Monza – Lazio 2:2 (kon.) | Sassuolo – Inter 1:0 (kon.)
koniec
AC Monza
2:2 (0:1)
Lazio Rím
cz Sobota 04.05.2024, 18:00 • U-Power Stadium, Monza • Talianska Seria A • 35. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+6
    Je to tak, pokračující protesty vedou k varováním pro Giulia Donatiho (MOA) a Danila Cataldiho (LAZ).
     
    90+5
    Pátá žlutá karta pro Lazio v tomto zápase, po tvrdém zákroku na Izza jí dostává vysunutý Matías Vecino (LAZ). Pak došlo i na skupinovou strkanici, střelec druhého římského gólu tak nebude trestán sám.
    90+2. Milan DJURIĆ - 2:2
     
    90+2
    Monza právě vstřelila branku!
    Jak je důležité míti MILANA DJURIĆE! Už se zdálo, že všechny body dnes poputují na konto Biancocelesti, jenže Pessina v nastavení z pravé strany zakroutil míč přesně na zadní tyč, kde si na něj naskočil právě bosenský fantom a jeho hlavička zaplula za Mandase – 2:2!
     
    88
    Nebýt výborného Mandase, bylo by v Monze znovu vyrovnáno! Marí prudkou střelou zpoza vápna překvapil snad všechny na hřišti, s výjimkou brankáře Lazia, který jí rukou vysunul nad břevno! Opravdu nádherný zákrok!
     
    86
    Střídání v týmu AC Monza:
    ze hřiště odchází Warren Bondo, přichází Gianluca Caprari.
    83. Matías VECINO - 1:2
     
    83
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Tak tohle je pro domácí pořádně hořká pilulka, Biancocelesti trestají neuvěřitelnou hrubku červenobílé obrany a krátce před koncem se vrací do vedení! Donatiho velmi pomalou malou domů vystihl vysunutý MATÍAS VECINO, jenž bez váhání uklidil míč za nepřipraveného Di Gregoria. Opravdu obrovská smůla pro Monzu – 1:2!
     
    82
    Vynucené střídání v týmu S. S. Lazio:
    ze hřiště odchází Felipe Anderson, přichází Pedro.
     
    78
    Střídání v týmu AC Monza:
    ze hřiště odchází Alessio Zerbin, přichází Luca Caldirola.
    73. Milan DJURIĆ - 1:1
     
    73
    Monza právě vstřelila branku!
    Trápení v útoku zlomeno, ve městě motorů začínáme zase od začátku! Odpověď na Immobileho zásah z úvodní půle nakonec zařídil MILAN DJURIĆ, který si u pravé tyče počíhal na odražený míč po dalekonosné střele jednoho z jeho spoluhráčů a zakončil přesně mezi položeného gólmana a tyč – 1:1!
     
    71
    Střídání v týmu AC Monza:
    ze hřiště odchází Samuele Birindelli, přichází Giulio Donati,
    ze hřiště odchází Giorgos Kyriakopoulos, přichází Dany Mota,
    ze hřiště odchází Valentín Carboni, přichází Jean-Daniel Akpa-Akpro.
     
    68
    Teď už si Patric (LAZ) proti Zerbinovi, který měl namířeno do vápna, musel pomoci ostrým skluzem a naprosto zaslouženě dostává žlutou kartu.
     
    65
    Střídání v týmu S. S. Lazio:
    ze hřiště odchází Luis Alberto, přichází Danilo Cataldi,
    ze hřiště odchází Daiči Kamada, přichází Matías Vecino,
    ze hřiště odchází Ciro Immobile, přichází Taty Castellanos.
     
    61
    Colpani zahodil neuvěřitelnou šanci srovnat, to je přímo šokující! Jinak produktivní ostrostřelec našel díru v hostující obraně a protáhl se až před Mandase, který proti němu nepovedeně vyběhl. Na ostrostřelce poté zívala prázdná brána, se zakončením ale naprosto zbytečně otálel!
     
    56
    Poštěstilo se. Alessio Romagnoli (LAZ) si při plnění defenzivních povinností na křídle pomohl rukama a naděluje soupeřům standardku z dobré pozice.
     
