Zlín – Plzeň 1:7 (kon.) | Jablonec – Liberec 1:1 (kon.) | Sparta Praha – Slovácko 5:0 (kon.)
koniec
AC Sparta Praha
5:0 (3:0)
1.FC Slovácko
cz Nedeľa 17.09.2023, 18:00 • epet Arena, Praha • Chance Liga • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Vitík se slalomářsky prosmýkl do vápna a přichystal míč k centru Peškovi. Ten sice Krejčího napoprvé nenašel, kapitán domácích ale nakonec málem nachytal Heču jedovatým obloučkem hlavou. Po zákroku brankáře hostí se pokoušel neúspěšně o efektní zakončení patou Birmančević.
     
    90
    Žlutá karta pro tým 1.FC Slovácko (Merchas Doski). Wingbek Slovácka hasil Hečův ne zrovna povedený odkop a zezadu stáhl Peška.
     
    83
    Na opačné straně hřiště došlo k nepříjemnému karambolu, Kim po narážečce s Trávníkem vnikl do vápna a následně se v pádu střetl s vybíhajícím Vindahlem. Otázkou je, zdali souboj se Sadílkem, který kolizi předcházel, nebude vyhodnocen jako penaltový.
     
    81
    Sparta právě vstřelila branku!
    Letná se bůra dočkala a stadionem opět zazněla proslulá oslava Cristiana Ronalda v podání VICTORA OLATUNJIHO. Nigerijský střelec ideálně navázal na Sadílkův zisk míče a milimetrový centr Peška, který prudkou hlavičkou usměrnil mimo dosah Heči. I když si brankář hostí na balon sáhl, v cestě do sítě mu nezabránil. 5:0!
     
    79
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko:
    ze hřiště odchází Filip Vecheta, přichází Rigino Cicilia,
    ze hřiště odchází Jaromír Srubek, přichází Jan Kalabiška.
     
    73
    Snad ještě hezčí menu si pro fandy kopané přichystal na opačné straně Juroška. Ten ve sprintu vlétl mezi dva bránící oponenty a postupoval sám na Vindahla, který ale proti zakončení zblízka vytáhl skvělý zákrok.
     
    72
    No, tak Preciado po asi deseti sekundách na hřišti dal fanouškům ihned ochutnat něco ze svého fotbalového umu. Prošel s míčem snad čtyřicet metrů a poté rozeběhl Olatunjiho, který v plném běhu pálil a ztroskotal na Hečovi.
     
    71
    Střídání v týmu AC Sparta Praha:
    ze hřiště odchází Tomáš Wiesner, přichází Angelo Preciado,
    ze hřiště odchází Lukáš Haraslín, přichází Jakub Pešek.
     
    70
    Sparta právě vstřelila branku!
    Exhibice nebere konce. Hosté lacině přišli o míč na vlastní obranné polovině, což nikdy není dobré znamení. Haraslín nabral rychlost, narazil si s Olatunjim a následně předložil balon před úplně odkrytou branku přesně do místa, kde číhal VELJKO BIRMANČEVIĆ. A ten už minout jednoduše nemohl.
     
    68
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko:
    ze hřiště odchází Daniel Holzer, přichází Pavel Juroška,
    ze hřiště odchází Matěj Valenta, přichází Vlastimil Daníček.
     
    61
    Střídání v týmu AC Sparta Praha:
    ze hřiště odchází Asger Sörensen, přichází Martin Vitík,
    ze hřiště odchází Kaan Kairinen, přichází Qazim Laçi,
    ze hřiště odchází Jan Kuchta, přichází Victor Olatunji.
     
    57
    Ryneš narýsoval perfektní uličku na Kuchtu, který poté postupoval sám na Heču. Zkušený Kadlec ale zabral, skluzem zablokoval zakončení a následně byl Kuchta odrazem míče vyhnán ze střeleckého úhlu. Jeho následný oblouček si cestu do sítě také nenašel.
     
