Poprad – HC Slovan 4:5 (po pr.) | B. Bystrica – Košice 2:1 (po s.n.) | Skalica – Žilina 1:3 (kon.)
Martin – Zvolen 5:3 (kon.) | Trenčín – Nitra 6:4 (kon.)
koniec
HK DUKLA Trenčín
6:4 (4:0, 0:2, 2:2)
HK Nitra
Utorok 21.12.2010, 18:00Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    60:00
    Koniec zápasu. (20:07:33)
     
    59:44
    Zakázané uvoľnenie domácich, vhadzovanie po pravici Kováča, Čiliak na striedačke, hostia v šestici.
     
    58:50
    Nitra dala gól! HK ešte znižuje v závere, keď krásnu kombináciu po osi Špilár z pravej strany naľavo na kruh k Štefankovi, ten presne na stred medzi kruhy k RUČKAYOVI, ktorý pohodlne do prázdnej brány skóroval.
     
    58:06
    Predsa len jedno zakončenie HK v tejto presilovke, kováč na dvakrát kryje strelu z ľavého kruhu, Dukla hrá v plnom počte.
     
    57:38
    Presilovka hostí už vlažná, naopak Tybor sa predieral do zakončenia, Čiliak mu však puk uchmatol spred čepele.
     
    56:06
    Dukla, Tomko, 2 min.držanie.
     
    55:42
    Trenčín dal gól! Hetrik Rada TYBORA je na svete. Nie často vídaný jav dokonal mladý útočník perfektným tečom Hruškovej strely od modrej, vo vzduchu sklepol puk pomedzi betony Čiliaka.
     
    55:07
    Trenčín dal gól! V čase, keď som písal, že záverečná 5 minutovka bude ešte napínavá sa konečne v domácom drese v dnešnom zápase presadil aj Jakub GAŠPAROVIČ, keď spomedzi kruhov strelou švihom zužitkoval Pardavého prihrávku spoza brány.
     
    53:00
    1.880 divákov videlo práve zakázané uvoľnenie hostí.
     
    52:28
    A zasa chvíľku hostia, Chrenkova strela po krátkom tlaku, protiútok domácich a Gašparovičov pokus Čiliak vyráža nad seba.
     
    50:36
    Boj na oboch stranách, teraz prevzali taktovku na chvilku opäť domáci, obetavý zákrok hosťujúceho hráča po sekerášovom príklepe od modrej.
     
    48:22
    Špilárova akcia po prechode pásmom, sťahovačka na stred a strela švihom.
     
    47:02
    Nitra dala gól! KORHOŇ sa napokon predsa len presadil, po asistencii Šumichrasta z pravej strany na stred medzi kruhy znižuje na rozdiel jediného gólu strelou švihom pomedzi betony Kováča.
     
    46:30
    Gábriš našiel Korhoňa pred bránou, Bolf blokoval strelu.
     
    05:00
    Slovák v obrovskej šanci, po perfektnej prihrávke z ľavej strany v pásme sám pred Kováčom v 100% šanci prestrelil bránu.
     
    04:50
    Vlažný opatrný úvod tretiny.
     
    41:04
    Hostia aktívni aj v úvode tretej časti hry, k zakončeniu sa z úvodného tlaku ale nedostali.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    Stredná časť hry podstatne vyrovnanejšia, resp. vyrovnaná. Hostia s úplne iným prístupom si vypracovali množstvo príležitostí a jiekoľko výborných šancí, dve dokázali využiť a výsledok je tak pred treťou tretinou otvorený.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    38:44
    Koložváry sa nedostal k zakončeniu medzi kruhmi po dobrej obrane Chrenka, na opačnej strane Korhoňov propagačný pokus príklepom
     
    37:14
    Nebezpečný, ale čistý zákrok Raisa na Fila, v súboji o puk ho čisto atakoval telom, Filo dočahujúc puk na dlhú hokejku s oslabenou stabilitou odletel presne do protipohybu buď Slováka alebo Salijiho, ktorý ho nepríjemne trafili kolenou niekde do oblasti hlavy. Filo je našťastie v poriadku a korčuľuje na striedačku.
     
