Česko – Španielsko 4:3 (po pr.) | Česko – Francúzsko 4:7 (kon.)
koniec po predl.
Česko
4:3 (2:2, 1:1 - 1:0)
Španielsko
cz Sobota 29.07.2023, 13:40 • Charleroi, Belgie • Majstrovstvá Európy v inline hokeji
Partner:
     
    Češi zůstávají na turnaji nadále neporaženi a do semifinále postupují z prvního místa, v napínavém zápase se Španěly rozhodli o vítězství 4:3 až v nastaveném čase.

    Po úvodní české trefě Španělé dokázali obrátit vývoj ve svůj prospěch, díky gólu Filipa Kuťáka se však šlo do kabin za nerozhodného stavu. Ve druhé dvacetiminutovce poslal Čechy do vedení Patrik Šebek, ovšem soupeř nesložil zbraně a o srovnání se postaral Daniel Guttierez Garrido. Za stavu 3:3 zápas dospěl do prodloužení, v němž o bonusovém bodu navíc pro Česko rozhodl Tomáš Rubeš přesně mířenou střelou zápěstím mezi betony gólmana.

    V semifinále se česká reprezentace utká s Francií, druhou dvojici tvoří Španělsko s Itálií. (15:00:23)
     
    Střely na bránu: 43 – 23.
     
    Konec zápasu.
    41:23 Tomáš RUBEŠ - 4:3
     
    41:23
    Česko právě vstřelilo branku!
    Bonusový bod berou Češi! Jeden ze Španělů dostal zřejmě ránu do obličeje a musel střídat, čehož soupeř využil k přečíslení. Šebek zprava nahrával pod sebe TOMÁŠI RUBEŠOVI, který si puk srovnal na forhend a svižným projektilem zápěstím našel skulinku mezi betony gólmana, puk se pomalu, ale přece doklouzal za brankovou čáru. Asistence: Patrik Šebek.
     
    41:16
    Až před gólmana se prokličkoval Jakub Bernad, nicméně zakončení mu nevyšlo, forhendem poslal puk vedle pravé tyče.
     
    40:46
    Poprvé zahrozili i Španělé. Guillermo Jiménez Rabinal nabral rychlost po pravém mantinelu a z poměrně velkého úhlu trefil Gabrišku do betonu.
     
    40:15
    Prodloužení se hraje tři na tři a může trvat maximálně pět minut. Jako první vyrazil dopředu Marek Loskot, od pravého mantinelu vypálil do boční sítě.
     
    40:01
    Začalo prodloužení.
     
    Základní hrací doba o vítězi nerozhodla, v souboji mezi Českem a Španělskem uvidíme prodloužení. Češi se dostali do těsného vedení brankou Patrika Šebka z 26. minuty, za soupeře odpověděl o pouhé dvě minuty později Daniel Guttierez Garrido.

    Střely na bránu po 2. poločase: 36 – 22.
     
    40:00
    Druhý poločas skončil.
     
    39:52
    Je to jasné, bude se prodlužovat. Ještě jeden útočný výpad zaznamenal Pavel Šimek, ale bez výraznějších problémů ho zastavil Pablo Mata Picazo.
     
    39:15
    Španělsko je kompletní, kritické chvíle přestálo. Zápas se blíží do prodloužení, případná trefa jednoho z týmů by byla s velkou pravděpodobností rozhodující.
     
    38:48
    Situaci dvou proti dvěma nevyřešil Marek Loskot vůbec dobře, dlouho avizovanou přihrávku vystihl Daniel Diez Mora.
     
    38:29
    Už probíhá druhá minuta z přesilovky. Rozruch před španělskou bránou způsobil Tomáš Rubeš, Tomas Martín Soeder jeho ataku odolal.
     
    37:54
    V pravém kruhu napřáhl Filip Kuťák. Gólmana nezaměstnal, protože trefil dobře postaveného Jiméneze Domíngueze.
     
    37:11
    Oddechový čas pro Španělsko.
     
    37:11
    Vyloučeným hráčem ze španělských řad je Guillermo Jiménez Rabinal, právě on byl tím hráčem, jenž podrazil rozjetého Slavíčka.
     
    36:45
    Tlak českého celku při hře pět na čtyři je enormní. Mezi kruhy dostal nabito Petr Kafka, houšť těl před brankářem nepropálil.
     
    36:22
    Pravou stranou našlápl Šimon Slavíček a byl faulovaný, takže Česko si zahraje další přesilovou hru, aktuálně probíhá výhoda.
     
