Nemecko – Slovensko sk 4:6 (kon.) | Lotyšsko – Nórsko 1:0 (kon.)
koniec
Lotyšsko
1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Nórsko
cz Pondelok 24.04.2023, 20:00 • St. Jakob Arena, Basilej • Majstrovstvá sveta U18 • Skupina B
Partner:
    53:03 Toms MOTS - 1:0
     
    53:03
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Bezbrankové skóre prolomeno, možná klíčový gól celého šampionátu střílí TOMS MOTS! Kapitán mužstva si počkal před bránou na střílenou nahrávku od Mateika a puk zvedl nechytatelně k pravé tyčce. Asistence: Eriks Mateiko a Peteris Bulans.
     
    38:51
    Další lotyšská akce každopádně byla o poznání nebezpečnější! Střílená přihrávka trefila do brusle na hraně brankoviště stojícího Raulse Ozollapu a dezorientovaný gólman měl velký štěstí, že mu puk proskákal vedle levé tyčky.
     
    28:41
    V dalším případě už si Michael Stöen pomohl k puku nedovolenými prostředky, za bránou krosčekem poslal k ledu Streikišse.
     
    18:59
    Lotyši míří v závěru úvodního dějství znovu do čtyř. Fauloval David Livšics, za vlastní bránou evidentně přidržel Olivera Langlanda.
    11:23 Niedrajs v úniku neuspěl
     
    11:23
    Lotyšsko mohlo udeřit při vlastním oslabení! Valters Niedrajs obral norského obránce na útočné modré a unikal vstříc Mariusi Björnsgaardovi, mezi jeho betony hledal mezeru marně.
     
    09:56
    Jenže po poradě rozhodčích dochází k dalšímu vyloučení v kádru Lotyšska, a to znovu za zdržování hry z důvodu vyhození puku, o které se postaral Kristers Ansons.
     
    07:01
    Velká komplikace pro Lotyšsko. Rodions Boltramovičs ve snaze o vyhození poslal puk mimo hrací plochu bez doteku tvrzeného skla, posílá tedy spoluhráče do tří na čas delší jak jedna minuta.
     
    06:57
    K prvnímu gólu střetnutí moc nechybělo! Odražený puk od zadního mantinelu si před bránou našel Philip Hagen, ovšem usměrnil ho pouze do břevna.
     
    06:05
    Premiérovou početní převahu si vyzkouší i Norové. Alex Sjöthun se protáhl kolem Viktorse Kurbaky, který jej vzápětí ukázkově podrazil.
     
    00:05
    Tak to bylo rychlé. Ze hry uběhlo pouhých pět vteřin a rozhodčí vylučují na norské straně, dvě minuty za nedovolené bránění dostal Stian Solberg.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 54. Mots (Mateiko, Bulans)


    Lotyšsko: Ozols (Feldbergs) – Petrovičs, Bulans (A), Kurbaka (A), Cjunskis, Uljanskis, Retenais, Slogs – Mateiko (C), Livšics, Mots – Česlis, Ozollapa, Boltramovičs – Niedrajs, Streikišs, Ansons – Dommers, Kruminš, Mezins.
    Tréner: Olegs Sorokins

    Nórsko: Björnsgaard (Lundberg) – Lafton, Solberg, Hagen, Amundsen, Semmerud-Garcia, Stöen, Översveen – Bah, Haugen (A), Sjöthun – Granath (C), Karlsen (A), Vatne – Sätre, Langland, Myhre – Klungtveit, Indergaard, Sandnes – Boger.
    Tréner: Christer Nylund

    Rozhodca: Hebeisen (SUI), Kika (CZE) – Dalsgaard (DEN), Durmis (SVK)

    Diváci: 372