Mladá Boleslav – Litvínov 2:3 (kon.) | Vítkovice – Motor ČB 5:7 (kon.) | Olomouc – Sparta Praha 2:4 (kon.)
Hradec Králové – Třinec 2:3 (kon.) | Kometa Brno – Kladno 2:3 (po pr.)
koniec
Mountfield HK
2:3 (0:2, 2:1, 0:0)
HC Oceláři Třinec
cz Piatok 16.02.2024, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga (ČR) • 45. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:56
    V závěru byl ještě velký závar před Mazancem, Třinec ale dotlačil puk alespoň do rohu a je tak hotovo!
     
    58:49
    Jergl se snažil jít do kličky, což nevyšlo a domácí musí bojovat o pásmo znovu. To už jede Pařík na střídačku!
     
    56:03
    Hradec na nic nečeká, Pařík startuje na střídačku a je to varianta šest na čtyři!
     
    54:33
    Miloš Roman (TRI) po komerční přestávce bude sledovat počínání svých spoluhráčů na trestné lavici. Rozjetému Šťastnému dal totiž takovou sekeru, že takový zásek kolikrát neudělají ani lesníci.
     
    46:21
    Místo vysvětlování kapitánům, proč Patrik Hrehorčák (TRI) za tento faul dostane dvě minuty, byli Vrána s Eberlem doslova od hlavního Květoně odehnáni s tím, že debaty jsou nepřípustné. Pak to je taky občas těžké...

    Jisté je však jedno. Na video se nejde, o výši trestu se taktéž debatovat nebude. Hrehorčák tak za vražení na hrazení schytává menší trest.
     
    46:21
    Freibergs inkasoval tvrdý hit na mantinelu, kdy jej krosčekoval Hrehorčák tak, že lotyšský obránce letěl po hlavě do mantinelu. Za následek to mělo okamžitou strkanici a potyčku, trest je takřka téměř jistý. Otázka vlastně, jaký.
     
    41:55
    Jordann Perret (MHK) zbytečně oslabil Hradec pro další dvě minuty. První souboj s Jeřábkem byl ještě v rámci pravidel, ten druhý, kdy ho vzal při snaze vstát hokejkou po helmě, již ne. Dvě minuty za hrubost.
     
    39:13
    U mantinelu se totiž podrážení dopustil Petr Vrána (TRI) a i jeho tak čeká pobyt na trestné lavici.
     
    39:12
    V signalizované výhodě domácích přestali Třinečtí naprosto hrát, najednou tak mohl faulovaný Perret přehrát kotouč na Blaina, jenž byl mezi kruhy naprosto sám. Se střelou vyčkával, v čisté pozici ale minul!
     
    35:53
    Třinec právě vstřelil branku!
    Napodruhé už ale vedoucí trefě Třince nezabránil. Hradec byl přitom blízko dalšímu vyhození, Vránu mezi kruhy obtěžovali rovnou dva hráči, ale vyhodit nedokázali. Kombinace Ocelářů tak pokračovala, Marinčin se neunáhlil, počkal si na vhodný moment, kdy poslat přesnou nahrávku proti na druhý kruh pro LIBORA HUDÁČKA. Pařík se tam sice přesouval, vyrážečku měl vysoko, slovenský útočník ale puk napasoval pod víko – 2:3! Asistence: Martin Marinčin.
     
    33:59
    Šest minut před koncem třetiny přichází pro Hradec další oslabení. Lukáš Pařík (MHK) sáhl hokejkou po soupeři, který se snažil dostat na puk za brankou, za podrážení je tak vyloučen. Trest musí odsedět Okuliar.
     
    32:50
    Eberle byl blízko vedoucí trefě! Domácí roztáhli brejk 3 na 2 do krajů a Lalancette pustil puk právě kapitánovi, jenž útočí na 200. trefu v extralize. Nejistému Mazancovi kotouč propadl pod lapačkou a prošoural se těsně vedle tyče!
     
    30:59
    Polášek stínoval Estephana, až o něj přestal mít zájem. Kanadského snajpra si ale nikdo nepřebral a Estephan byl rázem sám před Mazancem. V tutové pozici ale přestřelil!
     
    28:22
    Hradec právě vstřelil branku!
    A to se také děje, síť v Mazancově kase dostala během necelé minuty a půl další pořádný test pružnosti! Hradečtí dlouho kombinovali v útočném pásmu, nevedlo to však k žádné vyložené šanci. A tak se to sehrálo na vrcholku třetiny, přes Blaina se dostal puk k TOMÁŠI PAVELKOVI, který z pravého kruhu nekompromisně propálil přesouvajícího se Mazance – 2:2! Asistence: Jeremie Blain, Giorgio Estephan.
     
    27:10
    Marian Adámek (TRI) navíc hned po buly podrazil Okuliara, který se přes něj pozvolna dostával. Proto mohou Lvi srovnat hned záhy.
     
