HK Orange 20
2:5 (0:1, 2:2, 0:2)
HK Poprad
Štvrtok 24.11.2011, 17:00 • Zimný štadión Púchov • Slovnaft extraliga - E.M.
Partner:
     
    V rozlúčke s extraligou pre rok 2011 slovenská dvadsiatka neuspela, Poprad zvíťazil 5:2. Hetrik strelil Richard Rapáč, jeden gól pridal takisto rodák z "Novejši" Vaic, a o jeden sa postaral Fín Koskinen. Za domácich sa presadili Jakúbek a Matoušek. Ďakujeme za pozornosť. (18:56:36)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:01
    Vandas dostal puk do jazdy rovno z trestnej, sám sa natlačil sa do zakončenia, ale už tam mal protihráča.
     
    58:13
    Spolupráca Beneho s Chovanom, druhý menovaný z prvej poslal puk do Melicherčíkovej lapačky. Chýbalo skutočne máličko na zníženie.
     
    56:48
    Vylúčenie Poprad, Michael Vandas, dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    56:35
    Štvrtá formácia hostí opäť v šanci, Nedorostovu strelu sa snažil ešte usmerniť Gellerstedt, Riečický zaľahol puk.
     
    56:12
    Po návšteve útočného pásma hostí sa hra presúva späť pred Melicherčíka.
     
    55:14
    Melicherčík teraz v kanonáde, ohrozili ho slovom dve strely - Mikúšova minula priestor brány, po odraze od zadného mantinelu ešte zblízka, brankár, ktorý má rovnakú prezývku ako fenomenálny Messi, zasiahol betónom.
     
    54:08
    Druhý útok domácich opäť v akcii, Bene strieľaná prihrávka do pravého, odkiaľ si strelu našiel v lapačke Melicherčík.
     
    51:49
    Poprad dal gól!
    Strela do odkrytého priestoru brány ešte nevyšla, puk ale ostal v hre a napokon Riečického prestrelil JOONAS PETERI KOSKINEN. Asistencie Joachim Gellerstedt a Daniel Brejčák.
     
    51:01
    Pozdravujeme všetkých, ktorí na tikete strelcov verili Andrejovi Nedorostovi, chýbali skutočne milimetre, aby jeho strela z medzikružia orazila tyčku pri vinkli Riečikého brány - puk si to napokon namieril trochu vyššie a skončil na zadnom mantineli.
     
    50:36
    Chovanova prihrávka spoza brány na nabiehajúceho Beneho, do úsmevu im ale vbehol Svitana.
     
    50:17
    Svitana rozprúdil vzduch na ľade, preletel do pásma a natlačil sa sám do zakončenia, Riečický si puk postrážil, Hult už dorážať nemôže.
     
    48:26
    Vzápätí sa do útoku dostal Ďaloga, skončil ale natiahnutý na ľade, Melicherčík puk spred neho vyšťuchol hokejkou.
     
    48:08
    Koskinen sa pohral s rozohrávajúcim obrancom, dostal sa späť do útočného pásma a po prihrávke na kruh mohol takmer dorážať strelu, ktorú Riečický len vyrazil pred seba.
     
    46:53
    Vylúčenie Poprad, Andrej Nedorost, dve minúty za nedovolené bránenie v hre.
     
    46:39
    Šterbák si vymieňa za bránou puk s Malinom v snahe oblafnúť súpera, ale ten strieda ďaleko od Melicherčíkovej brány, takže dosť zbytočné fintičky.
     
    45:44
    Hult dostal puk od Svitanu, namiesto ťahania po voľnej ľavej strane sa zaviezol medzi kruhy a dvaja brániaci hráči spolu s ním, puk ale poslal do pravého kruhu Rapáčovi, ktorého rana z prvej preletela popred Riečického a do rohu kziska.
     
    44:52
    Škovira vrátil puk dozadu Kovačevičovi, ktorý rozohral do strany na Kmiťa, ten krížom puk opäť Škovirovi. Útočník sa snažil nájsť priestor pod hornou žŕdkou Riečického brány, no prestrelil.
     
    43:57
    Suchého prihrávka pozdĺž mantinelu Vandasovi, ten ju ale nezachytil a v obrannom pásme sa k puku dostal Luža.
     
    42:50
    Nedorost sa dostával stredom do pásma, ale Bajaník ho vytlačil do rohu klziska. Najčerstvejšia akvizícia kamzíkov je v pásme sama, Riečický sa zatiaľ nemusí báť ohrozenia.
     
