Košice – Poprad 1:4 (kon.) | Martin – HC Slovan 2:8 (3.tr) | Trenčín – Nitra 2:0 (kon.)
Skalica – Zvolen 4:1 (kon.) | B. Bystrica – Žilina 3:4 (s.n.)
koniec
HK DUKLA Trenčín
2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
HK Nitra
Nedeľa 25.09.2011, 17:00 • Zimný štadón na Sihoti. • Slovnaft extraliga - E.M.
Partner:
     
    60:00
    Koniec zápasu. (19:09:25)
     
    59:59
    Trenčín dal gól!
    V čase 59:59 dáva Rado TYBOR druhý gól domácich. Po vhadzovaní na pravej strane získal puk, okolo bližšej žrdky na stred, položil Penkera na ľad, obišiel ho pred opačnú žrdku a z uhlu do prázdnej potvrdzuje tri body pre domácich. Asistencia Gašparovič.
     
    59:33
    Ďurákov nahodený puk z ľavej modrej narobil kováčovi nečakané problémy, zvládol to, pardavý vyváža puk do pásma, môže zakončiť do prázdnej brány, strela tečovaná do ochrannej siete, vhadzovanie v pásme HK.
     
    59:23
    Nitra v strednom pásme.
     
    59:12
    Chovan spoza brány odpaluje puk, ten tečovaný nitrianskym hráčom do ochrannej siete, vhadzovanie v strednom pásme. Time out domácich.
     
    58:36
    Nitra v pásme, prihrávky bez streľby, strata pásma. Penker na striedačke, HK v šestici.
     
    58:08
    Hruškov švihom nahodený puk z pravej modrej v lapačke Kováča.
     
    57:36
    Dukla, HL, 2 min. príliš veľa hráčov na ľade. Domáci asi len kompenzovali situáciu spred minúty, keď 20 sekúnd hrali pre zmenu len štyria.
     
    57:35
    Postranný Grečko teraz hrdinom momentu, keď posiela domácich do oslabenia za príliš veľký počet hráčov na ľade. Domáci sa štyria stretli pri dvierkach pri mantineli.
     
    56:00
    Z protiútoku hostia zas a znovu Korhoňom, jeho strelu švihom z pravého kruhu Kováč vyráža.
     
    55:40
    Obrovská šanca Dukly, Pardavý skvele poslal puk Melichárkovi do samostatného nájazdu, ten zlyhal v zakončení, výborný Penker.
     
    54:37
    Nitra zaltačila v pásme, domáci sa dostávajú pod tlak, z ktorého ich ale teraz vyviedol Lelkeš s Mikulom, ktorý prvému menovanému dobre prihral spoza bránkovej čiary v útočnom pásme, strela z prvej oblizla len bočnú sieť.
     
    53:25
    HK v pásme, a i keď to vypadá už jednostranne, opäť Korhoň vynikol, po spolupráci s Ručkayom sa ocitol medzi kruhmi v zakončení, strela švihom tesne ponad poloprázdnu bránu, tentokrát šťastie na strane domácich.
     
    52:00
    2.150 divákov vidí v tejto 5 minutovke živší hokej, ďalšia akcia domácich, Gašparovič po ľavej strane zastavený obranou HK, akcia pokračuje a Lelekešov pokus švihom zo stredu na lapačku, malina pre Penkera.
     
    51:12
    Hostia pritlačili, opäť Korhoň, neprepasíroval puk napravo k osamotenému Ručkayovi číhajúcemu na ľavej žrdke, obranca Chovan si kľakol do prihrávky.
     
    50:00
    Sojčík v akcii po ľavej strane, strela z kruhu k opačnej žrdke, tesne vedľa
     
    49:30
    Dukla v šanci, Tybor sa na modrej ľahúčko zbavil obrancu, prečíslenie 2 na 1, Gašparovič na ľavej strane, Tybor skúsil zakončiť sám pod bližšie brvno, strela nad.
     
    48:54
    Domáci v plnom počte.
     
    48:39
    Teraz ale šanca HK, výborne hrajúci Korhoň na dva krát našiel Ručkaya pred Kováčom, ten netrafil bránu mierne na pravej strane medzi kruhmi.
     
    48:01
    Nitra nedrží útočné pásmo, domáci vyhadzujú puky až k Penkerovi.
     
