Rusko – Kanada 6:4 (kon.) | Švédsko – USA 3:4 (po pr.)
koniec po predl.
Švédsko
3:4 (1:1, 2:0, 0:2 - 0:1)
USA
cz Nedeľa 24.04.2011, 18:30 • Kunsteisstadion Crimmitschau • Majstrovstvá sveta U18
Partner:
     
    66:06
    USA právě vstřelilo branku! Přesilovka Spojených států už končila, když dostal Murphy puk na pravou stranu, do střely mu padl Johansson, který však odrazil puk opět k americkému obránci a ten s pomocí břevna dostl puk do sítě. Obránce Klefbom právě skákal na led, ale už se mohl jen dívat, jak se Američané radují ze zlata. Asistence: Robbie Russo.
     
    58:31
    USA právě vstřelilo branku!
    Tak to je neuvěřitelné! Zčistajasna vypálil REID BOUCHER a jeho pokus propadl Lundströmovi bezi betony. Bez asistence.
     
    41:20
    USA právě vstřelilo branku!
    Grimaldi přenechal na vrcholu kruhu puk obránci CONNORU MURPHYMU, ten bez přípravy vypálil nad lapačku Lundströma. Asistence: Rocco Grimaldi, T.J. Miller.
     
    37:50
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tak to byla paráda! Na začátku byl nádherný pas z vlastního obranného pásma od Johanssona na Karlssona, ten posunul puk na GUSTAVA BJORKLUNDA, který se trefil nádherně do pravého víka. Asistence: William Karlsson, Karl Johanssson.
     
    32:21
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Teď Švédové odvedli dobrou práci před brankou Gibsona, který nic neviděl. Na modrou dostal přihrávku ALBIN BLOMKVIST od Bjorklunda a vypálil tvrdou ránu nad Gibsonovo rameno. Asistence: Gustav Bjorklund.
     
    19:52
    USA právě vstřelilo branku!
    Američané si vytvořili zámek, nejprve ještě Haggerty neuspěl, ale pak už to vyšlo. Lundström nic neviděl přes dobře clonícího Američana a JACOB TROUBA vypálil od modré čáry přesně k pravé tyči. Asistence: Connor Murphy, Travis Boyd.
     
    3:23
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    První branku finále dávají Švédové. FILIP FORSBERG se dostal ke kotouči mezi kruhy a střelou švihem nedal Gibsonovi šanci. Bez asistence.

    David Schlegel

    Góly a asistencie: 4. Forsberg, 33. Blomkvist (Bjorklund), 38. Bjorklund (Karlsson, Johansson) - 20. Trouba (Murphy, Boyd), 42. Murphy (Grimaldi, Miller), 59. Boucher, 67. Murphy (Russo)


    Švédsko: Lundström (Lassinantti) - Brodin, Klefbom, Bengtsson, Johansson, Nilsson, Vikstrand, Blomquist - Boyce Rotevall, Rask, Zibanejad - Bjorklund, Karlsson, Forsberg - Arvidsson, Lillieström Karlsson, Froberg - Bromstrand, Lundberg, Wedin.
    USA: Gibson (McNeilly) - Kaib, Reib, Trouba, Jones, Paliotta, McCabe, Murphy, Russo - Samuelsson, Haggerty, Carlson - Kerdiles, Biggs, Boyd - Miller, Boucher, Grimaldi - Pietila, Larraza, Bardreau.

    Rozhodca: Klein (CAN), Salminen (FIN) - Dusserault (CAN), Suominen (FIN)