    42:14
    Mráz zblokoval Rapáčovu prihrávku medzi kruhy a domáci sa okamžite dostávajú dopredu.
     
    41:23
    Poprad dal gól!
    Počas signalizovaného vylúčenia v maximálnej pohode puk do vinkla poslal ĽUBOMÍR VAIC. Asistencia Jaroslav Kmiť.
     
    41:00
    Koskinen prevzal za bránou puk, o ktorý sa Vandas hádal s obranou, prihral ho do stredu na modrú čiaru Kovačevičovi, ktorý po ťažkopádnom náprahu poslal puk napokon vďaka teču Beneho do ochrannej siete.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    Druhá tretina skončila nerozhodne, Poprad sa dostal na koňa dvoma ďalšími gólmi Rapáča, ktorý tak skompletizoval hetrik. Na 1:2 znižoval šťastným gólom Jakúbek, krásnou trefou do šatne znížil na 2:3 Matoušek. Ďalšia tretina začne približne o 18:27.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:53
    Mikúš chcel vletieť do Rapáča telom, ale ten hit čakal a odstavil mladého centra k ľadu.
     
    39:39
    Kombinácia Popradu, Vandasovej strele ale chýbala razancia a Riečický si tak puk pokryl, Kuľha pri ňom nemal šancu ani na teč, ani na dorážku.
     
    38:44
    HK Orange 20 dalo gól!
    Kapitán TOMÁŠ MATOUŠEK dostal puk do úniku a strelu umiestnil nádherne na opačnú žŕdku, na puk sa už Melicherčík nenatiahol dostatočne. Asistencie Filip Nemček a Richard Mráz.
     
    38:31
    Škovirovi puk tak poskakoval, až to mal na bekhend, ale aj tak strelu na bránu vyslal. Riečický bez problémov vyrazil betónom.
     
    38:09
    Ďalogovi chýbali k strele z prvej centimetre, puk mu preskočil hokejku. Ďaloga bol v dobrej pozícii, ale Melicherčík napokon nemusí zasahovať.
     
    37:43
    Na tribúnch to zahučalo po šanci na znížení, dvadsiatke sa darí držať v pásme práve keď po ľade korčuľuje štvrtá formácia Popradu.
     
    35:31
    Opäť si dvojica Popradčanov vymieňa puk, tentokrát Brejčák chcel vyzvať k strele Kuľhu, ale prihrávka opäť nebola presá.
     
    35:00
    Kuľhova pekná prihrávka cez os na Svitanu, ktorý ale puk napokon na hokejku nedostal vďaka teču brániaceho hráča.
     
    33:50
    Škovira počkal, čo si naňho Nechala pri mantineli vymyslí, ale keďže trenčiansky obranca sa puku nedotkol, tak si ho popradské krídlo vzalo pod kontrolu. Škovira sa snažil nájsť nabiehajúceho Kovačeviča, ale prihrávke chýbala presnosť.
     
    31:43
    Poprad dal gól!
    Rapáč vybojoval puk v strednom pásme, zavesil si otravujúceho súpera na chrbát, prihral puk Svitanovi, na ktorého sa Riečický sústredil a RICHARD RAPÁČ tak vracanú prihrávku poslal bez problémov za jeho chrbát. Asistencie Patrik Svitana a Ľubomír Malina. Gratulujeme mladému Spišiakovi k hetriku!
     
    31:03
    Macejko zo stredového kruhu poslal puk lobom na bránu, puk preletel ponad Melicherčíka až do plexiskla a po odraze rozvlnil ochrannú sieť.
     
    30:15
    Bagin nestíha dokorčuľovať, Kurali ale zabral a pri mantineli sa k puku dostal. Nedokázal ho vybojovať, strelu ale zachytil pred Riečickým práve Bagin a vyváža dopredu.
     
    29:23
    Takáč sa posúval s pukom pomaličky k bráne a chystal sa, pre neho trochu nezvykle, na prihrávku, no nemal komu. Mikúš ho ale vôbec neatakoval a tak sa na svoje prekvapenie mohol Takáč pokúsiť o strelu, už mal bránu dosť blízko a tak nič svetoborné nevymyslel.
     
    28:54
    Gellerstedt si pýtal puk od Kramára, len ho priťukol do pásma, pri mantineli ho nezachytil, ale dobiehajúci Kramár ešte áno.
     
    28:20
    Na opačnej strane musí kryť Beneho strelu Melicherčík.
     
