Švédsko – Taliansko 5:0 (kon.) | Francúzsko – Brazília 2:1 (kon.) | Panama – Jamajka 0:1 (kon.)
koniec
Švédsko
5:0 (3:0)
Taliansko
cz Sobota 29.07.2023, 09:30 • Wellington Regional Stadium, Wellington • Majstrovstvá sveta žien • Skupina G
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 4:5. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:1. (11:38:05)
     
    Švédské fotbalistky v souboji dvou hlavních favoritů na postup do osmifinále světového šampionátu rozdrtily Itálii 5:0 a zajistily si postup z prvního místa.

    Úvod patřil Italkám, jejichž tlak ale kýžený vedoucí gól nepřinesl. Naopak udeřily jako první soupeřky, a to dokonce třikrát během závěrečných deseti minut první půle, na trefu stoperky Amandy Ilestedtové navázaly Fridolina Rolföová a Stina Blacksteniusová. Švédky ve druhém poločase pokračovaly v aktivním pojetí hry a odměnou jim byly další dva góly, podruhé se trefila Amanda Ilestedtová, v závěru mířila v úniku přesně i střídající Rebecka Blomqvistová.

    Svěřenkyně trenéra Gerhardssona mají po dvou utkáních na kontě šest bodů a jistotu postupu do osmifinále z prvního místa. V dobré pozici jsou i Italky, se třemi body se nachází na druhém místě a pro proniknutí do další fáze turnaje jim stačí aspoň remíza v utkání s Jihoafrickou republikou.
     
    90+7
    Konec zápasu.
    90+5. Rebecka BLOMQVISTOVÁ - 5:0
     
    90+5
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tým ze severu Evropy v závěrečných okamžicích zápasu završuje populárního „bůra“! Po ubráněném rohu vyslala Jakobssonová parádní nákop na čerstvou REBECKU BLOMQVISTOVOU, jež si s obrovskou lehkostí obhodila na polovině hřiště Linariovou a únik završila nechytatelnou přízemní střelou k pravé tyči.
     
    90+4
    Křeče postihly Nathalii Björnovou, které od bolesti pomáhají spoluhráčky. Nastavený čas tak zřejmě bude ještě o něco delší.
     
    90+3
    Standardku už hráčky ve žlutém rozehrály na krátkou vzdálenost a kombinaci přesunuly k polovině hřiště, skutečně již nikam nespěchají.
     
    90+2
    Zase v akci Madelen Janogyová, jež se odhodlala k centru z pravé lajny, po úspěšném bloku Annamarii Serturiniové uvidíme rohový kop.
     
    90+1
    Zápas se dohrává. Elena Linariová si dávala pořádně na čas s rozehrávkou, nakonec přihrávala k lajně těsně před Janogyovou.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby šest minut.
     
    89
    Střídání v týmu Švédsko:
    ze hřiště odchází Stina Blacksteniusová, přichází Rebecka Blomqvistová.
    88. Jakobssonová gólmanku nepropálila
     
    88
    Do zápasových statistik se chtěla gólem zapsat střídající Sofia Jakobssonová, kterou vybídla ke skórování skvěle načasovanou přihrávkou Blacksteniusová, leč střelkyně prováhala ideální moment pro zakončení, padající brankářku nepropálila.
     
    87
    Pravé křídlo se otevřelo před Sofií Cantoreovou, jež s hlavou nahoře našla Valentinu Giacintiovou, nepovedená střela pravačkou zamířila nad horní tyč.
     
    86
    Tak dlouho Valentina Cernoiaová váhala, až nakonec o balón přišla. Následovala akce Švédek, centr zprava odvrátila Salvaiová před Blacksteniusovou.
     
    85
    Po individuální chybě dostala možnost postupovat do brejku Stina Blacksteniusová, ve snaze o kličku na Linariovou smolně podklouzla.
     
    84
    V obležení dvou protihráček si velezkušená Caroline Segerová věděla rady, malou mezerou mezi nimi prostrčila kulatý nesmysl k volné Janogyové.
     
    83
    Neúspěchem skončil rovněž švédský protiútok, kdy Sofia Jakobssonová hledala průnikovým pasem Stinu Blacksteniusovou, ta očekávala nahrávku do nohy.
     
    82
    Brankářka Francesca Duranteová zvedla hlavu a milimetrově přesně našla u poloviny hřiště na levé lajně Manuelu Giuglianovovou, za nákopem za obranu se však vůbec nerozběhla Valentina Giacintiová.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Švédky míří za suverénním postupem do osmifinále, v souboji dvou největších favoritů skupiny nedávají Italkám žádnou šanci.
     
