Poprad – HC Slovan 4:5 (po pr.) | B. Bystrica – Košice 2:1 (po s.n.) | Skalica – Žilina 1:3 (kon.)
Martin – Zvolen 5:3 (kon.) | Trenčín – Nitra 6:4 (kon.)
koniec po predl.
HK Poprad
4:5 (0:2, 2:1, 2:1)
HC Slovan Bratislava
Utorok 21.12.2010, 17:00Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    63:56
    Slovan dal gól! Víťazný gól v predĺžení dosiahol po prihrávke Martina Hujsu a Miroslava Šatana RICHARD JACKMANN, jeho príklep z ľavej strany prešiel pomedzi betóny smutného Marcela Melicherčíka. Napriek inkasovanému gólu v predĺžení povzbudzujú domáci fanúšikovia svojich hráčov
     
    63:30
    Slovanisti sa rýchlo dostali späť do útočnej tretiny, Kuľhova bomba od modrej končí v náručí Melicherčíka.
     
    62:40
    Daniel Brejčák vylúčený za držanie, keď chcel odzbrojiť hráča v rohu klziska.
     
    59:36
    Poprad dal gól! Celý štadión je na nohách, obrovské napätie vystriedala eufória. Radoslav Suchý s Arne Krotákom obabrali dvojicu hráčov medzi kruhmi, už strela popradského kapitána z výbornej pozície letela do nebezpečných miest Pavla Rybára, následne sa puk odrazil od zadného mantinelu na hokejku JAROSLAVA KMIŤA, ktorý doslova dotlačil puk za bránkovú čiaru. Navyše Mario Cartelli odchádza do šatne pre desaťminútový trest za nešportové správanie.
     
    56:22
    Pekný teč Jaška. Strelu od modrej čiary sklepol na ľad Tomáš Jaško, puk len tesne minul pravú Rybárovu žŕdku.
     
    52:44
    Poprad dal gól! Rýchla odpoveď domácich hráčov, puk rozbehol Emil Lundberg, strela Patrika Svitanu z pravej strany bola zblokovaná, hosťujúci brankár s tým však nerátal a tak bol vykorčuľovaný pri zmenšovaní streleckého uhlu a prvý gól v novom tíme si pripisuje ľahkou dorážkou TOMÁŠ JAŠKO.
     
    51:59
    Slovan dal gól! Aj štvrtý gól hostí vybojoval Dávid Skokan - jeho vyhraté buly a posunutý puk do útoku do situácie dvoch proti jednému zúžitkoval TOMÁŠ BULÍK náznakom prihrávky a následne šikovnou strelou do voľného priestoru ponad lapačku Marcela Melicherčíka.
     
    48:55
    Čiarový rozhodca píska trest pre hráčsku lavicu tentoraz u domácich, chyby sa zrejme dopustil Mlynarovič, keď aj napriek protestom a vysvetľovaniu odchádza odsedieť tímový trest.
     
    48:25
    Richard Huna v tesnej blízkosti popradskej bránky ešte prenechával puk svojmu bratovi Róbertovi, čo bolo v momentálnej situácii nesprávným riešením, pretože hostia prišli o vynikajúcu príležitosť.
     
    46:51
    Samuel Mlynarovič sa postupne zbavil troch brániacich hráčov, všetkých mal prakticky nalepených na chrbte, keď zakončoval bekhendom, puk sa od brvna odrazil za Pavla Rybára, gól však popradský mladík nedosiahol, pretože k tomu aby prešiel celým objemom za bránkovú čiaru chýbalo pár centimetrov.
     
    46:51
    Samostatná akcia Mlynaroviča končí oslavou popradských hráčov, prípadný gól ide overiť pán rozhodca Orzság k videorozhodcovi.
     
    41:22
    Kroták sa dostával pred Demela na pravej strane, hosťujúci hráč trochu pozabudol hokejku v tvári domáceho kapitána a tak putuje na trestnú lavicu za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    37:35
    Poprad dal gól! Vylúčený Demel už sa vracal na ľad, keď ďalší z pokusov Stanislava Jasečka skončil vyrazený v bránkovisku, Pavol Rybár ešte vykryl priestor, keď sa k puku dostal Ján Kopecký, PETER KLOUDA však ukázal svoju povesť dobre stojaceho hráča a doklepol puk za rozhodeného hosťujúceho brankára.
     
    37:00
    Jasečko našiel prekrásnu uličku na novica v popradskom drese - Jaška, ten opečiatkoval v samostatnom nájazde brvno Rybárovej bránky.
     
    36:40
    Obrovský závar pred Rybárom. Hostia z Bratislavy mali pri šanci Kopeckého a následných dorážkach riadny kusisko šťastia.
     
    35:34
    Lapšanského ďalšiu akciu zastavil Demel nedovolene - prienik popradského útočníka do bránkoviska zastavil držaním.
     
    34:54
    Veľká šanca Kloudu. Dobré striedanie odohral Kloudov útok, kombinácie s Mlynarovičom priniesli pozíciu centra tohto útoku priamo pred Rybárom, hosťujúci brankár si však so strelou na vyrážačku nadvakrát poradil.
     
