Sassuolo – Salernitana 2:2 (kon.) | CFC Janov – Hellas Verona 1:0 (kon.)
koniec
U.S. Sassuolo Calcio
2:2 (1:2)
US Salernitana 1919
cz Piatok 10.11.2023, 18:30 • Mapei Stadium – Città del Tricolore, Reggio Emilia • Talianska Seria A • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Všem fotbalovým příznivcům přeji příjemné chvíle u sledování textového přenosu ze zápasu dvanáctého kola italské Serie A. Od osmnácti hodin a třiceti minut se můžeme těšit na konfrontaci mezi Sassuolem a Salernitanou!
     
    Salernitana zůstává posledním týmem Serie A bez vítězství. V jedenácti kolech uhrála pouze čtyři remízy a kromě toho, že disponuje druhým nejslabším útokem, má spolu s Cagliari i nejhorší čísla co do počtu inkasovaných gólů. Na skóre 6:22 má vliv i porážka z minulého víkendu. S takřka sousední Neapolí Salernitana padla 0:2 a na dvacátém místě tabulky ztrácí na záchranu již pět bodů. Nejlepším střelcem je třígólový Boulaye Dia.
     
    Sassuolo v sezoně 2015/16 obsadilo konečnou šestou příčku, ale od té doby se jeho výsledky rok co rok zhoršují. Letos „I Neroverdi“ obhajují třinácté místo a po jedenácti odehraných kolech jsou s bilancí tří výher, dvou remíz a šesti porážek až patnáctí. Na ligové vítězství čeká Sassuolo od 27. září, ačkoliv nenarazilo na žádné špičkové soupeře. V pondělní dohrávce 11. kola konkrétně prohrálo 1:2 s Turínem. S pěti góly a dvěma asistencemi vévodí týmové produktivitě Domenico Berardi.
     
    Vzájemné zápasy 2022/23

    02.10.2022 Sassuolo – Salernitana 5:0
    22.04.2023 Salernitana – Sassuolo 3:0.
     
    Úvodní sestavy:

    US Sassuolo Calcio: Consigli – Toljan, Erlić, Ferrari (C), Viña – Boloca, Thorstvedt – D. Berardi, Castillejo, Defrel – Pinamonti.
    Náhradníci: Cragno, Pegolo – Bajrami, Ceïde, Lauriente, Lipani, Missori, Mulattieri, Pedersen, Račić, Ruan, Viti, Volpato.
    Trenér: Alessio Dionisi

    US Salernitana 1919: Ochoa – Daniliuc, Fazio (C), Pirola, Mazzocchi – L. Coulibaly, Bohinen, Maggiore – Tchaouna, Ikwuemesi – Dia.
    Náhradníci: Costil, Fiorillo – Botheim, Bradarić, Candreva, Gyömbér, Kastanos, Łęgowski, Lovato, Martegani, Sambia, Stewart, Simy.
    Trenér: Filippo Inzaghi

    Rozhodčí: Ghersini – Lo Cicero, Trasciattiová.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Zahajovací výkop měli na starost hosté, kteří nastupují v bílých dresech. Sassuolo je v černozelených barvách.
     
    3
    Salernitana po prvním centru Castilleja úspěšně ubránila dva rohové kopy.
     
    4
    Thorstvedtova nepřesnost dává Salernitaně možnost poprvé nakouknout na útočnou polovinu.
     
    5
    Salernitana právě vstřelila branku!
    Domácím kvůli Viñovi selhala ofsajdová past a z prvního útočného výpadu Salernitany inkasují! Po výtečné přihrávce Mazzocchiho běžel CHUKWUBUIKEMI IKWUEMESI z půlky do úniku a placírkou poslal míč kolem Consiglino nohy do sítě.
    5. Chukwubuikemi IKWUEMESI - 0:1
     
    7
    Ikwuemesi se zase pohyboval na hranici ofsajdu. Tchaouna ho viděl, ale nachystaný nákop za obranu se přece jenom zadrhl o hlavu jednoho z domácích fotbalistů.
     
    10
    Samuel Castillejo dostal dlouhatánský míč na prsa a halfvolejem z levé části pokutové území nechal poprvé vyniknout zákrok mrštného Ochoy.
     
    12
    Ikwuemesi vyhrál souboj s Ferrarim a už to zase vypadalo na nebezpečný brejk. Nigerijcova kooperace s Diou tentokrát k šanci nevedla.
     