    80
    Zmatky v pokutovém území Itálie způsobil střílený pas Sofie Jakobssonové, ale zbytečné, protože po dohrání akce pomezní odmávala ofsajd právě centrující hráčce.
     
    79
    Z pravého křídla centrovala Valentina Giacintiová a Sofia Cantoreová dokázala míč prodloužit, ale přímo do rukavic Mušovićové.
     
    78
    Rychlý švédský brejk završila Filippa Angeldahlová pasem zprava do středu, zakončení Olivie Schoughové z hranice velkého vápna byla zblokována.
     
    77
    Znovu si nohama zahrála Francesca Duranteová a počínala si na výbornou, podél nohy dotírající Jakobssonové uvolnila Linariovou.
     
    76
    Přestože Olivia Schoughová měla dost času, tak jí oblouček nevyšel, před adresátkou Janogyovou úřadovala Manuela Giuglianová.
     
    75
    Střídání v týmu Itálie:
    ze hřiště odchází Chiara Beccariová, přichází Valentina Giacintiová.
     
    75
    Střídání v týmu Švédsko:
    ze hřiště odchází Elin Rubenssonová, přichází Caroline Segerová.
     
    75
    Střídání v týmu Švédsko:
    ze hřiště odchází Johanna Ryttingová Kanerydová, přichází Sofia Jakobssonová.
     
    74
    Martina Lenziniová si byla moc dobře vědoma rychle se blížící Madelen Janogyové, otočila se čelem k vlastní bráně a pomohla si nahrávkou gólmance.
     
    73
    Jako vítr prosvištěla do pokutového území Johanna Ryttingová Kanerydová, avšak nezakončila, ukázkovým skluzem zabránila bezprostřednímu nebezpečí Elena Linariová.
     
    72
    Stina Blacksteniusová si chytře pouštěla kulatý nesmysl za sebe, jenže špatně odhadla jeho trajektorii, míč se dokutálel za postranní čáru.
     
    71
    Střídání v týmu Itálie:
    ze hřiště odchází Arianna Carusová, přichází Valentina Cernoiaová.
     
    70
    Rozehrávka rohu na krátkou vzdálenost byla dobrým řešením. Přetažený centr vracela do ohně Manuela Giuglianová, Sofia Cantoreová se nedostala ke střele přes Erikssonovou.
     
    69
    Za centrem do vápna spěchala Annamaria Serturiniová. Proti dvojicí konkurentek si nenašla volný prostor, odkopávala Jonna Anderssonová.
     
    68
    Itálie přesunula kombinaci na útočnou polovinu, kde se však zatím marně snaží vyzrát na pevnou defenzivní švédskou linii.
     
    67
    Bolestivé chvíle prožívá Chiara Beccariová, která se bez cizího zavinění vyvrátila kotník. Uvidíme, jestli obstříknutí postiženého místa pomůže.
     
    66
    Přenesení balónu doleva přečetla Manuela Giuglianová, skvěle si počínala při zpracování, leč přihrávkou přecenila rychlostní schopnosti Sofie Cantoreové.
     
    65
    Švédky nikam přehnaně nespěchají, což je vzhledem ke stavu střetnutí pochopitelné. Párkrát si mezi sebou vyměnili míč stoperky.
     
    64
    Dlouhý pas na pravou stranu obdržel Annamaria Serturiniová. Zpracování zvládla na jedničku, následným centrem přetáhla míč přes Cantoreovou.
     
    63
    Zdánlivě lehké zpracování Manuela Giuglianová nezvládla, čímž zhatila italskou útočnou akci. Hraje Jonna Anderssonová.
     
    62
    Střídání v týmu Švédsko:
    ze hřiště odchází Fridolina Rolföová, přichází Olivia Schoughová.
     
    62
    Střídání v týmu Švédsko:
    ze hřiště odchází Kosovare Asllaniová, přichází Madelen Janogyová.
     
    61
    Stina Blacksteniusová obdržela výborný pas do pokutového území. Před brankářkou stihla míč píchnout, ale pouze vedle levé tyče.
     
    60
    Z ostrého úhlu vystřelila Sofia Cantoreová a dožadovala se nařízení pokutového kopu, leč pomezní ukázala praporkem směrem k bráně.
     
