Hr. Králové – Jablonec 0:0 (kon.)
koniec
FC Hradec Králové
0:0 (0:0)
FK Jablonec
cz Piatok 04.11.2011, 20:15Gambrinus liga
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:15.
     
    Příjemný večer Vám přeji z hradeckého stadionu „pod lízátky“. Dnes je na programu první zápas třináctého kola nejvyšší české soutěže. Do Hradce Králové dnes zavítalo jablonecké mužstvo. Oba celky od sebe v tabulce dělí celkem jedenáct bodů. Hůře jsou na tom domácí svěřenci trenéra Václava Kotala, kteří aktuálně sídlí na dvanácté příčce se ziskem jedenácti bodů. Jablonci patří čtvrtá pozice, přičemž v kolonce bodů jim svítí dvaadvacítka. Komu se dnes podaří získat další cenné body?
     
    Dosavadní výsledky:

    FC Hradec Králové: Hradečtí fotbalisté prochází herní a výsledkovou krizí. Nevyhráli totiž už pět utkání v řadě. Naposledy se jim podařilo zvítězit na svém hřišti proti Bohemians 1905 výsledkem 2:0. Následně byli k další výhře velmi blízko, když remizovali v Mladé Boleslavi 1:1. V závěru střetnutí však měli Východočeši příležitost strhnout vedení na svoji stranu, ale nařízený pokutový kop neproměnili. V dalším kole přišla bezbranková remíza s Českými Budějovicemi. A poslední tři zápasy v řadě vždy Hradec poznal hořkost porážky. Nejprve podlehl Ostravě 0:1, posléze Slovácku stejným výsledkem a nakonec si z Plzně odvezl debakl 0:5.

    FK Baumit Jablonec: Hosté mají na svém kontě v tomto ročníku zatím čtyři porážky a zdatně se drží v horní polovině tabulky. Nejvyšší výhru zaznamenali hráči Jablonce 5:0 proti Bohemians 1905. Nedávno se jim podařilo zopakovat něco podobného. Před vlastním publikem totiž vyprovodili Příbram v poměru 5:1. Posléze se vydali válčit na horkou půdu pražské Dukly, kde ukořistili tři body za výhru 3:1. Toto pondělí sehráli vyrovnanou partii s Teplicemi a před zápasem se očekával ofenzivní boj. To se však nenaplnilo a zápas skončil těsnou výhrou Teplických 1:0. Jablonci chyběl především nejlepší střelec David Lafata, který do utkání vůbec nezasáhl.
     
    Vzájemná střetnutí:

    Obě mužstva se v loňské sezóně rozdělily po třech bodech. V rámci šestého kola Hradec přivítal tehdy ještě jako nováček právě Jablonecké. Vyrovnaný duel nakonec ovládl domácí celek, když na světelné tabuli svítil po devadesáti minutách stav 1:0. V jarním odvetném klání však Severočeši deklasovali svého soka drtivým výsledkem 7:0. V utkání mimo jiné zaznamenal hattrick ostřílený forvard David Lafata.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Hradec Králové: Lindr – Plašil, Pávek, Fukal, Poděbradský – Fischer "K", Štěpán, Janoušek, Hochmeister – Dvořák, Černý

    FK Baumit Jablonec: Špit – Eliáš, Beneš, Pavlík "K", Loučka – Jablonský, Vaněk, Kopic, Kovařík, Piták – Lafata

    Rozhodčí: Královec - Zlámal, Lakomý.
     
    Náhradníci:

    FC Hradec Králové: Koubek – Zelený, Chleboun, Malinský, Rezek, Jandík, Klapka

    FK Baumit Jablonec: Valeš – Pavlata, Novák, Just, Vošahlík, Štochl, Třešňák
     
    Dlouhou dobu se diskutovalo o startu ostříleného útočníka Davida Lafaty, jehož trápili svaly. Nyní už víme, že Lafata zasáhne do utkání již od první minuty, což bude znamenat pro hradeckou defenzivu stav nejvyššího nebezpečí.
     