    14
    Giulio Maggiore si šel pro faul, ale rozhodčí Ghersini k jeho smůle pískal v neprospěch Salernitany.
     
    15
    Pinamonti si říkal o dlouhou přihrávku na hrot. Pirola ho zkušeně zakřižoval a odpravil míč za pomezní čáru.
     
    16
    Opět podobně složitá situace pro Pinamontiho. Z útočného faulu ve vápně resultuje rozvážná rozehrávka mexického gólmana.
     
    17
    Salernitana právě vstřelila branku!
    Hosté rázně směřují za prvním vítězstvím v sezoně! Po navedení míče na střed Loum Tchaouna rozbil obranu vynikající přihrávkou za Thorsvedta s Ferrarim. BOULAYE DIA rozhodně nebyl v ofsajdu a chladnokrevně uklidil míč do vrchní části branky.
    17. Boulaye DIA - 0:2
     
    19
    Ikwuemesi si stěžoval, že nebyl faulován ve středovém kruhu. Hosté i tak balon rychle získali, Viña totiž nebyl schopen převzít míč u levé lajny.
     
    20
    A další chyba v souhře Sassuola. Castillejovo přenesení hry na pravý konec hřiště Grégoire Defrel v poli nechytil.
     
    22
    V postupném útoku si domácí dlouho nevěděli rady. S přiblížením k brance Ochoy jim pomáhá až faul na Castilleja.
     
    23
    A bude to rohový kop. Maggiore odklonil Castillejův centr za brankovou čáru.
     
    24
    I napodruhé si Maggiore splnil defenzivní povinnosti. Sassuolo se po jeho obranné hlavičce rozhodlo vrátit až ke Consiglimu.
     
    25
    Chukwubuikemi Ikwuemesi startoval podél pravé postranní čáry. Současně si pomohl faulem na Ferrariho a akce Salernitany tak skončila hned v zárodku.
     
    26
    Hra je pozdržena kvůli ležícímu Maggioremu.
     
    27
    Ochoa hladce lapil Viñův centr, jenž měl opačnou faleš, než jeho spoluhráči v pokutovém území potřebovali.
     
    28
    Předávka mezi Viñou a Castillejem na volné levé straně končí autem pro Daniliuca.
     
    29
    Sassuolu se vyplatilo napadání. Thorstvedt po zisku míče přihrál Berardimu a ten z dvaadvaceti metrů o malý kousek minul ze svého pohledu levou tyč.
     
    30
    Držení míče: 69 % – 31 %.
     
    31
    Dia si zabíhal za obránce. Tchaouna průnikovou přihrávku o dost přetáhl a Consigli tentokrát nemusel vyhlašovat žádný poplach.
     
    32
    Salernitana si do této chvíle dala jen 70 přihrávek. Díky dobře sehraným brejkům jí to však stačí na komfortní dvougólové vedení.
     
    33
    Pinamonti to zatím má na hrotu domácího útoku hodně složité. Od spoluhráčů mu chodí míče do těžkých pozic, mnohdy se ani nestíhá dostat do soubojů.
     
    34
    Kristian Thorstvedt se u zadní čáry potkal s Faziem a spokojil se se ziskem rohového kopu.
     
    35
    Castillejo servíroval roh k malému vápnu. Hráči Salernitany si prostory ve vzduchu pohlídali a míč se během chvíle přesunul až na protější konec hřiště ke Consiglimu.
     
    36
    Sassuolo právě vstřelilo branku!
    Prořídlé ochozy Mapei Stadium slaví kontaktní gól svěřenců Alessia Dionisiho! Defrel si odcouval kvůli přetaženému centru Berardiho. Před zraky Daniliuca sklepl míč do předbrankového prostoru a Maggiorem neuhlídaný KRISTIAN THORSVEDT pohodlně doklepl balon za Consigliho.
    36. Kristian THORSTVEDT - 1:2
     
    38
    Domácí ožili a těsně za sebou si vytvořili dvě šance na vyrovnání! Ochoa nedosáhl na krásnou křížnou střelu Pinamontiho. Pomohla mu tyč, kdežto o pár sekund později už osobně likvidoval Berardiho projektil zpoza vápna.
     
