Sigma Olomouc – Slovácko 0:2 (kon.) | Slavia – Ústí n. L. 3:0 (kon.)
koniec
SK Slavia Praha
3:0 (1:0)
FK VIAGEM Ústí nad Labem
cz Nedeľa 01.05.2011, 17:00 • Synot Tip Arena, Praha - Eden • Gambrinus liga
     
    80
    Střídá i trenér Habanec: Lamešić za Zachariáše.
     
    78
    Do hry se podívá i mladík Vyhnal, jenž na hřišti nahradí Milana Černého.
     
    75
    Do obrovské šance se dostal před chvílí nastoupivší Volek. Seběhl si na centr k pravé tyči, míč mu spadl přesně na nohu a ihned ze dvou metrů a z ostrého úhlu vypálil. Jeho ránu vytěstnily Vaniakovy slabiny těsně mimo jeho tyče. Domácí brankář, z pochopitelných důvodů, zůstává v nepříjemných bolestech ležet na trávníku.
     
    74
    Slavia právě vstřelila branku!

    Tak to byla paráda! Nejprve Jarolím centrem uvolnil Černého, který se se štěstím prosadil přes Zachariáše a poslal ZBYŇKA POSPĚCHA samotného na brankáře. Slávistický útočník pak prokázal chladnokrevnost a vyběhnutého Kováře nekompromisně přeloboval!
     
    72
    Hosté podruhé střídají. Aktivního Vlastimila Stožického nahrazuje Zdeněk Volek.
     
    72
    Po hraničním zákroku Černého na Dvořáka, který sudí Makovička nechal bez povšinutí, předal Černý míč Pospěchovi, jenž si obhodil Valentu a našel úplně volného Horu na značce pokutového kopu. Mladý forvard ale zazmatkoval a balón mu odskočil přímo ke Kovářovi.
     
    68
    Domácí podruhé střídají: Milutinović nahrazuje Jandu.
     
    67
    Jarolím obrovskou hrubkou daroval míč u vlastního vápna Krbečkovi. Ten ho předal do lepší pozice Stožickému, ale jeho střela z patnácti metrů zamířila jen do tyče Vaniakovy brány.
     
    59
    Prvního střelce dnešního zápasu Stanislava Vlčka nahrazuje čerstvý Jakub Hora.
     
    59
    Slavia právě vstřelila branku!

    Nedlouho poté se už ale slávisté radují! Nadýchaný centr Černého našel na malém vápně zcela volného ZBYŇKA POSPĚCHA, pro kterého nebyl žádný problém hlavou zamířit do míst, kam Kovář nemohl dosáhnout!
     
    57
    K Jandovi se odrazil balón třicet metrů před bránou, tak si ho zpracoval, udělal dva kroky a vyslal na Kováře střelu, kterou Valenta lehce vychýlil do levé tyče.
     
    52
    Dlouhé obléhání hostující brány zakončil hodně nepřesnou střelou Kaufman. Sudí Makovička pak v přerušené hře ukázal žlutou kartu Zachariášovi za předcházející faul, po kterém nechal Slavii výhodu.
     
    48
    Stožický se uvolnil a ze středu a hranice velkého vápna vyslal střelou tak jedovatou, že mu ji i zmije závidí! Vaniak konečky prstů vytlačil na roh.
     
    46
    Hosté o poločasu vystřídali Jindráčka, do hry šel zkušený Doležal.
     
    30
    Z protiútoku přišla další obrovská šance hostů. Krbeček se uvolnil po pravé straně a centrem našel do vápna běžícího Stožického. Ex-teplický hráč ale z vyložené pozice nedokázal balón stlačit pod břevno.
     
    27
    Na Korešův přízemní centr z pravé strany nejprve jen těsně nedosáhl Vlček, poté se míč dostal ke zcela volnému Černému, jenž ale z deseti metrů trefil levou tyč Kovářovy brány!
     
    25
    Obrovská šance Ústí na vyrovnání! Centr Stožického z levé strany Čelůstka podskočil a míč spadl na malé vápno přímo na nohu Krbečka. Tomu se ale balón následně zamotal pod nohy a rychle vyběhnuvší Vaniak mu ho sebral z kopačky.
     
    18
    Dlouhý nákop na Vlčka dokázal brankář Kovář vyhlavičkovat ke Dvořákovi, toho ale o míč obral Černý a mířil do výhodné situace. Dvořákovi nezbylo nic jiného, než Černého faulovat za cenu žluté karty.
     
    19
    Slavia právě vstřelila branku!

    Podruhé se už sešívaný kanonýr nemýlil. Koreš vyslal dalekonosný centr do vápna, který dopadl přesně na nohu nehlídaného STANISLAVA VLČKA, který neměl s proměněním z méně než pěti metrů problém! Slavia se tak ujímá vedení.
     
    7
    Janda přízemně odcentroval z pravé strany na malé vápno, kde míč jen těsně nedostihl ve skluzu Pospěch. Balón se pak na zadní tyči dostal ke Korešovi, jenž ho zkoušel ihned zakroutit do brány, tu ale o metr minul.
     
    4
    Sám Trubila rozehrál roh přímo na hlavu Pospěcha, jehož střelecký pokus ještě metr před bránou tečoval Vlček kopačkou nad. První velká šance zápasu.

    Václav Baumann

    Petr Brabec

    Góly: 19. Vlček, 59. Pospěch, 74. Pospěch

    Karty:   18. Dvořák (UNL), 52. Zachariáš (UNL)


    SK Slavia Praha: Vaniak - Kaufman, Čelůstka, Hubáček, Trubila - Koreš, Jarolím, Janda (68. Milutinović), M. Černý (78. Vyhnal) - Vlček (59. Hora), Pospěch
    FK VIAGEM Ústí nad Labem: Kovář - Polák, Dreksa, Valenta, Dvořák - Jindráček (46. Doležal), Vrtělka, Zachariáš (16. Lamešić), Stožický (72. Volek), Martykán - Krbeček.

    Rozhodca: Makovička - Ubias, Večeřa

    Diváci: 5423