Sigma Olomouc – Slovácko 0:2 (kon.) | Slavia – Ústí n. L. 3:0 (kon.)
koniec
SK Slavia Praha
3:0 (1:0)
FK VIAGEM Ústí nad Labem
cz Nedeľa 01.05.2011, 17:00 • Synot Tip Arena, Praha - Eden • Gambrinus liga
     
    Slávisté v utkání plném šancí nasázeli Ústí tři branky a připisují si další tři body, díky kterým má nyní vršovický klub definitivní jistotu záchrany v první lize. Tedy co se týče sportovní stránky, tu finanční ještě musí vyřešit, aby obdržel na příští sezónu licenci... Od nás je to pro dnešek vše, u dalšího zápasu ze Synot Tip Areny se těšíme na shledanou. (18:49:53)
     
    Konec zápasu.
     
    90
    "Hoří, má panenko" v domácím kotli zajisté nepotěší už tak dost suchou slavistickou pokladnu.
     
    90
    Utkání se už dohrává... Sešívaní si kombinují na své půlce.
     
    89
    Pospěch vyslal podél brankové čáry střelu, která se o drn na malém vápně odrazila do vzduchu a dopadla mimo tři tyče.
     
    88
    Volkův centr z levého křídla byl hodně nepřesný, Vaniak bude vykopávat od své brány.
     
    87
    Hora se snažil uvolnit přes Dvořáka, což se mu nedařilo, a tak zvolil variantu předkopnout míč a vypálit. Nutno uznat, že razance jeho pumelice byla obdivuhodná. Leč netrefit branku o deset metrů... To už je "kauf".
     
    86
    Utkání se jen dohrává, slávisté místo přímočarých akcí raději vymýšlejí oku lahodící přihrávky.
     
    83
    Doležal exekuoval přímý kop na hlavu Dvořáka, který však zamířil mimo. Jeho snaha navíc byla zbytečná, protože pomezní Večeřa měl nad hlavou praporek signalizující postavení mimo hru.
     
    83
    Dnešní utkání sleduje 5 423 diváci.
     
    81
    Pospěch se u ústeckého vápna kličkou uvolnil přes Dreksu, ten ho ale nenechal být a uvnitř šestnáctky Pospěcha povalil na zem. Rozhodčí Makovička na zákroku neviděl nic špatného a gestem naznačil Pospěchovi, aby se zvedl.
     
    80
    Střídá i trenér Habanec: Lamešić za Zachariáše.
     
    78
    Do hry se podívá i mladík Vyhnal, jenž na hřišti nahradí Milana Černého.
     
    77
    Po minutě se Vaniak vzpamatoval, vstal a ihned zachytil ústecký roh.
     
    75
    Do obrovské šance se dostal před chvílí nastoupivší Volek. Seběhl si na centr k pravé tyči, míč mu spadl přesně na nohu a ihned ze dvou metrů a z ostrého úhlu vypálil. Jeho ránu vytěstnily Vaniakovy slabiny těsně mimo jeho tyče. Domácí brankář, z pochopitelných důvodů, zůstává v nepříjemných bolestech ležet na trávníku.
     
    74
    Slavia právě vstřelila branku!

    Tak to byla paráda! Nejprve Jarolím centrem uvolnil Černého, který se se štěstím prosadil přes Zachariáše a poslal ZBYŇKA POSPĚCHA samotného na brankáře. Slávistický útočník pak prokázal chladnokrevnost a vyběhnutého Kováře nekompromisně přeloboval!
     
    72
    Hosté podruhé střídají. Aktivního Vlastimila Stožického nahrazuje Zdeněk Volek.
     
    72
    Po hraničním zákroku Černého na Dvořáka, který sudí Makovička nechal bez povšinutí, předal Černý míč Pospěchovi, jenž si obhodil Valentu a našel úplně volného Horu na značce pokutového kopu. Mladý forvard ale zazmatkoval a balón mu odskočil přímo ke Kovářovi.
     
    69
    Vaniak ve chvíli ztichlém Edenu hlasitě seřval Čelůstku, který zkoušel vymýšlet fotbalovou krásu v blízkosti domácí brány, místo aby balón nacentroval do bezpečnějších míst.
     