    53
    Domácím teď hodně zatrnulo. Doski se natlačil před Wiesnera a při snaze zakončit upadl, takže by si notně přál odpískání pokutového kopu. Následně akce pokračovala a Holzerovo přízemní zakončení vytáhl na roh Vindahl.
     
    45+1
    Žlutá karta pro tým 1.FC Slovácko (Matěj Valenta).
     
    45+1
    Sparta právě vstřelila branku!
    Fotbal je občas neskutečně jednoduchá hra. Domácí se prakticky na jedinou přihrávku dostali z vlastní poloviny hřiště až do vápna díky skvělé kolmici Kuchty na Birmančeviće. Srbský křídelník s míčem sprintoval prakticky přes celou útočnou polovinu a v ideální moment jej předal LUKÁŠI HARASLÍNOVI, jemuž nečinilo problém trefit naprosto odkrytkou branku Slovácka. 3:0!
     
    39
    V tuto chvíli běží vše dle notiček Sparty. Ta po Kairinenově zisku míče opět zamířila na zteč, Sadílek poté vyzval ke střele z bezprostřední blízkosti Haraslína. Ten ale dnes již podruhé ztroskotal na skvělém zákroku Heči.
     
    35
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko:
    ze hřiště odchází Ondřej Mihálik, přichází Sung-pin Kim.
     
    31
    Po rohovém kopu se Ryneš nijak nerozpakoval a svoji pumelicí z hranice velkého čtverce div nepřelomil horní tyč. Kdyby tahle rána mířila do branky, Heča by asi neměl ani teoretickou šanci zasáhnout.
     
    20
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak jsem se s uklidněním hry mírně unáhlil. Haraslín typickým způsobem naváděl merunu středem hřiště a předložil ji doprava TOMÁŠI WIESNEROVI, jehož prudká rána rozvlnila síť i přesto, že si na ni Heča sáhl. 2:0!
     
    18
    Slovácko může děkovat Hečovi, jelikož klidně mohlo prohrávat již o dvě branky. Haraslín si na hranici šestnáctky našel Kuchtův přesný pas a z první vypálil, Heča ale reflexivním zákrokem překazil plány domácích na zvýšení rozdílu ve skóre.
     
    11
    Sparta právě vstřelila branku!
    Jako blesk z čistého nebe udeřila domácí z vůbec první střely v zápase. Sörensen nejprve prudkou přihrávkou našel ve vápně volného Kuchtu, který o míč ale přišel. Balon si ale našel cestu k VELJKOVI BIRMANČEVIĆOVI, ten si připravil střeleckou pozici a utaženým zakončením nedal Hečovi nárok zasáhnout. 1:0!

    Michal Nussbauer

    Góly: 11. Birmančević, 20. Wiesner (Haraslín), 45+1. Haraslín (Birmančević), 70. Birmančević (Haraslín), 81. Olatunji (Pešek)

    Karty:   45+1. Valenta (SLO), 90. Doski (SLO)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 4:2. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 13:7.
    AC Sparta Praha: Vindahl – Sörensen (61. Vitík), Panák, Krejčí ml. (C) – Wiesner (71. Preciado), Kairinen (61. Laçi), Sadílek, Ryneš – Birmančević, Kuchta (61. Olatunji), Haraslín (71. Pešek).
    Náhradníci: Vorel – Zelený, Gomez, Pavelka, M. Ševčík, Sejk.

    Tréner: Brian Priske

    1.FC Slovácko: Heča – Reinberk, Srubek (79. Kalabiška), M. Kadlec (C) – Siňavskij, Trávník, Valenta (68. Daníček), Holzer (68. P. Juroška), Doski – Mihálik (35. Kim), Vecheta (79. Cicilia).
    Náhradníci: Andres – Brandner, Havlík, Hofmann.

    Tréner: Martin Svědík

    Rozhodca: Všetečka – Nádvorník, Kubr