    46:53
    Dukla, Melichárek, 2 min. podrazenie.
     
    46:20
    Gašparovič hľadal naľavo Šťastného, ten tiesnený medzi krihi skúsil zakončiť, posunutá brána Nitry, vyhodená zo stojanov, štadión hučí, Jonák nič nevidí, Penker si ju v pohode nasadil naspäť.
     
    45:38
    Šťastný okolo obrancu Hrušku, krásny klasický bodyček od skúseného obrancu ho poslal k ľadu.
     
    45:07
    Chyba aj na strane domácich, vo vlastnom pásme v rohu v súboji strata puku, Hrnka sa natlačil na stred a nebezpečne zakončil, puk pred Kováčom, k dorážke sa už nikto nedostal.
     
    44:18
    Tvrdoň zachytil pred červenou zlú rozohrávku nitrianskej obrany, do pásma, poza bránu, spätne na stred k Pardavému, ten včas odstavený dvojicou hráčov HK.
     
    43:37
    Ručkay stredom do pásma, strela okolo obrancu Gabriša tesne vedľa.
     
    41:20
    Obrovská šanca HK v úvode tretej tretiny, Korhoň sa v ľavom rohu v útočnom pásme obtočil okolo obrancu, pred pravou žrdkou našiel osamoteného Chrenka, Kováč nevidel ani prd, keď mu tienila dvojica hráčov, Chrenko netrafil prázdny priestor vedľa pravej žrdky a minul bránu.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:58
    Jalová presilovka Nitry končí, domáci v plnom počte.
     
    39:17
    Zlá pesilovka hostí, naopak Gašparovič vyváža puk, najskôr nepresne prihral Tvrdoňovi na červenú do jazdy, puk odrazený znova ku Gašparovičovi, ten sa zbavil jedného obrancu, aby spoza druhého ohrozil Penkera strelou švihom, tečovaný puk do ochrannej siete.
     
    38:00
    38a minúta a druhá strana odpovedá: Palo - Demitra, následne minutový potlesk celého zimáku.
     
    37:57
    Dukla, Mikula, 2 min. seknutie
     
    37:23
    Pekná akcia Samira Salijiho, na ľavej strane prevzal pri mantineli na červenej prihrávku, zbavil sa v nájazde 1 na 1 Gabriša, zakončil backhandom, domáci obranca si ľahol na ľad a stihol mu vložiť hokejku do zakončenia, tečovaný puk nad bránu Kováča.
     
    36:26
    Postupný útok Dukly, Pardavý stredom do pásma, naľavo k Melichárkovi, jeho príklep tečovaný obrancom, Penker nemusel zasahovať.
     
    35:23
    Rýchly útok Nitry, Korhoň na ľavej strane po prechode modrou príklepom do stredu brány triafa Kováča do hrude.
     
    12:54
    Zmätok pred Penkerom, Radulay napokon v najväčšej šanci, hosťujúci golman telom na ľade zabraňuje puku v prieniku do brány, rýchly protiútok HK, prečíslenie 2 na 1, Korhoň po ľavom krídle do pásma., presne našiel napravo Ručkaya, ten si zbehol na stred, blafák na kováča., domáci golman na ľade mu vložil hokejku do zakončenia do odkrytej brány, puk vyrazený až do ochrannej siete.
     
    32:02
    Ručkay sa na ľavom krídle pekne zbavil obrancu, zrýchlil v pásme, strela švihom len do bočnej siete Kováčovej brány.
     
    31:25
    Šanca Nitry, Podstavek prevzal na ľavom kruhu, na jeho vnútornom oblúku strieľanú prihrávku od modrej, sám pred Kováčom tiesnený a natlačený obrancom Dukly až do brány, toto bol polemický zákrok, ktorý mohol byť pískaný.
     
    30:21
    V polovici stretnutia postupný útok hostí, Chrenko po ľavej strane do pásma, zadovka Kováčikovi, jeho presný tvrdý príklep efektným semaforom v rozštepe Kováč schováva do lapačky.
     
    28:00
    Ak by sme sa vrátili k relatívne spornému rozhodnutiu čiarových rozhodcov, je nutné povedať, že obranca Hruška mal možnosť zachytiť puk vyhodený spoza červenej čiary, Vedome tak neurobil, stiahol hokejku, čo podľa pravidiel nemôže byť považované za zakázané uvoľnenie.
     
    27:50
    Domáci v presilovke inak nevymysleli nič, hostia hrajú v plnom počte.
     
    26:31
    Gašparovičov rýchly útok po pravej strane, z uhlu backhandom zakončil, Penker vyráža.
     
    25:50
    HK, HL, 2 min. protesty trénera Okuliara.
     
    25:50
    Trenčín dal gól!
    Skvelý Penker si pripisuje "asistenciu" na prvý gól Dukly. Rozhodcovia najskôr, povedzme, nečakane pustili prihrávku domácich cez všetky čiary, nepískali zakázané uvoľnenie, golman Nitry v ľavom rohu rozohral puk po mantineli na pravú stranu, kde bol domáci útočník FILO, ktorý z veľkého uhlu trafil do prázdnej brány.
     
    25:09
    Tutovka domácich, rýchly prechod do pásma, Sojčík spoza brány medzi kruhy presne k Mikulovi, ten z prvej po ľade, Penker výborne kryje.
     
    24:12
    Dukla v pásme, Melichárek sa nedokázal zorientovať medzi kruhmi, keď mohol zakončiť poodrážaný puk.
     
    23:10
    Daňo v nájazde do pásma, strela švihom spoza obrancu Arvaya, Penker vyráža, protiútok HK a Salijiho strela do bočnej spodnej obruby Kováčovej brány.
     
    22:15
    Jonák v hlavnej úlohe, najskôr neodpískal podrazenie na nitrianskeho hráča pri vyvážaní puku do protiútoku, následne kompenzoval neodpískaním faul na domáceho prenikajúceho útočníka.
     
    21:10
    Chovan mierne vyhodil Penkera zo stoického pokoja, keď mu jeho slabučký nahodený backhand od červenej narobil na ľavej žrdke problémy.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Dukla Trenčín: Kováč - 1.Chovan, Bednár - Pardavý, Šťastný, Melichárek 2.Gabriš, Hlubuček - Tybor, Gašparovič, Tvrdoň 3.Trefný, Bolf - Lelkeš, Sojčík, Mikula 4. Štindl, Imrich - Raduly, Daňo, Filo

    HK Nitra: Penker - Hruška, Bača - Šumichrast, Štefanka, G.Saliji 2.Ďurák, Kováčik - Korhoň, T.Chrenko, Ručkay 3.Arvay, Konig - L.Klíma,M.Haščák, Čaládi 4.S.Saliji, Podstavek, Mašlonka

    Rozhodca: Jonák - Gajan, M.Grečko.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:13
    Nitra sa ubránila aj v tretej oslabovke a hrá v plnom.
     
    18:51
    Skvelé striedanie Jakuba Gašparoviča, dva krát vyzvŕtal obranu HK, oba pokusy na zakončenie však z ťažkého uhla.
     
    17:52
    Domáci usadení v pásme, prihrávky končia Chovanovým tvrdým príklepom nad ľadom, na pravej žrdke puk trafil Pardavého, Hruška v pokuse vyhodiť puk vzduchom neuspel, Gašparovič ho sklepol na ľad. Chovan následne triafa Chrenkove nohy a Dukla prichádza o pásmo.
     
    17:20
    Podstavek po buly vyhadzuje puk von z pásma.
     
    17:12
    HK, Štefanka, 2 min. zdržiavanie hry, vystrelenie puku.
     
    16:49
    Tretí útok Dukly pritlačil v pásme, kopec súbojov o puk fyzicky náročných, Sojčík s Hruškom zviedli niekoľko súbojov, bez zakončenia.
     
    15:33
    Domáci v náznaku možnej šance v útočnom pásme nepresne zakombiovali, protiútok HK a Haščákovo zakončenie švihom z pravého kruhu na vhadzovanie končí na tele Kováča.
     
    15:10
    Úsek ničoty na oboch stranách.
     
    13:37
    Domáci v pásme, Bednárov nahodený puk na bránu na dvakrát tečovaný, Penker kryje v lapačke.
     
    12:55
    Po čase protiútok hostí, Saliji stroskotal na útočnej modrej po trefného dobrom obrannom zákroku, vyhodený puk na striedačku kryje Hiadlovský.
     
    12:10
    Hostia v plnom počte, pekný Bačov hit, Sojčík zadunel o mantinel.
     
    11:51
    Dukla zámok, prihrávky, blokovaná strela od modrej, napokon Gašparovič spoza brány presne našiel pred žrdku si zbiehajúceho Tybora, ten z tesnej vzdialenosti z prvej zakončil, Penker vyráža.
     
    10:31
    Bolfov príklep od modrej trafil Šťastného, Korhoň vyhadzuje puk z pásma. V ďalšej akcii opäť príklep od modrej triafa Andreja Šťastného. Hruška po odpískaní chvíľku ostáva na ľade, ale je v poriadku, za potlesku korčuľuje na striedačku.
     
    10:09
    HK, Ďurák, 2 min. bránenie v hre
     
    09:27
    Daňo po prechode modrou prudko po lajne napravo Radulayovi, ten nestihol z prvej vystreliť.
     
    08:12
    Gábrišova krásna prihrávka z obrannej modrej Tvrdoňovi do jazdy medzi obrannú dvojicu, ten vo výbornej pozícii napokon zlyhal, puk sa pošmykol aj prispením obrancu Baču.
     
    07:15
    Nitra v útočnom pásme, Korhoň zamotal hlavu obrancovi, natláčal sa pred brankára, zatlačený do konštrukcie, ktorá ustúpila tlaku nitrianskeho útočníka. ten predtým ešte pekne vystrelil, Kováč vyhlavičkoval jeho pokus do rohu.
     
    06:00
    Dukla v šanci, Radulay nedôrazne zakončil do bočnej siete spomedzi kruhov.
     
    05:15
    Domáci ešte raz v presilovke v náznaku šance, ale zbytočné prihrávky miesto streľby ponúkli Penkerovi pokoj. Nitra v plnom počte.
     
    03:51
    Protiútok Nitry v oslabení, z prečíslenia napokon len prihrávka Korhoňovi do jazdy, ten po ľavom krídle do pásma, strelu švihom Kováč vyráža.
     
    03:30
    Šanca domácich, po peknej kombinácii Bolf spoza brány medzi kruhy Melichárkovi, ten v dobrej palebnej pozícii ešte prihral napravo Pardavému,ten spracoval a vystrelil len do bočnej siete.
     
    03:14
    HK, S.Saliji, 2 min.hákovanie
     
    02:50
    V závere sa hostia dokázali usadiť v pásme, ale len prihrávky popri mantineli, domáci v plnom počte, kováč bez väčšej práce.
     
    01:55
    Dukla v obrovskej šanci v oslabení, Gašparovič na modrej obrannej získal puk po chybe obrancu, samostatný nájazd mierne z ľavej strany, strela švihom na lapačku, Penker s istotou lapá.
     
    01:40
    Úvodná minúta presilovky hostí jalová
     
    00:54
    Dukla, Chovan, 2 min.hákovanie
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Na úvod dodatočná gratulácia domáceho vedenia kapitánovi Pardavému k jubileu. Plných 40 rokov už dýcha vzduch táto, možno povedať už, legenda slovenského hokeja. Ešte raz gratulácia aj od nás.
     
    Hlavný rozhodca Jonák, na čiarach Gajan Grečko.
     
    V bráne hostí Penker, v domácej Kováč.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.

    Rasťo Ušiak

    Góly a asistencie: 26. Filo, 60. Tybor (Gašparovič)


    HK DUKLA Trenčín: Kováč - 1.Chovan, Bednár - Pardavý, Šťastný, Melichárek 2.Gabriš, Hlubuček - Tybor, Gašparovič, Tvrdoň 3.Trefný, Bolf - Lelkeš, Sojčík, Mikula 4. Štindl, Imrich - Raduly, Daňo, Filo
    HK Nitra: Penker - Hruška, Bača - Šumichrast, Štefanka, G.Saliji 2.Ďurák, Kováčik - Korhoň, T.Chrenko, Ručkay 3.Arvay, Konig - L.Klíma,M.Haščák, Čaládi 4.S.Saliji, Podstavek, Mašlonka

    Rozhodca: Jonák - Gajan, M.Grečko