    68
    Domácí podruhé střídají: Milutinović nahrazuje Jandu.
     
    67
    Jarolím obrovskou hrubkou daroval míč u vlastního vápna Krbečkovi. Ten ho předal do lepší pozice Stožickému, ale jeho střela z patnácti metrů zamířila jen do tyče Vaniakovy brány.
     
    67
    Horova pobídka pro Koreše byla posouzena jako ofsajdová.
     
    65
    Stožický si na půlící čáře obhodil Hubáčka, a předal míč Doležalovi. Jeho střeleckému pokusu ale chyběla razance i přesnost.
     
    65
    Sešívaní se drží v útoku a kombinují.
     
    62
    Hubáček si seběhl s míčem na dostřel Kovářovy brány, rozhledl se a místo přihrávky vypálil. Jeho rána měla hezké parametry, ale mířila přesně doprostřed branky, takže s ní neměl brankář problémy.
     
    61
    Korešův rohový kop hosté odvrátili, balón se pak však opět dostal ke Korešovi, ale jeho následný centr zamířil na Pospěchovy paty.
     
    61
    Čerstvý Hora motal v pokutovém území nohy Dreksy, neumotal je, ale získal alespoň roh.
     
    59
    Prvního střelce dnešního zápasu Stanislava Vlčka nahrazuje čerstvý Jakub Hora.
     
    59
    Slavia právě vstřelila branku!

    Nedlouho poté se už ale slávisté radují! Nadýchaný centr Černého našel na malém vápně zcela volného ZBYŇKA POSPĚCHA, pro kterého nebyl žádný problém hlavou zamířit do míst, kam Kovář nemohl dosáhnout!
     
    57
    K Jandovi se odrazil balón třicet metrů před bránou, tak si ho zpracoval, udělal dva kroky a vyslal na Kováře střelu, kterou Valenta lehce vychýlil do levé tyče.
     
    55
    Vlček nepovedeným centrem z levé strany vystrašil Kováře, který se musel rychle vrátit, aby zachytil balón směřující na zadní tyč.
     
    53
    Dalekonosný Kaufmanův aut propadl na malé vápno mezi hráče, k míči se ale jako první dostal brankář Kovář.
     
    53
    Po krásné kombinaci se sešívaní dostali až na dostřel branky. Uvolněný Janda přízemně centroval na dva nabíhající spoluhráče, ale k míči se dostal jen Valenta, který odkopl.
     
    52
    Dlouhé obléhání hostující brány zakončil hodně nepřesnou střelou Kaufman. Sudí Makovička pak v přerušené hře ukázal žlutou kartu Zachariášovi za předcházející faul, po kterém nechal Slavii výhodu.
     
    49
    Z následného rohu hosté nezahrozili.
     
    50
    Jarolímův pokus z pětadvaceti metrů zamířil jen do Kovářovy náruče.
     
    48
    Stožický se uvolnil a ze středu a hranice velkého vápna vyslal střelou tak jedovatou, že mu ji i zmije závidí! Vaniak konečky prstů vytlačil na roh.
     
    46
    Hosté o poločasu vystřídali Jindráčka, do hry šel zkušený Doležal.
     
    46
    Slavia začala útočně, ale Janda o míč ve vápně přišel.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas začal velmi aktivním přístupem obou mužstev. Slavia byla však ta šťastnější a vstřelila branku, přesněji ji vstřelil Vlček. Poté již domácí nepouštěli hosty k žádným větším příležitostem, zato sami jich měli několik, a to včetně jedné tyče.

    Druhý poločas začne v cirka 18:02.
     
    První poločas skončil.
     
    45
    Vaniak vykopl přesně na svou střídačku. U míče jsou tedy hosté.
     
    45
    Drobné zmatky v blízkosti Vaniakovy brány nakonec musel vyřešit sám veterán v domácí bráně. Čelůstkův odkop totiž jeden z hostujících hráčů dokázal ztečovat přímo do Krbečkova běhu, Vaniak byl ale u míče nakonec dřív.
     
    43
    Trubilův rohový kop odvrátil do bezpečí Dvořák. Trubila odvrácený míč ale doběhl a vrátil zpět do vápna, kde se ho zmocnil Janda, ale uklouzl a rukou se ho dotkl. Sudí si jeho ruky všiml a také ji pískl.
     
