Poprad – HC Slovan 5:2 (kon.) | Zvolen – Žilina 3:1 (kon.) | Nitra – Košice 3:2 (kon.)
Skalica – Martin 6:3 (kon.) | B. Bystrica – Trenčín 0:4 (kon.)
koniec
HK Poprad
5:2 (1:0, 2:0, 2:2)
HC Slovan Bratislava
Nedeľa 09.10.2011, 17:00Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:40
    Poslednú šancu v zápase zmaril hosťom Melicherčík, keď puk skryl semafórom v lapačke, vylúčenie za hrubosť si do štatistík pripíše Vandas - jeho rukavica kopírovala črty tváre zakončujúceho hráča.
     
    54:56
    Ak teraz Slovanisti neznížia, klesnú veľmi hlboko. Marcel Šrterbák totiž dostáva do kolekcie trestov ďalšie dve minúty za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou a v Poprade uvidíme kompletný záver v presilovke o dvoch hráčov.
     
    54:38
    Hra je prerušená, v útočnom pásme dostáva 2+2 za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou Velebný a následne za sekanie Rapáč. Presilovka piatich proti trom bude trvať plné dve minúty, navyše dve minúty piatich proti štyrom.
     
    52:20
    Brejčáka poslal Šatan k zemi a ležiac na ňom zrejme čakal na fotku do pánskeho časopisu. Trest na to ešte nie je vymyslený a tak si hosťujúci útočník vyslúžil hrubosť, kým domáci obranca držanie.
     
    43:11
    Osamoteného Krotáka v útočnom pásme držal Švarný a tak vyrovnáva počet hráčov na ľade.
     
    42:27
    Velebný oslabuje svoj tím hákovaním.
     
    38:24
    Slovanisti si vypracovali veľký tlak, nebezpečné boli hlavne dorážky striel z priestoru kruhov, vyťažili aspoň presilovú hru, keď si za podrazenie sadá na "lavicu hanby" Kramár.
     
    35:30
    Na ľade zostáva ležať Vandas, v pravom rohu útočného pásma si naňho vyšliapol Skokan a krátku sedemsekundovú presilovku o dvoch hráčov budú hrať domáci po nedovolenej hre vysokou hokejkou.
     
    33:37
    Dobroň vylúčený za podrazenie, popradský hráč po jeho zákroku nebezpečne narazil do mantinela v strednom pásme. Predchádzajúcu akciu hostia zahrali na strelu z pravého kruhu, na príklep nabíjal Švarný zo stredu modrej čiary.
     
    33:01
    V strednom pásme hákoval Kroták. Predchádzala tomu ďalšia šanca hostí, z pravej strany sa doslova pomalý puk dostal až pred Melicheríčka, kde sa oň postarala domáca obrana.
     
    31:35
    Obojstranné vylúčenie: Ďatelinkovo držanie oplácal hrubosťou Kuľha.
     
    19:59
    Pred koncom prvej tretiny zašiel puk do rohu, kde sa do strkanice pustili viacerí hráči - s trestami 2+2 za hrubosť obišli Hellström aj Švarný.
     
    13:32
    Jass vylúčený za sekanie. Vylúčenie plynie z veľkého tlaku Popradčanov, Hult s Kuľhom a Vandasom narobili pred Galbraithom riadny vietor.
     
    11:00
    Dlho sa presilovka nehrala, Bulík hákoval jedného z Popradčanov, ktorý získal puk na svojej modrej a nebezpečne rýchlo naberal akceleráciu.
     
    10:51
    Gellerstedt vylúčený za napadnutie.
     
    0:51
    Ďatelinka zatiahol pri pravom mantineli Vandasa, domácim sa signalizovaný trest nepodarilo zúžitkovať na úspešnejšiu akciu a tak sa už pripravujú na presilovú hru po držaní hosťujúceho obrancu.

    Marián Handzuš

    Góly a asistencie: 4. Hellström (Vaic, Šterbák), 36. Kroták (Kmiť, Šterbák), 37. Vandas (Kuľha), 46. Kuľha (Hult), 60. Škovira (Novotný, Rapáč) - 42. Šatan (Hudec, Kukumberg), 57. Kukumberg (Hudec, Šatan)


    HK Poprad: Melicherčík (Fedor) - Novotný, Brejčák, Fabian, Malina, Šterbák, Hellström, Kramár, Velebný - Vandas, Hult, Kuľha - Kroták, Kmiť, Vaic - Škovira, Kraft, Rapáč - Paločko, Gellerstedt, Achmetov. Tréner - Svozil Ladislav, asistent - Spišák Róbert.
    HC Slovan Bratislava: Galbraith (Konrád) - Ďatelinka, Frühauf, Švarný, Štajnoch, Bohunický, Dobroň, Jass - Bulík, Lipiansky, Šatan - Hudec, Kukumberg, Buc - Preisinger, Macho, Balej - Bakoš, Skokan, Hudáček. Tréner - Mikeš Štefan, asistenti - Mosnár Miro, Jurčenko Rudolf.

    Rozhodca: Gajan Rastislav, Grečko Milan

    Diváci: 4027