Wolverhampton – Liverpool 1:3 (kon.) | Aston Villa – Crystal Palace 3:1 (kon.) | Fulham – Luton 1:0 (kon.)
Manchester United – Brighton 1:3 (kon.) | Tottenham – Sheffield Utd. 2:1 (kon.) | West Ham – Manchester City 1:3 (kon.)
Newcastle – Brentford 1:0 (kon.)
koniec
West Ham United
1:3 (1:0)
Manchester City
Sobota 16.09.2023, 16:00 • London Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 5. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90
    Striedanie v tíme Manchester City:
    z ihriska odchádza Jeremy Doku, prichádza Sergio Gómez.
     
    89
    Žltá karta pre tím Manchester City (Rodri).
     
    87
    Striedanie v tíme West Ham United:
    z ihriska odchádza Tomáš Souček, prichádza Danny Ings,
    z ihriska odchádza Vladimír Coufal, prichádza Thilo Kehrer.
     
    86
    Manchester City dal gól!
    ERLING HAALAND sa nakoniec dočkal, aj keď dnes zahodil aj nemožné. Bol na konci rýchlej kontry a prudkou ranou nedal tentoraz Areolovi žiadnu šancu.
     
    82
    Haaland si nabehol do šestnástky, presným pasom ho našiel Walker. Nór bol sám pred Areolom, ale ten znova uspel výborným zákrokom. Hviezdny zakončovateľ dnes zahadzuje jednu stopercentnú šancu za druhou.
     
    79
    Žltá karta pre tím West Ham United (Tomáš Souček).
     
    76
    Manchester City dal gól!
    Álvarez vymyslel krásny oblúčik na päťku za Aguerda, kde sa dostal BERNARDO SILVA a prehodil Areolu. Nádherná akcia úradujúceho majstra a preto razom vyhráva.
     
    68
    Striedanie v tíme West Ham United:
    z ihriska odchádza Edson Álvarez, prichádza Saïd Benrahma.
     
    67
    Striedanie v tíme Manchester City:
    z ihriska odchádza Phil Foden, prichádza Matheus Nunes.
     
    67
    Striedanie v tíme West Ham United:
    z ihriska odchádza Michail Antonio, prichádza Mohammed Kudus.
     
    65
    Gvardiol vystrelil veľmi prudko spred pokutového územia, jeho pravačka výrazne preverila Areolu, ale ten je už poriadne rozchytaný.
     
    62
    Ward-Prowse potvrdil kopaciu techniku, skvelým centrom našiel Zoumu a ten poslal prudkú presnú hlavičku k žrdi. Ederson vytiahol exkluzívny zákrok. Dnes sa hrá úžasný futbal.
     
    61
    Emerson si nabehol na hrot ofenzívy, loptu mu prenechal Antonio a krajný obranca vo veľkej šanci spomedzi dvoch obrancov mieril iba tesne vedľa brány.
     
    57
    Antonio obdržal pas za obranu, ušiel stopérom a smeroval do veľkej šance, ale v poslednom momente si loptu trochu predkopol, čo využil Ederson.
     
    53
    Erling Haaland si výborne nabehol na skvelý oblúčik Rodriho do šestnástky, ťažkým akrobatickým kopom mieril pod brvno, ale výborne zasiahol aj Areola.
     
    52
    Julian Álvarez si veľmi veril, zobral to na seba a trafil žrď. Milimetre ho delili od nádherného gólu a ďaleko od dorážky zas nebol Haaland.
     
    49
    Prudký strieľaný center sprava Areola vyrazil pred seba, Gvardiol vo veľmi dobrej pozícii prestrelil bránu West Hamu.
     
    46
    Manchester City dal gól!
    JEREMY DOKU deklaruje, že dnes hrá fantastický zápas a po necelej minúte druhého polčasu vyrovnáva. Belgický talent si zľava naviezol loptu do streleckej pozície a pravačkou obstrelil presne na vzdialenejšiu žrď.
     
    45+2
    Žltá karta pre tím Manchester City (Joško Gvardiol).
     
    43
    Álvarez centroval sprava presne medzi dvojicu spoluhráčov v pokutovom území, defenzíva West Hamu loptu odvrátila. Z druhej vlny vypálil Rodri, chýbali centimetre.
     
    42
    Doku sa krásne uvoľnil v šestnástke a prihral tak, že Haaland bol kúsok pred prázdnou bránou, ale nedal zakončeniu razanciu a na čiare loptu úžasným spôsobom zastavil Aguerd.
     
    39
    Žltá karta pre tím West Ham United (Edson Álvarez).
     
    36
    West Ham United dal gól!
    Domáci idú prekvapivo do vedenia, pretože Coufal dostal priestor na krídle, potiahol akciu, odcentroval na hranicu päťky, kde bol úplne voľný a zabudnutý JAMES WARD-PROWSE, ktorý zblízka hlavičkou nedal žiadnu šancu Edersonovi. Obrovská explózia radosti na Olympijskom štadióne v Londýne.
     
    16
    Bowen na krídle vo svojej prvej akcii, cez Dokuho získal roh. Ward-Prowse mal ešte rozhovor s asistentom. Prenechal loptu na Bowena a ten takmer trafil priamo do brány. V podstate gólu zabránil Souček, ktorý sa snažil predĺžiť loptu. Tú nakoniec minul v dobrej pozícii Aguerd. Veľmi zaujímavá situácia.
     
    15
    Gvardiol poslal strieľaný center, na päťke sa ocitol v správnom čase na správnom mieste Haaland, avšak zblízka trestuhodne netrafil veľkú odkrytú časť brány.
     
    7
    Tak toto bol priam neskutočný závar pred bránou West Hamu. Najskôr Areola vyrazil hlavičku Gvardiola, potom odvrátil pokus Fodena, defenzíva zablokovala strelu Gvardiola, ďalší pokus Haalanda z čiary odvrátil Souček a nakoniec Rodriho hlavičku zblízka Areola vyrazil nad brvno. Neuveriteľných koľko... možno desať sekúnd.

    Matej Kubove

    Góly: 36. Ward-Prowse – 46. Doku, 76. B. Silva, 86. Haaland

    Karty:   39. E. Álvarez (WHU), 79. Souček (WHU) – 45+2. Gvardiol (MAC), 89. Rodri (MAC)


    West Ham United: Aréola – Coufal (87. Kehrer), Zouma (C), Aguerd, Palmieri – E. Álvarez (68. Benrahma) – Bowen, Souček (87. Ings), Ward-Prowse, Paquetá – Antonio (67. Kudus).
    Náhradníci: Fabiański – Cresswell, Mavropanos, Ogbonna, Fornals.

    Manchester City: Ederson – Walker (C), Akanji, Dias, Gvardiol – Rodri, Foden (67. Nunes) – B. Silva, J. Álvarez, Doku (90. Gómez) – Haaland.
    Náhradníci: Carson, Ortega – Aké, Lewis, K. Phillips, Bobb.