Vítkovice – Pardubice 2:1 (po s.n.) | Motor ČB – Kometa Brno 5:4 (kon.) | K. Vary – Mladá Boleslav 4:1 (kon.)
Litvínov – Třinec 6:3 (kon.) | Slavia – Plzeň 3:1 (kon.) | Liberec – Kladno 4:2 (kon.)
po s.n.
HC Vítkovice Ridera
2:1 (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0 sn)
HC Dynamo Pardubice
cz Utorok 28.12.2010, 17:30 • ČEZ aréna Ostrava • Tipsport extraliga (ČR)
Partner:
     
    Dnešní napínavý zápas je u konce. Vítkovičtí dali branku ve druhé části, hosté však ve třetí třetině srovnali a dostali zápas do prodloužení. V něm si obě mužstva dokázala vypracovat šance, ale v cestě stáli - jako ostatně po celý zápas - pozorně chytající gólmani. I za to byli oba vyhlášeni nejlepšími hráči svého celku. Celkem šestnáct hráčů se postavilo k samostatnému nájezdu, uspělo jich pouze pět. nejkurióznější byl proměněný nájezd domácího Ujčíka, který Svobodovi přímo ukázal, kam bude střílet, ale pardubický gólman na něj nedal a prohloupil. Každopádně, vítkovičtí získávají první vítězství nad Pardubicemi v letošní sezóně zásluhou Petra Pohla a získávají za dnešní utkání dva body do tabulky. Přejeme příjemný večer a příště napočtenou. (20:34:49)
     
    Nejlepší hráči utkání:
    HC Vítkovice Steel - Roman Málek
    HC EATON Pardubice - Adam Svoboda
     
    Konec zápasu.
     
    65:00
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    V osmé sérii nájezdů zařídil prémiový bod pro domácí PETR POHL, když se rozjel rychlostí blesku a střelou pod vyrážečku skóroval - 2:1. Bez asistence.
     
    Za vítkovické nastupuje opět Pohl - rozjel se rychlostí blesku, nekompromisně vypálil a zajistil vítkovickým druhý bod - 3:2.
     
    Také Píša se pokusí strhnout vedení na stranu hostí - rozjel se, vystřelil mezi betony, Málek sklapl betony včas, ale ještě se ujistil pohledem za brankovou čáru - 2:2.
     
    Také Vrána zkusí štěstí znova - tentokrát mu však střela nevyšla - 2:2.
     
    Za hosty se ke středovému kruhu staví opět Koukal - tentokrát však pálil nad Málkovu klec - 2:2.
     
    Za domácí nyní pojede Vrána - Svoboda vystřelil svou hůl před sebe, Vrána byl ale ještě poměrně daleko, takže pohodlně zakončil - 2:2.
     
    Za Pardubice nastupuje Koukal - velice rychle se rozjel a rychlou kličkou propaluje Málka mezi betonem a vyrážečkou 1:2.
     
    Za vítkovické se ve středovém kruhu připravuje Burger - mířil mezi betony, ale nevystřelil důrazně a Svoboda tak jeho pokus v klidu ustál - 1:1.
     
    Za pardubické provádí nájezd Somík - rozjel se dobře, ale nakonec trefil Málka přímo do hrudi - 1:1.
     
    Za domácí jede znovu Ujčík - tentokrát Svobodovi svůj úmysl neukázal předem a střela mu nevyšla - 1:1.
     
    Další sérii nájezdů zahájí opět pardubický Bartek - opět se ze široka rozjel , ale tentokrát byla Málkova lapačka rychlejší a domácí gólman ukazuje všem vítězně lapačku i s kotoučem - 1:1.
     
    Třetím pardubickým hráčem je Bartek - zeširoka se rozjel, napálil do Málka, domácí publikum už se radovalo, ale kotouč se odrazil od Málkova betonu do vzduchu a poté přímo za brankovou čáru - 1:1.
     
    Třetím domácím hráčem je Burger - zkusil kličku do forhendu, ale byl už blízko Svobody, takže neuspěl - 1:0.
     
    Druhým hostujícím hráčem je Buchtele - střelou mezi betony neuspěl.
     
    Druhým vítkovickým hráčem je Ujčík - rozjel se, zpomalil, ukázal Svobodovi, kam bude střílet... Svoboda se pohnul na opačnou stranu, než mu Ujčík ukázal, a tak domácí útočník slaví úspěch - 1:0.
     
    První pardubický hráč je Špirko - střelu na lapačku neproměnil - 0:0.
     
    Jako první se rozjíždí Pohl - Pohl se rozjel, ale poslal si příliš rychle puk, málem jej ani nestihl, takže nezakončil ideálně - 0:0.

    Monika Baloghová

    Góly a asistencie: 28. Vrána (Klimek), 65. Pohl - 42. Somík (Bartek)


    HC Vítkovice Ridera: Málek - Bartoň, Malík, Ovčačík, Trnka, Rehák, Voráček, Punčochář - Burger, Huna, Ujčík, Vrána, Klimek, Pohl, Tomas, Strapáč, Sýkora, Szturc, Šedivý, Svačina, Húževka
    HC Dynamo Pardubice: Svoboda - Kaberle, Nakládal, Kočí, Píša, Mezei, Kolář II., Drtina - Špirko, Pineault, Koukal, Buchtele, Kolář I., Rákos, Nahodil, Radil, Zohorna, Starý, Bartek, Kousal, Somík

    Rozhodca: Jeřábek, Minář - Poruba, Vengřín

    Diváci: 6 658