    43
    Korešův centr z pravého křídla Dreksa odvrátil jen na hranici velkého vápna k Jandovi. Jeho střelu ale dokázal Valenta zblokovat na roh.
     
    42
    Hra se oproti začátku dost zpomalila.
     
    41
    Útok hostí zakončil útočným faulem Krbeček.
     
    39
    Kaufman si chtěl narazit s Pospěchem, přihrávku u pokutového území ale dokázal Dreksa vypíchnout. Poté ho navíc Kaufman fauloval.
     
    37
    Po dlouhém autu Kaufmana chyboval gólman Kovář, jenž vyběhl z brány a nedokázal vyboxovat míč, který se odrazil nakonec k Jarolímovi. Domácí kapitán ale zpoza vápna vystřelil nad opuštěnou svatyni.
     
    36
    Jarolím na hranici velkého vápna narazil míč proti noze Milana Černého, jehož střelu ale dokázal ústecký blok před bránou zastavit.
     
    35
    Na chytrý Polákův centr si do šestnáctky sbíhali hned tři jeho spoluhráči, všechny je však nakonec centr přeletěl.
     
    33
    Do hry se v posledních desítkách sekund vloudily nepřesnosti, které brání obou týmům v rozletu útočných akcí.
     
    30
    Po faulu Kaufmanna na Krbečka budou hosté rozehrávat z půlky.
     
    30
    Z protiútoku přišla další obrovská šance hostů. Krbeček se uvolnil po pravé straně a centrem našel do vápna běžícího Stožického. Ex-teplický hráč ale z vyložené pozice nedokázal balón stlačit pod břevno.
     
    29
    Janda obral o míč Jindráčka a centroval na Pospěcha. K němu balón prošel, ale ještě ho zkoušel propustit za sebe na nabíhajícího Kaufmana. Míč však Pospěchovi lehce brnknul o nohu a odrazil se do zámezí.
     
    27
    Na Korešův přízemní centr z pravé strany nejprve jen těsně nedosáhl Vlček, poté se míč dostal ke zcela volnému Černému, jenž ale z deseti metrů trefil levou tyč Kovářovy brány!
     
    26
    Po levém křídle utekl Martykán, seběhl na střed, kde předal Vrtělkovi, který ale o míč v souboji s Trubilou přišel.
     
    25
    Obrovská šance Ústí na vyrovnání! Centr Stožického z levé strany Čelůstka podskočil a míč spadl na malé vápno přímo na nohu Krbečka. Tomu se ale balón následně zamotal pod nohy a rychle vyběhnuvší Vaniak mu ho sebral z kopačky.
     
    24
    Janda krásně prošel středem hřiště. Obehrál přitom tři protihráče a dostal tak domácí do přečíslení tři na dva. Rozhodl se však nepřihrávat a poslední klička se mu nevyvedla a o balón přišel. Vysloužil si tak "zpeskování" od Pospěcha.
     
    23
    Ústečtí vyrazili do rychlého brejku dva na jednoho, Martykánův pas na úplně volného Krbečka však dokázal zastavit Čelůstka.
     
    20
    Ústečtí mohli rychle odpovědět, průnik Jindráčka ale v šestnáctce zastavil dobrým zákrokem Čelůstka.
     
    18
    Dlouhý nákop na Vlčka dokázal brankář Kovář vyhlavičkovat ke Dvořákovi, toho ale o míč obral Černý a mířil do výhodné situace. Dvořákovi nezbylo nic jiného, než Černého faulovat za cenu žluté karty.
     
    19
    Slavia právě vstřelila branku!

    Podruhé se už sešívaný kanonýr nemýlil. Koreš vyslal dalekonosný centr do vápna, který dopadl přesně na nohu nehlídaného STANISLAVA VLČKA, který neměl s proměněním z méně než pěti metrů problém! Slavia se tak ujímá vedení.
     
    17
    Po Trubilově nakopnutí měl už už na kopačce otevření skóre Vlček, ale míč mu ukočil a brankář Kovář poskakující kulatý nesmysl zachytil.
     
