Znojmo – Jihlava 3:2 (kon.) | Havlíčkův Brod – Beroun 4:2 (kon.) | Písek – Třebíč 3:2 (kon.)
Kadaň – Benátky n/J 1:3 (kon.) | Vrchlabí – Tábor 4:2 (kon.) | Litoměřice – Chrudim 2:3 (kon.)
Ústí n/L – Hr. Králové 7:2 (kon.)
koniec
BK Havlíčkův Brod
4:2 (2:2, 1:0, 1:0)
Medvědi Beroun 1933
cz Streda 02.02.2011, 17:301. liga (ČR)
Partner:
     
    Příjemný středeční podvečer, ze zimního stadionu v Kotlině vás vítám u sledování on-line přenosu zápasu HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Berounští Medvědi v rámci 42. kola 1. hokejové ligy. Podívejme se v krátkosti na počínání obou dnešních soupeřů v minulém kole. Rebelové se představili na ledě rozjeté Olomouce, kde prohráli 1:3. Středočeši hostili v domácím prostředí Znojmo, které udolali po vítězství 5:3. A jak dopadlo poslední vzájemné měření obou dnešních táborů? Havlíčkobrodská družina zvládla lépe divokou přestřelku a domů na Vysočinu si z medvědího doupěte odvezla výhru 6:5. Utkání začíná v 17:30.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Slipčenko (Opršal) - Šenkeřík, Morava "C", Zítka, Sova, Krejčí, Vošmik, Pavlík - Zábranský, Holec, Knotek, Stromko, Vondráček, Zohorna, Endál, Štěpánek, Fiedler, Voj. Němec, Meidl, Szabo.

    HC Berounští Medvědi:
    Novotný (Kocián) - Jebavý, Piskáček, Zacpálek, Látal, Višňák, Hertl, J. Jelínek - Žejdl, Besser "A", Švagrovský "A", Kupec, Rudovský, Hašek, T. Doležal, Vlček, Pacovský, Novotný "C", Kniazev, Polák, Klhůfek.

    Rozhodčí:
    Jaroslav Kubeš - Daniel Reich, Jakub Svoboda.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:31
    Medvědi se nastěhovlai do útočného pásma a z tohoto prostoru teď vůbec nepouštějí Rebely ven. Z levého kruhu pálil Švagrovský, jenže do střely mu vložil hůl Fiedler a zblokoval puk mimo tři tyče Slipčenkovy svatyně.
     
    00:50
    Havlíčkův Brod sice nakonec vybojoval puk, jenže při zakládání útoku ho vyhodil přes všechny čáry jen na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude před gólmanem Slipčenkem.
     
    01:04
    Hosté vytvořili kolem brodské ranky neuvěřitelný závar a havlíčkobrodská obrana byla dlouho totálně dezorientovaná, ovšem berounští útočníci nepropasírovali z mezikruží puk do odkryté branky.
     
    01:40
    Po pravém křídle si nabruslil do útočného pásma rozjetý Knotek, který z prostoru pravého kruhu vypálil, jenže našel jen u bližší tyčky připravenou náruč gólmana Novotného.
     
    02:10
    Rebelové si vynáutili značnou územní převahu a tlačí se do zakončení. Naposledy pálil z velkého úhlu na pravé straně Holec, jenže brankář Novotný číhal u bližčí tyčky včas.
     
    02:48
    Obrovský tlak Rebelů vyústil v první vyloučení zápasu. Dvouminutový trest vyfasoval Pacovský (BER) za faul kolenem.
     
    02:52
    Tak to je nepříjemná situace pro hosty. Látal (BER) je vyloučen za zdržování hry, Rebelové budou skoro 2 minuty hrát dvojnásobnou přesilovku.
     
    03:22
    Havlíčkův Brod se okamžitě nastěhoval do útočného pásma, kde po několika přesných nahrávkách pálil z vrcholu pravého kruhu Endál, jenže z mohutného nápřahu pálil hodně nepřesně.
     
    04:25
    Rebelové si vytvořili zančný tlak a svírají svého soupeře pod velký zámek. Dvakrát pálil Endál, když nejdříve z levé strany netrefil branku a podruhé nepropálil z vrcholu kruhů hradbu těl před bránou.
     