    59
    Střídání v týmu Itálie:
    ze hřiště odchází Lucia Di Guglielmová, přichází Martina Lenziniová.
     
    59
    Střídání v týmu Itálie:
    ze hřiště odchází Barbara Bonanseaová, přichází Annamaria Serturiniová.
     
    59
    Střídání v týmu Itálie:
    ze hřiště odchází Giulia Dragoniová, přichází Giada Greggiová.
     
    58
    Do běhu si hlavou posunula míč Chiara Beccariová, načež v souboji tělo na tělo nezvládla přetlačit Jonnu Anderssonovou.
     
    57
    Giulia Dragoniová na jedničku uklidnila hru a přenesla míč do středu na Barbaru Bonanseaovou, jež neúspěšně hledala stojící Chiaru Beccariovou.
     
    56
    Z velké vzdálenosti vypálila Stina Blacksteniusová. Brankářka mohla být v klidu, střelu zablokovala první bránící Lucia Di Guglielmová.
     
    55
    Proti centru Anderssonové vystartovala Francesca Duranteová, jež nejistě boxovala pouze k Elin Rubenssonové, jejíž střela prosvištěla nad břevnem.
     
    54
    Cecilia Salvaiová natlačila tělo před Kosovare Asllaniovou, kterou se neúspěšně pokusila nastřelit, takže přichází hrozba v podobě rohu.
     
    53
    Francesca Duranteová si vyžádala ošetření, nicméně to nevypadá, že by bylo potřeba střídání, trenéra Bertoliniová si může oddechnout.
     
    52
    A nechybělo moc, aby hráčky ze severu Evropy skórovaly popáté. Kosovare Asllaniová našla unikající Stinu Blacksteniusovou, proti které i za cenu vlastního zdraví vystartovala Francesca Duranteová a zabránila další inkasované brance.
    50. Amanda ILESTEDTOVÁ - 4:0
     
    50
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelné, Švédsko potřetí udeřilo z rohu! Skvělou technikou disponující Anderssonová zakroutila centr na hlavu AMANDY ILESTEDTOVÉ, stoperka si udělala prostor mezi dvěma protihráčkami a střelou do levého horního rohu proměnila gólmanku do role divačky.
     
    49
    Rohy mířené přímo do brány dělají Italkám obrovské problémy. Barbara Bonanseaová odvrátila nebezpečí před číhající Ilestedtovovou.
     
    48
    U odraženého balónu byla po centru zprava útočící Kosovare Asllaniová, zajímavou technickou střelu usměrnila vedle pravé tyče.
     
    47
    Ani jeden z trenérů neudělal o poločasové přestávce žádnou změny v sestavě, oba celky tak pokračují v původním rozložení.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 10:35.
     
    Švédky míří za postupem do osmifinále, ve druhém skupinovém utkání totiž vedou po prvním poločase nad Itálií tříbrankovým rozdílem. Úvod střetnutí patřil Italkám, které byly výrazně aktivnějším týmem, ale hráčky ze severu Evropy postupně převzaly iniciativu a důležitý vedoucí gól vstřelily po rohovém kopu ve 39. minutě zásluhou Amandy Ilestedtové. Že jsou standardky silnou švédskou záležitostí jsme viděli i o pět minut později, kdy znovu po rohu skórovala pro změnu Fridolina Rolföová. A to nebylo vše, protože za další dvě minuty Gerhardssonovy svěřenkyně sehrály parádní kombinace, v jejímž finále Stina Blacksteniusová zakončovala do prázdné brány.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    45+4
    Přestože centr Manuelu Giuglianovové nebyl vůbec dobrý, tak po zmatcích ve švédské defenzivě se do velmi dobré střelecké pozice dostala uvnitř vápna Chiara Beccariová, leč napálila první clonící soupeřku.
     
    45+3
    Italská reprezentace má možnost snížit tříbrankové manko z volného přímého kopu, Elin Rubenssonová faulovala Barbaru Bonanseaovou.
    45+1. Stina BLACKSTENIUSOVÁ - 3:0
     
    45+1
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Nádherná kombinační akce a výsledkem je třetí švédský gól, Italky jsou na ručník! Ryttingová Kanerydová si narazila s Asllaniovou a do vápna poslala střílený centr. Di Guglielmová zabránila v zakončení Rolföové, jenže za ní byla připravená ještě STINA BLACKSTENIUSOVÁ a ta bez problémů napálila hrací předmět do prázdné brány.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu čtyři minuty.
    44. Fridolina ROLFÖOVÁ - 2:0
     
