Slovan Bratislava – Zlaté Moravce 0:0 (kon.) | Žilina – Trnava 0:1 (kon.)
koniec
MŠK Žilina
0:1 (0:0)
FC Spartak Trnava
Nedeľa 21.08.2011, 19:30 • Pod Dubňom • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    Je koniec. Spartak si vezie tri cenné body z horúceho trávnika v Žiline. Pre diváka to nebol, najmä v prvom polčase, zaujímavý futbal. Druhé dejstvo už prinieslo viac futbalovej krásy. Napokon sú dnes šťastnejší hostia, ktorí gólom Čarnotu víťazia a dobre sa naladili pred odvetou proti Lokomotivu Moskva. Od nás je to spod Dubňa všetko, želáme pekný večer. (20:57:45)
     
    Koniec zápasu.
     
    93
    V nadstavenom čase mohol poistiť víťazstvo Čvirik. Strela z priameho kopu mierila len do stredu brány a Dúbravka s ňou nemal väčšie problémy.
     
    91
    Ďalšia zahodená šanca. Střihavka zoči-voči Raškovi neuspel. Príliš dlho váhal so zakončením a aj preto je stav stále 0:1.
     
    90
    Máme tu posledné striedanie. Bicáka, ktorý nacentroval na gól Čarnotu strieda Malchárek. Kvôli dymovnici a prerušeniu zápasu sa bude hrať ešte 6 minút!
     
    88
    Dočká sa Spartak druhého víťazstva? Alebo "šošoni" prvýkrát v sezóne prehrajú? To sú otázky posledných sekúnd stretnutia.
     
    87
    Zápas sa blíži ku koncu. Žilina sa snaží, no nedarí sa jej prekvapiť defenzívu Trnavy. Záverečné minúty však ešte môžu byť zaujímavé.
     
    84
    Tretí tím uplynulého ročníka - MŠK Žilina sa trápi najmä strelecky. Gól nedokázala dať v minulom domácom zápase proti Trenčínu a zatiaľ ani dnes v dueli so Spartakom. Ostáva nám už len niečo vyše šesť minút riadneho hracieho času. Obrana Spartaka je však pozorná a súpera nepúšťa do šancí.
     
    82
    Tréner Ľuboš Nosický musí niečo vymyslieť. Posilňuje útok a na hrot prichádza Lietava. Strieda Piačeka.
     
    77
    Otrepaná fráza nedáš-dostaneš sa teraz potvrdila. Rohový kop Bicáka skončil na hlave Čarnotu, ktorý otvára skóre duelu. Spartak vyhráva a na rade sú domáci, ktorí sú zaskočení. Uvidíme, aká bude ich odpoveď.
     
    75
    Ani teraz žlto-zelení neskórovali. Po pravej strane pekne prenikol Šulek, vo veľkom vápne našiel Ceesaya. Ten sa trošku pošmykol a v páde netrafil bránu.
     
    74
    Spartak v tomto prípade pekne zakombinoval a strela Oravca z hranice šestnástky len tesne minula bránu MŠK.
     
    71
    Séria striedaní pokračuje. Roman Gergel dole, na pľac vybieha Pich.
     
    69
    Hra Spartaka je v druhej časti hry nevýrazná. Aj preto sa tréner Hoftych odhodláva k druhej zmene. Bernátha strieda Vyskočil.
     
    63
    Druhé dejstvo je zatiaľ oveľa živšie. Veľkú gólovú príležitosť nevyužil Střihavka. Jeho šancu zlikvidoval výborný Raška.
     
    62
    Striedajú aj domáci. Majtán bol dnes aktívny a pri odchode z ihriska ho domáci priaznivci odmenili potleskom. Prichádza Ceesay.
     
    61
    Fanúšikom v Žiline sa predstaví aj Oravec, ktorý ešte vlani hájil farby šošonov. Vystriedal Tomačeka.
     
    61
    Príležitosť Šuleka, ktorý sa dostal až do šestnástky. Jeho strela však tesne minule Raškovu bránu.
     
    59
    Podobne ako v prvom polčase, tak aj v tom druhom začali aktívnejšie domáci. A znovu to bol Majtán, ktorý sa snažil prekľučkovať cez dvoch hráčov. Obrana Spartaka však bola pozorná.
     
    56
    Dnešné stretnutie sleduje 4 129 divákov.
     
    54
    Z domáceho fanúšikovského sektoru zaznel delobuch a časť štadióna sa odela do hmly. Hlavný rozhodca hru prerušil.
     
    51
    Pekný prienik domáceho Šuleka zastavil až Hanzel. Jeho zákrok bol však nedovolený a uvidel žltú kartu.
     
    48
    Opäť to skúšal Majtán. Jeho krásnu ďalekonosnú strelu Raška bravúrne zneškodnil. Uvidíme ďalší roh. Zatiaľ jeden z najzaujímavejších momentov zápasu.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    45
    Máme za sebou prvú polovicu zápasu. Z oboch strán sme videli skôr medzišestnástkový futbal bez väčších šancí. Okrem toho tri žlté karty a výbornú atmosféru na tribúnach. Druhý polčas začne približne o 20:00.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    44
    Teraz to skúšal Majtán. Ale jeho ďalekonosná strela možno z tridsiatich metrov letela nad bránu.
     