    35:59
    Práci měl Ondřej Gabriška a vedl si na jedničku. Zmenšil střelecký úhel Mariu Diezi Fernándezovi a kus černé gumy udržel mezi pravou rukou a tělem.
     
    35:24
    O zklidnění se za vlastní svatyní postaral Carlos Cabrera Rosado, který už se vrátit z trestné lavice, takže se pokračuje čtyři na čtyři.
     
    34:58
    Pohledné kombinaci chybělo jenom gólové zakončení, Marek Loskot poskakující puk nezvládl nasměrovat do odkryté pravé části brány.
     
    34:26
    Skoro až z poloviny hřiště napřáhl Petr Kafka a Martín Soeder zasahovat nemusel, protože kapitán Česka trefil brusli obránce.
     
    33:58
    Zmatky v předbrankovém prostoru vyřešil nepovolanější, gólman Tomas Martín Soeder vyrážečkou zažehnal bezprostřední nebezpečí.
     
    33:14
    Střetnutí pokračuje v plném nasazení. Možnost úniku se otevřela před Šimonem Slavíčkem, forhendový blafák zakončil střelou těsně vedle pravé tyče.
     
    32:57
    Španělsko míří do tří. Na vině je prohřešek Carlose Cabrera Rosada, který hákováním výrazně ztížil protihráči zakončení, které se mezi tyče nevešlo.
     
    32:25
    Krásně se Jakub Bernad proháčkoval až před španělského gólmana, kterého forhendovou střelou trefil do masky.
     
    31:52
    Daniel Gutierrez Garrido mohl ještě nahrávat, ale z poměrně ostrého úhlu si věřil na střelu, kterou trefil levé Gabriškovo rameno.
     
    31:19
    Petr Školoud nahrával Pavlu Šimkovi, jenže ten se zrovna vydal střídat, takže čas na rozehrávku dostal za vlastní bránou Jordi Martínez Soler.
     
    30:52
    Zákrok pro Ondřeje Gabrišku, jenž očekával střelu z pravého kruhu na zadní tyč a jistě zakročil vyrážečkou.
     
    30:20
    Filip Kuťák v plné rychlosti dojel až za španělskou bránu, odkud chtěl nastřelit brankáře Martíneze Soedera, ten se nachytat nenechal.
     
    29:49
    Jan Andrýsek dlouhým nahozením hledal prostor, kde tušil Patrika Šebka, tomu v klíčovou chvíli přeskočil puk přes čepel hole.
     
    29:19
    Volnějšího středu chtěl využít Pablo Mata Picazo. Procpal se mezi dvěma konkurenty, ale přitom mu puk odjel od čepel hole.
     
    28:49
    Za bránou soupeře poměrně dlouho váhal Tomáš Rubeš, nakonec ho čistým způsobem obral Hector Gargallo Mariner.
     
    28:23
    Pravou stranou našlápl Petr Kafka. Český kapitán napřáhl v plném pohybu a příklepem napálil kus černé gumy nad horní tyč.
    27:11 Daniel GUTTIEREZ GARRIDO - 3:3
     
    27:11
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Stav střetnutí opět ukazuje nerozhodný výsledek! DANIEL GUTTIEREZ GARRIDO vzal zodpovědnost na sebe, obtočil soupeřovu svatyni a našel malou mezírku mezi Gabriškovými betony. Bez asistence.
     
    26:47
    Od pravého mantinelu nahazoval Gonzalo Jiménez Domínguez, s lehkou tečí obránce puk propadl těsně vedle levé tyče.
     
    26:21
    Pablo Mata Picazo se rychlou jízdou zbavil osobního strážce a měl v plánu se natlačit před bránu, v čemž mu zabránil David Jindra.
     
    25:46
    Calos Cabrera osado zavelel k útoku po pravém mantinelu. Bekhendem posouval kotouč do brankoviště, zde úřadoval Jakub Bernad.
    25:10 Patrik ŠEBEK - 3:2
     
    25:10
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi jsou o krok napřed! PATRIK ŠEBEK v přečíslení nevymýšlel žádné složitosti a vypálil na přední, levou tyč, Martínezu Soederovi kotouč smolně propadl pod lapačkou. Bez asistence.
     
    24:47
    Alex Perez Morera vystartoval za dlouhým pasem Jordiho Martíneze Solera, leč zpracování mu vůbec nevyšlo, takže útok byl u konce.
     
    24:21
    Z levého kruhu vystřelil Daniel Gutierrez Garrido. Ondřej Gabriška si našel místo, odkud na projektil viděl a schoval ho ve výstroji.
     
