Vaslui – Sparta Praha 2:0 (kon.)
koniec
FC Vaslui
2:0 (2:0)
AC Sparta Praha
cz Štvrtok 18.08.2011, 18:00Európska liga (predkolá)
     
    90+3
    Matějovského v zárodku další akce přidržel Denis Zmeu a vidí další žlutou kartu.
     
    86
    Se Spartou to mohlo být ještě horší! Wiliam Gerlem prošel s míčem po levém křídle, naservíroval pas Temwanjerovi, jenž střelou z první orazítkoval břevno sparťanské branky a proti dorážejícímu Annangovi uchránil Spartu skvělým zákrokem Švenger!
     
    84
    A naposledy střídají i Sparťané, Kadlec vbíhá na trávník místo Sionka.
     
    83
    A další střídání, Richardu Annangovi přepouští své místo Lucian Sanmartean, z mého pohledu nejlepší hráč dosavadního průběu zápasu.
     
    82
    Ještě před ním nakonec domácí střídají, Peter Jovanovič narazuje právě Balaura. Proti Twente si zde Jovanovič zahrál v základní sestavě, tentokrát až na posledních deset minut.
     
    78
    Sanmartean si naběhl od postranní čáry do pokutového území, kde mu šikovně uvolnil cestu Temwanjera a v poslední chvíli stihl Sanmarteana ubránit výborným zákrokem Matějovský, nebýt jeho v tuto chvíli, mohlo to být se Spartou ještě horší, protože Sanmartean už napřahoval ke střele ve velmi výhodné pozici.
     
    74
    Matějovského centr prodloužil do sítě volejbalovou smečí Zápotočný, jehož počínání ohodnotil Szabó žlutou kartou.
     
    68
    Sionko ve výskoku trefil Balaceho a inkasuje za to žlutou kartu od maďarského arbitra.
     
    68
    První změna Sparty v poli, Juhara nahrazuje Podaný, takřka tradiční střídání od Martina Haška.
     
    65
    Dalším žlutě napomenutým hráčem je Vasile Buhăescu.
     
    61
    Žlutý kartónek zblízka viděl Wiliam Gerlem.
     
    60
    Huškovu střelu v závaru před brankou hosté srazili jen k Vackovi, jehož projektil proletěl nad svatyní hájenou Vytautasem Černiauskasem.
     
    50
    Raul Costin prvním žlutě napomenutým hráčem domácích v dnešním duelu.
     
    Sparťané do druhého poločasu vstupují s novým brankářem, Blažka, jehož pravděpodobně zranil Gerlem při první brance Vaslui, nahrazuje Milan Švenger.
     
    36
    Vaslui právě vstřelilo branku!
    Domácí zdvojnásobují svůj náskok! Sanmartean potáhl míč středem pole, předal na pravé křídlo rozběhnutému Milanovovi, jehož centr si Blažek srazil do své branky.
     
    27
    Domácí musí střídat, Neagu po souboji s Blažkem není schopen pokračovat a je odnášen na nosítkách, do hry vstupuje Buhăescu.
     
    15
    Blažek vidí žlutou kartu od Szaba za nevhodné protesty směřující k úvodní brance zápasu. Během pár sekund se znovu začne hrát.
     
    13
    Vaslui právě vstřelilo branku!
    Domácí se brzy ujímají vedení! Sanmartean bohužel pro Spartu načasoval špičkovou přihrávku Gerlemovi do běhu, brazilský útočník zválcoval vyběhnuvšího brankáře Blažka a Temwanjera dokonal dílo dorážkou do odkryté svatyně! Blažek bude muset být ošetřen.

    Tomáš Kohlmann

    Góly: 13. Temwanjera, 36. Milanov

    Karty:   50. Costin (VAS), 61. Gerlem (VAS), 65. Buhăescu (VAS), 90+3. Zmeu (VAS) - 15. Blažek (SPA), 68. Sionko (SPA), 74. Zápotočný (SPA)


    FC Vaslui: Černiauskas - Balace, Farkaš, Milanov, Zmeu - Sanmartean (83. Annang), Costin, Neagu (27. Buhăescu), Balaur (82. Jovanovič) - Gerlem - Temwanjera
    AC Sparta Praha: Blažek (46. Švenger) - Vidlička, Řepka, Zápotočný, Pamič - Hušek - Sionko (84. Kadlec), Vacek, Matějovský, Juhar (68. Podaný) - Kweuke

    Rozhodca: Szabó - Vámos, Varga