    15
    Hraje se na středu hřitě. Každý pokus o přenesení hry dopředu končí odvrácením od obrany, a to na obou stranách.
     
    13
    Jarolímův centr měl najít nabíhajícího Koreše, ten však míč dostihl až za brankovou čárou. Následná kombinace slávistů sice byla pohledná a Pospěch by zakončoval do prázdné brány, ale byla zbytečná, protože už dávno bylo pískáno.
     
    11
    Jindráčkův centr od pravé autové čáry hledal dobře rozběhnutého Krbečka, kterého balón nakonec přeletěl. Čelůstka pak míč hlavou poslal domů Vaniakovi.
     
    10
    Přesný centr do vápna na Zachariáše těsně před jeho kopačkou ukopl přiběhnuvší Čelůstka.
     
    9
    Další útok vedli slávisté po pravé straně. Přihrávka Černého měla najít v druhé vlně nabíhajícího Jarolíma, Valenta ji ale dokázal vychýlit k hůře postavenému Kaufmanovi. Ten pak z rohu pokutového území vystřelil nepřesně.
     
    7
    Janda přízemně odcentroval z pravé strany na malé vápno, kde míč jen těsně nedostihl ve skluzu Pospěch. Balón se pak na zadní tyči dostal ke Korešovi, jenž ho zkoušel ihned zakroutit do brány, tu ale o metr minul.
     
    6
    Čelůstkův pas byl pro Pospěcha příliš prudký, přesto adresát Čelůstkovi zatleskal za dobrou myšlenku.
     
    4
    Sám Trubila rozehrál roh přímo na hlavu Pospěcha, jehož střelecký pokus ještě metr před bránou tečoval Vlček kopačkou nad. První velká šance zápasu.
     
    4
    Trubila vybojoval na Dreksovi rohový kop. První v dnešním duelu.
     
    3
    Jandův centr z levé strany dokázal odvrátit Dreksa.
     
    2
    Jarolím chytrým pasem za obranu posílal do úniku Koreše, toho ale na hranici šestnáctky zradilo zpracování. Poté se už hosté dokázali vrátit a nepustili sešívané ke střele.
     
    1
    První útok zápasu si mohu zapsat do deníčku hráči Ústí. Po hezkém uvolnění cnetroval do vápna Polák, ale Vaniak byl připravený a vzduchem plující míč zachytil.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Zdravíme Vás z vršovické Synot Tip Areny, kde se dluhy zmítaná Slavia střetne s ústeckým FK. Hosté přijeli do metropole povzbuzeni šťastnou výhrou nad Jabloncem, a o podobný šok se svěřenci trenéra Habance pokusí jistě i dnes. Sešívaní oproti tomu hrají, jako by byli královsky placeni, a na hřišti předvádějí nejlepší výkony v sezóně, v minulém kole dokonce v posledních dvou minutách obrali lídra z Plzně a dvoubrankový náskok.
     
    Hráči nastupují na trávník.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Slavia Praha: Vaniak - Kaufman, Čelůstka, Hubáček, Trubila - Koreš, Jarolím, Janda, M. Černý - Vlček, Pospěch

    FK Ústí nad Labem: Kovář - Polák, Dreksa, Valenta, Dvořák - Jindráček, Vrtělka, Zachariáš, Stožický, Martykán - Krbeček.

    Rozhodčí: Makovička - Ubias, Večeřa.

    Václav Baumann

    Petr Brabec

    Góly: 19. Vlček, 59. Pospěch, 74. Pospěch

    Karty:   18. Dvořák (UNL), 52. Zachariáš (UNL)


    SK Slavia Praha: Vaniak - Kaufman, Čelůstka, Hubáček, Trubila - Koreš, Jarolím, Janda (68. Milutinović), M. Černý (78. Vyhnal) - Vlček (59. Hora), Pospěch
    FK VIAGEM Ústí nad Labem: Kovář - Polák, Dreksa, Valenta, Dvořák - Jindráček (46. Doležal), Vrtělka, Zachariáš (16. Lamešić), Stožický (72. Volek), Martykán - Krbeček.

    Rozhodca: Makovička - Ubias, Večeřa

    Diváci: 5423