Česko – Rusko 7:4 (kon.) | Švédsko – Fínsko 1:6 (kon.)
koniec
Švédsko
1:6 (0:0, 1:1, 0:5)
Fínsko
Nedeľa 15.05.2011, 20:30 • Orange Arena, Bratislava • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:05
    Fínsko dalo gól! Tak toto už vyzerá ako exhibícia, ďalšia fínska vlna na švédsku bránu a Fasth opäť má puk za chrbtom. Lajunen vyzval k strele ANTTI PIHLSTRÖMA, a ten zblízka nezaváhal. Asistencie si pripísali Jani Lajunen a Mika Salmela.
     
    57:16
    Fínsko dalo gól! V obrovskej pohode prešli Fíni postupne do pásma a MIKA PYÖRÄLÄ poslal k bráne teplomer, ktorý Fasthovi spod pravej ruky vypadol. Asistencie si pripísali Mikko Koivu a Anssi Salmela.
     
    56:41
    Fínsko dalo gól! Viktor Fasth znechutene vstáva, na poď sem - kam ideš sa s ním zahral JANNE PESONEN, ktorý si prevzal strelu odrazenú po nahodení do pásma od zadného mantinelu, podržal puk chvíľu pred Fasthom pri jeho pravom betóne a potom prešiel k ľavému a bekhendom ponad neho puk prehodil. Asistenciu si pripísal Mikael Granlund.
     
    43:21
    Fínsko dalo gól! Aaltonen zlikvidoval na zadnom mantineli Fernholma, puk prebral Komarov a hľadal spoluhráča za kruhmi, puk sa dostal späť na Aaltonena k bráne, prihral pred Fastha NIKOVI KAPANENOVI, ktorého strela skončila v bráne. Asistencie si pripísali Juhamati Aaltonen a Leo Komarov.
     
    42:35
    Fínsko dalo gól! Antti Pihlström vnikol do pásma a ponúkol puk PETTERIMU NOKELAINENOVI, ktorý z prvej dvihol puk pod hornú tyčku. Asistenciu si pripísal Antti Pihlström.
     
    39:53
    Fínsko dalo gól! Suomi sa rýchlo vrátili do útočného pásma a puk po strele od modrej čiary z hokejky JARKKA IMMONENA preletel až do brány, kde ho zastavila sieť. Asistencie si pripísali Janne Pesonen a Mikko Koivu.
     
    27:40
    Švédsko dalo gól! Po niekoľkých fínskych akciách napokon zazvonilo na opačnom konci - MAGNUS PÄÄJÄRVI vystihol priestor a z ľavého kruhu trafil presne vinkel Vehanenovej brány. Bez asistencie.

    Dominika Haršáni Handzušová

    Góly a asistencie: 28. Pääjärvi - 40. Immonen (Pesonen, Koivu), 43. Nokelainen (Pihlström), 44. Kapanen (Aaltonen, Komarov), 57. Pesonen (Granlund), 58. Pyörälä (Koivu, Salmela), 60. Pihlström (Lajunen, Salmela)


    Švédsko: Fasth (Ersberg) - Gunnarsen, Petrasek, Rundblad, Kronwall, Fernholm, Erixon, Ekman Larsson - Thörnberg, Berglund, Pääjärvi - Eriksson, Persson, Nilsson - Tedenby, Krüger, SIlfverberg - Ericsson, Wallin, Backlund - Sjögren.
    Fínsko: Vehanen (Lassila) - Lepistö, Salmela, Välivaara, Niskala, Väänänen, Puistola, Kukkonen, Jaakola - M. Koivu, T. Ruutu, Pyörälä - N. Kapanen, Aaltonen, Komarov - Pesonen, Immonen, Mi. Granlund - Lajunen, Nokelainen, Pihlström.

    Rozhodca: Burchell (Kan.), Reiberg (Švaj.) - Carlson, Murchison (obaja Kan.)