    04:32
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A Rebelové jdou do vedení. Puk putoval v útočném pásmu po destinacích Marian Morava - Roman Vondráček - MIROSLAV HOLEC, přičemž posledně jmenovaný obdržel přesnou nahrávku do předbrankového prostoru a střelou bez přípravy skóroval! Asistence: Roman Vondráček, Marian Morava.
     
    04:48
    Kotouč vyhodil mimo hřiště Rudovský (BER) a dostává 2 minuty za zdržování hry.
     
    05:43
    Havlíčkův Brod se sice ihned po vhazování ujal dirigentské taktovky a okamžitě zaujal přesilovkové pozice, v nichž kombinoval, jenže Medvědi ho vyhnali do středního pásma. Odtud se snažili bojovníci z Kotliny o rychlý návrat dopředu, jenže provinili se postavením mimo hru.
     
    06:33
    Domácí soubor si nakonec probil cestu do útočného pásma a při rychlé kombinaci se protlačil do zakončení. Vondráčkovu ránu od modré čáry tečoval mezi kruhy ještě Knotek, jenže usměrnil puk jen do Novotného betonů, přičemž berounský gólman záhy přerušil hru.
     
    06:48
    Beroun je v plkném počtu, když oslabení ustál bez úhony. Nyní se pokračuje ve hře 5 na 5, což hosté okamžitě využívají k rychlému útoku.
     
    07:00
    Na jeho konci musel gólman Slipčenko vytáhnout ze svého arzenálu první větší zákrok, když si poradil s nepříjemnou ranou z prostoru pravého kruhu, jíž vyrazil betony u bližščí tyčky ke svým spoluhráčům.
     
    08:00
    Havlíčkův Brod ale stále třímá otěže zápasu pevně ve svých rukou a neustále vyvíjí útočnou aktivitu, v níž tlačí hostyxdo hloubi jejich obranného pásma.
     
    09:00
    Bojovníci z Kotliny se dostal dvakrát do zakončení. Nejdříve Knotkovu ránu z mezikruží vyrazil gólman Novotný betony a vzápětí neuspěl se svou překvapivou střelou z velkého úhlu na pravé straně útočník Holec, jenž rovněž našel jen Novotného betony u bližší tyčky.
     
    10:07
    Středočeši založili rychlý útok a po souboji za brankou dostává 2 minuty za držení protihráče mladý obránce Sova (HBR).
     
    10:15
    Rebelové vyšli vítězně z důležitého vhazování v obranném pásmu a vyhodili okamžitě puk přes všechny čáry až do hájemství gólmana Novotného. Hosté zakládají nový útok.
     
    10:26
    Také Beroun si zahraje přesilovku 5 na 3. Ke 2 minutám usedá na lavici hanby Morava (HBR) za zdržování hry. Hráčům jsou dnes mantinely malé...
     
    11:03
    Beroun právě vstřelil branku!

    A je vyrovnáno, také Středočeši svou početní převahu využili. Při závaru před brodskou brankou se dostal po Martinu Kupcovi k puku JAROSLAV HERTL a z mírného úhlu na pravé straně propálil zblízka gólmana Slipčenka, který neutěsnil mezírku mezi svými betony! Asistence: Martin Kupec.
     
    11:58
    Beroun právě vstřelil branku!

    Tak to je pro havlíčkobrodskou družinu po skvělém začátku hodně studená sprcha. Přesný pas Jiřího Novotného zužitkoval v předbrakovém prostoru dobře postavený JAN LÁTAL, jehož střela z mírného úhlu a bez přípravy zapadla přesně k bližší tyčce nad Slipčenkovo levé rameno! Asistence: Jiří Novotný, Jan Besser.
     
    12:30
    Rebelové vyhodili při nepodařeném útoku na zakázané uvolnění, ale proklestili si před medvědí obranu cestu zpět k brankáři Novotnému, kde v tuto chvíli v postavení velkého obdélníku kombinují.
     
    13:30
    Bojovníci z Kotliny se nakonec dostali ven z pásma, když nevyužili rozhozené berounské obrany kolem gólmana Novotného. Záhy se sice do ofenzivního postavení vrátili, jenže aktivní obrana Středočechů je opět vyhnala pryč.
     
    14:10
    Havlíčkobrodští hokejisté sice drží puk v útočném pásmu, jenže nemají ho zdaleka pod kontrolou a spíše o něj musejí svádět tuhé boje v rozích berounského pásma.
     