    44
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Další roh, další gól! Zase se Anderssonové vyplatilo centrovat směrem do brány. Italky slabě odvrátily míč přímo k FRIDOLINĚ ROLFÖOVÉ, ta ukázala dobré reflexy a nasměrovala míč mezi tři tyče, na brankové čáře Linariová zblokovala balón pouze do pravé tyče, od níž se odrazil za brankovou čáru.
    43. Blacksteniusová ve velké šanci na Duranteovou nevyzrála
     
    43
    Obrovskou příležitost zahodila Stina Blacksteniusová, kterou Lucia Di Guglielmová mizernou malou domů vyslala do úniku Di Guglielmová, ovšem Duranteová útočnici skvěle zmenšila střelecký úhel a levou nohou zastavila její pokus o kličku. Následně si Fridolina Rolföová neúspěšně hledala prostor pro zakončení, budeme svědky dalšího rohu.
     
    42
    Fotbalistky v modrých dresech určitě nechtějí odcházet do šaten ve ztrátě. Kombinaci přesunuly na útočnou polovinu a hledají okénko v defenzivě soupeřek.
     
    41
    S rychlou odpovědí chtěla přispěchat Chiara Beccariová, která si věřila sama proti třem protihráčkám, dle očekávání míč neudržela.
    39. Amanda ILESTEDTOVÁ - 1:0
     
    39
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Standardka znamená vedoucí gól Švédek! Anderssonová zvolila centr do brány, který vyšel dokonale, protože brankářka Duranteová vystartovala proti balónu pozdě a byla to stoperka AMANDA ILLESTEDTOVÁ, jež jemným dotekem hlavou posunula kulatý nesmysl do sítě.
     
    39
    Johanna Ryttingová Kanerydová se prokličkovala až na pravou stranu velkého pokutového území, centr Manuela Giuglianová zdárně zblokovala na roh.
     
    38
    Hodně se Filippa Angeldahlová zlobí na sudí, že jí odpískala nedovolený zákrok na Barbaru Bonanseaovou, neboť měla pocit, že hrála tělem.
     
    37
    O malou domů si zakřičela Zećira Mušovićová a dostala ji, nevymýšlela potom nic složitého a na krátkou vzdálenost nahrála Erikssonové.
     
    36
    Švédsko udržuje balón na útočné polovině. Fridolina Rolföová centrovala do vnitra pokutového území, vzdušnému prostoru kralovala Lucia Di Guglielmová.
     
    35
    Balón za obranu dostala Stina Blacksteniusová, jež v rychlostním souboji pokořila Linariovou, načež zprava centrovala naslepo do vápna do prostoru, kde neměla žádnou spoluhráčku.
     
    34
    Filippa Angeldahlová tak dlouho váhala, až ji tělem srolovala k zemi Barbara Bonanseaová a Švédka měla velké štěstí, že soupeřka neudržela míč na hrací ploše.
     
    33
    Krásně si Fridolina Rolföová sklepla míč na prsa, píchla si míč mezi dvojicí konkurentek a mířila do zakončení, v němž jí v poslední chvíli zabránila skluzující Elena Linariová.
     
    32
    Defenzivní povinnosti na jedničku splnila Nathalie Björnová, když předskočila pasivně stojící sokyně a zvládla i přesně rozehrát.
     
    31
    Fotbalistky ve žlutých dresech se postupně oklepaly a začínají být dokonce aktivnějším týmem. Kosovare Asllaniová neuspěla jedna na jednu proti Linariové.
     
    30
    Dobré krytí balónu ukázala Barbara Bonanseaová, kterou zezadu nekompromisně podrazila Elin Rubenssonová přímo před zraky rozhodčí.
     
    29
    Centr od praporku se kroutil přímo do brány a Francesca Duranteová měla co dělat, aby míč vyrazila před Filippou Angeldahlovou, v nekomfortní pozici dorážející Nathalie Björnová přestřelila.
     
    28
    V pokutovém území Itálie se strhla obrovská bitva o balón. Nakonec z dobré pozice vypálila Johanna Ryttingová Kanerydová, za gólmanku zakročila blokující Elena Linariová.
     
    27
    Po pravé lajně nabrala vysokou rychlost Johanna Ryttingová Kanerydová. Mohla ještě pár metrů běžet, ale podle všeho už neměla sílu, přihrávku mezi dvěma protihráčkami k Erikssonové nepropasírovala.
     