    23:51
    Zdvojený Šimon Slavíček si poradil na jedničku, nenechal se rozhodit dvojicí konkurentů a rozehrávku volil přes Pavla Šimka.
     
    23:16
    Jeden na jednoho postupoval Gonzalo Jiménez Domínguez, chtěl si Tomáše Rubeše obhodit zprava, ale trefil jeho brusli.
     
    22:45
    Zápas pokračuje ve čtyřech na obou stranách. Za nahozením Jiméneze Rabinala vystartoval Gabriška a rozehrál na Školoud.
     
    22:22
    Tomas Martin Soeder ukázal výborný přesun k pravé tyči, kde betonem pokryl nebezpečnou střelu Pavla Šimka.
     
    21:45
    Velkou chybu udělal v rozehrávce Šebek a trestat mohl Gonzalo Jiménez Domínguez, ale nenabral dostatečnou rychlost, těsně za polovinou hřiště vystřelil do betonu připraveného Gabrišky.
     
    21:12
    Střílenou přihrávku před bránu vyslal Patrik Šebek, překvapený Marek Loskot přiložil hokejku k ledu příliš pozdě.
     
    20:24
    Česká reprezentace bude hrát třetí přesilovou hru. Důvodem je faul španělského kapitána Andreu Tomase Paloua, jenž zastavil po levém mantinelu sprintujícího soka jen za cenu sekání.
     
    20:10
    Druhý poločas je v plném proudu, tak pojďme na něj! Češi začali aktivněji, první útočnou akci zastavil dobrým obranným zákrokem Andreu Tomas Palou.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    Úvodní dvacetiminutovka zápasu mezi Českem a Španělskem přinesla čtyři góly, po dvou na každé straně. Po vedoucí trefě Jakuba Bernada Španělé dokonali obrat zásluhou Daniela Dieze Fernándeze a Jordiho Martíneze Solera, ovšem Češi v závěru první půle dokázali vrátit stav do vyrovnané podoby, prosadil se Filip Kuťák.

    Střely na bránu po 1. poločase: 16 – 7.
     
    20:00
    První poločas skončil.
    19:43 Filip KUŤÁK - 2:2
     
    19:43
    Česko právě vstřelilo branku!
    Důležitý gól do šatny! Rubeš se skvěle zorientoval v přehuštěném prostoru, před bránou přihrál k levé tyči FILIPU KUŤÁKOVI, na nějž zívala prázdná brána. Asistence: Tomáš Rubeš.
     
    19:23
    Jeden na jednoho si Jakub Bernad nevěřil, proto posouval doprava na Tomáše Rubeše, který se nechal odzbrojit Guttierrezem Garridem.
     
    18:55
    Dobrý výkon zatím předvádí i španělská defenziva, Alex Pérez Morera nyní pravou bruslí zblokoval zakončení Davida Jindry.
     
    18:22
    Českému týmu nelze upřít snaha, ale efektivita je zatím nulová. Na skvěle chytajícího gólmana nevyzrál ani kapitán Petr Kafka.
     
    17:53
    Hráče v červených dresech podržel Tomas Martín Soeder, roztáhl se jak dlouhý, tak široký proti Loskotovi a nepovedenou střelu udržel pod tělem.
    17:30 Jordi MARTÍNEZ SOLER - 1:2
     
    17:30
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Španělé přestáli oslabení a o pár vteřin později dokonávají orat! Mbeinjock Thío ze středu posunul puk po levé ruce na JORDIHO MARTÍNEZE SOLERA, proti jehož střele se Gabriška pozdě přesouval k pravé tyčce. Asistence: Eric Mbeinjock Thío.
     
    16:40
    Marek Loskot má velkou touhu vstřelit gól, španělská obrana ho nechala volného v levém kruhu, situaci ale zachránil Martín Soeder výborným zákrokem pravým betonem.
     
    16:13
    Česká reprezentace pokračuje ve vyvíjení tlaku na soupeře. Po křižném pasu vypálil z pravého kruhu Patrik Šebek a rozvlnil boční síťku.
     
    15:59
    Znovu v hlavní režii Marek Loskot, který si tentokráte najel o poznání blíže bráně, nedokázal však přehodit brankářův beton.
     
    15:22
    První nebezpečí Tomas Martín Soueder přestál, když se výborně přemístil k pravé tyčce a podržel ránu Marka Loskota.
     
