Chrudim – Balticflora Teplice 5:3 (kon.)
koniec
FK Chrudim
5:3 (3:0, 2:3)
FC Balticflora Teplice
cz Piatok 13.05.2011, 20:00 • Sportovní hala Chrudim • Futsal liga (ČR)
     
    Máme za sebou první utkání finálové série mezi giganty Era-Packem Chrudim a Balticflorou Teplice. Kdyby Teplice proměnily jeden ze svých brejků v úvodu utkání, mohlo vše vypadat úplně jinak ale na pomyslné "kdyby" se nehraje protože znáte to: "Kdyby byli v ..... ryby, tak by nemusely být rybníky". No, já se s Vámi tímto loučím, přeji Vám příjemný zbytek pátečního večera. Na příštím domácím utkání mezi Era-Packem a Balticflorou se Vám opět pokusím zprostředkovat co nejvěrnější situaci podobné té, která se děje na hřišti. Mějte se, s pozdravem Dany (21:32:53)
     
    Konec zápasu.
     
    39:52
    Teplice právě vstřelily branku!
    velké nic. Sotva jsem dopsal, jak Chrudim bezpečně brání, zmocnil se míče Ricardo a snižuje symbolicky na 3:5.
     
    39:30
    Diváci opět prokazují svoji věrnost prostřednictvím standing ovation. Chrudim bezpenčně hlídá...
     
    39:00
    Poslední minuta 2. poločasu, nejspíše i utkání.
     
    38:38
    Teplice opět bez brankáře, zkoušejí to a přál bych jim kontaktní branku, ale vázne rozehrávka do chrudimského brankoviště.
     
    37:52
    Na fauly 3:4. Domácí promeškali šanci na zvýšení skóre, když neproměnili přesilovou hru. Uvidíme, co vymyslí nadupadá Balticflora ve zbylých 2 minutách.
     
    37:36
    Time out pro Teplice.
     
    37:16
    Tepličtí solidně brání a především Tolstov odvádí užásné pensum práce.
     
    16:26
    Chrudimští v přesilové hře neriskují a pouze drží balon.
     
    35:33
    Tak to je pro Teplice ještě horší, než se zdálo. Lukáš Rešetár utekl po levé straně palubovky a v cestě do odkryté brány mu zabránil až v brankovišti a zcela nedovoleně Marcinho, který vidí po právu červenou kartu a příští utkání si tak nezahraje!
     
    35:11
    Chrudim právě vstřelila branku!
    TOMÁŠ MELLER využil teplického zaváhání a přesným lobem, který se snesl do teplické svatyně jako pírko, navyšuje vedení Chrudimi na 5:2. Oslavuje to skokem na okraj tribuny, kde jsou domácí fanoušci, kteří to mohutně oslavují spolu s domácím golmanem.
     
    34:40
    Rodrigo, Marcingo, Rodrigo, Marcinho... hráči Teplci si ťukají pouze ve 2 protože nemají volné spoluhráče.
     
    34:10
    Teplice hrají power-play. Namísto Cavallara je na hřišti Rodrigo!
     
    33:40
    Lukáš Rešetár vidí žlutou kartu v rukou hlavního rozhodčího za simulování.
     
    33:20
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Ještě, že je v chrudimském dresu na palubovce právě PETR VLADYKA, který využil chybě v teplické obraně a přízemní střelou k levé tyči nedal Cavallarovi sebemenší šanci. Tomu se říká nejlepší odpověď na inkasovanou branku.
     
    32:49
    Teplice právě vstřelily branku!
    RODRIGO TAVERNA vystřelil takovou žblabuňku a Meller se musí červenat až za ušima protože namísto toho, aby tento jednoduchý pomalý lob vyrazil nad bránu vyrazil, roztáhl ruce a nechal jej propadnou do vlastní sítě.
     
    32:26
    Marcinho, obtěžován 2 chrudimskými hráči, rozehrává až na vlastní polovinu.
     
    31:50
    Teplická obrana pracuje v těchto chvílích velmi pěkně a Chrudimští to musejí zkoušet pouze z dálky, což se daří teplickému celku blokovat.
     
    30:20
    Na fauly 1:1, na palubovce se opět po kratší odmlce nic závratného neděje a chrudim se snaží držet kulatý nesmysl na svých sálovkách.
     
    29:07
    A Balticflora v duchu fair-play odevzdává balon na sálovky Chrudimi. Tak to má být a je jen dobře, že se tak děje i mezi těmito 2 celky, které mezi sebou mají tak obrovskou rivalitu.
     
    29:07
    Sidney byl nedovoleně atakován a zůstal nám tu ležet na místní palubovce. Prozatím probíhá utkání celkem v poklidu, doufejme tedy, že tento zákrok nenastartuje stinnou stránku dnešního duelu.
     