    28:04
    Rapáč sa hrá na útočnej modrej na Krotáka, no puk nie a nie z obranného pásma prísť a tak sa pobral do tretiny pomôcť. Napokon ho do útoku dostal Svitana, ale vďaka Trškovej agresivite pri mantineli sa k strele Popradčania nedostali.
     
    26:58
    Macejko v bránkovisku zastavil Koskinenovu prihrávku na strelu do protipohybu a chcel puk vyhodiť, poslal ho ale len k mantinelu.
     
    25:34
    HK Orange 20 dalo gól!
    Strelu z ľavej strany od modrej Jakúbek tečoval nepresne, k puku sa ale dostal Luža, ktorý si ho pôvodne pýtal do voľného priestoru na pravom kruhu. Poslal ho smerom k bráne a po šibrinkovaní hokejkami sa napokon usmernenie MARTINA JAKÚBEKA dostalo za povykorčuľovaného a mierne dezorientovaného Melicherčíka. Asistencie Miloš Bubela a Patrik Luža.
     
    24:57
    Vylúčenie Poprad, trest pre hráčsku lavicu, dve minúty za priveľa hráčov na ľadovej ploche. Trest si odsedí Miroslav Škovira.
     
    24:36
    Opäť Gellerstedt, zblízka ale prestrelil a puk vyváža jeden z domácich obrancov.
     
    24:16
    Vaicov blafáčik neuspel, Riečický za seba nepustil ani nevýraznú dorážku Gellerstedta.
     
    22:50
    Poprad dal gól!
    Krásna narážačka na jeden dotyk, fantázia v pohybe v podaní skúseného harcovníka! Kuľha dostal prihrávku a poslal ju medzi kruhy, kde RICHARD RAPÁČ len čakal s hokejkou v správnej pozícii a tečoval puk do siete. Asistencie Martin Kuľha a Joonas-Peteri Koskinen.
     
    22:32
    Bagin otravuje Koskinena, ten sa ho ale zbavil kľučkou a poslal puk o mantinel Rapáčovi.
     
    22:10
    Poprad je rýchlo späť v pásme, Škovirova strela minula bránu a Riečický musel zasahovať opäť po rane Novotného. Puk vyrazil pred seba a potom ho zaľahol.
     
    21:37
    Poprad to roztočil v pásme, Vaic ale dostal prihrávku na opačnú stranu a cez protihráča to bekhendom nešlo. Strelu teda vidíme až v podaní Novotného od modrej, Riečický vyrazil betónom a Jakúbek odpaľuje preč.
     
    20:56
    Vylúčenie Slovensko, Matúš Chovan, dve minúty za hákovanie.
     
    20:56
    Rapáč už na ľade, jeho strelu Riečický zblokoval do ochrannej siete.
     
    20:31
    Dvadsiatka dohráva na začiatku tejto tretiny presilovku, Rapáčovi ale do konca trestu veľa neostáva. Kuraliho pri prechode do útočného pásma zastavil ofsajd.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    V prvej tretine sme boli svedkami pomerne priamočiarej a jednoduchej hry. Viac tlaku predviedol Poprad a tak si aj zaslúži viesť, o gól sa postaral Richard Rapáč. Ďalšia tretina začne približne o 17:41.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:46
    Prihrávka rukou, vhadzuje sa na útočnej modrej domácich.
     
    18:52
    Krátko po vhadzovaní Poprad puk vyhadzuje tak ďaleko ako to mantinely ohraničujúce priestor ľadovej plochy povoľujú.
     
    18:44
    Vylúčenie Poprad, Richard Rapáč, dve minúty za nedovolené bránenie v hre. Mráz vybojoval vylúčenie a môže spokojne odísť na striedačku.
     
    18:20
    Rapáč si vymenil puk s Hultom a z pravého kruhu to skúsil švihom, ktorému ale chýbalo máličko presnosti.
     
    18:04
    Hinďoš chcel prihrať pred bránu, ale puk sa mu zamotal a ostal vďaka Kovačevičovi stále v rohu útočného pásma domácich.
     
    17:04
    Koskinen vytiahol jednu zo striel z kategórie "odkiaľkoľvek", vyzeralo to akoby to chcela byť prihrávka medzi kruhy na nabiehajúceho Vandasa, ktorý sa vrátil z trestnej lavice, v skutočnosti ale dokázal od zadného mantinelu cez dvoch hráčov posunúť puk na bránu, kde si ho Riečický prekvapene našiel pri betóne.
     
    16:35
    Bagin nervózne klepká čepeľou o ľad, prihral na modrú a presúva sa pred bránu, strelu od modrej ale Melicherčík nekompromisne chytá do lapačky, ani Bagin ani dvaja útočníci pred bránou ju netečovali.
     