    39
    Boulaye Dia přišel hostům pomoct na vlastní polovinu. Vynutil si faul a aspoň na malou chvíli utlumil sílící nápor Sassuola.
     
    40
    Další Diův souboj na obranné polovině. I v tomto případě se pískalo v jeho prospěch, protože Thorsvedt v jeho společnosti zahrál rukou.
     
    41
    Castillejo na levém křídle získal na Daniliucovi rohový kop. Jeho exekuce mu ale vůbec nevyšla a Defrel zase musel hrát malou domů na Consigliho.
     
    42
    Loum Tchaouna posílal centr do území nikoho. S odkopem do autu se Thorstvedt trochu ukvapil, protože kolem sebe neměl žádného hostujícího oponenta.
     
    43
    Pinamonti se neprotáhl mezi dvěma soupeři ve vápně. Domácí míč rychle získali zpět a Daniel Boloca vylekal Ochou i hostující fanoušky za jeho brankou křížnou střelou těsně vedle tyče!
     
    45
    Na Berardiho povalování v pokutovém území Ghersini nereagoval. Sassuolo stěhuje hru do středu pole.
     
    45
    Ikwuemesi se přetlačoval s Erlićem. Paží ho zasáhl do hlavy a nedlouho před koncem první půle spatřil první žlutou kartu zápasu.
     
    45+1
    Nastavují se 2 minuty.
     
    45+2
    Viña si nevěděl rady s bráněním Ikwuemesiho. Nigerijec se zastavil až v pravé části vápna, do druhé vlny od něj dostal míč Tchaouna a složitou střelou z úhlu ho nenapasoval k vzdálenější tyči.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Souboj dvou trápících se mužstev nabídl v prvním poločase zajímavou podívanou. Salernitana měla nečekaně dobrý start do zápasu a po dokonale sehraných protiútocích získala dvougólový náskok. Sassuolo si za nepříznivého stavu udržovalo územní převahu. Jeho tlak postupně sílil a v 36. minutě přinesl snížení Thorsvedta. Hned poté na Ochou letělo několik nebezpečných střel z dálky. Nejnadějnější z nich skončila na tyči, takže Inzaghiho družina stále drží slušné šance na první výhru v sezoně.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu US Salernitana 1919:
    ze hřiště odchází Flavius Daniliuc, přichází Domagoj Bradarić.
     
    47
    Tchaouna zastavil svůj sprint ve vápně. Už poněkolikáté praktikovaná přihrávka do druhé vlny ale postrádala přesnost a tým z Kampánie zakončit nemohl.
     
    48
    Lassana Coulibaly se před pokutovým územím připomněl ambiciózním projektilem. Místo Consigliho však vylekal kotel fanoušků Salernitany.
     
    49
    Domagoj Bradarić po svém příchodu zvládl první ostrý test a nepustil k zajímavému centru ze křídla Pinamontiho. Nebude to ani roh pro Sassuolo.
     
    50
    Andrea Pinamonti neúspěšně reklamoval roh po jeho střele ze střední vzdálenosti, jež proletěla nad břevnem hostující branky.
     
    51
    Způsob hry obou mužstev se nemění. Salernitana je pod tlakem a vyčkává na brejky, ze kterých dnes už dvakrát skórovala.
     
    52
    Sassuolo právě vstřelilo branku!
    Mazzocchi nestíhal Viňu na levé straně. Pinamonti chytře pustil přízemní přihrávku za sebe a Coulibalym nezachycený KRISTIAN THORSVEDT potřeboval jediný dotek levou nohou k zakončení do protipohybu Ochoy.
    52. Kristian THORSTVEDT - 2:2
     
    54
    Filippo Inzaghi dobře ví, že je potřeba něco změnit. U hostující střídačky se již chystá veterán Candreva.
     
    55
    Střídání v týmu US Salernitana 1919:
    ze hřiště odchází Loum Tchaouna, přichází Antonio Candreva.
     
    56
    Střídání v týmu US Salernitana 1919:
    ze hřiště odchází Chukwubuikemi Ikwuemesi, přichází Simy.
     
    57
    Sassuolo se musí připravit na trochu jiný způsob bránění. Místo rychlostně disponovaných Afričanů přišel o něco kreativnější Candreva a velmi vysoký Simy, jenž nastupuje poprvé po příchodu z Beneventa.
     