    26
    Tentokráte už se na pravém křídle Kosovare Asllaniová dostala a volila střílený centr pod sebe, před Stinou Blacksteniusovou odkopávala Elena Linariová.
     
    25
    Italský tlak opadl a poslední minuty se hraje převážně ve středu hřiště. Fridolina Rolföová nepřesně hledala Kosovare Asllaniovou.
     
    24
    O pozornost si řekla Stina Blacksteniusová, jež pěknou kličkou vyřadila ze hry osobní strážkyni, leč Elena Linariová už byla nad její schopnosti.
     
    23
    Útok zleva Italkám nevyšel, neboť Barbara Bonanseaová vůbec nepočítala s možností, že by jí Manuela Giuglianová chtěla narazit.
     
    22
    Pravá lajna se otevřela před Filippou Angeldahlovou. Odražený balón si našla Johanna Ryttingová Kanerydová, slabou ránu do středu Francesca Duranteová snadno pokryla.
     
    21
    Až dramaticky dlouho si dávala na čas s rozehrávkou po malé domů Francesca Duranteová, nakonec těsně před Asllaniovou zapojila do kombinace Luciu Di Guglielmovou.
     
    20
    Pozdě Kosovare Asllaniová přiběhla do souboje s Lisou Boattinovou. Rozhodčí Fosterová správně nařídila volný přímý kop.
     
    19
    Srdnatě u rohového praporku bojovala Kosovare Asllaniová proti dvojici protihráče, nakonec Italky vybojovala autové vhazování.
     
    18
    Na pravém křídle si vytvořila prostor pro zakončení Sofia Cantoreová. Zećira Mušovićová si nebyla vůbec jistá, střelu na střed jenom vyrazila a měla velké štěstí, že Cantoreová pod tlakem Erikssonové nasměrovala dorážku do boční sítě.
     
    17
    Švédský protiútok skončil neúspěchem. Nahrávku za obranu zkoušela Kosovare Asllaniová, jenže trefila přímo vracející se Linariovou.
     
    16
    Pohybem si řekla o míč za obranu Nathalie Björnová. Dostala jej, ale příliš ostrý, neměla šanci kulatý nesmysl stihnout ještě na hrací ploše.
     
    15
    Sice se fotbalistky ve žlutých dresech dostaly na útočnou polovinu, ale nebezpečí před italskou bránou nezpůsobily, pas středem zastavila pozorná Lucia Di Guglielmová.
     
    14
    Protože Amanda Ilestedtová neměla komu směrem dopředu, tak si vybrala brankářku Mušovićovou. Kombinovat mohou i Švédky.
     
    13
    Za centrem do vápna sprintovala Chiara Beccariová, s níž odcouvala Amanda Ilestedtová a hlavou nasměrovala míč mimo velké vápno.
     
    12
    Ofenzivní složku celku se rozhodla podpořit Lucia Di Guglielmová, pas po lajně odvrátila Fridolina Rolföová do zámezí.
     
    11
    Reprezentace Itálie pokračuje v kombinaci na útočné polovině. Manuela Giuglianová zusila prostrkávačku na Sofii Cantoreovou proti byla Kosovare Asllaniová.
     
    10
    Tlak svěřenkyň trenérky Bertoliniové pokračuje. Levou stranou se do vápna prosmýkla Manuela Giuglianová, ukázkovým skluzem ji míč odkopla od kopaček Magdalena Erikssonová.
     
    9
    Itálie pokusila štěstí pravou stranou. Na trávníku skončila u lajny Sofia Cantoreová, tu faulovala Jonna Anderssonová.
     
    8
    S malou domů si Francesca Duranteová poradila bez problémů, protože kolem sebe neměla žádnou protihráčku, jako cíl rozehrávky si vybrala Luciu Di Guglielmovou.
     
    7
    Vysokou rychlost vyvinula středem hřiště Fridolina Rolföová a Elena Linariová měla co dělat aby ji udržela na zádech.
     
    6
    Italky pokračují v aktivním pojetí hry. Na pár vteřin je nicméně zastavila pomezní rozhodčí, která odmávala ofsajd Lise Boattinové.
     
    5
    Magdalena Erikssonová moc dobře věděla, že na ni dotírá Arianna Carusová, odvážně si troufla na kličku do lajny, načež přihrála volné Anderssonové.
     
