Košice – Zlaté Moravce 0:1 (kon.) | Dubnica – Slovan Bratislava 1:1 (kon.) | Prešov – B. Bystrica 2:1 (kon.)
Senica – Ružomberok 4:0 (kon.) | Trnava – Nitra 4:1 (kon.)
koniec
MFK Košice
0:1 (0:1)
FC ViOn Zlaté Moravce
Sobota 12.03.2011, 15:30Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 15:30.
     
    Minútou ticha si ešte uctíme pamiatku Jána Popluhára.
     
    Všetko je už pripravené na začiatok dnešného zápasu medzi futbalistami Košíc a Zlatých Moraviec.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Chyba hosťujúceho brankára, ktorý pri odkope zaváhal a skoro prihral na kopačku jedného z domácich futbalistov, nič vážnejšie však z toho nevzišlo.
     
    2
    Náznak šance na strane hostí, košický brankár však dobre prečítal hru, vybehol mierne z brány a zabránil tak svojmu súperovi k chystanej streľbe včas.
     
    3
    Prvá šanca zápasu patrila domácim futbalistom, keď sa ku koncovke dostal pred bránou Jaroslav Kolbas, ten sa snažil prelobovať hosťujúceho brankára ale strele dodal až príliš veľkú silu, lopta nakoniec skončila mimo hraciu plochu.
     
    5
    Uroš Matič sa snažil po pravej strane dostať pred bránu, nezvládol však osobný súboj s Pavlovičom, ktorého nakoniec pri rohovej zástavke fauloval.
     
    6
    Košičania sú mierne aktívnejší, domáci futbalisti ešte nepustili svojho súpera pred vlastnú bránu.
     
    7
    Prvý rohový kop hostí, center pred bránu však našiel hlavu len jedného z hráčov Košíc, lopta tak už smeruje bližšie k stredu hracej plochy.
     
    8
    Nebezpečná štandardná situácia na opačnej strane, keď sa "dral" pred bránu Uroš Matič, domáci z toho vyťažili aspoň priamy kop zhruba 22 metrov od brány.
     
    8
    Kolbasova strele väčší úspech neslávila, domáci hráč to skúsil po zemi, jeho pokus bez väčších problémov zastavil už múr hráčov pred bránou.
     
    10
    Podobný pokus mohli teraz zahrávať aj hostia aj keď trošku z väčšieho uhla, hlavný rozhodca však odpískal útočný faul a ani z tejto akcie nakoniec pred bránou nezapršalo.
     
    12
    Druhý rohový kop hostí dopadol podobne ako ten úvodný pokus, lopta rýchlo opustila priestor pred košickou bránou, lopta je už v bezpečí v strede ihriska.
     
    14
    Priamy kop domáceho tímu z väčšej vzdialenosti, tento pokus však bol opäť až príliš silný, lopta preletela nad bránou hostí a tak sa bude pokračovať po odkope.
     
    16
    Po necelých dvoch minútach si mohli domáci futbalisti opäť nacvičiť streľbu na bránu, po dobre zahratom priamom kope Uroša Matiča musel zasahovať brankár Zlatých Moraviec, ktorý stihol zareagovať a včas ukončil nádej domácich futbalistov.
     
    17
    Šanca Košíc, do prieniku pred bránu sa dostával jeden z hráčov žlto-modrých, čiarový rozhodca však signalizoval ofsajd a nakoniec z toho nič pred bránou nebolo.
     
    19
    Tempo zápasu mierne ustálo, nie že by to doteraz bol dobrý futbal ale už dlhšie sme nevideli aspoň nejakú poriadnu šancu pred jednou či druhou bránou, hrá sa väčšinou pri stredovej čiare.
     
    20
    Prvý rohový kop Košíc, k rohovej zástavke odchádza Uroš Matič.
     
    21
    Nebezpečný center pred bránu kde sa pár sekúnd lopta pohybovala ako neriadená strela, po zmätku však nakoniec jeden z hráčov hostí fauloval a tak sa o pár sekúnd bude nasledovať priamy kop zhruba 17 metrov od brány.
     
    22
    Podarený pokus Košíc, keď priamy kop zahrával Kamil Kuzma, jeho pokus sa odrazil od múru, nasledovať mal ešte rohový kop no hlavný rozhodca odpískal odkop od brány, lopta však mala dobrý smer a nechýbalo veľa aby sa musel brankár hosťujúceho tímu poriadne natiahnuť.
     
    24
    Náznak šance aj na útočnej strane hostí, Zlaté Moravce sú však zatiaľ až príliš bezzubé v útoku a aj táto akcia neskončila tak ako si to hostia predstavovali.
     
    26
    Posledné necelé dve minúty sa odohrávali väčšinou v strednej časti hracej plochy, bez šancí, bez napätia.
     
    27
    Podarená strela Karla Pavelku, ktorý vyhral osobný súboj, pokúsil sa vystreliť a jeho prudká strela opečiatkovala hornú konštrukciu košickej brány!
     
    29
    Hra sa nám opäť upokojila, hrá sa v strednej časti hracej plochy, výnimka v posledných minútach bola pekná Pavelkova strela, inak bez šancí.
     
    30
    Juhár pálil smerom na bránu bez prípravy, jeho prudká strela však nakoniec smerovala vedľa brány hostí.
     
    32
    Mám pocit, že hostia mierne zvýšili aktivitu na hracej ploche, už už sa dostával do šance Hruška, no ten bol nakoniec v ofsajde a už nemohol pokračovať vo svojej akcii.
     