    V dresu hostujícího mužstva se představí domácímu publiku dobře známý Karel Piták, jenž je odchovanec hradeckého fotbalu. V loňském ročníku měl tento fotbalista přestoupit právě na východ Čech, nicméně na poslední chvíli z přestupu sešlo.
     
    Trenér Václav Kotal výrazně promíchal sestavou svého mančaftu. Od samého začátku totiž nenastoupí například Jakub Chleboun, Filip Klapka nebo Tomáš Rezek.
     
    Diváci se ještě trousí na malšovický stadion tady v Hradci Králové. Uvidíme, kolik jich přiláká pozdější začátek utkání.
     
    Trojice sudích již přivádí aktéry dnešního zápasu na travnatý pažit. Střetnutí začne za několik málo okamžiků.
     
    Dodejme, že domácí kádr nastupuje v bílých dresech a hosté tradičně v zeleném.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Jablonečtí chtějí hned v úvodu utkání přebrat iniciativu, na dlouhou přihrávku však Jan Kovařík nedosáhl a balón končí v zámezí.
     
    2
    Z pravé strany hřiště nacentroval Jan Kopic a Jiří Poděbradský raději odhlavičkoval na rohový kop.
     
    3
    A z následného kopu od rohového praporku se mohli hosté dostat do vedení! Na přední tyč si šikovně zběhl kapitán jabloneckého mužstva Petr Pavlík, jenž lehce tečoval. Míč prolétl podél brankové čáry a skončil mimo hradeckou svatyni.
     
    4
    V prvním útočném snažení byl i Vojtěch Štěpán, ale z rohu hřiště nedokázal vymyslet nic zajímavého.
     
    4
    Ale o pár sekund později vyslal ze stejného místa přízemní centr Pavel Černý na hranici pokutového území. Tam se řítil Pavel Dvořák, který vystřelil z první, přičemž jeho pokus zablokoval Eliáš na rohový kop.
     
    5
    Z avizovaného rohu však nic nevzniklo.
     
    6
    Dlouhý míč z kopačky Plašila sebral Špit.
     
    6
    Karel Piták fauloval před pokutovým územím Pavla Černého a Hradečtí mají možnost rozehrávat přímý volný kop.
     
    7
    Na centrovaný míč si nekompromisně naběhl Milan Fukal, který ve velkém závaru hlavičkoval mimo, bylo to s dopomocí teče hostujícího obránce, a tak budou Východočeši zahrávat roh.
     
    8
    Ten byl rozehrán nakrátko na Poděbradského, jenž takřka od postranní lajny vyslal nebezpečný lob, který skončil těsně nad brankou Špita.
     
    9
    Hradečtí jsou v úvodu duelu výrazně aktivnějším celkem, budou kopat další rohový kop.
     
    10
    Po další pohledné kombinaci nacentroval z pravé strany travnaté plochy Štěpán a Michal Špit brilantně vyboxoval mimo šestnáctku.
     
    11
    Plašil byl faulován před pokutovým územím, další standartka pro domácí.
     
    11
    Fischer chtěl rychle rozehrát na Dvořáka, sudí však jasně ukazuje, že se bude kopat na píšťalku.
     
    12
    Signál si oba hráči zopakovali, když Fischer našel hlavu Dvořáka, ale hradecký útočník nezamířil na místo určení.
     
    13
    Na druhé straně upláchl na hranici ofsajdové pozice všem svým strážcům Jan Kopic a následně mířil svůj centr na malé vápno, kde však Jan Kovařík na poslední chvíli netrefil míč.
     
    15
    Hradec se opět žene dopředu, zatím se hraje pohledný fotbal, jenž diváky musí bavit. Z rohového kopu však nic nebezpečné nevzešlo.
     
    16
    Aktivní kapitán Fischer si efektně narazil v šestnátce s Pavlem Černým, následný centr však odhlavičkoval první obránce v zeleném.
     