    59
    Bradarić patičkou přenechal míč Coulibalymu, jehož technický pokus zpoza šestnáctky o hodně minul vzdálenější horní roh Consigliho branky.
     
    60
    Střídání v týmu US Salernitana 1919:
    ze hřiště odchází Emil Bohinen, přichází Mateusz Łęgowski.
     
    61
    Držení míče: 65 % – 35 %.
     
    62
    Na Defrelův centr reagoval Pinamonti. V konfrontaci s Pirolou nakonec hlavičkoval těsně nad zemí a Ochoa zasahovat nemusel.
     
    63
    Domácí pokračují v intenzivním okupování pokutového území. Boloca roztáhl akci do křídla a Castillejo vytěžil na bloku Fazia rohový kop.
     
    64
    Hosté si dokonale nerozebrali ofenzivní hráče. Z rohu běžel míč k hranici vápna, odkud Matías Viña napálil pouze soupeře.
     
    65
    Castillejův centr nebyl proveden podle původních představ. Ochoa ho každopádně špatně odhadl a místo banálního lapení míče ho prodloužil do autu.
     
    66
    Poprvé se do zápasu snažil zapojit Simy. Oblouček z hloubi pole byl ale dlouhý a pro míč si došel Andrea Consigli.
     
    67
    Castillejo ukončil postupný útok Salernitany. Sám přešel střed hřiště, ale pak si v souboji s Candrevou nedokázal vymodlit standardní situaci.
     
    68
    Lorenzo Pirola rychle dostoupil Pinamontiho a napravil chybu svých spoluhráčů v rozehrávce.
     
    69
    Zatímco Inzaghi provedl už čtyři změny, tak Alessio Dionisi stále věří všem členům základní jedenáctky, která hodlá dokončit obrat z 0:2.
     
    71
    Pirolův důrazný zákrok na Pinamonti nechal rozhodčí Ghersini být. O sekundu později naopak reagoval na taktické zatažení Toljana a podruhé v zápase vytáhl z kapsy žlutou kartu.
     
    72
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio:
    ze hřiště odchází Samuel Castillejo, přichází Cristian Volpato.
     
    72
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio:
    ze hřiště odchází Grégoire Defrel, přichází Armand Lauriente.
     
    73
    Při sporadické návštěvě domácího vápna se Salernitana dožadovala penalty za ruku. Rozhodčí opět zůstali v klidu.
     
    74
    Simy špatně vyhodnotil situaci a po přihrávce z pravého křídla nechal projít míč za sebe, kde už nebyl žádný bílý dres. Tady se nabízela střela z první.
     
    75
    Boulaye Dia se po delší době angažoval v rychlém protiútoku. V plné rychlosti ale netrefil bránu a k tomu byl zpětně odmáván ofsajd.
     
    76
    V posledních pěti minutách se Salernitaně povedlo vyrovnat hru. Domácí to nyní dvakrát za sebou zkoušeli přihrávkami z hloubi pole. Poprvé však zasáhl Pirola a ve druhém případě došlo na ofsajd Pinamontiho.
     
    78
    Thorstvedta neposlechl míč těsně za půlící čarou a místo zběsilého napadání raději poslušně zacouval zpátky do záložní linie.
     
    79
    Bradarić si vybral slabší chvilku na kraji hřiště. Míč ztratil a napravovat to za něj musel jeden ze stoperů, který odvrátil Pinamontiho centr na roh.
     
    80
    Deset minut před začátkem nastavení se nerozhodný stav nemění. Ferrariho nevýrazné hlavičce scházela energie a Ochoa si připsal rutinní zákrok.
     
    81
    Dia se nemohl pořádně rozběhnout kvůli taktickému faulu v podání Thorsvedta. Norský autor obou domácích branek vyfasoval žlutou kartu.
     
    81
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio:
    ze hřiště odchází Andrea Pinamonti, přichází Samuele Mulattieri.
     
    82
    Berardi na druhý pokus doručil balon před branku. Díky sklepnutí Mulattieriho pálil Volpato. Ochoa vyrážel a potom dokázal zlikvidovat i dorážku Laurienteho, který na volný míč zareagoval rychleji než dva obránci Salernitany.
    82. Cristian Volpato (SAS), Armand Lauriente (SAS)
     
    83
    Candrevův obstřel ze samostatného úniku přišel dávno potom, co bylo všem jasné, že se bude dodatečně mávat ofsajd.
     
