Česko – Fínsko 1:4 (kon.) | Švédsko – Švajčiarsko 2:1 (kon.)
koniec
Švédsko
2:1 (0:0, 0:0, 2:1)
Švajčiarsko
cz Štvrtok 02.05.2024, 19:45 • Stimo Arena, Kloten (Švýcarsko) • České hokejové hry
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:41
    Domácí jsou nastěhovaní před brankou Wallstedta a pokus Romaina Loeffela přes dva tři bloky málem zapadl až do sítě.
    55:02 Calvin THÜRKAUF - 2:1
     
    55:02
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Ještě bude o co hrát. CALVIN THÜRKAUF rozradostnil domácí tribuny, když se po velmi dobré práci dostal uvolnil na modré skrz dva hráče soupeře k puku, sjel si na pravý kruh a trefil se nechytatelně kolem vyrážečky Wallstedta na vzdálenější tyč. Parádní rána. Bez asistence.
    52:25 Jonas BRODIN - 2:0
     
    52:25
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Troufám si tvrdit, že v dnešním zápasu je jasno. JONAS BRODIN na levém kruhu dojel puk po přihrávce Friberga. Vystřelil na bližší tyč a našel snad jediné volné místo mezi betonem a vyrážečkou Berry, který prostor u své bližší tyče nedokázal úplně utěsnit. Asistence: Max Friberg.
    51:28 Fabian ZETTERLUND - 1:0
     
    51:28
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové dělají velký krok k vítězství v dnešnímu zápasu i v celé Euro Hockey Tour. Sörensen projel do útočného pásma a na ose hřiště zkusil stahovačku na Michaela Foru. Ten jeho technickou finesu zablokoval, ovšem, puk se odrazil k FABIANU ZETTERLUNDOVI, který se trefil kolem pravého betonu Berry naprosto přesně k tyči. Asistence: Marcus Sörensen.
     
    47:29
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Romain Loeffel – 2 min., hákování.
     
    47:01
    Střela jednoho z hráčů Švýcarska z kruhů orazítkovala levou spojnici břevna a tyče branky Wallstedta.
     
    45:09
    Zatím největší šance ve třetí třetině. Reto Berra viděl, že mezi kruhy dostal kotouč Isac Lundeström, který se opřel do puku, ale svou tvrdou ránu poslal těsně nad branku.
     
    38:34
    Odpovědnost vzal na sebe znovu zkušený Andres Ambühl. Dostal kotouč na levý kruh a sjel si blíže k Wallstedtovi, ale ani ve své druhé velké šanci zápasu na švédského brankáře nevyzrál.
     
    27:51
    A čekáme na ní i po další velké šanci, se kterými se nyní roztrhl pytel. Šanci změnit bezbrankový stav měli hned dva hráči Švýcarska, ale ani jeden z nich nepřekonal švédskou zeď Jespera Wallstedta.
    27:05 Olofsson nepřekonal v samostatném úniku Berru
     
    27:05
    Další propad Švýcarů hned po buly, po kterém se sám na Reto Berru řítil Victor Olofsson. Tváří v tvář brankáři zkusil blafák do bekhendu, ovšem ani útočník Buffala Sabres nebyl úspěšný a na první branku nadále čekáme.
    25:31 Slibná šance Zetterlunda
     
    25:31
    Velká šance Švédů. Jonasu Siegenthalerovi po vyhraném buly uskočil puk na útočné modré od hole a Fabian Zetterlund je po pravé straně sám na branku. Sjel si blíže kruhům a zkusil střelu na vzdálenější tyč, nicméně čtyřiadvacetiletý forvard San Jose nebyl přesný.
     
    24:23
    Přesto se Švýcaři do útočného pásma dostali. V závěru celé akce byl s dorážkou před brankou připraven Senteler, ovšem puk mu uskočil od hole a nemohl zakončovat do klece, která byla z poloviny volná.
     
    14:03
    Další slibná šance domácího celku. Fabrice Herzog tečoval střelu Romana Loeffela z levého kruhu přímo na švédského brankáře, který puk jen stěží vytěsnil mimo tři tyče a možná mu opět pomohla tyčka.
    05:15 Velká šance Ambühla
     
    05:15
    Švýcaři jsou i přes šanci Švédů nadále velmi aktivní, dobrým pohybem s pukem nadělal soupeři problémy zkušený Andreas Ambühl a čtyřicetiletá legenda Davosu mohla poslat svůj tým do vedení. Hráč, který po svém návratu z roční anabáze v zámoří hájí barvu tradičního švýcarského celku z lyžařského střediska již 11 let, z toho 10 jako kapitán, vypálil z kruhů a Wallstedt proti jeho projektilu máchl lapačkou, díky které vytěsnil puk nad horní tyčku.
     
    04:37
    Velmi dobrý pokus Švédů. Po levé straně si sjel do útočného pásma Joel Erikson Ek, který tlačil svůj pokus do vzdálenější šibenice, kde byl ale Berra připraven se svou lapačkou.

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 52. Zetterlund (Sörensen), 53. Brodin (Friberg) – 56. Thürkauf


    Švédsko: Wallstedt (Gustavsson) – Fantenberg, Heed, Nemeth, Bengtsson, Brodin, Sellgren, Berglund – Nygärd, Johansson (C), Friberg – Olofsson, Eriksson Ek, Holtz – Unger Sörum, Ehn, Lekkerimäki – Sörensen, Lundeström, Zetterlund – Vejdemo.
    Tréner: Sam Hallam

    Švajčiarsko: Berra (Genoni) – Siegenthaler, Loeffel, Aebischer, Fora, Jung, Egli, Geisser, Baragano – Kurashev, Hischier (C), Thürkauf – Ambühl, Haas, Moy – Herzog, Senteler, Simion – Scherwey, Richard, Bertschy – Künzle.
    Tréner: Patrick Fischer

    Rozhodca: Martin Fraňo, Kristian Vikman – Dario Fuchs, Eric Cattaneo