Vítkovice – Pardubice 2:1 (po s.n.) | Motor ČB – Kometa Brno 5:4 (kon.) | K. Vary – Mladá Boleslav 4:1 (kon.)
Litvínov – Třinec 6:3 (kon.) | Slavia – Plzeň 3:1 (kon.) | Liberec – Kladno 4:2 (kon.)
koniec
Bílí Tygři Liberec
4:2 (2:0, 1:2, 1:0)
Rytíři Kladno
cz Utorok 28.12.2010, 18:30Tipsport extraliga (ČR)
Partner:
     
    54:37
    Středočeši vyhráli vhazování v útočném pásmu a od modré čáry vypálil Toman, avšak pozorného Pince nepokořil. Liberecký brankář předvedl hbitý zákrok lapačkou.
     
    54:20
    Derner jde na trestnou lavici a Kladno bude hrát přesilovku pět na tři! Hostující kouč si vyžádal time-out.
     
    54:18
    Toman nalezl dobře načasovaným pasem u pravé tyče volného Kallu, brankář domácího celku však předvedl efektivní, leč také hodně nehokejový zákrok a puk zastavil.
     
    52:57
    Podkonický jde pykat za nedovolené bránění, Středočeši tak mají dobrou příležitost ke vstřelení kontaktní trefy.
     
    52:42
    Tomáš Vak mohl skórovat, jenže domácí forvard se slibné příležitosti z místa před hostujícím brankovištěm zalekl a střílel nad bránu.
     
    46:51
    Knotek ve velké šanci těsně před Pincem neuspěl! Liberecký brankář si místo u své pravé tyčky pohlídal a nedovolil kotouči přechod za brankovou čáru.
     
    43:17
    Nedvěd byl bolestivě zasažen Bickem, který si půjde za svůj faul odpočinout. Bílí Tygři budou hrát v přesile.
     
    40:21
    Liberec právě vstřelil branku!

    Severočeši ovšem neponechávají nic náhodě a hned v první minutě třetí části přidávají čtvrtou branku. Kudrna skvělou přihrávkou do prostoru mezi kruhy nalezl volného ANTONÍNA DUŠKA, jenž trefil přesně do horního růžku - 4:2. Asistence: Jaroslav Kudrna, Petr Nedvěd.
     
    39:14
    Neuvěřitelné štěstí mělo nyní celé Kladno! Klimenta dokonale vymíchal hostující obránu a přihrávkou před prázdnou bránu nalezl Podkonického, ten ovšem trestuhodně minul. Posléze se z velké příležitosti neprosadil ani Nedvěd.
     
    37:38
    Piskáček si jde odpočinout za hákování - početní převaha domácích.
     
    37:00
    Kladno právě vstřelilo branku!

    Hosté stahují náskok svého protivníka na rozdíl jediné trefy a Liberec se může začít strachovat o výsledek. Patera nalezl svoji přihrávkou JIŘÍHO KUCHLERA, jehož střela z pravé strany propadla Pincovi do brány - 3:2. Asistence: Pavel Patera.
     
    32:33
    Růžička odpálil puk za hrazení a odchází za katr, modrobílí budou hrát znovu proti třem.
     
    32:20
    Obrovská šance Antonína Duška! Domácí forvard se ocitl uplně sám z mezikruží, místo rychlé střely ovšem zvolil nepříliš efektivní kličku, kterou dokázal Falter zastavit.
     
    32:11
    Libor Procházka si jde odpočinout za nedovolené bránění. Přesilová hra také pro Liberec.
     
    29:53
    Hosté zvyšují svoji útočnou aktivitu a opět si zahrají proti oslabenému sokovi, Hunkes dostává menší trest za krosček.
     
    29:05
    Kladno právě vstřelilo branku!