    36:02
    Nitra dala gól! Krásna kombinácia hostí, perfektná prihrávka krížom stredného pásma na ľavú stranu k Štefankovi, ten po prechode perfektne našiel Špilára, jeho presná strela Kováčom vyrazená medzi kruhy k futbalistovi ŠUMICHRASTOVI, ktorý opäť za pomoci jemnej techniky ľavej nohy spolu s čepeľou doklepol presne k ľavej žrdke, kam už betony kováča nedočiahli.
     
    34:12
    Uhnák do pásma, prenechávka Slovákovi na hornom oblúku pravého kruhu a tvrdý príklep smerujúci pomedzi nohy, Kováč včas sklapol betóny k sebe.
     
    33:40
    Pekný kúsok Šumichrasta, ktorý na úrovniu bránkovej čiary v útočnom pásme efektne a perfektne neviac vo výške pása nohou spracoval puk, myslím, že je čas nahradiť Karhana na ľavej strane.
     
    33:12
    Ďurák po dobrej prihrávke pri strele z prvej zlomil hokejku.
     
    33:00
    Ručkayova dobrá strela v útočnom pásme a Kováč si zdvíha sebavedomie efektným semaforom.
     
    32:34
    Veľká šanca domácich, kombinácia Hruška - Tybor pred bránou v pásme, Tybor na tej pravej už mohol zakončovať, hľadal však ešte na ľavej znovu Hrušku, ktorý z uhlu z prvej nedal.
     
    31:35
    Pardavý hľadal z pravého rohu Tvrdoňa pred bránou, ten netrafil vzduchom letiaci puk, protiútok hostí, prečíslenie 3 na 2, Šumichrast stredom do pásma, zadovka na Chrenka na pravú stranu, strela švihom.
     
    30:44
    Pardavý z ľavého kruhu príklep presne do stredu brány do golmana.
     
    30:00
    Opäť domáci v pásme, Filo v zakončení z ľavej strany, vzápätí Naurovov príklep tečovaný nad.
     
    29:12
    Chrenko po ľavej strane do pásma, perfektná strela švihom spoza obrancu triafa Kováča do masky.
     
    28:40
    Domáci v pásme, šance na zakončenie zmarené polemickými zákrokmi hostí, zákroky hokejkou, za ktoré sa na medzinárodnej scéne okamžite vylučuje.
     
    28:11
    Chrenko perfektne tečoval korhoňovu strelu od mantinelu, Kováč si dal pozor.
     
    27:13
    Domáci zdá sa ustáli úvodný tlak hostí, teraz šance v pásme, dve strely kryje Čiliak, domáca lajna očividne hrá na Tybora v snahe dopriať mu hetrik.
     
    26:11
    Kopecký sa v útočnom pásme presadil kľučkou na stred a backhandom ohrozil Čiliaka.
     
    25:14
    Naurov po ľavom krídle do pásma a po 5 min. v strednej časti prvý zákrok Čiliaka v bráne hostí.
     
    24:20
    Hostia o poznanie aktívnejší v strednej časti, domáci o poznanie prispatejší, dostávajú sa do zakončenia, Ručkay našiel Poláka na modrej, príklep kryje Kováč.
     
    21:53
    Nitra dala gól! Keď to nejde harcovníkom, zodpovednosť a snahu prevzal junior ŠUMICHRAST, keď sa dostal k puku v ľavom rohu, nakorčuľoval k žrdke, obranca Bolf kryl druhého hráča pred bránou a tak to ŠUMICHRAST skúsil backhandom z ostrého uhlu takmer na bránkovej čiare sám a krásne zavesil pod víko gól, ktorý by brankár dostať nemal.
     