    14:53
    Češi budou hrát druhou přesilovku, dočkají se druhého gólu? Za držení je vyloučen autor vyrovnávací trefy Daniel Diez Mora.
     
    14:20
    Zmatky v předbrankovém prostoru vyřešil pozorný Tomas Martín Soeder, jenž se natáhl a hrací předmět zalehl lapačkou.
     
    13:56
    Skoro až z minusového úhlu vypálil forhendovou dělovku Marek Loskot. Tomas Martín Soeder reagoval pozdě, naštěstí pro něj puk proletěl vedle pravé tyče.
     
    13:29
    Pavel Šimek křižným pasem našel Marku Loskotovi, jemuž nevyšlo dle představ zpracování, Dieze Moru neobehrál.
     
    12:52
    Na druhou polovinu otočil hru Pablo Mata Picazo, indiviudální akci završil dobře mířenou bekhendovou střelou, ta nakonec doputovala o kousek nad břevno.
     
    12:23
    Vysokou rychlost nabral po levém mantinelu Petr Kafka, z poměrně velkého úhlu vypálil, bohužel mířil jenom do boční sítě.
    11:32 Diez MORA - 1:1
     
    11:32
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Vyrovnáno! Cabrera Rosado přihrál doleva DANIELOVI DIEZOVI MORAOVI, jenž využil volnějšího prostoru k natlačení se před bránu a bezmocnému Gabriškovi poslal puk mezi betony. Asistence: Carlos Cabrera Rosado.
     
    11:21
    Snadný zákrok pro Ondřeje Gabrišku, když zmenšil střelecký úhel Ericu Mbeinjockovi Thíovi a kotoučem dostal do výstroje.
     
    10:55
    Španělsko na puku dlouho nezůstalo. Vyhození Péreze Morery měl pod kontrolou Jan Vyoral, sám pak vypálil vedle pravé tyče.
     
    10:23
    Mario Diez Fernández obral váhajícího soka, ale do brejku si nevěřil, místo toho odjel za vlastní bránu, z klidné pozici si potom vybral Martíneze Solera.
     
    09:58
    Zpoza kruhů vyslal ostrou forhendovou ránu Petr Školoud, gólman Tomas Martín Soeder vyrážečkou odpálil puk mimo hrací plochu.
     
    09:25
    Hraje se ve velkém tempu, k přerušení dochází jen minimálně. Carlos Cabrera Rosado se nezvládl natlačit před Jakuba Bernada.
     
    08:44
    Proti dvojici konkurentů si Tomáš Rubeš nevěřil, proto se zastavil na místě a zpětným pasem zapojil do hry Davida Jindru.
     
    08:28
    Osobního strážce se zbavil Mario Diez Fernández, od mantinelu navíc dokázal i vystřelit, pozorný Gabriška snadno zasáhl.
     
    07:55
    Směrem dozadu zafungoval na jedničku Jan Andrýsek, když obral Matu Picaza, načež zvládl i rozehrát po mantinelu na Šimka.
     
    07:32
    Za českou obranou se schoval Daniel Diez Mora, ovšem pas dostal příliš prudký, žabičku nezvládl usměrnit do prostoru brány.
     
    06:43
    Alex Pérez Morera neustál souboj s Janem Vyoralem a narazil do vlastní brány, kterou vychýlil z původního postavení, takže hra musela být přerušena.
     
    06:14
    Španělský protiútok táhl Pablo Mata Picazo. Dojel až do pravého kruhu, odkud chtěl zaskočit Gabrišku na přední tyči, brankář zakročil lapačkou.
     
    05:57
    Aktivita hokejistů v bílých dresech pokračuje. Patrik Šebek přenesl kus černé gumy doprava na Marka Loskota, pokus z voleje se mezi tři tyče nevešel.
     
    05:20
    Vysoký forčekink málem znamenal druhý český gól. Před bránu dostal kotouč Pavel Šimek, z bezprostřední blízkosti ovšem Martina Soedera nepropálil.
     
    04:49
    Osobního strážce se Gargallo Mariner nezbavil. Filip Kuťák ale nic zajímavého nevymyslel, jenom nahodil za španělskou bránu.
     
    04:21
    Šimon Slavíček nejprve zklidnil hru za vlastní bránou, načež vyrazil dopředu, v situaci dvou proti dvěma neprocpal přihrávku na Andrýska.
     