    40
    Po zlom spracovaní Mráza mali hostia výhodu rohového kopu. Pri jeho zahrávaní predviedli zaujímavý signál. Strela alebo strieľaný center bol len propagačný a Dúbravku prekvapiť nemohol.
     
    34
    Spartak prvýkrát v náznaku vážnejšej príležitosti. Strela Tomačeka zvnútra šestnástky bola tečovaná domácim stopérom Piačekom. Loptu však bez väčších problémov Dúbravka chytil do svojho náručia.
     
    32
    Po polhodine hry môžme skonštatovať, že zatiaľ šláger trošku zaostáva za očakávaniami. Oba tímy bojujú, snažia sa niečo vymyslieť, lenže všetky snahy končia ešte pred šestnástkou.
     
    30
    A zažltí sa aj na strane Spartaka. Príliš dôrazný Bicák dohral dva súboje za hranicou pravidiel a rozhodca Kružliak ho za to "odmenil".
     
    27
    Aj druhá žltá karta je pripísaná domácemu futbalistovi. Tentokrát ide o Petra Šuleka.
     
    26
    Ak sme hovorili o absenciách v domácom tábore, povedzme si, že Trnave dlhodobo chýba Koro Issa Kone, na ktorého služby sa v tejto sezóne Trnava stále nemôže spoľahnúť.
     
    23
    Pripomeňme si, že červeno-čierni majú za sebou ťažký zápas v Moskve s miestnym Lokomotivom v zápase Európskej ligy UEFA. Trnave sa príliš nedarilo a prehrala 0:2. Bude zaujímavé sledovať, ako sa im dnes vydarí generálka pred odvetou.
     
    21
    Zatiaľ sa nie je príliš na čo pozerať. Okrem prvých piatich minút je to veľmi opatrná hra oboch tímov. Uvidíme, čo prinesú ďalšie minúty.
     
    18
    Prvé kartové napomenutie ide na vrub Pečovského, za faul v strede ihriska.
     
    16
    Máme za sebou štvrťhodinu zápasu. Na začiatku mali viac z hry "šošoni", teraz sa hra vyrovnala, ale naďalej čakáme na prvú vážnejšiu šancu.
     
    15
    V oboch mužstvách došlo k zmene na útočnej pozícii v porovnaní s minulým ligovým kolom. Zo žilinskej strany ostal len na lavičke Ceesay a proti svojim bývalým spoluhráčom zatiaľ nehrá ani Oravec na druhej strane.
     
    11
    Azda po prvýkrát v stretnutí sa dostali Spartakovci na polovicu súpera. Z ľavej strany to skúšal Tomaček, jeho strela však bola veľmi nepresná.
     
    8
    Úvodná aktivita Žiliny trošku upadla. Napriek tomu to domáci skúšajú, ako aj v tomto prípade, nakopnutou loptou do šestnástky. Z tejto akcie však napokon nebolo nič, aj keď sa fanúšikovia MŠK dožadovali rohového kopu.
     
    5
    Prvý pokus medzi tri žrde zaznamenal Gergel. S jeho strelou však Raška nemal vážnejšie problémy a loptu kryl.
     
    3
    Úvodné sekundy patria žlto-zeleným, ktorí sa nasťahovali na polovicu súpera.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    -1
    Ešte si povedzme, že domácim naďalej chýbajú zranení hráči Štrba, Zošák či Bello. Navyše im vypadol aj Ofori, ktorý si odpykáva 6-zápasový trest za červenú kartu z minulého zápasu proti AS Trenčín.
     
    -5
    Tribúny sa pomaly zapĺňajú a už od úvodu počuť oba fanúšikovské tábory. Do Žiliny pricestovala aj početná enkláva najvernejších z Trnavy. Bude to súboj nielen na ihrisku, ale i na tribúnach.
     
    Úvodné zostavy:

    MŠK Žilina: Dúbravka - Mabouka, Piaček, Ondráš, Mráz - Pečovský - Barčík (k), Šulek, Gergel - Střihavka, Majtán

    FC Spartak Trnava: Raška (k) - Čvirik, Koubský, Čarnota, Hanzel - Procházka, Karhan, Kaščák, Bicák - Tomaček, Bernáth

    Rozhodca: Kružliak - Vindiš, Bóllo.
     
    -35
    Do zápasu ostáva niečo viac ako polhodinu. Obe mužstvá práve vybehli na predzápasovú rozcvičku. V Žiline vládne horúce letné počasie. Očakáva sa aj slušná divácka návšteva, nakoľko je tento zápas považovaný za jeden zo šlágrov 6. kola Corgoň ligy. Už o chvíľu zostavy.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 19:30.

    Milan Gončár

    Góly: 77. Čarnota

    Karty:   18. Pečovský (ZIL), 27. Šulek (ZIL), 30. Bicák (ZIL) - 51. Hanzel (TRN)


    MŠK Žilina: Dúbravka - Mabouka, Piaček, Ondráš, Mráz - Pečovský - Barčík (k), Šulek, Gergel - Střihavka, Majtán
    FC Spartak Trnava: Raška (k) - Čvirik, Koubský, Čarnota, Hanzel - Procházka, Karhan, Kaščák, Bicák - Tomaček, Bernáth

    Rozhodca: Kružliak - Vindiš, Bóllo