    15:45
    Hra štyroch na štyroch sa prelieva zo strany na stranu ako piesok v presýpacích hodinách. Svitana teraz potiahol dopredu, ale bol zblokovaný dvoma, unikajúci puk sa dostal na Kramára, ktorého strelu vytesnil Riečický betónom.
     
    14:57
    Vylúčenie Poprad, Michael Vandas, dve minúty za držanie hokejky.
     
    14:29
    Po vhadzovaní pomalý puk Kuľha ležérne prihral Suchému a Poprad sa snaží o rozostavenie do signálu. Dvadsiatka ale puk vyhodila von z pásma.
     
    14:07
    Vylúčenie Slovensko, Tomáš Nechala, dve minúty za zdržiavanie hry.
     
    13:14
    Ďaloga dostal puk stredom do jazdy, potiahol trochu dopredu, pomaličky k nemu prikorčuľoval Kovačevič, natiahol ležérne ruku a bez akýchkoľvek problémov vypichol puk, ktorý si mladý strelec prichystal na strelu. Náprah tak bol celkom zbytočný, a akákoľvek hra telom takisto, stačí rozum a dobre dlhá hokejka. Slovinec by sa stihol ešte aj opýtať Ďalogu, či mu takýto zákrok nebude nejako prekážať.
     
    12:58
    Poprad naďalej v pásme a Riečický prerušil hru, keď chytil puk do betónov.
     
    11:51
    Svitana šperkuje akcie, najprv mu ako pravákovi puk nesadol na strelu tak Hultovu prihrávku prenechal dozadu Malinovi, ktorý mu vrátil puk, to už sa ale Svitana stojaci medzi kruhmi rozhodol radšej pre prihrávku a Hultovi pred bránou puk poskočil cez čepeľ.
     
    10:48
    Hult poľahky vletel do pásma popri mantineli, spravil oblúk poza bránu a z kruhu poslal puk na Malinu, ktorý mal okolo seba dostatok priestoru na strelu, no dostal to na bekhend. Aj ten ale razantne poslal na bránu, kde Riečický v rozkľaku takmer padol na nos.
     
    10:07
    Kuľha sa zabudol v pásme a signalizovaný ofsajd tak zabrzdil Koskinena. Dvadsiatka si môže prebrať puk.
     
    9:46
    Na druhej strane chytá puk do náruče Melicherčík po strele Jakúbeka.
     
    9:28
    Vandas si nakorčuľoval od mantinelu do ľavého kruhu, kde ale zamieril medzi štyroch hráčov domáceho tímu, ktorí ho aj keby nechceli dobre zblokovali. Riečický tak má uľahčenú robotu.
     
    8:43
    Brejčákov pas cez os na Kmiťa do voľného priestoru, kým si prekorčuľoval do pásma sa ale pred neho nalepil Kurali a zblokoval nahodenie smerom na kruh.
     
    6:48
    Poprad dal gól!
    Rýchla akcia po vhadzovaní a zblízka Riečického prekonal aktívny RICHARD RAPÁČ. Asistencia Andree Hult.
     
    6:45
    Takmer zaváhanie obrany Popradu, Malina ale ešte priťukol cez forčekujúceho Mráza puk a na Melicherčíka sa tak nedostal.
     
    6:17
    Obtáča sa aj Rapáč, ktorý sa k puku dostal na pravej strane na modrej čiare a prekorčuľoval si poza bránu, skúšal to s protihráčom na chrbte popri tyčke, Riečický si dal pozor.
     
    5:36
    Suchý si po vhadzovaní nakorčuľoval do lepšej pozície a vyslal na bránu cez Fujeríka rotujúci puk, ktorý Riečický len vyrazil pred seba. Vandas to ale mal na bekhend a tak nepálil z prvej, s pukom sa musel obtočiť.
     
    5:24
    Po strele spoza pravého kruhu sa snažil o dorážky Vandas, košický brankár ale má puk vo svojej moci.
     
    5:03
    Poprad zahnaný hlboko do vlastného obranného pásma, Kovačevič čaká za bránou kým jeho tím prestrieda a po puk si príde Suchý.
     
    4:26
    Novotný len naslepo nahodil vyhadzovaný puk smerom k bráne, ten sa odrazil od bočnej konštrukcie!
     
    4:15
    Vylúčenie Slovensko, Dávid Bajaník, dve minúty za podrazenie.
     