    03:45
    Na rychlou odpověď si dělal zálusk Gonzalo Jiménez Domínguez, ale neuspěl, ostrý projektil prosvištěl těsně nad břevnem.
    02:56 Jakub BERNAD - 1:0
     
    02:56
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přesilovka využita, Česko vede! Loskot dostal nahrávku před bránu, napříč kruhy hrál z první do pravého na JAKUBA BERNADA a ten bez větších problémů trefil odkrytou levou část brány. Asistence: Marek Loskot.
     
    02:34
    Špatné střídání Španělska je potrestáno dvěma trestnými minutami, týmový trest míří odpykat Mario Diez Fernández.
     
    02:25
    Za vlastní bránou zklidnil hru Carlos Cabrera Rosado, počkal na vystřídání spoluhráčů a jako cíl rozehrávky zvolil Erica Mbeinjocka Thía.
     
    02:03
    Do pravého kruhu dojel Hector Gargallo Mariner a vyzkoušel tvrdou střelu přes bránícího hráče, jehož napálil do chráněných míst.
     
    01:55
    A další zákrok pro českého brankáře, který očekával ránu od levého mantinelu, kus černé gumy sebevědomě skryl ve výstroji.
     
    01:23
    O pozornost si řekl Guillermo Jiménez Rabinal, když se zjevil zcela osamocený před brankářem, ale bekhendovým blafákem na Gabrišku nevyzrál.
     
    00:49
    Skoro přes celé hřiště nahazoval Gonzalo Himénez Domínguez, Mario Diez Fernández tečoval vedle levé tyče.
     
    00:10
    Přímý souboj o první postupové místo a lepší výchozí pozici do semifinále odstartoval! Češi se pokusí prodloužit sérii neporazitelnosti, dnešní soupeř v předešlém průběhu turnaje již padl s Itálií.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Gabriška (Schejbal) – Loskot, Kafka (C), Rubeš, Školoud, Bernad (A), Šebek (A), Kuťák, Jindra, Slavíček, Vyoral, Šimek, Andrýsek.
    Trenér: Martin Tvrzník

    Španělsko: Martín Soeder (Ros Bouché) – Peréz Morera, Cabrera Rosado, Jiménez Rabinal (A), Diez Mora, Diez Fernández (A), Gutierrez Garrido, Tribiňo Cordal, Gargallo Mariner, Martínez Soler, Tomas Palou (C), Mata Picazo, Jiménez Domínguez (A), Mbeinjock Thío.
    Trenér: Ángel Ruíz

    Rozhodčí: Söder, Marechau.
     
    Česká reprezentace zatím čeká na prvního přemožitele. Na úvod turnaje přestřílela Velkou Británii 9:4, ještě větším rozdílem 9:2 pak porazila Švédsko a do další fáze turnaje tak postoupila z prvního místa, přičemž pozici favorita potvrdila i proti Švýcarům, které deklasovala dvouciferným náskokem 12:2 a díky večernímu výsledku Španělska se Švýcarskem má jistý postup do semifinále.

    Španěly není radno podceňovat. Evropský šampionát zahájili výhrou 4:1 nad Polskem, načež zdolali 3:1 Slováky a v přímém souboji o první místo ve skupině poprvé okusili hořkost porážky, když těsně 1:2 prohráli s Itálií. Nicméně Španělsko už má jistotu semifinálové účasti, protože si v další fázi turnaje poradilo se Švýcarskem a ve skupině bude nejhůře druhé, o první místo a lepší výchozí pozici si zahraje právě s Českem.
     
    Všem fanynkám a fanouškům inline hokeje přeju krásné sobotní odpoledne. Vítám vás při sledování mistrovství Evropy, u zápasu mezi Českem a Španělskem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:20.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 3. Bernad (Loskot), 20. Kuťák (Rubeš), 26. Šebek, 42. Rubeš (Šebek) – 12. Diez Mora (Cabrera Rosado), 18. Martínez Soler (Mbeinjock Thío), 28. Guttierez Garrido


    Česko: Gabriška (Schejbal) – Loskot, Kafka (C), Rubeš, Školoud, Bernad (A), Šebek (A), Kuťák, Jindra, Slavíček, Vyoral, Šimek, Andrýsek.
    Tréner: Martin Tvrzník

    Španielsko: Martín Soeder (Ros Bouché) – Peréz Morera, Cabrera Rosado, Jiménez Rabinal (A), Diez Mora, Diez Fernández (A), Gutierrez Garrido, Tribiňo Cordal, Gargallo Mariner, Martínez Soler, Tomas Palou (C), Mata Picazo, Jiménez Domínguez (A), Mbeinjock Thío.
    Tréner: Ángel Ruíz

    Rozhodca: Söder, Marechau