    84
    Střídání v týmu US Salernitana 1919:
    ze hřiště odchází Giulio Maggiore, přichází Agustín Martegani.
     
    85
    Laurienteho rána z dálky směřovala přímo na Ochou. Osmatřicetiletý Mexičan zůstal trochu překvapený a míč opět jenom vyrážel.
     
    86
    Při hostech stojí všichni fotbaloví svatí! Lauriente vybídl Mulattieriho k voleji. Ten ztroskotal na levé tyči, kdežto proti Berardiho dorážce se vyznamenal Ochoa.
    86. Ochoa po Mulattieriho tyčce vychytal šanci Berardiho
     
    87
    Dia neměl v protiútoku moc šancí přihrát na Simyho. Raději si počkal na hráče z druhé vlny. Ti míč rychle ztratili a potom faulovali.
     
    88
    Armand Lauriente se vystavil do těžkého úhlu. Vytloukl Mazzocchiho bloky a získal pro své barvy desátý rohový kop.
     
    89
    Berardiho volej z rohového kopu byl zablokován. Za dalším centrem ze standardky vyrazil Ochoa a přes nevysokou postavou vyboxoval míč mimo šestnáctku.
     
    90
    Hosté berou všemi deseti faul vedle středového kruhu. V konfrontaci s Marteganim se provinil Cristian Volpato.
     
    90+1
    Nastavují se 4 minuty.
     
    90+2
    Dia ustál drazný souboj s Erlićem a zvládl přihrát na Simyho, který si zády brance míč nezpracoval. I u něj rychle byli členové domácí defenzivy.
     
    90+3
    Berardiho po akci Mulattieriho zradil první dotek. V další akci Volpato patičkou přihrával před Thorstvedta. Norský záložník ale nezkoordinoval svůj pohyb a poskakující míč na branku neposlal.
     
    90+4
    Hosté rychle napravili chybku Candrevy. Domácí brejk zastavili v úplném zárodku a na programu je autové vhazování Jeremyho Toljana.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Salernitana v Reggio Emilia ztratila dvougólové vedení a ani na dvanáctý pokus v probíhající sezoně Serie A nezvítězila. Sassuolo po dvou inkasovaných gólech z rychlých protiútoků souvisle bušilo do hostující obrany a zásluhou dvougólového Thorsvedta mělo nachystanou půdu na obrat. Za stavu 2:2 ale začal na hřišti kralovat mexický gólman Guillermo Ochoa a s pomocí brankové konstrukce Salernitaně zachránil aspoň pátou remízu v ročníku.
     
    Salernitana zůstane po 12. kole na posledním 20. místě. Sassuolo je kvůli šestnému zápasu v řadě bez výhry 14. a o víkendu se může propadnout za Janov a Udinese.
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 12:4. Rohy: 11:0. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 12:14.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (20:34:45)

    Michal Břuchanský

    Góly: 36. Thorstvedt (Defrel), 52. Thorstvedt (Viña) – 5. Ikwuemesi (Mazzocchi), 17. Dia (Tchaouna)

    Karty:   71. Toljan (SAS) – 45. Ikwuemesi (SAI), 81. Dia (SAI)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 12:4. Rohy: 11:0. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 12:14.
    U.S. Sassuolo Calcio: Consigli – Toljan, Erlić, Ferrari (C), Viña – Boloca, Thorstvedt – D. Berardi, Castillejo (72. Volpato), Defrel (72. Lauriente) – Pinamonti (81. Mulattieri).
    Náhradníci: Cragno, Pegolo – Bajrami, Ceïde, Lipani, Missori, Pedersen, Račić, Ruan, Viti.

    Tréner: Alessio Dionisi

    US Salernitana 1919: Ochoa – Daniliuc (46. Bradarić), Fazio (C), Pirola, Mazzocchi – L. Coulibaly, Bohinen (60. Łęgowski), Maggiore (84. Martegani) – Tchaouna (55. Candreva), Ikwuemesi (56. Simy) – Dia.
    Náhradníci: Costil, Fiorillo – Botheim, Gyömbér, Kastanos, Lovato, Sambia, Stewart.

    Tréner: Filippo Inzaghi

    Rozhodca: Ghersini – Lo Cicero, Trasciattiová