    27:02
    Hradec právě vstřelil branku!
    Zasloužené snížení a tahle střela by letěla až do Jiráskových sadů za zimákem, kdyby to šlo! Výborný pohyb Hradeckých sevřel Oceláře v jejich vlastním pásmu, Lalancette napravo podržel hru, puk poslal na modrou pro Blaina, který posouval nalevo pro GIORGIA ESTEPHANA. Kanadskému snajprovi pokus neskutečně sedl, téměř protrhl vrchní síť. Tohle Mazanec mít prostě nemohl – 1:2! Asistence: Jeremie Blain, Christophe Lalancette.
     
    24:59
    Přesilovka ale Třinci dlouho nehrála, Jakub Jeřábek (TRI) ve středním pásmu cíleně brzdil rozjetého Perreta a dostává dvojku za nedovolené bránění.
     
    24:28
    Patrik Miškář (MHK) jde podruhé v utkání na trestnou lavici. Tentokrát hasil potenciální šanci Třince a za hákování míří sedět maximálně na dvě minuty.
     
    11:21
    Třinec právě vstřelil branku!
    Deset egyptských ran to zatím není, ale dvě třinecké ano a pro Hradec je to nepříjemná situace! Oceláři podrželi puk v pásmu, až jej podél mantinelu dostali pro Voženílka, jenž se pohyboval za Paříkovou brankou. Počkal si na vhodný moment, kdy se hradeckým hráčům nepovedlo přebrat hráče a mezi kruhy zůstal MARTIN RŮŽIČKA zcela sám. A pro snajpra takového kalibru už to pak není moc složité – 0:2! Asistence: Daniel Voženílek, Andrej Nestrašil.
     
    09:13
    Hradec hned po vyhraném buly zahrozil, respektive po sérii soubojů vyplaval kotouč u tyčky pro Estephana. Ten byl však ve velké tísni a nedokázal již zasunout puk za Mazancův beton!
     
    08:34
    Třinec právě vstřelil branku!
    Přesilovou hru 5 na 3 Třinec nevyužil, zatímco tu navazující už ano! Po vyhraném buly posunul Kundrátek puk nalevo pro MARTINA RŮŽIČKU, přičemž moc nechybělo, aby Perret nahrávku vypíchl. Jenže se tak nestalo, Růžička využil skvělé clony Voženílka na brankovišti a z jedničky vymetl šibenici Paříkovy branky – 0:1! Asistence: Tomáš Kundrátek, Andrej Nestrašil.
     
    07:56
    Po buly to Oceláři sehráli výborně, Růžička přehrával krosem na Nestrašila, kterému však střela nesedla a Pařík se mezitím stihl přesunout!
     
    07:42
    Nakopnout motor zpátky ale mohou v přesilovce 5 na 3 trvající 51 sekund! Patrik Miškář (MHK) totiž u mantinelu podsekl rozjetého Marinčina a putuje na trestnou!
     
    06:33
    Povedený vstup Hradce do utkání brzdí vyloučení. Domácí totiž špatně střídali, v ochranné zóně naskakující hráč již nebyl. Dvojku tak musí odsedět Giorgio Estephan.

    Ale to až po komerční přestávce. V ní se našlapaný domácí kotel prezentuje choreem, ve kterém vítá navrátilce po dopingové kauze.
     
    03:19
    Kundrátek i přes souboj s Marcelem na prknech dokázal píchnout kotouč na hranici brankoviště, kde byl nekrytý Růžička. Jeho nepříliš výrazná střela směřovala na zadní tyč, o pár centimetrů ji i těsně minula!
     
    01:26
    Velký závar před třineckou brankou! Všechno to spustil šikovnou kličkou nakrátko Šťastný, který se v pádu snažil zakončit za Mazance, ten však beton na ledě udržel, stejně tak jako puk před brankovou čárou. Následná nepřehledná situace gól nepřinesla, a tak se jede dále za stavu 0:0.

    Tomáš Kalas

    Góly a asistencie: 28. Estephan (Blain, Lalancette), 29. Pavelka (Blain, Estephan) – 9. M. Růžička (Kundrátek, Nestrašil), 12. M. Růžička (Voženílek, Nestrašil), 36. L. Hudáček (Marinčin)


    Mountfield HK: Pařík (Lukáš) – Freibergs, Blain (A), Pavelka, Pláněk, Kalina, McCormack, Marcel – Perret, Tamáši, Okuliar – Šťastný, Miškář, Estephan – R. Pavlík, Kev. Klíma, Jergl (A) – Jasper, Lalancette, Eberle (C).
    Tréner: Tomáš Martinec

    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Smith, Marinčin, Nedomlel, Kundrátek, J. Jeřábek, Adámek, Polášek – Voženílek, Nestrašil, M. Růžička (A) – Daňo, L. Hudáček, Kurovský – M. Roman, Vrána (C), Hrehorčák – Dravecký (A), Čacho, Sikora.
    Tréner: Zdeněk Moták

    Rozhodca: Jaroš, Květoň – Lhotský, Zíka

    Diváci: 5 019