    27:30
    Ještě musím podotknouti, že místní "ostraha" mě nepustila se zlatavým nápojem z chmele do trinub, takže jsem jej musel vypít tzv. na-ex přímo před jejich zraky, abych stihl úvod druhé půle. Pokud tedy občas nebudou některé věty dávat smysl, dávejte to za vinu místním černým šerifům. Děkuji ;)
     
    26:51
    Nevěřil bych tomu, nesedět zde právě teď a tady ale Guilherme byl obrán zcela čistě o balon!
     
    22:63
    Balticflora vycítila šanci a hraje se nahoru dolů jako na nějaké horské dráze.
     
    24:50
    Teplice právě vstřelily branku!
    V druhé půli zatím vaříme podle teplického recepisu. Soarez zamíchal balonem, ostře naváhzal domácí obranu na sebe a předložil na zlatém podnose pro ALEXANDRA TOLSTOVA, který už pouze zakořenil připravený recept a doevezl jej tzv. "do kuchyně" Meller byl bezmocný!
     
    24:23
    Až teď se stalo něco zajímavého. Konkrétně šlo o velmi povedenou střelu Tolstova, která Mellera pořádně pálila
     
    21:10
    V další šanci domácí, hra je teď trochu neurovnaná protože domácím jde především o to, nepouštět se do futsalo nahoru-dolů ale hlavně držet kulatý nesmysl na svých sálovkách.
     
    21
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas skončil.
     
    19:45
    Namísto toho se ale do slušné příležitosti z hranice brankoviště dostal Marcinho, trefil by ale pouze rugbyovou branku.
     
    19:22
    Následuje time-out pro domácí, kteří se pokusí zřejmě ještě o nějaký ten nacvičený signál, který by rádi zakončili až za záda prozatím skvěle chytajícího Cavallara.
     
    19:22
    Diváci vstávají a vytleskávají svůj celek.
     
    18:51
    Prudký odkop Mellera málem utrhl hlavu jednomu z přihlížejících fanoušků v první řadě. Uff, to bylo těsné.
     
    17:44
    Chrudim právě vstřelila branku!
    "Dejte mi míč a zaměstne obranu, já už ten gól nějak dám! " Tak tato slova, by teď mohla zcela oprávněně zaznít z úst chrudimského snipera DENTINHA, který využil přečíslení 3 proti 2 a nekompromisně vymíchal jak teplickou obranu, tak brankáře Cavallara. Domácí odskakují na tři branky. Bez asistence.
     
    16:51
    Marcinho se dožadoval zcela oprávněně žluté karty, když si z chrudimské defenzívy udělal slalomové kužely a zastavil ho až nedovolený zákrok, který měl být ohodnocen žlutou kartou. Rozhodčí se ale nejspíše rozhodl vykompenzovat neudělení žluté karty za předchozí faul na jednoho z domácích, jinak si to totiž nedokázu vysvětlit.
     
    16:17
    Na fauly to tu máme 1:2 v neprospěch Balticflory. Chrudimští v těchto chvílích použe kontrolují hru a drží balon.
     
    14:41
    Meller šel na procházku, že by se až tak nudil? A vybral si k tomu ten nejnevhodnější moment, když měli Tepličtí balon na svých sálovkách. Nechybělo mnoho a byla z toho první branka v chrudimské brance!
     
    13:31
    Když nevíš co s míčem, tak vystřel. Asi takto bych nejvýstižněji popsal aktuální dění na palubovce. "Made by Lukáš Rešetár"
     
    12:54
    Až teď to zkoušel stříleným přízemním centrem Alexandr Tolstov ale jeho kulatá zásilka nenašla správného adresáta.
     
    11:56
    Anite netušíte, jak rád bych už psal o nějakém skvělém futsalovém triku či kličce v podání některého z teplických velikánů ale nemohu. Zkrátka Chrudimští mačkají svého soupeře jak citrón a v obličejích teplických hráčů se objevují ty nejkyselejší výrazy. Ono to není jen tak, běhat neustále za balonem.
     
    10:55
    Cacau rozvlin jen boční síť teplické branky. Tam se to nepočítá ani za půl gólu jako třeba v australském fotbale, kde jsou tzv. insidy.
     
    10:10
    Cavallaro by potřeboval hasicí přistroj! Opět propadla obrana po ťukesu domácích a vše končí až na výtečném "keeperovi" Teplic.
     
    9:50
    Po oddechovém čase si na chvíli vzali Tepličtí míč na své sálovky a snažili se o kombinaci středem hřiště, jenže Chrudimští skvěle napadají a získávají balon.
     
    9:30
    Cavallaro skáče od jedné tyče k druhé jako blázen protože teplická defenzíva mu vůbec ale vůbec nepomáhá. Teplice si berou oddechový čas protože něco se musí změnit, takhle to zkrátka nejde. Balticflora přijela bojovat a ne bránit!
     