    3:48
    Koskinen dostal puk od Suchého a snažil sa ho o mantinel prihrať sám sebe, aby sa zbavil dobiedzajúcej dvojice, domácim sa ale stále dobre darí nepúšťať Popradčanov do pásma.
     
    2:40
    Fabian, niekdajšia "motorová myš", je v korčuliarskom súboji s mladým pomarančom viditeľne pomalší. Dohnali spoločne puk do rohu obranného pásma Popradu, kde ale Fabian ťažil so skúseností a poslal ho popri mantineli smerom dopredu.
     
    2:11
    Rapáč zbytočne nevymýšľa, potiahol puk do pásma a preveril pozornosť Riečického.
     
    1:30
    Rýchla kontra dvadsiatky, Chovanova strela spomedzi kruhov ale našla len nohy popradskej obrany.
     
    1:06
    Poprad pobudol v pásme, hodnú chvíľu sa ale k ničomu nedostal. Teraz si Kmiť nakorčuľovával medzi kruhy, zaplietla sa mu ale medzi nohy hokejka súpera a spadol na ľad neschopný puk nejako usmerniť.
     
    0:26
    Kuľha sa dopredu nahodením cez Kuraliho nedostal, rozohrávku popradského obrancu Nemček vklepol do pásma a do rohu sa za pukom ponáhľa Mráz.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Koskinen pripravený na buly sa ešte musí vrátiť a dať si dole prilbu, pretože bude spolu s nami svedkom slovenskej národnej hymny.
     
    Predstavme si ešte rozhodcovskú trojicu, ako hlavný stretnutie povedie pán Branislav Jura, na čiarach mu budú asistovať Andrej Bogdaň a Martin Smrek.
     
    V prvej lige ešte HK Orange 20 čakajú tri zápasy s poprednými súpermi. Už v nedeľu pocestujú do Spišskej Novej Vsi, kde si práve Mráz možno užije "domáce" prostredie. Následne odohrá reprezentácia zápas s Liptovským Mikulášom, a s ligou sa pre rok 2011 rozlúči stretnutím v Piešťanoch v prvú decembrovú nedeľu.
     
    Čaká nás posledné domáce stretnutie dvadsiatky s extraligistom. Tým je podtatranský celok HK Poprad. Kamzíkom stále chýba kapitán Kroták, ktorého céčko prevzal skúsený obranca Suchý. Aj v kádri slovenského reprezentačného výberu došlo k zmene. Nový tréner Bokroš dal šancu mladému útočníkovi Richardovi Mrázovi. Nastúpi už na úvodné buly v prvej formácii s Nemčekom a kapitánom Matouškom. V bráne jednotky Riečický a Melicherčík.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Orange 20: D. Riečický - M. Kurali, Macejko, D. Bajaník, Trška, Luža, Šedivý, Nechala, Bagin - Matoušek, F. Nemček, R. Mráz - Matúš Chovan, Zigo, Bene - Jakúbek, T. Mikúš, Bubela - Martin Ďaloga, D. Fujerík, M. Hinďoš.

    HK AutoFinance Poprad: Marcel Melicherčík - D. Brejčák, Suchý, A. Novotný, Kovačevič, M. Šterbák, Malina, Fabian, D. Kramár - M. Vandas, Koskinen, Kuľha - Škovira, Kmiť, Vaic - P. Svitana, Hult, R. Rapáč - Gellerstedt, A. Nedorost, S. Takáč.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.

    Dominika Haršáni Handzušová

    Góly a asistencie: 26. Jakúbek (Bubela, Luža), 39. Matoušek (Nemček, Mráz) - 7. Rapáč (Hult), 23. Rapáč (Kuľha, Koskinen), 32. Rapáč (Svitana), 42. Vaic (Kmiť), 52. Koskinen (Gellerstedt, Brejčák)


    HK Orange 20: D. Riečický - M. Kurali, Macejko, D. Bajaník, Trška, Luža, Šedivý, Nechala, Bagin - Matoušek, F. Nemček, R. Mráz - Matúš Chovan, Zigo, Bene - Jakúbek, T. Mikúš, Bubela - Martin Ďaloga, D. Fujerík, M. Hinďoš.
    HK Poprad: Marcel Melicherčík - D. Brejčák, Suchý, A. Novotný, Kovačevič, M. Šterbák, Malina, Fabian, D. Kramár - M. Vandas, Koskinen, Kuľha - Škovira, Kmiť, Vaic - P. Svitana, Hult, R. Rapáč - Gellerstedt, A. Nedorost, S. Takáč.

    Rozhodca: Jura - Bogdaň, Smrek