    21:10
    A do tretice po ľade Novákov pokus vyráža.
     
    21:00
    Kováč na hrudi kryje ďalekonosný pokus spoza modrej a vzápätí ďalší .
     
    20:21
    v prvom útoku domácich chýba Melichárek, ktorý po faule na Špilára pauzoval aj v prvej časti hry, potom to skúsil, asi to nejde..
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    DUKLA TRENČÍN: V.Kováč – Sekeráš, E.Bednár, Hruška, Bolf, Jarábek, Tomko – Pardavý, Gašparovič, Melichárek – Tybor, Jánoš, Tvrdoň – Koložváry, Naurov, Filo – P.Kopecký. Tréner D.Gregor
    HK NITRA: J.Laco (od 19.Čiliak) – Ďurák, Gabriš, M.Novák, Polák, Hlavačka, Rais, Fabián, König – Spilar, M.Štefanka, H.Ručkay – Korhoň, T.Chrenko, Šumichrast – M.Slovák, Podstavek, S.Saliji – Štumpf, Uhnák, Čaládi. Tréner B.Okuliar
     
    Úvodná časť jasne v réžii domácej Dukly, ktorá dominuje vo všetkých činnostiach. K vysokému skóre prispela najmä nečistá hra hosťujúceho tímu, za ktorú hráči často pykali na trestnej lavici a mužstvo ako celok bolo potrestané 4 gólmi, ktorých mohlo byť ešte min. o 4 viac, keď svoje šance na jednej strane nepremenil najmä Gašparovič, na strane druhej Laco vytiahol niekoľko výborných zákrokov.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:50
    Ešte v závere Pardavý spoza brány hľadal Gašparoviča pred ňou, ten v snahe zakončiť puk v lufte ale atakoval brankára Čiliaka.
     
    18:06
    Trenčín dal gól! deštrukcia hosťujúceho tímu pokračuje a to hlavný Baluška odpustil hosťom v tejto časti ešte min. 2 čisté fauly a 2 polemické. Po zákroku na Fila v pravom rohu s apo jeho páde k puku dostal NAUROV, natlačil sa k bližšej žrdke, zakončil, Laco vyrazil puk pred seba, kde však jeho obrana opäť absolutne nedôrazne nechala priesto Naurovovi, ktorý si puk znovu vzal a po ľade okolo ležiaceho bezmocného Laca skóroval, čím nešťastného golmana hostí poslal na striedačku. Asistencie pripísané Filovi a Koložvárymu.
     
    16:45
    Trenčín dal gól! Ďalší TYBOROV krásny gól v sieti Laca po perfektnej kombinácii domácich. Po úvodnej strate pásma sa usadili v ňom, Pardavý z pravej modrej po lajne naľavo k Hruškovi, ten naznačil strelu, vrátil naspäť Pardavému, ktorý sa posunul k bráne, naznačil príklep, krížne však na opačnej strane pred žrdkou presne našiel TYBORA, ktorý z prvej po ľade do prázdnej brány zvyšuje skóre.
     
    16:09
    HK, Hlavačka, 2 min. hákovanie.
     
    16:09
    Dukla zámok, prihrávky, strela od modrej a ďalší faul na Gašparoviča.
     
    15:08
    HK, Gábriš, 2 min. hákovanie.
     
    14:50
    Tretí samostatný nájazd Gašparoviča v tejto tretine po dokonalej prihrávke na útočnú červenú, opäť atakovaný pred zakončením hráčom zozadu, pri blafáku mu ušiel puk, následne ešte ďalšia šanca domácich, ktorú rieši Laco.
     
    13:30
    Slovák získal pre hostí cenné sekundy, tí sa ubránia slabej presilovke a hrajú v plnom počte.
     
    12:30
    Tentokrát nepresvedčivá presilovka domácich, hostia vyhadzujú puky.
     
    11:33
    HK, Chrenko, 2 min. hákovanie. Faul spod tlaku, time out hostí.
     