    8:18
    Chrudim právě vstřelila branku!
    A nyní řvou ochozy ještě více a pochybuji, že dnes odejde někdo s hlasivkami v nepoškozeném stavu. SIDNEY dostal balon na nohu, udělal kličku a vyslal ze své sálovky takovou ránu, že by na ni nestačila ani německá dálniční policie jménem Kobra 11.
     
    7:23
    Chrudim právě vstřelila branku!
    A v Chrudimi nám to tu celé vybouchlo! Alespoň na tribuně. Do zcela zaslouženého vedení posílá domácí po brilantním passu Maxe jeden z bratří MAREŠŮ, konkrétně ten, co hraje s páskou kolem zápěstí, MICHAL.
     
    7:02
    Teplicím se zatím nedaří sehrát nacvičené kombinace. Chrudimská obrana pracuje snad až překvapivě dobře i proti takovém celku jako jsou Teplice!
     
    6:25
    A když to nejde přes nacvičené signály, zkouší to Chrudimští ondividuálně. Nebýt v brance Teplic takový top brankář jako Cavallaro, mohlo to už dávno být 3:0 a nikdo z přihlížejících by se nedivil. Podejte mi klobouk, ať před teplickým brankářem mohu smeknout.
     
    6:13
    Expres Roman Mareš - Dentinho dojel takřka až do cílové stanice s názvem teplická branka. Nejlepšímu střelci Chrudimi zbývalo k dotlačení onoho pomyslného rychlíku do teplické branky snad 10 centimetrů.
     
    5:50
    První akumulovaný faul si připisují Tepličtí.
     
    5:44
    A teď Teplice zažívají něco, na co nejsou zvyklé. Chrudimští střídají s dirigentem Cacauem na hrotu jeden nacvičený signál za druhým a Balticflora se ani nestíhá otáčet. V další šanci míjí Cacau.
     
    4:30
    Vladyka v první vyložené tutovce míjí teplickou svatyni. Po ukázkovém ťukesu, na který byla defenzíva hostů krátká, se netrefil z bezprostřední blízkosti mezi tři tyče.
     
    3:55
    A Gui ná předvedl svůj neskutečný dynamit v nohou. Jen se od něho chrudimská obrana vzdálila na 2 metry, škrtl zápalku a upláchl po levé straně. Jak se tento šikovný "pořízek" dokáže rychle rozběhnout prakticky z místa, nad tím mi zůstává rozum stát.
     
    3:20
    Fabio s Tolstovem si udělali vlastní dálnici směrem Teplice-Chrudim a domácí defenzíva byla krátká. Balon ovšem druhému jmenovanému v ten nejnevhodnější moment odskočil od sálovky.
     
    2:40
    A Cavallaro se vyšvihl do vzduchu jako cvičená opička, i přesto by byl na dělovku ze sálovky Romana Mareše krátký, ta byla totiž zastavena pouze za pomoci horní tyče!
     
    2:20
    Div, že rozehrávají Roman Mareš nezpůsobil infarkt u některých domácích příznivců. Svojí riskantní rozehrávkou totiž pořádně všem přítomným zabrnkal na nervy.
     
    1:50
    Chrudim se postupně probíjí přes teplickou defenzívu a do první šance Chrudimáků se dostal Michal Mareš.
     
    0:15
    Fabio Soares prakticky ihned po úvodní rozehrávce protáhl Mellera, který vyrazil. Teplice se toho skutečně nebojí a čeká nás vskutku zajímavá podívaná.
     
    0:02
    Marcinho obstaral rozehrávku a Teplice zakládají za mohutného pobvzbzování svých fanoušků, kteří sem k řece Chrudimce dorazily v hojném počtu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Vítáme Vás u prvního zápasu letošního vyvrcholení nejvyšší české futsalové ligy. Oba celky jsou již na palubovce a za zvuku státní hymny zde stojí ochozy na nohou. Na palubovce není položen dle předpokladů žádný povrch, za což bude nejspíše chrudimský futsalový celek potrestán dle regulí 50 tisícovou pokutou ale to už patří k předzápasovým "soubojům". Doufejme, že dnešní utkání proběhne pokud možno bez větších problémů i přesto, že jde o velmi vynervované a vyhecované utkání. Tak, pojďme na to.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Dany

    Góly: 7. Mareš M. (Max), 8. Sidney, 17. Dentinho, 33. Vladyka Petr, 35. Meller - 24. Tolstov (Soarez), 32. Taverna, 39. Ricardo

    Karty:   33. Rešetár Lukáš (CHR)   35. Marcinho (TEP)


    FK Chrudim: Meller (Žďánský) - Mareš R., Popelka, Max, Dentinho, Vladyka, Cacau, Sidney, Rešetár, Bouška, Mareš M.
    FC Balticflora Teplice: Cavallaro (Kalina) - Taverna, Pereira R., Marcinho, Guilherme, Tolstov, Mažári, Fitsak, Leite

    Rozhodca: Venc - Linhart, Kincl