    33
    Prvá žltá karta v zápase, ktorú dostáva po nešetrnom zákroku na Petra Šinglára - Milan Pavlovič.
     
    35
    Zlaté Moravce dali gól!
    Hosťujúci tím sa dostáva do vedenia, keď loptu pred 16tkou prebral kapitán PETER KURAČKA a jeho presná strela nedala najmenšiu šancu košickému brankárovi, ktorý môže už len vyťahovať loptu zo svojej siete.
     
    37
    Hostia si svojou zvýšenou aktivitou na hracej ploche vybojovali úvodný gól zápasu, presná Kuračkova strela bola určite to najkrajšie čo sme dnes mohli vidieť na košickom futbalovom štadióne.
     
    39
    Na domácich kopačkách sa začína prejavovať menšia nervozita, žlto-modrí momentálne nevedia ako prejsť obranou svojho súpera a ich šance končia už niekde pri stredovej čiare.
     
    40
    Žilákov pokus, jeho strela poriadne natiahla košického brankára, ten nakoniec nemusel zasahovať, strele chýbalo tak 30 centimetrov aby narobila väčšie vrásky na čele košického brankára.
     
    42
    Opäť nebezpečná situácia pred bránou hostí, keď po faule budú môcť žlto-modrí zahrávať priamy kop zhruba 19-20 metrov od brány.
     
    43
    Opäť to bolo len do múru hráčov, tadiaľto cesta asi nebude viesť a domáci futbalisti by mali zmeniť taktiku zahrávania priamych kopov.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    47
    V druhom polčase nastúpili obidve mužstvá bez zmien v zostane, hrať musia v tejto polovici hlavne domáci futbalisti, ktorí prehrávajú 0:1 a nikto dnes za nich bod nezíska.
     
    49
    V druhej polovici stretnutia sme zatiaľ nemali možnosť sledovať žiadnu akciu ani zablúdenú strelu smerom na bránu, hrá sa väčšinou pri stredovej čiare.
     
    50
    Priamy kop Zlatých Moraviec z väčšej vzdialenosti, lopta však letela nesprávnym smerom a tak to opäť bolo bez vážnejšieho závaru pred košickou bránou.
     
    52
    Stále bez výraznejšej šance na jednej či druhej strane, Zlaté Moravce zatiaľ hrajú čo potrebujú a domáci futbalisti nie sú schopní niečo rozumné v útočnom pásme niečo vymyslieť.
     
    53
    Najväčšia šanca Košíc v tomto zápase bola opäť zastavená čiarovým rozhodcom, ktorý signalizoval ofsajd, Miroslav Viazanko sa dostal k lopte tesne pred bránou, zoči-voči brankárovi Zlatých Moraviec by však aj tak neuspel.
     
    55
    Tlak Košíc pokračuje, opäť sa do šance pred bránou dostal jeden z domácich futbalistov, tentoraz Dávid Škutka nemal potrebné nervy aby uspel pred bránou svojho súpera, jeho strela nemala potrebnú silu.
     
    56
    Prvé striedanie v dnešnom zápase majú na svojom konte domáci futbalisti, na hraciu plochu vybieha miesto Juhára čerstvý Digoň.
     
    58
    Pekná prihrávka pred bránu v podaní Jaroslava Kolbasa, táto lopta však bola nakoniec až príliš vysoká nakoľko sa jeden z vyskakujúcich domácich hráčov už nedostal do zakončenia.
     
    61
    Náznak šance na jednej aj druhej strane, pri obidvoch príležitostiach však chýbala presnejšia koncovka a dôraz pri zakončení.
     
    63
    Prvé striedanie hosťujúceho tímu v tomto zápase, na trávnik prichádza Tomášek, ktorý strieda Hrušku.
     
    65
    Náznak šance Dávida Škutku, ktorý sa v najdôležitejšom momente pošmykol a už nedokázal pred bránou svojho súpera zakončiť, lopta už smeruje k stredovej čiare.
     
    67
    Dnešné stretnutie sleduje 1125 divákov, pekné sobotné popoludnie bohužiaľ neprilákalo na tribúny košického futbalového štadióna viacej divákov.
     
    69
    Obraz hry sa posledné minúty nezmenil ani jedno mužstvo sa nevie dostať pod kožu svojmu súperovi, hostia zo Zlatých Moraviec hrajú stále to čo potrebujú, oni však už gól nemusia dať, na rozdiel od žlto-modrých.
     
    71
    Priamy kop hostí - Pavlovičov pokus však minul košickú bránu a tak sa bude pokračovať pod okope od košickej svätyne.
     
    73
    Kamil Kuzma zakončoval pred bránou, jeho hlavičkový pokus však nemal potrebnú silu ani smer aby lopta skončila za chrbátom brankára Zlatých Moraviec.
     
    75
    Druhé striedanie žlto-modrých, na hraciu plochu prichádza miesto unaveného Viazanka - Kubík.
     
    76
    Akcia Košíc na ktorej konci boli Kubík a Digoň, druhý menovaný sa po dobrej prihrávke dostal na 2x do zakončenia pred bránou, stále to však nebolo to pravé orechové.
     
    Prepáčte výpadok internetového spojenia.
     
    Koniec zápasu. (17:22:05)

    Rastislav Supik


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC ViOn Zlaté Moravce. Viac informácií tu.

    Góly: 35. Kuračka

    Karty:   33. Pavlovič (ZMO)


    MFK Košice:
    FC ViOn Zlaté Moravce:

    Rozhodca: Richard Smolák