    Středočeský celek využívá svoji přesilovku a zhruba deset kladenských přiznivců může poprvé zatožit svými šálami. Kallova střela od modré čáry byla zastavena libereckými obránci, odražený puk ale doputoval k volnému VÍTĚZSLAVU BÍLKOVI, který z bezprostřední blízkosti skóruje - 3:1. Bez asistence.
     
    27:46
    Špaček hačá na trestné lavici, provinil podražením. Kladenská přesilovka.
     
    25:54
    Liberec právě vstřelil branku!

    Domácí dvojnásobnou početní převahu využívají a mají již tříbrankový náskok. PETR NEDVĚD pálil od modré čáry, jeho první střela byla zblokovaná hostující obranou, ovšem liberecký kapitán se dostal také k dorážce, ze které se nemýlil - 3:0. Asistence: Miloslav Hořava.
     
    24:45
    A bude to dokonce početní převaha pěti proti třem! Patera se v souboji s Trončinským provinil hákováním a odjíždí za katr.
     
    24:18
    Nedvěd si delší dobu pohrával s hostujícími obránci v útočné třetině, Růžička ho zastavil nedovoleným způsobem a Tygři mají výhodu další přesílovky.
     
    21:24
    Podkonický hledal při svižném přečíslení v druhé vlně přijíždějícího Vantucha, ovšem jeho zakončení zasáhlo pouze dobře postaveného Faltera.
     
    19:57
    V posledních vteřinkách prvního dějství se do slibné příležitosti dral Ondřej, finální střela mu však nesedla a kotouč si cestu mezi tři tyče nenašel.
     
    13:58
    Už to mohlo být o tři branky! Dušek prolétl podél levého mantinelu, přesnou přihrávkou nalezl v mezikruží operujícího Víška, jehož přízemní pokus končí jen těsně vedle.
     
    13:30
    Domácí si zahrají znovu proti čtyřem, Bicek putuje za katr. Provinil se sekáním, tentýž hráč dostává také osobní desetiminutový trest za nesportovní chování.
     
    9:51
    Severočeská aktivita bude umocněna početní převahou, Piskáček zasáhl protihráče vysokou holí a půjde si na dvě minuty odpočinout.
     
    9:27
    Liberec právě vstřelil branku!

    Domácí hned vzápětí odskakují svému sokovi již na dvoubrankový rozdíl. Liberečtí vyhráli vhazování ve středovém kruhu, nasunuli se před Faltera, odražený kotouč doputoval na hůl TOMÁŠE VAKA, jenž přesnou ranou do horní poloviny brány roztřepal hostující síť podruhé - 2:0. Bez asistence.
     
    9:19
    Liberec právě vstřelil branku!

    Bílí Tygři předvedli parádní akci na jeden dotek a dostávají se do vedení! Nedvěd prudkým nahozením zaslal kotouč před kladenskou svatyni a pohotová teč ANTONÍNA DUŠKA otevřela skóre dnešního zápasu - 1:0. Asistence: Petr Nedvěd.
     
    3:57
    Víšek dostává dvě minuty za vysokou hůl, Kladno si zahraje v přesile.

    Lukáš Šonský

    Góly a asistencie: 10. Dušek (Nedvěd), 10. Vak, 26. Nedvěd (Hořava), 41. Dušek (Kudrna, Nedvěd) - 30. Bílek, 37. Kuchler (Patera)


    Bílí Tygři Liberec: Pinc (Vošvrda) - Čakajík, Hunkes, Moravec, Trončinský, Derner, Pavlů, Štich, Výtisk - Kudrna, Nedvěd, Dušek, Klimenta, Vak, Hořava, Vantuch, Víšek, Podkonický, Ondřej, Plodek, Špaček.


    Rytíři Kladno: Falter (Cikánek) - Drtina, Mnatsyan, Piskáček, Procházka, Růžička, Šmach, Toman - Bělohlav, Bicek, Bílek, Eberle, Kalla, Knotek, Kotrla, Kuchler, Látal, Patera, Stieler, Treille, Valský.


    Rozhodca: Souček, Turčan - Blümel, Barvíř.