Česko – Rusko 7:4 (kon.) | Švédsko – Fínsko 1:6 (kon.)
koniec
Švédsko
1:6 (0:0, 1:1, 0:5)
Fínsko
Nedeľa 15.05.2011, 20:30 • Orange Arena, Bratislava • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Zatiaľčo na bratislavskom ľade sa odovzdávajú posledné ocenenia a medaily sa my s vami lúčime. Toto bol posledný zápas sezóny 2010/2011, ďakujeme vám za priazeň počas uplynulých mesiacov! Užite si uhorkovú sezónu v zdraví, tešíme sa na vás s prenosmi po letnej prestávke pri zbere novej úrody. (22:56:12)
     
    Cenu pre najlepších hráčov zápasu si za fínsku stranu preberá kapitán MIKKO KOIVU a od Švédov je to strelec ich jediného gólu MAGNUS PÄÄJÄRVI.
     
    Obrovská radosť fínskych hráčov, aj svoj druhý titul v histórii dokázali vyhrať proti najväčšiemu rivalovi, susedovi zo Švédska. Nám už neostáva iné ako povedať HYVIN TEHTY, SUOMI!!!
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:42
    Ešte sa bude vhadzovať pred Vehanenom, a hráči vyzývajú tribúny k ešte väčšiemu fandeniu.
     
    59:05
    Fínsko dalo gól! Tak toto už vyzerá ako exhibícia, ďalšia fínska vlna na švédsku bránu a Fasth opäť má puk za chrbtom. Lajunen vyzval k strele ANTTI PIHLSTRÖMA, a ten zblízka nezaváhal. Asistencie si pripísali Jani Lajunen a Mika Salmela.
     
    57:16
    Fínsko dalo gól! V obrovskej pohode prešli Fíni postupne do pásma a MIKA PYÖRÄLÄ poslal k bráne teplomer, ktorý Fasthovi spod pravej ruky vypadol. Asistencie si pripísali Mikko Koivu a Anssi Salmela.
     
    56:41
    Fínsko dalo gól! Viktor Fasth znechutene vstáva, na poď sem - kam ideš sa s ním zahral JANNE PESONEN, ktorý si prevzal strelu odrazenú po nahodení do pásma od zadného mantinelu, podržal puk chvíľu pred Fasthom pri jeho pravom betóne a potom prešiel k ľavému a bekhendom ponad neho puk prehodil. Asistenciu si pripísal Mikael Granlund.
     
    56:00
    Chvíľu hra prerušená po tom, čo Komarov zasiahol do tváre Petraska, ten leží na ľade a snaží sa presvedčiť rozhodcov, že by jeho tím mal hrať presilovú hru.
     
    55:44
    Po jeho prihrávke sa ale do šance dostal strelou od modrej Tim Erixon.
     
    55:38
    Silfverberg s pukom na mieste, odkiaľ Immonen vyrovnal stav stretnutia na 1:1. Pozrel sa na bránu a napokon sa rozhodol nestrieľať.
     
    55:06
    Persson síce zachytil puk, bolo to už ale takmer pol metra za hranicou útočného pásma.
     
    54:40
    Persson si obhodil Pihlströma, na Salmelu ale už nevymyslel nič efektívne.
     
    53:55
    Tedenby v snahe znížiť stav, Vehanen v rozkľaku pokryl puk.
     
    53:41
    Pesonen natlačený Rundbladom prepadol cez Fastha, hra je vykázaná do stredného pásma pre postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku.
     
    52:45
    Ruutu mohol pridať ďalší gól, Fasth musel zasahovať.
     
    51:05
    Pyörälä a Ruutu znepríjemňujú život Fasthovi, ktorému pomáha Petrasek.
     
    50:14
    Švédsko si berie oddychový čas. Predchádza mu akcia Aaltonena, ktorému keby do brány padla aspoň polovica šancí, ktoré má, tak sa dokáže pohodlne vyrovnať najlepšiemu strelcovi šampionátu, Jarkkovi Immonenovi.
     
    49:51
    Tedenby prešiel do pásma, okamžite na ňom dvaja hráči v modrých dresoch, puk ale prestrčil Nilssonovi.

    Dominika Haršáni Handzušová

    Góly a asistencie: 28. Pääjärvi - 40. Immonen (Pesonen, Koivu), 43. Nokelainen (Pihlström), 44. Kapanen (Aaltonen, Komarov), 57. Pesonen (Granlund), 58. Pyörälä (Koivu, Salmela), 60. Pihlström (Lajunen, Salmela)


    Švédsko: Fasth (Ersberg) - Gunnarsen, Petrasek, Rundblad, Kronwall, Fernholm, Erixon, Ekman Larsson - Thörnberg, Berglund, Pääjärvi - Eriksson, Persson, Nilsson - Tedenby, Krüger, SIlfverberg - Ericsson, Wallin, Backlund - Sjögren.
    Fínsko: Vehanen (Lassila) - Lepistö, Salmela, Välivaara, Niskala, Väänänen, Puistola, Kukkonen, Jaakola - M. Koivu, T. Ruutu, Pyörälä - N. Kapanen, Aaltonen, Komarov - Pesonen, Immonen, Mi. Granlund - Lajunen, Nokelainen, Pihlström.

    Rozhodca: Burchell (Kan.), Reiberg (Švaj.) - Carlson, Murchison (obaja Kan.)