    34:34
    Krotákovi nabehol do druhej vlny aktívny Lapšanský, spracoval si puk korčuľou a následná strela skončila vo vystrčenej Rybárovej lapačke.
     
    29:14
    Trest pre hráčsku lavicu hostí za príliš veľa hráčov na ľade si odchádza odsedieť Róbert Huna.
     
    27:36
    Poprad dal gól! Úspech domácich snáď pomôže hre, kapitán Popradu Arne Kroták vyslal z obranného pásma puk Jaroslavovi Kmiťovi, ten sa zbavil jedného z obrancov a v situácii dvoch proti jednému našiel prihrávkou pomedzi nohy brániaceho hráča ADAMA LAPŠANSKÉHO, ten puk bez problémov zdvihol ponad ležiaceho Pavla Rybára.
     
    22:59
    Slovan dal gól! Hostia z hlavného mesta Slovenska trestajú každú chybu domácich, gól znovu zaobstarala štvrtá formácia Slovana, keď si Popradčania zle rozobrali útočnú trojicu, Jakub Cíger s Dávidom Skokanom odtiahli prihrávkami brániacich hráčov a po prihrávke druhého menovaného mal otvorenú cestu za gólom úplne osamotený DÁVID BUC.
     
    22:22
    Veľká šanca Popradu. Kopecký nezištne hľadal cez celé útočné pásmo Kloudu, ten nestihol spoza bránky vykorčuľovať načas a puk pred prázdnou bránkou mu unikol len o vlások.
     
    21:01
    Demel s Cartellim sa len prizerali Kmiťovej rýchlosti. Popradský útočník to urobil šikovne, natlačil sa pred Rybára z pravej strany a snažil sa zakončiť bekhendom pomedzi betóny. Skúsený hosťujúci brankár si dal pozor a podržal svoj tím.
     
    13:17
    Slovan dal gól! Riadna rana nie len do srdca popradských divákov, ale aj do samotnej bránky! Dávid Buc vyhral buly a iba dve sekundičky trvalo, kým sa puk od neho dostal na skrz delovku DÁVIDA SKOKANA za prekvapeného Marcela Melicherčíka .
     
    12:12
    Pekná kombinácia dvoch matadorov Slovana. Lipiansky našiel pred bránkou Šatana, na popradské šťastie sa stihol Melicherčík včas presunúť.
     
    10:53
    Puk sa po zvláštnych cestičkách dostal až pred Rybára, kde nasledovali snahy Popradčanov o dorážky. Po jednej z nich si odchytil Mlynaroviča Štajnoch a snažil sa ho vyprovokovať k potýčke. Mlynarovičovi udelil hlavný arbiter trest za sekanie, hosťujúci Štajnoch odchádza pre hrubosť.
     
    06:40
    Obrovská šanca hostí. Bratia Hunovci na seba stiahli celú obranu, Richard prenechal puk medzi kruhmi Lipianskému, ktorého strelu vyrazil Melicherčík lapačkou.
     
    06:20
    Kroták svojím typickým spôsobom obišiel obranu, puk mu v poslednej fáze vypichol Rybár.
     
    04:37
    Slovan dal gól! Domácu obranu vyzvŕtal DÁVID SKOKAN, sám si puk nahodil, dobehol, vystrelil, znovu získal puk a zakončil pomedzi betóny Marcela Melicherčíka zasunutím spoza bránky.
     
    02:52
    Z popradského tlaku plynie prvé vylúčenie v zápase, za nedovolené bránenie si odchádza sadnúť Bohunický.

    Marián Handzuš

    Góly a asistencie: 28. Lapšanský (Kmiť, Kroták), 38. Klouda (Kopecký, Jasečko), 53. Jaško (Svitana, Lundberg), 60. Kmiť (Kroták, Suchý) - 5. Skokan, 14. Skokan (Buc), 23. Buc (Skokan, Cíger), 52. Bulík (Skokan), 64. Jackmann (Šatan, Hujsa)


    HK Poprad: Melicherčík (Klempa) - Jasečko, D. Brejčák, Kasík, Suchý, Kramár, Nádašdi, Malina, Kledrowetz - Lapšanský, Kmiť, Kroták – Svitana, Lundberg, Jaško - Kopecký, Klouda, Mlynarovič - Paločko, Takáč, Rapáč. Tréner - Jaško Ján, asistent - Spišák Róbert.
    HC Slovan Bratislava: Rybár (Konrád) - Jackman, Hájek, Cartelli, Demel, Kováčik, Bohunický, Štajnoch, Jendek - Kuľha, Hujsa, Šatan - Huna Ró., Lipiansky, Huna Ri. - Hudáček, Bulík, Bakoš - Skokan, Cíger, Buc. Tréneri – Cíger Zdeno, Miklošovič Miroslav.

    Rozhodca: Orzság - Gajan, Korba

    Diváci: 4400