    10:30
    Hostia pod obrovským tlakom, krásna kombinácia Gašparoviča, ktorý sa vo vlastnom pásme zbavil obrancu, krížom naľavo na červenú k Pardavému, ten jemu naspäť do jazdy na stred na útočnú modrú a samostatný nájazd Gašparoviča zakončený strelou pod vyrážačku Laco vynikajúco zneškodnil, rovnako ako aj následných asi 6 nebezpečných striel v priebehu minúty, kedy si domáci vypracovali výborné šance.
     
    09:05
    Trenčín dal gól! Domáci odzačiatku presilovky v pásme, najskôr Bolfov príklep z pravej modrej mimo brány, odraz od mantinelu pred opačnú žrdku a dorážka Tybora, ktorú laco výborne vykryl včasným presunutím sa, následne k puku na pravom kruhu JÁNOŠ, ktroý nešpekuloval a príklepom nad lapačku k bližšej žrdke využíva presilovku.
     
    08:11
    HK, Ďurák, 2 min. hákovanie., Fatálna hrubka obrancu Ďuráka poslala gašparoviča do samostatného nájazdu, jasný faul, ktorý pokojne mohol skončiť trestným strieľaním.
     
    07:40
    Dukla v plnom počte už v ostatku presilovky nepustila hostí k ničomu, po naskočení Melichárka však Podstavek v šanci na pravej strane v tesnej blízkosti pred Kováčom, ten kryje.
     
    06:36
    Hostia v pásme, najskôr Korhoň spracoval Chrenkovu prihrávku z ľavej modrej pred bránou, švihom na vyrážačku z otočky ohrozil kováča, následne pekná kombinácia práve Korhoňa so spoluhráčom a jeho zakončenie z ostrého uhlu si nenašlo smer do brány.
     
    05:37
    Dukla, Melichárek, 2 min. podrazenie. Rýchlik Špilár si vypýtal jasný faul na svoju osobu, keď prenikal po ľavom krídle do pásma a k bráne.
     
    04:50
    Hostia v nebezpečnej situácii, Podstavek potiahol do pásma, našiel Salijiho na pravom krídle, avšak vo veľkom streleckom uhle, Salij napriek tomu ešte hrozil Kováča.
     
    03:56
    Trenčín dal gól! Hostia po tom, čo sa konečne dostali za plovicu zásluhou Štefanku a jeho slabej strele švihom z ľavého kruhu mimo brány inkasujú krásny gól, keď puk spoza brány Jánoš po pravom krídle posunul k Tvrdoňovi, ten okolo obrancu po strane prešiel za bránkovú čaru, spoza nej medzi kruhy presne na čepeľ TYBORA, ktorý z prvej do prázdnej brány dokončil podarenú akciu, brankár Laco úplne bezmocný, keď obrana hostí trestuhodne nechala Tybora úplne samého.
     
    02:08
    Koložváry medzi kruhmi nedokázal zakončiť po dobrej prihrávke spoza brány.
     
    01:35
    Jánoš sa ocitol v prvej sľubnej šanci, po nedôraznom vyhodení puku po mantineli sa na pravom kruhu dostal k puku a švihom spoza obrancu tesne minul bránu.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Slabučká návšteva na zimnom štadione počúva štátnu hymnu SR.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:00.

    Rasťo Ušiak

    Góly a asistencie: 4. Tybor (Tvrdoň, Jánoš), 10. Jánoš (Tybor), 17. Tybor (Pardavý, Hruška), 19. Naurov (Filo, Koložváry), 56. Gašparovič (Pardavý, Tvrdoň), 56. Tybor (Hruška) - 22. Šumichrast (Polák), 37. Šumichrast (Špilár, Štefanka), 48. Korhoň (Šumichrast, Novák), 59. Ručkay (Štefanka, Špilár)


    HK DUKLA Trenčín:
    HK Nitra: