Galatasaray – Manchester United 3:3 (kon.) | Sevilla – Eindhoven 2:3 (kon.) | Arsenal – Lens 6:0 (kon.)
Bayern – Kodaň 0:0 (kon.) | Benfica – Inter 3:3 (kon.) | Braga – Union Berlín 1:1 (kon.)
Real Madrid – Neapol 4:2 (kon.) | Sociedad – Salzburg 0:0 (kon.)
koniec
Arsenal FC
6:0 (5:0)
Racing Lens
cz Streda 29.11.2023, 21:00 • Emirates Stadium, Londýn • Liga majstrov • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 5:1. Rohy: 14:12. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 14:11. (22:55:48)
     
    Arsenal ve druhém poločase hrál už spíše úsporně. Lens se taky zatáhlo a soustředilo se více na obranu, protože ve druhém poločase vypálilo celkově pouze jednou a na branku vůbec. Jorginho se pak ještě trefil z penalty a dal zápasu výslednou podobu skóre 6:0. Arsenal tak půjde do vyřazovací fáze z prvního místa, pro Lens letošní cesta v Lize mistrů končí. I přes poslední zápasu už se může dostat maximálně do Evropské ligy.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Adrien Thomasson nyní nasadil jesličky jednomu z obránců Arsenalu. Střela se ale jen pomalu dostala k Rayovi, který hru zastavil.
     
    90+2
    Wahi byl ve skvělé pozici, Gabriel ale předvedl proti jeho střele nádherný obranný zákrok, který následně oslavil způsobem, jako by právě skóroval ve finále milionářské soutěže.
     
    90+1
    Sudí nastavil k druhému poločasu ještě tři minutky nad rámec standardní hrací doby utkání.
     
    90
    Probíhá už poslední minuta standardní hrací doby. Lens je mimochodem stále bez střely v druhém poločase. Nyní ale drží míč a kombinuje, tak uvidíme, jestli přece jen něco nezkusí.
     
    89
    Za dlouhým nákopem se řítil Eddie Nketiah. U míče ale byl na hranici vápna dříve Brice Samba, který ho ukryl "do koše" a následně rychle rozehrál na druhou stranu hřiště.
     
    88
    Po rozehrávce si Arsenal vzal rychle míč nazpátek. Ten ale zatáhl do obrany, kde si ho zatím vyměňuje mezi jednotlivými hráčemi.
     
    86
    Arsenal právě vstřelil branku! Po delším zkoumání u videa se na penaltu postavil JORGINHO. Ten míč poslal do protipohybu gólmana, tedy pomalu do pravého dolního růžku.
     
    84
    Gabriel Martinelli po srážce s Chusanovem, který se po něm v pokutovém území Lens ohnal, a dal mu loket do obličeje, skácel k zemi. Akce se bude zkoumat na videu. Pro Chusanova je to tedy opravdu nepovedený zápas. Na hřiště se dostal v druhém poločase, minutu po příchodu už obdržel žlutou kartu. Následně zkazil pár situací při obraně a teď zavinil penaltu. Ta ale byla nakonec nařízena za hru rukou, a ne za faul loktem, a proto není hráč poslán do sprch.
     
    83
    Střídání v týmu Arsenal FC:
    ze hřiště odchází Gabriel Jesus, přichází Eddie Nketiah.
     
    82
    Ödegaard si vzal na starost rohový kop z pravé strany. Míč poslal přímo na hlavu Whita, který ho hlavičkoval jen těsně nad břevno.
     
    81
    Po pravé straně zase potáhl akci White. Míč následně předal Martinellimu, který ještě vylepšoval pozici pro Nelsona, ale přihrávku nakonec zkazil.
     
    80
    Havertz parádní technickou stahovačkou a otočkou odzbrojil hned dva hráče soupeře. Následně se mu ale otevřela cesta pouze na jeden pas, a to dozadu.
     
    79
    Racing sice kombinuje na útočné polovině, ale i tak se spíše zaměřuje na to, aby si neuřízl ještě větší ostudu. Brání zodpovědně, zato vystřelit ještě nedokázal.
     
    78
    White vybídl ke spolupráci Nelsona, ten mu míč vrátil, a tak White sprintoval až k brankové lajně. Následně chtěl poslat centr na Jesuse přes Sambu, ten ale míč lapil.
     
    77
    Nelson rozehrál rohový kop velice nebezpečně, na bližší tyčku. Tam ho těsně před brankářem Sambou vyhlavičkoval jeden z hostů.
     
    76
    Střídání v týmu Racing Club de Lens:
    ze hřiště odchází Nampalys Mendy, přichází David Costa.

    Jiří Polášek

    Góly: 13. Havertz (G. Jesus), 21. G. Jesus (Saka), 24. Saka (Martinelli), 28. Martinelli (Tomijasu), 45+2. Ödegaard (Tomijasu), 86. Jorginho (pen.)

    Karty:   41. N. Mendy (LNS), 63. Chusanov (LNS), 64. Haïdara (LNS)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 5:1. Rohy: 14:12. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 14:11.
    Arsenal FC: Raya – Tomijasu (46. White), Saliba, Magalhães, Zinčenko (46. Kiwior) – Ödegaard (C), Rice (76. Jorginho), Havertz – Saka (66. Nelson), G. Jesus (83. Nketiah), Martinelli.
    Náhradníci: Hein, Ramsdale – C. Soares, Alnaní, Trossard, Nwaneri, Lewis-Skelly.

    Tréner: Mikel Arteta

    Racing Lens: Samba (C) – Gradit (62. Chusanov), Danso, Medina (46. Machado) – Frankowski, N. Mendy (76. Da. Costa), Samed (46. El Ajnawí), Haïdara – Sotoca (46. Thomasson), Wahi, Fulgini.
    Náhradníci: Leca, Pandor – Diouf, Maouassa, Saïd.

    Tréner: Franck Haise

    Rozhodca: Dias – Soares, Ribeiro (POR)