    14:23
    Na lavici hanby je vykázán Látal (BER), který se proti hokejovým pravidlům provinil držením protihráče.
     
    14:37
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové při hře v početní převaze odpovídají a srovnávají se svým soupeřem krok. Na modré čáře napřáhl ke střele Daniel Krejčí a jeho projektil ještě ve skrumáži v předbrankovém prostoru šikovně tečoval LUKÁŠ ENDÁL, jenž usměrnil kotouč podél Novotného těla do sítě! Asistence: Daniel Krejčí, Vojtěch Němec.
     
    15:30
    Družina Medvědů zavezla puk do útočného pásma a tlačí Rebely do obranné ulity. Přes aktivní a hodně bruslící obranu domácích se ale do nebezpečnějšího zakončení neprotlačila.
     
    16:30
    Hra je v těchto okamžicích hodně neurovnaná a puk se stěhuje po celé délce ledového kolbiště, přičemž pravidelně mění svého majitele. Chvíli diktují tempo hry domácí Rebelové, jindy pro změnu dobývají útočné pásmo hosté z Berouna.
     
    16:55
    Beroun se ocitl v útočném postavení, jenže při přechodu přes modrou čáru se nevyvaroval postavení mimo hru, po němž se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    17:19
    Hosté sice zachytili havlíčkobrodský útočný výpad, jenže vůbec si neporozuměli a po zisku kotouče vyhodili na zakázané uvolnění. Po něm vyhráli domácí vhazování a okamžitě prověřili pozornost gólmana Novotného, jenže musel vyrážet nepříjemnou Pavlíkovu ránu od modré čáry.
     
    18:28
    Medvědi teď drží puk častěji na svých holích a pokoušejí se projít přes havlíčkobrodský obranný blok, který zatím brání pečlivě a kompaktně střední pásmo, do Slipčenkovy blízkosti.
     
    18:50
    To se jim nakonec povedlo a havlíčkobrodský maskovaný muž Slipčenko musel řešit nepovedený projektil z levého kruhu, který vyrazil svým levým betonem do ochranné sítě za svou bránou.
     
    19:37
    Havlíčkův Brod zastavil berounskou útočnou snahu a po vybojování puku založil rychlý brejk, jenže Holec na vrcholu levého kruhu přišel o puk a hosté odpověděli stejnou mincí. Za záchrannou brzdu musel zatáhnout při protiútoku Středočechů Vondráček (HBR), který dostal 2 minuty za hákování.
     
    19:52
    K Voj. Němcovi se po vhazování odrazil puk a havlíčkobrodský forvard ho nadvakrát dostal do středního pásma. Hosté už se na dostřel gólmana Slipčenka před první sirénou zřejmě neprobijí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    I přesto, že nám úvodní dvacetiminutovka nenabídla žádné útočné galapředstavení, byly k vidění dohromady čtyři branky, po dvou na každé straně pomyslné barikády. Za Rebely se střelecky prosadili Miroslav Holec a Lukáš Endál, z řad Berouna se trefili Jaroslav Hertl a Jan Látal. Před 2. třetinou, jež začne zhruba v 18:20, platí v Kotlině nerozhodný stav 2:2.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Hosté z Berouna stále pokračují ve svém přesilové hře, jejíž značnou část si přenesli do prostřední části ze závěru úvodní dvacetiminutovky.
     
    21:00
    Rebelové se zatím v oslabení velmi aktivně brání, čímž vůbec nepouštějí sbvého soupeře na dostřel gólmana Slipčenka a po většinu času drží hru v bezpečném prostoru ledové plochy.
     
    21:50
    Již při hře 5 na 5 pálil z bezprostřední blízkosti volný útočník Žejdl, jenže ztroskotal na dobře postaveném Slipčenkovi, který puk vyrazil ke svým spoluhráčům. Ti raději uklidnili situaci vyhozením na zakázané uvolnění.
     
    22:07
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A Rebelové se opět ujímají nejtěsnějšího vedení. Při závaru a zmatcích kolem berounské branky se dostal k puku mezi kruhy JONÁŠ FIEDLER, potáhl si puk na holi a zblízka překonal gólmana Novotného přesnou střelou nad jeho pravý beton! Asistence: Daniel Krejčí.
     