    4
    Zajímavý signál, kdy si směrem od brány sběhla Arianna Carusová, zakončení za záklonu nasměrovala pravačkou vysoko nad břevno.
     
    3
    Fotbalistky v modrých dresech pokračují v aktivním pojetí hry. Ze střední vzdálenosti vypálila Lucia Di Guglielmová, Magdalena Erikssonová zblokovala balón na roh.
     
    2
    Italky hned zahrozily! Z pravé strany šestnáctky vypálila Sofia Cantoreová, gólmanka Zećira Mušovićová ztlumila míč nadvakrát.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Švédsko: Mušovićová – Björnová, Ilestedtová, Erikssonová, Anderssonová – Angeldahlová, Rubenssonová – Ryttingová Kanerydová, Asllaniová (C), Rolföová – Blacksteniusová.
    Náhradníci: Enblomová, Falková – Bennisonová, Blomqvistová, Hurtigová, Jakobssonová, Janogyová, Lennartssonová, Sandbergová, Segerová, Sembrantová, Schoughová.
    Trenér: Peter Gerhardsson

    Itálie: Duranteová – Di Guglielmová, Linariová, Salvaiová, Boattinová – Giuglianová, Carusová – Bonanseaová (C), Dragoniová, Beccariová – Cantoreová.
    Náhradníci: Baldiová, Giulianiová – Bartoliová, Cernoiaová, Giacintiová, Girelliová, Glionnaová, Greggiová, Lenziniová, Orsiová, Serturiniová, Severiniová.
    Trenér: Milena Bertoliniová

    Rozhodčí: Fosterová (WAL) – O'Neillová (IRL), Overtoomová (NED).
     
    Itálie

    Italky skvěle zadělaly na postup do další fáze turnaje, když v důležitém prvním klání po dramatickém souboji udolaly Argentinky těsně 1:0 trefou Girelliové z 87. minuty. Družina trenérky Bertoliniové do posledního zápasu sváděla v kvalifikaci napínavý boj o první postupové místo se Švýcarskem, aby nakonec uspěla rozdílem dvou bodů. Itálie nechyběla na světovém šampionátu ani před čtyřmi lety, po prvním místě ve skupině v osmifinále porazila Čínu, nicméně ve čtvrtfinále jí vystavilo stopku Nizozemsko, takže si o medaile nezahrála.
     
    Švédsko

    Švédské fotbalisty odstartovaly střetnutí očekávaným, ale hodně vydřeným vítězstvím, když v roli jasných favoritek musely obracet vývoj proti Jihoafrické republice, rozhodující trefu si Ilestedtová schovala na poslední minutu základní hrací doby. Svěřenkyně kouče Gerhardssona se na světový šampionát kvalifikovaly s velkým přehledem, pětičlennou skupinu ovládly s náskokem pěti bodů na druhé Irsko. Švédsko má na co navazovat, protože z minulého mistrovství světa obhajuje bronzové medaile, tehdy v bitvě o třetí místo udolalo výsledkem 2:1 Anglii.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásné sobotní ráno. Vítám vás při sledování mistrovství světa žen, u zápasu skupiny G mezi Švédskem a Itálií.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 09:30.

    Milan Huppert

    Góly: 39. Ilestedtová, 44. Rolföová, 45+1. Blacksteniusová, 50. Ilestedtová, 90+5. Blomqvistová


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 4:5. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:1.
    Švédsko: Mušovićová – Björnová, Ilestedtová, Erikssonová, Anderssonová – Angeldahlová, Rubenssonová (75. Segerová) – Ryttingová Kanerydová (75. Jakobssonová), Asllaniová (C) (62. Janogyová), Rolföová (62. Schoughová) – Blacksteniusová (89. Blomqvistová).
    Náhradníci: Enblomová, Falková – Bennisonová, Hurtigová, Lennartssonová, Sandbergová, Sembrantová.

    Tréner: Peter Gerhardsson

    Taliansko: Duranteová – Di Guglielmová (59. Lenziniová), Linariová, Salvaiová, Boattinová – Giuglianová, Carusová (71. Cernoiaová) – Bonanseaová (C) (59. Serturiniová), Dragoniová (59. Greggiová), Beccariová (75. Giacintiová) – Cantoreová.
    Náhradníci: Baldiová, Giulianiová – Bartoliová, Girelliová, Glionnaová, Orsiová, Severiniová.

    Tréner: Milena Bertoliniová

    Rozhodca: Fosterová (WAL) – O'Neillová (IRL), Overtoomová (NED)