    17
    Domácí se na půli hřišti provinil taktickým faulem a rozehrávat tak budou Jablonečtí.
     
    18
    Po krátké rozehrávce z velké dálky napřáhl Petr Pavlík, ale jeho dalekonosná střela neměla oči a skončila mimo Lindrovu branku.
     
    19
    Vojtěch Štěpán se hnal dopředu, kde mu však míč na poslední chvíli sebral autor předchozí rány Pavlík.
     
    21
    Jablonecký Jan Kovařík se vydal na útočnou štaci po levé straně a před pokutovým územím Hradce vystřelil nad.
     
    22
    Teď svého kolegu napodoboval Ondřej Vaněk, jenž zkusil štěstí přibližně z pětatřiceti metrů, avšak jeho pokus mířil někam do kytek.
     
    23
    Kapitán hostujícího kádru Petr Pavlík na hřišti hýří pohybem, nyní se šikovně schovával za hradeckou obranou, nicméně stál o kousek dál, než měl. To pomeznímu sudímu neuniklo a jeho praporek vyletěl nahoru.
     
    24
    Hra se poněkud uklidnila, nabídnou nám hráči v příštích minutách nějakou zajímavější šanci?
     
    25
    Loučka musel lehce za půlkou nedovoleně zastavit kličkujícího Jiřího Janouška.
     
    26
    Benešův dlouhý centr si ze vzduchu bez problémů sebral Jiří Lindr.
     
    27
    Hradec se provinil faulem a teď měl Jablonec solidní příležitost dostat se do vedení! Karel Piták se ujal exekuce a nebezpečně kroutil kulatý nesmysl do pokutového území. Tam stínil Vít Beneš, přestože netečoval, tak měl Lindr problémy a jen tak tak, že míč vyrazil.
     
    28
    Štepán lehce posunul na Fischera, který opět posílal dobrý balón do území hostů, kde Marek Plašil z bezprostřední blízkosti netrefil.
     
    29
    Tak to byla tutovka! Neuvěřitelné, co teď Roman Fischer zahodil! Janoušek ho ke skórování vyzval skvostnou uličkou a hradecký kapitán se řítil zcela sám, nikým neatakovaný na brankáře Špita. Fischer se rozhodl pro tvrdou bombu doprostřed, což v této situace vůbec nebyla dobrá volba, jelikož přímo trefil hostujícího muže v rukavicích!
     
    31
    Na druhé straně je v útočném snažení Lafata s Pitákem, ale domácí obrana odvrací.
     
    32
    Hra se v této chvíli spíše kouskuje. K vidění je jedna nepřesná přihrávka vedle druhé.
     
    34
    Hradec zahrával v pořadí již šestý rohový kop, ale duchapřítomnost znovu prokázal Michal Špit, který míč sbírá ze vzduchu.
     
    35
    Na trávníku teď zůstal ležet Tomáš Jablonský, potřebuje lékařské ošetření a jde za postranní čáru.
     
    36
    Další vyložená šance hradeckých fotbalistů! Pohlednou kombinaci po ose Černý – Janoušek – Štěpán zakončoval poslední jmenovaný! Lehce tečoval přihrávku Janouška a balón už mířil do hostující svatyně, avšak na poslední chvíli se Špit vytáhl perfektním zákrokem. Především díky němu je stav stále takový, jaký je!
     
    38
    A o chviličku později si na rohový kop naskočil Milan Fukal, ten hlavou minul jabloneckou branku jen o pár decimetrů!
     
    40
    V této chvíli se nešťastně srazili Kovařík s Benešem. Druh jmenovaný bude potřebovat menší ošetření.
     
    42
    Hraje se především ve středu pole, vypadá to, že do kabin se půjde za nerozhodného stavu.
     
    43
    Černý ještě sklepával míč někam do míst, kde se nikdo z jeho spoluhráčů nenacházel.
     
    44
    Ještě dodám, že oba jablonečtí fotbalisté, kteří se spolu střetli, jsou již na hřišti.
     
    45
    Hlavní sudí Pavel Královec nastaví jednu minutu.
     
    45+1
    V nastavené minutě rozehrávali rohový kop Hradečtí. Jablonecká obrana ale míč odrazila.
     
    První poločas skončil.
     
    Viděli jsme zajímavou první půli, ve které měli navrch domácí fotbalisté. Neproměnili však několik svých šancí, o což se zasloužil také brankář Jablonce Michal Špit. Hosté sami několikrát zahrozili, ale v podstatě se jim nepodařilo pořádně vystřelit na bránu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hradečtí se snažili dlouhým nákopem založit útočnou akci, hostující defenziva včasně zareagovala.
     
    46
    V poločasové přestávce došlo v kádru Jablonce k první změně. Tomáše Jablonského, který měl v první půli mimo jiné menší zdravotní problémy, nahrazuje Filip Novák.
     
    47
    Jablonec je naskládán před pokutovým územím domácích. Kopicův centr však na nikoho v zeleném nesměřoval.
     
    48
    V kabině hostů nejspíše proběhl v poločase nějaký uragán, jelikož jsou Jablonečtí zatím aktivnější.
     
    49
    Východočeši měli k dispozici rohový kop, velký závar před brankou Špita utnul až hvizd hlavního arbitra Královce. Ten totiž viděl nedovolený zákrok v podání jednoho z domácích.
     
    51
    Štěpán se neohroženě dral do zakončení v šestnáctce Jablonce, kde však jeho pokus na místo určení nedoputoval.
     
    52
    Nový muž na hřišti Filip Novák se prezentoval dlouhým centrem, který byl však přetažený a končí v zámezí.
     
    53
    Luboš Loučka zůstal po jednom souboji ležet na travnaté ploše, chvíli byl ošetřován za postranní čarou, ale už se vrátil do hry.
     
    54
    Musím říci, že druhé dějství je zatím ve znamení opatrnosti. Připraví si na nás fotbalisté obou celků něco zajímavějšího?
     
    56
    Jiří Poděbradský se zkoušel prokličkovat mezi hradbou těl v zeleném dresu, ale byl čistě obrán o míč Janem Kopicem.
     
    58
    Dvořák se dostal před Michala Špita, ale v předchozím souboji se jeho spoluhráč nacházel v ofsajdu, a tak Pavel Dvořák nemohl pokračovat.
     
    59
    Dnešnímu utkání v Hradci Králové přihlíží 2758 diváků.
     
    60
    Jablonečtí rozehrávali přímý volný kop těsně před rohem pokutového území Hradce. Centr Pitáka doletěl až na hlavu Petra Pavlíka, který přestřelil.
     
    61
    Fischerova technická střela, kterou vyslal ze své kopačky lehce před šestnáctkou, skončila nad.
     
    62
    Karel Piták výborně napadal Lindra, ten však předvedl individuální kličku a nic z toho.
     
    63
    Hosté se mohli dostat do vedení! Pavel Eliáš se prezentoval nadýchaným centrem, jenž si Karel Piták zpracoval na prsa. Následně byl tísněn hradeckým obráncem a ve skrumáži těsně minul!
     
    64
    Vaněk lehce posunul na Kovaříka, před ním se objevil volný prostor, ale zazmatkoval a vystřelil ze záklonu zcela mimo.
     
    65
    Jablonec zatím působí aktivněji, změní se v následujících minutách skóre?
     
    66
    Jiří Poděbradský nebezpečně centroval, na poslední chvíli odvrátil obránce hostů na rohový kop.
     
    67
    V jedné statistice však východočeský kádr dnes zatím bezkonkurenčně vede, a to v počtu rohů. Nyní rozehrávali již dvanáctý v pořadí, obrana Jablonce si však vede bez problémů.
     
    69
    Z rychlého brejku mohl těžit Jan Kopic, přesto po svém individuálním sólu přes půlku hřiště vystřelil nad Lindrovu svatyni.
     