    23:12
    Útočná snaha Rebelům nakonec úspěch nepřinesla a v dobývání branky je vystřídali hosté z Berouna, kteří zaujali postavení v útočných pozicích a dostali se k nebezpečné ráně Švagrovského, jehož projektil z vrcholu kruhů o kousek minul pravou Slipčenkovu tyčku.
     
    23:45
    Havlíčkův Brod zachytil další berounský útok jako hustá síť, jenže po zisku kotouče se nedomluvil při přechodu do útočné fáze a vyhodil jen na zakázané uvolnění.
     
    24:40
    Voj. Němec se chopil ve středním pásmu puku a snažil se rychlou nahrávkou vysunout rozjetého Knotka, jenže tomu poslal puk na paty. Hrát mohou hosté.
     
    25:00
    Obrovská šance Medvědů. Žejdl v nadějném přečíslení 2 na 1 sice neprocedil puk přes clonícího protihráče na svého útočného parťáka, jenže puk se mu odrazil zpět na hůl a tvrdá rána z předbrakového prostoru skončila ne betonech připraveného gólmana Slipčenka, který zabránil jisté pohromě!
     
    26:00
    Karta se nám dokonale otočila. v tuto chvíli zkoušejí pevnost a připravenost berounské defenzívy domácí Rebelové, jenže kromě územní převahy si nic nebezpečnějšího nevytvořili.
     
    26:20
    Ihned po vhazování musel gólman Novotný vyrážet hodně nepříjemnou střelu z kruhu, po níž se probil k následné dorážce z předbrankového prostoru Endál, jenže z ideální palebné pozice nastřelil jen výstroj před sebou číhajícího strážce hostující svatyně!
     
    27:30
    Kupec se tlačil do zakončení, jenže z prostoru mezi kruhy neprostřelil skrumáž těl před sebou. Rebelové po zisku puku založili rychlý brejk, jenže ten ztroskotal na zkonsolidované berounské obraně u modré čáry.
     
    28:10
    Voj. Němec při kombinaci v útočném pásmu zkusil štěstí svou střelou z pravého kruhu, jež nakonec vypadala značně nebezpečně a gólman Novotný ji i s trochou štěstí vyrazil od bližší tyčky do bezpečí.
     
    28:20
    Havlíčkův Brod odrazil útok Medvědů jako pevná a vysoká zeď, jenže při rozehrávce se domácí hráči nenaladili na stejnou myšlenkovou vlnu a vyhodili přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    28:57
    Holec (BR) vyfasoval dvouminutový trest za vysokou hůl.
     
    29:11
    Domácí okamžitě vyvezli puk do útočného pásma a drží ho navzdory úporné snaze hostů poblíž gólmana Novotného, což mu při oslabení nasmírně hraje do karet.
     
    30:00
    Beroun se při hře v početní převaze zatím hodně trápí a vůbec si neví rady s aktivním a vysoko presujícím napádáním Rebelů, díky němuž ho drží Havlíčkův Brod daleko od gólmana Slipčenka.
     
    30:40
    Další vyhození havlíčkobrodské družiny znamená rychlý návrat Medvědů zpět ke svému brankáři Novotnému, odkud se budou snažit založit zcela nový útok.
     
    31:16
    Až na konci přesilovky si vytvořili Středočeši výraznější územní převahu a sevřeli bojovníky z Kotliny pod zámek, jenže domácí náporu odolali a po zisku puku vyhodili na zakázané uvolnění, po němž posílají na led čerstvé síly.
     
    11:55
    Beroun stále drží hru poblíž gólmana Slipčenka, jenže na toho zatím z žádné střelecké pozice nebezpečnější projektil nevyslal. Rebelové se zatím brání úspěšně.
     
    32:40
    Zábranký hledal svou nahrávkou z vrcholu levého kruhu mezi kruhy sjíždějícího Zohornu, ale toho sevřeli berounští zadáci do kleští a vůbec ho nepustili k puku. Následně prvně jmenovaný forvard ještě pálil v těžké pozice z otočky, ale svou slabší střelou z mezikruží poslal puk jen do rohu pásma.
     
    34:00
    Krásná akce Rebelů. Dlouhý pas napříč skoro celým kluzištěm vymyslel od Slipčenkovy brány Krejčí, jenž vysunul své spoluhráče do situace 2 na 1, v níž Voj. Němec adresoval přesný pas na hůl Holce, jenže ten bez přípravy zblízka trefil jen náruč přemisťujícího se gólmana Novotného!
     
