Zlín – Plzeň 1:7 (kon.) | Jablonec – Liberec 1:1 (kon.) | Sparta Praha – Slovácko 5:0 (kon.)
koniec
AC Sparta Praha
5:0 (3:0)
1.FC Slovácko
cz Nedeľa 17.09.2023, 18:00 • epet Arena, Praha • Chance Liga • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    81
    Sparta právě vstřelila branku!
    Letná se bůra dočkala a stadionem opět zazněla proslulá oslava Cristiana Ronalda v podání VICTORA OLATUNJIHO. Nigerijský střelec ideálně navázal na Sadílkův zisk míče a milimetrový centr Peška, který prudkou hlavičkou usměrnil mimo dosah Heči. I když si brankář hostí na balon sáhl, v cestě do sítě mu nezabránil. 5:0!
     
    70
    Sparta právě vstřelila branku!
    Exhibice nebere konce. Hosté lacině přišli o míč na vlastní obranné polovině, což nikdy není dobré znamení. Haraslín nabral rychlost, narazil si s Olatunjim a následně předložil balon před úplně odkrytou branku přesně do místa, kde číhal VELJKO BIRMANČEVIĆ. A ten už minout jednoduše nemohl.
     
    45+1
    Sparta právě vstřelila branku!
    Fotbal je občas neskutečně jednoduchá hra. Domácí se prakticky na jedinou přihrávku dostali z vlastní poloviny hřiště až do vápna díky skvělé kolmici Kuchty na Birmančeviće. Srbský křídelník s míčem sprintoval prakticky přes celou útočnou polovinu a v ideální moment jej předal LUKÁŠI HARASLÍNOVI, jemuž nečinilo problém trefit naprosto odkrytkou branku Slovácka. 3:0!
     
    20
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak jsem se s uklidněním hry mírně unáhlil. Haraslín typickým způsobem naváděl merunu středem hřiště a předložil ji doprava TOMÁŠI WIESNEROVI, jehož prudká rána rozvlnila síť i přesto, že si na ni Heča sáhl. 2:0!
     
    11
    Sparta právě vstřelila branku!
    Jako blesk z čistého nebe udeřila domácí z vůbec první střely v zápase. Sörensen nejprve prudkou přihrávkou našel ve vápně volného Kuchtu, který o míč ale přišel. Balon si ale našel cestu k VELJKOVI BIRMANČEVIĆOVI, ten si připravil střeleckou pozici a utaženým zakončením nedal Hečovi nárok zasáhnout. 1:0!

    Michal Nussbauer

    Góly: 11. Birmančević, 20. Wiesner (Haraslín), 45+1. Haraslín (Birmančević), 70. Birmančević (Haraslín), 81. Olatunji (Pešek)

    Karty:   45+1. Valenta (SLO), 90. Doski (SLO)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 4:2. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 13:7.
    AC Sparta Praha: Vindahl – Sörensen (61. Vitík), Panák, Krejčí ml. (C) – Wiesner (71. Preciado), Kairinen (61. Laçi), Sadílek, Ryneš – Birmančević, Kuchta (61. Olatunji), Haraslín (71. Pešek).
    Náhradníci: Vorel – Zelený, Gomez, Pavelka, M. Ševčík, Sejk.

    Tréner: Brian Priske

    1.FC Slovácko: Heča – Reinberk, Srubek (79. Kalabiška), M. Kadlec (C) – Siňavskij, Trávník, Valenta (68. Daníček), Holzer (68. P. Juroška), Doski – Mihálik (35. Kim), Vecheta (79. Cicilia).
    Náhradníci: Andres – Brandner, Havlík, Hofmann.

    Tréner: Martin Svědík

    Rozhodca: Všetečka – Nádvorník, Kubr