    45
    Hráči v modrém se zlobí, dle mne ale neoprávněně. Skluz Daičiho Kamady (LAZ) na Armanda Izza si kartu zasloužil, k obránci Monzy míří zdravotníci.
     
    38
    Na druhý pokus už byl Warren Bondo podstatně nebezpečnější! Domácí záložník se skvěle uvolnil ve vápně, naběhl si na Carboniho centr a hlavou míč nasměroval jen těsně vedle brány!
     
    35
    Mandas tygřím skokem udržel svůj tým ve vedení! Krátce po následné standardce přišla prudká, dalekonosná střela k brankové konstrukci, kterou ale strážce římské svatyně skvěle vyrazil mimo nebezpečí!
     
    35
    No, tak to je hodně zajímavé. Žlutou kartu si velmi rychle prohlédl také střídající Nicolò Casale (LAZ), který na straně velmi okatě podržel Colpaniho.
     
    32
    Střídání v týmu S. S. Lazio:
    ze hřiště odchází Mattia Zaccagni, přichází Nicolò Casale.

    Pro Mattiu Zaccagniho dnešní zápas končí velmi brzy a upřímně se hostujícímu kouči nelze divit. Zadák si místy počínal hodně ostře a Lazio kvůli němu riskovalo dlouhé oslabení, kdyby náhodou viděl další žlutou kartu.
     
    28
    Jenže ten přeci jen zlomili a dostali se do skvělé šance, kterou z bezprostřední blízkosti klece zakončoval Immobile! Di Gregorio si ale na jeho patičku z pozice u tyče poradil a míč lapil!
     
    21
    Mohlo být vyrovnáno, to je obrovská škoda pro Monzu! Colpani se během rychlé akce propracoval až do vápna a poslal nadýchaný centr na střed vápna na Carboniho, jehož hlavička se ale mezi tři tyče nevešla!
     
    15
    Další souboj Birindelliho a Mattii Zaccagniho (LAZ) už končí žlutou kartou, kterou za hrubé jednání dostává hostující borec. Červenobílí získávají volný kop.
    11. Ciro IMMOBILE - 0:1
     
    11
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Na úvodní gól jsme v Monze nečekali vůbec dlouho, explozi radosti v hostujícím kotli odšpuntoval fantom CIRO IMMOBILE! Alberto nejprve prudkou ranou zpoza vápna orazítkoval břevno domácí svatyně, přičemž míč se pak odrazil právě k trestuhodně nestřeženému útočníkovi a s jeho dorážkou Di Gregorio opravdu nemohl nic dělat – 0:1!
     
    5
    Ale pozor, červení nyní málem skórovali ze svého vůbec prvního výletu před Mandase! Po pěkném pasu se v šestnáctce Lazia uvolnil Djurić, jehož zakončení proklouzlo za položeného brankáře a zajelo jen těsně vedle vzdálenější tyče!

    Vojtěch Martinek

    Góly: 73. Djurić, 90+2. Djurić (Pessina) – 11. Immobile, 83. Vecino

    Karty:   90+6. Donati (MOA) – 15. Zaccagni (LAZ), 35. Casale (LAZ), 45. Kamada (LAZ), 56. A. Romagnoli (LAZ), 68. Patric (LAZ), 90+5. Vecino (LAZ), 90+6. Cataldi (LAZ)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 6:3. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:13.
    AC Monza: Di Gregorio – Birindelli (71. Donati), Izzo, Marí, Kyriakopoulos (71. Mota) – Pessina (C), Bondo (86. Caprari) – Colpani, V. Carboni (71. Akpa-Akpro), Zerbin (78. Caldirola) – Djurić.
    Náhradníci: Sorrentino, Gori – D'Ambrosio, Pereira, Ferraris, Lo. Colombo.

    Tréner: Raffaele Palladino.

    Lazio Rím: Mandas – Patric, A. Romagnoli, Hysaj – Marušić, Guendouzi, Kamada (65. Vecino), Zaccagni (32. Casale) – F. Anderson (82. Pedro), Luis Alberto (65. Cataldi) – Immobile (C) (65. Castellanos).
    Náhradníci: Sepe, Provedel – Lu. Pellegrini, Lazzari, Rovella, Isaksen, D. González.

    Tréner: Igor Tudor.

    Rozhodca: Pairetto – Liberti, Rossi.