    35:08
    Beroun otupil chvilkový havlíčkobrodský nápor a usadil se v útočném pásmu, kde střílel v pravém kruhu z dobré palebné pozice Látal, jenže svou střelou k tyčce ztroskotal na Slipčenkově lapačce, jež zaúřadovala v brodském brankovišti a po zachycení puku přerušila hru.
     
    35:32
    V obranném pásmu Rebelů zůstal chvíli ležet otřesený brodský kapitán Morava, ale již je na nohou a sám jede na střídačku domácích. V duelu by měl pokračovat bez zdravotních komplikací.
     
    36:03
    Bojovníci z Kotliny se usadili v útočném pásmu a nebezpečně zahrozili, když v prostoru mezi kruhy nechal vyniknout svou urostlou postavu a dlouhé ruce Meidl, jehož ránu ztlumil gólman Novotný betony a ukryl puk pod lapačkou.
     
    36:35
    Knotek se odhodlal k hodně odvážnému průniku, když získal puk v obranném pásmu a prosmýkl se středem hřiště kolem několika protihráčů až do blízkosti gólmana Novotného, jenže zde byl odstaven.
     
    37:23
    Obrovská šance domácího souboru. V předbrakovém prostoru dvakrát pálil do hrudi gólmana Novotného útočník Zábranský a jeho spoluhráči ho ve střelbě následovali. Berounský muž s maskou sice náporu odolal, ale faulem se provinil Jelínek (BER), jenž dostal 2 minuty za podražení.
     
    37:23
    Bez trestu nezůstali ale ani domácí Rebelové, kteří za protesty dostávají dvouminutový trest, který odpyká Štěpánek (HBR). Hrát se bude 4 na 4.
     
    37:55
    Voj. Němec vypíchl hostům v obranném pásmu puk na Vošmika, který mu v situaci 2 na 1 kotouč vrátil. Brodský forvard se protáhl z pravé strany až před branku, když nekolikrát zamíchal s pukem na holi a zblízka bekhendem o kousek minul prostor u bližší tyčky!
     
    38:30
    Hosté si neporozuměli při přechodu do útočného pásma a na modré čáře se provinili postavením mimo hru, po němž se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    39:23
    Krejčího tvrdou ránu z vrcholu pravého kruhu gólman Novotný přes zakrytý výhled vyrazil do předbrankového prostoru, kde si zpracoval puk bruslí Meidl a z otočky pálil těsně nad horní tyčku!
     
    39:36
    Havlíčkův Brod je potrestán za příliš mnoho hráčů na ledové ploše. Trest odpyká Fiedler (HBR).
     
    39:59
    Nejdříve vyvezl puk z obranného pásma Voj. Němec a v tísni se tlačil do zakončení, ale pod bedlivým dohledem berounského zadáka jen nahodil puk na branku. Hosté ještě v závěru mohli nebezpečně zahrozit, když se puk odrazil z mezikruží na hůl Hertla, jenže ten tím byl zakočen a puk jen jemně tečoval do betonů ležícího gólmana Slipčenka.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část nám nabídla útočnější podívanou, ale paradoxně s sebou přinesla jen jednu vstřelenou branku. Na svědomí ji měl havlíčkobrodský útočník Jonáš Fiedler, který poslal Rebely do vedení. Před závěrečným dějstvím, které začne zhruba v 19:11, vede Havlíčkův Brod nad Berounem 3:2.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:50
    Beroun podobně jako na začátku druhé třetiny dohrává zbytek své přesilové hry, jíž si přenesl do závěrečného dějství. Zatím se ale přes havlíčkobrodskou obranu k zakončení nedostal
     
    41:15
    Nakonec se usadil v útočném pásmu a rozmístil se do přesilovkého postavení velkého obdélníku, jenže o kotouč ho domácí záhy obrali a okamžitě vyhodili.
     
    41:50
    Havlíčkův Brod je už kompletní a za této situace, kdy je počet hráčů na ledové ploše vyrovnaný, začíná rychle pošilhávat po brankáři Novotném.
     
    42:45
    Brodská družina v těchto chvílích doslova hýří útočnou aktivitou, když se jí daří držet hru poblíž gólmana Novotného, který musí tak být neustále v střehu.
     
