Nový Zéland – Belgicko 1:4 (kon.) | Bulharsko – Mexiko 4:2 (kon.) | Turecko – SAE 0:8 (kon.)
koniec
Nový Zéland
1:4 (0:0, 0:1, 1:3)
Belgicko
cz Pondelok 17.04.2023, 12:00 • Silivrikapı Buz Pateni Salonu, Istanbul • Majstrovstvá sveta - 2. Divízia, sk. B • 1. kolo
Partner:
     
    57:07
    Belgie může završit populárního "bůra" v přesilové hře, kterou jim ukázkovým podrážením věnoval Jaxson Lane.
    54:02 Sam VERELST - 1:4
     
    54:02
    Belgie právě vstřelila branku!
    Druhý gól v rozmezí devatenácti sekund a o vítězi rázem není pochyb. Coolenovo zakončení vyrazil Hasselman před sebe, proti bekhendové dorážce SAMA VERELSTA byl bezmocný. Asistence: Ben Coolen.
    53:43 van den Bogaert - 1:3
     
    53:43
    Belgie právě vstřelila branku!
    Evropané se výrazně přibližují úspěšnému startu do turnaje! Arne van Espen vyslal od levého mantinelu parádní nahrávku před bránu na BENA VAN DEN BOGAERTA, za jehož ránu z první pod břevno natahoval gólman lapačku marně. Asistence: Arne van Espen.
    49:57 Robin VORTANOV - 1:2
     
    49:57
    Nový Zéland právě vstřelil branku!
    Je zaděláno na drama! ROBIN VORTANOV vyslal okamžitě po přejetí útočné modré čáry prudkou střelu ze zápěstí a překvapenému Waumansovi prošel kotouč skrze výstrojí až za brankovou čáru. Asistence: Daniel Nicholls.
     
    47:20
    Před novozélandskou bránou zůstal trestuhodně volný Sam Verelst, avšak v tutovce jenom poslal puk pod pravý Hasselmanův beton.
    45:58 Ben COOLEN - 0:2
     
    45:58
    Belgie právě vstřelila branku!
    Svěřenci kouče van Iersela odskakují na rozdíl dvou branek! Nahození Bogaertse vyrazil gólman Hasselman pouze před sebe, poradil si i s dorážkou Steyaerta, ovšem proti další dorážce pro změnu z hole BENA COOLENA už neměl žádný nárok. Asistence: Iniaz Steyaert a Brent Bogaerts.
     
    32:45
    Podobné situace by mohly mrzet. Rik Cuylen v útočném pásmu při forčekinku dostal pod velký tlak Nichollse, aby ve finále zvedl hokejku do jeho obličeje a vykoledoval si tak dvouminutový trest.
     
    30:01
    Možnost navýšit vedení přichází v přesilové hře. Na lavici hanby usedl obránce Alexander Regan, důvodem je hákování.
    29:21 Boris KOLYASNIKOV - 0:1
     
    29:21
    Belgie právě vstřelila branku!
    Tak jsem to zakřikl, Belgie konečně skóruje a dělá ohromně důležitý krok směrem k zisku tří bodů. Střelu Cuylena z levé strany Hasselman vyrazil jenom k BORISI KOLYASNIKOVI, jenž ukázkovým způsobem obtočil soupeřovu svatyni a touš u levé tyče zasunul za brankovou čáru. Asistence: Rik Cuylen a Mauro Pyl.
     
    20:17
    Brzké vyloučení ve druhé části pro Kahu Joyce, který při forčekinku ostře poslal konkurenta na hrazení, reakce rozhodčích na sebe nenechala dlouho čekat.
     
    04:26
    Premiérová početní převaha čeká i na Belgii. Proti pravidlům si počínal Joseph Orr, rozjetého soka zastavil jenom za cenu držení.
     
    01:29
    První přesilovou hru si zahraje Nový Zéland, jejichž soupeř špatně střídal a hrál v šesti. Týmový trest míří odpykat Boris Kolyasnikov.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 50. Vortanov (Nicholls) – 30. Kolyasnikov (Cuylen, Pyl), 46. Coolen (Steyaert, Bogaerts), 54. van den Bogaert (van Espen), 55. Verelst (Coolen)


    Nový Zéland: Hasselman (Kercso-Magos) – Regan, Nicholls, Craig, Burns, Lane, Louw, Tappin, Hayward Jones – Polozov, Joyce, Kozak – Henderson (A), Cox (C), Ellis – Dallimore, Orr, Challis (A) – Vortanov.
    Tréner: Anatolij Chorozov

    Belgicko: Waumans (Lievens) – Gyesbreghs (C), Piccart, Blanchy, van Espen, Bogaerts, Cuylaerts – Steyaert, Coolen (A), Verelst (A) – James, Blockx, Versin – van den Bogaert, Kustermans, Bosmans – Cuylen, Pyl, Kolyasnikov.
    Tréner: Jeffrey van Iersel

    Rozhodca: Čubenko (KAZ) – Aslanbey (TUR), Beelen (NED)

    Diváci: 51