    70
    Na opačné straně trávníku si kapitán Roman Fischer narazil míč s Dvořákem a vypálil těsně nad!
     
    71
    Hradečtí zamkli svého soka před pokutovým územím, vytěží z toho něco?
     
    72
    A další slibná příležitost! Pavel Dvořák se v těžké pozici dokázal opřít do kulatého nesmyslu z první a balón skončil vedle levé tyče Špita. Kdyby Dvořák trefil branku, hostující gólman by neměl nárok.
     
    73
    Dva slepené centry Jabloneckých odvrací defenziva Východočechů.
     
    74
    Neuvěřitelné, nevídané! Dvořák naprosto přesnou kolmicí vyzval Pavla Černého, který se řítil úplně sám na Špita. Hradci ale dnes zřejmě není souzeno! Černý totiž tváří v tvář neuspěl! Michal Špit je dnes jednoznačně nejlepším hráčem na hřišti. Černý v této situaci naprosto selhal.
     
    76
    Jablonečtí vybojovali rohový kop, ale nic zajímavého se jim vymyslet nepodařilo.
     
    77
    Ze střední vzdálenosti vyslal tvrdou pumelici Luboš Loučka a Lindr měl s tímto projektilem velké problémy.
     
    79
    Hradec je naskládán před vápnem hostů, ale do zakončení se nedostává.
     
    80
    Máme tu druhé střídání v hostujícím celku. Jana Kopice nahradí Jan Vošahlík.
     
    81
    A vzápětí přichází dvojí střídání Hradce Králové. Pavla Černého nahradí Marek Jandík...
     
    81
    ...a rychlonohého Vojtěcha Štěpána mladík Jaroslav Zelený.
     
    82
    Hra nabírá obrátky. V této chvíli se hraje nahoru a dolů, dočkáme konečně branky?
     
    84
    Na půlce hřiště se provinili Jablonečtí faulem.
     
    85
    Z rozehrávané standartky nám hráči nic zajímavého nenabídli.
     
    86
    Je připraveno další střídání domácího kádru. Václav Kotal stahuje Pavla Dvořáka a zápasové tempo okusí také Jakub Chleboun.
     
    88
    Filip Novák se rozhodl vypálit ze střední vzdálenosti. Jeho přitažená střela letěla přímo doprostřed Lindrovy branky, a tak s ní hradecký gólman neměl žádné problémy.
     
    89
    Jablonec má k dispozici roh. Vznikne z něho něco?
     
    90
    S tím si hradecká obrana poradila a Jaroslav Zelený sprintoval po levé straně a byl nevybíravě sestřelen Loučkou. Zřejmě poslední šance pro Hradec, přímý volný kop ze strany.
     
    90
    Sudí Královec nastaví jednu minutu, tak jako v prvním poločase.
     
    90+1
    Také lavička Severočechů sáhla ke třetímu střídání. Místo Ondřeje Vaňka přišel Jakub Štochl.
     
    90+1
    Fischer centroval, ale Jablonec si poradil. Následně byl před pokutovým územím Janoušek, ale Královec již ukončil utkání, což se domácímu publiku vůbec nelíbí.
     
    Konec zápasu.
     
    Je za námi utkání, které nabídlo nespočet šancí, přesto jsme však neviděli branku. Blíže k vítězství byli domácí hráči, ale v první půli ve stoprocentní šanci selhal Fischer a ve druhém dějství ho napodobil Černý. Nejlepším hráčem utkání byl vyhlášen Jiří Janoušek. To je ode mne pro tuto chvíli vše, přeji Vám příjemný zbytek dnešního večera. (22:08:57)

    Sanny Muharem

    Góly:


    FC Hradec Králové: Lindr – Plašil, Pávek, Fukal, Poděbradský – Fischer "K", Štěpán (81. Zelený), Janoušek, Hochmeister – Dvořák (86. Chleboun), Černý (81. Jandík)
    FK Jablonec: Špit – Eliáš, Beneš, Pavlík "K", Loučka – Jablonský (46. Novák), Vaněk
    (90+1 Štochl), Kopic (80. Vošahlík), Kovařík, Piták – Lafata

    Rozhodca: Královec - Zlámal, Lakomý