    43:20
    Nejdříve si nabruslil do prostoru mezi kruhy rozjetý bek Šenkeřík a tvrdou ranou po ledě nechal vyniknout pravý Novotného beton, od kterého se puk odrazil ještě k Meidlovi, jenže havlíčkobordský velikán zblízka o kousek minul levou tyčku berounského gólmana.
     
    44:00
    Rebelové vyvinuli na gólmana Novotného obrobvský nápor, kterému čelila berounská přetížená obrana s vypětím všech sil a nakonec se dopustila nedovoleného zákroků. Dvouminutový trest udělil rozhodčí Látalovi (BER) za krosček.
     
    44:25
    Havlíčkův Brod sice drží hru na svých holích v útočném pásmu a trpělivě tluče do berounského obranného bloku, jenže k Novotného ohrožení se zatím neprotlačil.
     
    44:40
    Moravovu tvrdou ránu z vrcholu kruhů vyrazil gólman Novotný do prostoru před sebe, kde doráželi Holec s Knotkem, jenže neúspěšně. Hostující brankář vše ustál, když se roztáhl ve svém brankovišti a přerušil hru.
     
    44:54
    Za nedovolené bránění je vyloučen Meidl (HBR).
     
    45:40
    Rebelové vybojovali puk, konkrétně se o to po buly postaral Vondráček, jenže Morava si při rozehrávce neporozuměl se svými spoluhráči a odrazem o mantinel poslal puk na zakázané uvolnění.
     
    45:49
    Gólman Slipčenko teď ustál obrovský nápor na svou osobu, když se roztáhl ve svém brankovišti, přičemž betony utěsnil pozemní prostor, a zamezil berounským dorážkám ze skrumáže v předbrankovém prostoru v průchodu do sítě.
     
    46:15
    Rozjetý Endál se snažil protáhnout podél levého mantinelu do útočného pásma a fauloval ho hodně ostrým zákrokem obránce Látal (BER). Ten dostal 2 minuty za hrubost, osobní trest na 10 minut za nesportovní chování a tento trest se prodloužil až do konce utkání. Trest odpykává Kniazev (BER).
     
    47:24
    Havlíčkův Brod je již v plném počtu na ledové ploše a při zkrácené přesilovce může naplno rozeběhnout svůj útočný kolotoč. Zatím se kromě územní převahy k ničemu nebezpečnějšímu ale neprobil.
     
    48:10
    Rebelové rozvinuli v závěru početní převahy v útočném pásmu svou rychlou kombinaci, na jejímž konci pálil z vrcholu levého kruhu obránce Morava, jenže trefil jen nohy před sebou stojícího protihráče.
     
    48:15
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    48:54
    Havlíčkobrodský soubor vyhrál tuhý souboj v blízkosti své obranné modré čáry a posunul vyhozením hru až do středního pásma, odkud si hledají hosté cestu zpět do Slipčenkovy blízkosti.
     
    49:31
    Na trestnou lavici je po souboji za brodskou brankou vykázán Šenkeřík (HBR), jenž se proti pravidlům provinil vysokou holí.
     
    49:41
    Beroun sice drží v těhcto chvílích postavení v útočném pásmu, ale nemůžeme rozhodně hovořit o tom, že by Rebely tlačil pod výraznějším náporem.
     
    50:10
    Gólman Slipčenko musel zasahovat proti nepříjemné ráně z prostoru mezi kruhy, jíž ukryl ve svém klíně a pro jistotu přerušil před dojíždějícími útočníky hru.
     
    50:41
    Hertl (BER) zastavoval rychlý protiútok Rebelů ve středním pásmu jen za cenu podražení.
     
    51:13
    Po dvou nepovedených útocích, při nichž zavezli sice puk do útočného pásma Voj. Němec a na druhé straně Kupec, jenže nikdo z jejich spoluhráčů je nenasáledoval. Poté se usadili domácí Rebelové v Novotného blízkosti.
     
    52:18
    Havlíčkův Brod je v plném počtu a při zkrácené přesilovce drží puk na svých holích na dostřel gólmana Novotného, ale přes obranu Medvědů se k ničemu dosud neprobil.
     
    52:50
    Endál nabral rychlost na levé straně a tvrdou ranou z velkého úhlu prověřil pozornost gólmana Novotného, jenž u bližší tyšky zastavil puk betony a před blízko číhajícím Zohornou ho přikryl pod lapačkou.
     
    53:36
    Bojovníci z Kotliny drželi stále hru v útočném pásmu a hosté dokázali jejich útočnému snažení učinit přítrž, jenže po zisku kotouče se nedohodli a vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    53:50
    Totožná situace, jen v opačném gardu. Tentokrát si oba tábory své role prohodily, když po zachycení útoku tentokrát vyhodila na icing obrana Rebelů.
     
    54:33
    Hra v těchto okamžicích pozbyla na své atraktivitě a útočnosti. Rebelové se nikam nehrnou a pečlivě si hlídají nejtěsnější náskok. Teď odrazili berounský výpad a vyhodili znovu na icing.
     
    55:00
    Knotek vyhrál u levého mantinelu důležitý souboj a z těžké pozice prostrčil puk na volného Stromka, jenž si zpracoval nahrávku a v samostatném úniku střelou zblízka nenašel skulinku mezi Novotného betony!
     
    56:03
    Útočná snaha hostů ze středních Čech nakonec končí znovu přerušením hry, když Rebelové zblokovali nepříjemnou ránu od modré čáry a okamžitě odpálili puk přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    56:29
    Šenkeřík se chopil puku v rohu brodského pásma a vyhazoval ho směrem do středního pásma na útočníky, jenže kus gumy místo toho zamířil mimo hřiště. Byl však tečován a vylučovat se nebude.
     
    56:55
    Berounští zadáci drží puk ve své moci a pokoušejí se zpoza branky svého gólmana Novotného založit útočnou akci Medvědů. Rebelové se jim v tom zatím neúspěšně snaží zamezit aktivním napadáním.
     
    57:24
    Fiedler vystihl na obranné modré čáře úmysl Středočechů a po vypíchnutí puku za ním okamžitě pílil do středního pásma. Blíže ke kotouči ale měli obránci Berouna.
     
    58:08
    Hosté nevyužili obrovského zaváhání havlíčkobrodské obrany, která mezi kruhy trestuhodně ztratila puk. Útočníci byli totiž touto situací také zaskočeni a nic nebezpečného nevymysleli. Ke střele od modré čáry se dostal Jelínek, ale o kousek minul pravou Slipčenkovu tyčku.
     
    Beroun si vyžádal po přerušení hry oddechový čas. Uvidíme, zda se odhodlá k závěrečné power-play. Vhazování před gólmanem Slipčenkem.
     
    58:58
    Brankář Novotný skutečně zůstává na střídačce. Hosté sázejí všechno na jednu kartu a hrají v šesti bruslařích v poli a s opuštěnou bránou za zády.
     
    59:22
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A je zřejmě s konečnou platností rozhodnuto. Po závaru kolem broské branky se puku zmocnil Vojtěch Němec, který posunul puk na LUKÁŠE ENDÁLA, jenž si nabruslil až mezi kruhy a z tohoto prostoru trefil prázdnou svatyni! Asistence: Vojtěch Němec.
     
    59:46
    Holcovu nepříjemnou ránu zápěstím, jíž vyslal broský útočník z prostoru mezi kruhy, zneškodnil gólman Novotný, který vyrazil hrudí puk ke svým spoluhráčům.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Havlíčkův Brod poráží Medvědy z Berouna 4:2. Děkuji vám za pozornost, z Kotliny se s vámi loučím a přeji vám hezký zbytek dnešního večera. (19:50:52)

    Ladislav Vácha

    Góly a asistencie: 5. Holec (Vondráček, Morava), 15. Endál (Krejčí, Voj. Němec), 23. Fiedler (Kerjčí), 60. Endál (Voj. Němec) - 12. Hertl (Kupec), 12. Látal (Novotný, Besser)


    BK Havlíčkův Brod: Slipčenko (Opršal) - Šenkeřík, Morava, Zítka, Sova, Krejčí, Vošmik, Pavlík - Zábranský, Holec, Knotek, Stromko, Vondráček, Zohorna, Endál, Štěpánek, Fiedler, Voj. Němec, Meidl, Szabo.
    Medvědi Beroun 1933: Novotný (Kocián) - Jebavý, Piskáček, Zacpálek, Látal, Višňák, Hertl, J. Jelínek - Žejdl, Besser, Švagrovský, Kupec, Rudovský, Hašek, T. Doležal, Vlček, Pacovský, Novotný, Kniazev, Polák, Klhůfek

    Rozhodca: Jaroslav Kubeš - Daniel Reich, Jakub Svoboda